ex-geomor Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Συμφωνω και στο εναπομειναν 0,1% στο οτι σε ολα τα αυτια δυνατοτερο=καλυτερο Ποσοι κιθαριστες ειναι το ιδιο σκυλιασμενοι με το hi-fi? Οσοι εχουν πραγματικα κ εκει το μικροβιο εχουν διαπιστωσει γιατι οσοι συγκρινουν ηχεια οταν τα δοκιμαζουν κρατουν ντεσιμπελομετρο κ φροντιζουν σχολαστικα οι διαφορες να μην ξεπερνανε το μισο ντεσιμπελ. Ειναι πανευκολο να θεωρησεις το δυνατοτερο καλυτερο. Επιπροσθετα ακομη περιμενω τη μαγικη συναρτηση-θεωρια ενοποιημενου μαγνητικου πεδιου-resonance alder vs maple απο τον leo fender κ μαλλον δε θα τη φανερωσει ποτε, ωστοσο, φαινεται να τη γνωριζουν ολοι οι κιθαριστες στον πλανητη! Ο bb king ειπε:πολλοι ερχονται κ μου λενε great tone αλλα γιατι δε βαζεις παχυτερες χορδες να ολοκληρωσεις-βελτιωσεις τον ηχο σου; Αυτος απαντα απλα οτι αν θελω να ακουσω δυνατοτερα ανεβαζω τον ενισχυτη! Κ ο billy gibbons παιζει με απιστευτου διαμετρηματος χορδες (9 ρες η 8 ρες με χαμηλο action!) κ εκμεταλλευται...ολο το μαονι του(ολη η κιθαρα ειναι σκαμμενη μεχρι κ ο λαιμος εσωτερικα κ ειναι παναλαφρη...). Μηπως δεν ακουγεται καλα? Τωρα αν προτιμα κανεις μια κιθαρα ή μαγνητες γιατι τονιζει παραπανω καποιες συχνοτικες περιοχες που τον ικανοποιουν μπραβο του που καταφερνει κ ρυθμιζει εστω κ με τετοιες αλλαγες τον ηχο του. Αλλα ακομη κ αυτο μπορει να ενταχθει στο louder is better. Διαφωνω απολυτα με τον audiokosta. Ειμαι φαρμακοποιος κ αν μπορουσα να πεισω το μυαλο σου οτι εισαι εγγυος θα φουσκωνε η κοιλια σου! Αλλα παιδι δε θα κανες. Και μαλιστα θα το εκανα δινοντας σου ενα χαπι απο ζαχαρη (placebo αλλιως γνωστο κ ως super madollini). Η δυναμη του μυαλου σου επανω στο αυτι σου μπορει καλλιστα να σε πεισει οτι εστω κ μονο το δικο σου αυτι ακουει διαφορες. Τουλαχιστο τοτε θα εισαι ικανοποιημενος με αυτα που πληρωσες κ στην τελικη αυτο ειναι το ζητουμενο. Προσφατα πηρα ενα mesa boogie. Δεν το ακουσα ακομη! Αλλα εχω χαρει τοσο οσο δεν παει. Τοσο που μαλλον θα ακουγεται εξαιρετικα στο τελος. Κ δεν πα να ηταν φτιαγμενο απο ολα τα τρανζιστορ του κοσμου. Με καταλαβαινεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Σιγουρα πολλες φορες ακουμε αυτα που "θελουμε" να ακουσουμε αλλα εντος πολυ μικρου χρονικου διαστηματος (τουλαχιστον εγω) καταλαβαινουμε οτι δεν εγινε και τιποτα σπουδαιο, ή η αλλαγη ειναι προς το χειροτερο... Αν βεβαια μας αρεσει και για πολυ περισσοτερο, τοτε κατι εγινε. Το μυστικο ειναι να προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου εκεινα τα πρωτα δευτερολεπτα να μην "φαει προλογο" απο τις χαζομαρες του μυαλου. Κατι σαν το ξυπνημα απο εφιαλτη, οπου οταν παρασκ@τωσει το πραμα κατα καποιο τροπο παταμε το panic button και βγαινουμε απο το ονειρο... :o Καλα τα λεει ο τυπος στο quote του SF, αλλα αν βαλεις φρεσκες 9αρες αντι για τις 10αρες που ειχες, 1ον αν παιξεις τα ιδια πραματα θα δεις οτι σε καποια σημεια δεν αποδιδουν το ιδιο καλα, και 2ον καποια στιγμη θα παλιωσουν κι αυτες και τοτε... :'( Ολα ειναι υποκειμενικα, αλλα και αλληλενδετα. Μια ελαχιστη περιστροφη μιας βιδας ή ενος ποτενσιομετρου πολλες φορες επιφερουν αλλαγες και βελτιωσεις (περα απο τα πρωτα δευτερολεπτα του ψυχο-ακουστικου Honeymoon) που δεν βλεπουμε ουτε κατοπιν ριζικων αλλαγων σε gear. Ειναι γνωστο οτι μια μικρη αλλαγη στη γωνια που καθεται ο ενισχυτης μπορει να φερει τα πανω κατω στον ηχο... Μια απλη αλλαγη στους filter ή bypass caps μπορει να αναζωογονησει εναν ενισχυτη που "δεν ειναι για μας"... ::) Εδω ισως χωραει μια παραφραση του κλασσικου mind over power. Θα ελεγα λοιπον, mind over...mind! :o ;D wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blues power Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 off topic Και μαλιστα θα το εκανα δινοντας σου ενα χαπι απο ζαχαρη (placebo αλλιως γνωστο κ ως super madollini). super madollini !!! Αυτό κι αν είναι...αυτό δεν έδιναν στον Βουτσά και γινότανε παιχταράς και πλάκωνε τον Ρίζο στις σφαλιάρες? φιλε αν έχεις super madollini την αγοράζω όσο όσο (δεκτές και ανταλλαγές) Εξαιρετικά ενδιαφέρον θρεντ Ξανα sorry γιά το off topic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Διαφωνω απολυτα με τον audiokosta. Ειμαι φαρμακοποιος κ αν μπορουσα να πεισω το μυαλο σου οτι εισαι εγγυος θα φουσκωνε η κοιλια σου! Αλλα παιδι δε θα κανες. Σύμφωνοι, αλλά όταν όμως το υπερηχογράφημα δείχνει κατ΄επανάληψη ότι είσαι έγκυος, άσχετα αν το αγνοήσεις ή όχι, είσαι έγκυος. Δεν θα το πάω στο mind-over-matter. Μιλάω για την κατ΄επανάληψη επιστημονικά αποδεδειγμένη μόντα. Η αλλαγή της τιμής ενός πυκνωτή, μιας αντίστασης, ο αριθμός τυλιγμάτων ενός μαγνήτη θα αλλάξει αποδεδειγμένα την ηλεκτρική συμπεριφορά του οργάνου / ενισχυτή. Και πάλι τώρα, ποιός μπορεί να το ακούσει είναι αντικείμενο άλλη συζήτησης Που διαφωνούμε; ..........αλλά με πρόλαβε ο συμπάσχων ;) alder με "ανησυχητική" ταύτιση απόψεων Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bihlas87 Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Επιπροσθετα ακομη περιμενω τη μαγικη συναρτηση-θεωρια ενοποιημενου μαγνητικου πεδιου-resonance alder vs maple απο τον leo fender κ μαλλον δε θα τη φανερωσει ποτε, ωστοσο, φαινεται να τη γνωριζουν ολοι οι κιθαριστες στον πλανητη! +καμποσο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-geomor Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Audiokosta δε διαφωνω καθολου σε αυτο αλλωστε μιλαμε για ηλεκτρικη κιθαρα. Αυτο που ηθελα να τονισω ειναι το mind over matter(ειχα ξεχασει αυτην την εκφραση κ τα συνοψιζει ολα) σε σχεση με το δυνατοτερο=καλυτερο κ αλλες διαφορες οπως ξυλα που τις θεωρω τραγελαφικα υπερτιμημηνες. Σε παλιοτερο post ειχα υπερασπιστει το πως μια αλλαγη σε πυκνωτη μου φαινεται σημαντικοτερη απο ενα κουρδισμενο ξυλο! Ωστοσο αυτα αφορουν ενισχυτες (ή τα ηλεκτρικα μιας κιθαρας) που οπως εγραφε στην αρχη του θεματος εχουν κατα τη γνωμη του μεγαλυτερη σημασια στο κιθαριστικο chain!). Θεωρω ακομη οτι πολυ ευκολα καποιος μπορει να ξεγελασει τον εαυτο του ιδιαιτερα απο κιθαρα σε κιθαρα. Super madollini= BOYTΣΑΣ = NICK HUBER ΞΥΛΑ χα χα. Πολυ κανιμοθριο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Moderator Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Μια πολύ σύντομη ππαρατήρηση σχετικά με τη χρήση του όρου "ψυχοακουστική". Ο όρος αναφέρεται στη μελέτη της αντίληψης του ήχου και όχι σε φαινόμενα αυθυποβολής ("το πλήρωσα άρα θα το ακούσω"). Ως μεθοδολογία η ψυχοακουστική είναι αντικειμενική, χαρακτηρίζεται από επιστημονική τεκμηρίωση (και όχι από υποκειμενικές κρίσεις) και βασίζεται στη στατιστική ανάλυση απλών αποκρίσεων και όχι υποκειμενικών απόψεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
methylene blue Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Από τα πιο ενδιαφέροντα thread. Κατ αρχήν να πω ότι συμφωνώ 100% με τις απόψεις του Ron Kirn που παρέθεσε ο SF Το ξέρω ότι για πολλά πράγματα, το μυαλό μου ξεγιελιέται και κατευθύνει την αντίληψή μου η γνώση αυτή όμως δεν είναι ικανή να με κάνει να αποβάλλω από μέσα μου το μικρόβιο το ότι νομίζεις ότι ο ήχος σου είναι καλύτερος αλλάζοντας πχ νούμερο χορδών είναι ένας αρκετά σοβαρός λόγος να το κάνεις. Προφανώς σε αυτή τη φάση έχεις την ανάγκη ακόμα και της ψευδαίσθησης της αλλαγής έχεις ανάγκη αυτή για να σε κάνει να μελετήσεις, για να ασχοληθείς πιο πολύ με το όργανο, για να ενθουσιαστείς γι αλλη μια φορά κλπ. Ακόμα και αν έχεις απόλυτη γνώση του σφάλματος της αντίληψης. Όσοι θα συμφωνήσουν με τις απόψεις αυτές του Ron Kirn (κι εγώ μαζί με αυτούς) δεν πρόκειται και να σιωπήσουν στα κλασσικά διλλήματα που θεωρητικά έχουν ξεπεράσει. Γιατί όλα αυτά είναι που σε βάζουν στον κόσμο του ήχου και της μουσικής έστω και κατά σύμβαση. Και προσωπικά έχω ανάγκη τη σύμβαση. Έχω άγχος όταν ο spiderman τα βρίσκει σκούρα ενώ ξερω καλά περί τίνος πρόκειται. Άν έρθει κάποιος με ένα μαγικό όργανο μέτρησης και μου πεί τη μία και μοναδική απάντηση, την ξεκολημένη από την υποκειμενικότητα του μυαλού, στην ερώτηση "maple ή rosewood" θα μου τη σπάσει. Όποια και να είναι η απάντηση. Πρώτα από όλα γιατί δεν θα πρέπει να μην ξανακάνω αυτή τη συζήτηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Betty The Raccoon Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Μια πολύ σύντομη ππαρατήρηση σχετικά με τη χρήση του όρου "ψυχοακουστική". Ο όρος αναφέρεται στη μελέτη της αντίληψης του ήχου και όχι σε φαινόμενα αυθυποβολής ("το πλήρωσα άρα θα το ακούσω"). Ως μεθοδολογία η ψυχοακουστική είναι αντικειμενική, χαρακτηρίζεται από επιστημονική τεκμηρίωση (και όχι από υποκειμενικές κρίσεις) και βασίζεται στη στατιστική ανάλυση απλών αποκρίσεων και όχι υποκειμενικών απόψεων. Και εκεί που ετοίμαζα την απάντηση γράφεις αυτό και με καθαρίζεις >:( ;D Εγώ πάντως δε θέλω να αποκλείσω σε καμιά περίπτωση το ενδεχόμενο κάποιος που "ακούει" να μην ακούει τον πραγματικό ήχο.Δηλαδή ο Johnson θέλει ψυχίατρο που ακούει βίδες;;;Και μη μου πείτε άλλο ο Johnson άνθρωπος είναι και αυτός(οκ λίγο πιο εξωγήινος αλλά λέμε τώρα) ;D Θα ήθελα να σταθώ και στο ανάποδο όμως.Αντί να "ακούμε" βελτίωση να ακούμε χειροτέρεψη καμιά φορά.Το χω πάθει αρκετές φορές να πιέζω τον εαυτό μου να πιστέψει ότι καλά έκανα και έβαλα πχ μεσαία αλλά το αποτέλεσμα να είναι πατατιά λολ!!Έχω ξεπεράσει ευτυχώς την αντίληψη δυνατότερα άρα καλύτερα χάρη του ενισχυτή μου που όταν τον ανοίγω πάντα με εκνευρίζει ο ήχος και τον φτιάχνω με το EQ μετά.Εντέλει αν είναι να πρόκειται για matrix σημαίνει ότι δεν θα βρούμε καλό ήχο ποτέ και θα νομίζουμε ότι βρήκαμε τον ήχο μας;;; You are wrong f**ked and overatted... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 24 Νοεμβρίου 2008 Η αντίληψη είναι υποκειμενική. Αν πιστεύεις ότι βελτίωσες τον ήχο τότε θα ακούσεις και διαφορά. Άσχετα αν αυτή δεν υπάρχει. Οι διαφορές στον ήχο της κιθάρας είναι ακόμα πιο υποκειμενικές. Και αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να παίξει την ίδια φράση δύο φορές ΑΚΡΙΒΩΣ με τον ίδιο τρόπο. Ενώ όταν ασχολείσαι με MIDI και synths, ή όταν μιξάρεις ηχογραφημένα tracks βρίσκεσαι κάποιες φορές με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ τρόπο μπροστά στα παιχνίδια που παίζει το μυαλό- όταν π.χ. πειράζεις μια παράμετρο, ακούς μεγάλη βελτίωση και στη συνέχεια διαπιστώνεις ότι η μεταβολλή αυτή δεν επηρεάζει τον ήχο. Αν το τελευταίο σας φαίνεται απίθανο, προφανώς δεν έχετε δουλέψει με menu- driven συνθ ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση