Προς το περιεχόμενο

Χαμηλωμα neck heel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λογικα με τη μεγαλη break angle ειχα πολυ τονισμενη fundamental νοτα, αλλα γενικως μου φαινοταν λιγο αφυσικος ο ηχος και στις δυο κιθαρες. Τωρα ειναι πολυ πιο οργανικος ο ηχος, πιο "ζουμερος"...

Φίλε alderbody, με αφορμή το παραπάνω, μια σκέψη.

Νομίζω ότι όλες οι μπουτίκ "φεντεροειδείς" κιθάρες από διάσημους κατασκευαστές (Suhr, Anderson, Sadowsky, κλπ) οφείλουν τον ήχο τους στην σωστή ισορροπία ανάμεσα στην fundamental και τις αρμονικές, πράγμα που επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό λόγω αυτού που αναφέρεις: το "τέλειο" ταίριασμα σώματος και μπράτσου.

Η τέλεια δουλειά στα τάστα είναι προφανώς η άλλη πλευρά του νομίσματος και βέβαια τα καλά ηλεκτρικά και υλικά παίζουν τον (σημαντικό) ρόλο τους.

Εσύ που φτιάχνεις μόνος σου κιθάρες από parts, θα άξιζε ίσως να ψάξεις αυτά τα "δέκατα του χιλιοστού" που κάνουν τη διαφορά. Κακά τα ψέματα, όση δουλειά και να κάνουν οι CNC της Warmoth πάντα "κάτι" λείπει.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κακά τα ψέματα, όση δουλειά και να κάνουν οι CNC της Warmoth πάντα "κάτι" λείπει.

Μπα τιποτα δε λειπει δεν αλλαζω τις τυχαια φτιαγμενες Partscasters μου με ΚΑΜΜΙΑ Anderson.. ;D

το "τέλειο" ταίριασμα σώματος και μπράτσου.

ναι ακριβως το ΙΔΙΟ εκανε και ο Leo το 54.. ;D

να και ενας αυθεντικος διαλογος απο τα vault της Φεντερ:

Υπαλληλος:"ε,Λεωνιδα αυτο το μπρατσο δεν..ταιριαζει με τις ..αρμονικες  του ...σωματος!"

Λεο: "σκασε και βιδωνε καραγκιοζη μου θες και αρμονικες!" ;D ;D

εξω απο την πλακα τωρα  (και αφου φυσικα εχεις καταλαβει οτι τα περι ταιριασματος των...ξυλων τα θεωρω τριχες κατσαρες,βεβαια ΕΣΥ εχεις καθε δικαιωμα να τα πιστευεις δεν θα τα χαλασουμε εδω ;)) το μεγαλειο των Fender ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο δηλ.οτι με μια αλλαγη στο SET UP (γιατι αυτο εκανε ο Alder) μπορεις να αλλαξεις εντελως τον ηχητικο χαρακτηρα της κιθαρας σου. ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Μπα τιποτα δε λειπει δεν αλλαζω τις τυχαια φτιαγμενες Partscasters μου με ΚΑΜΜΙΑ Anderson..

εξω απο την πλακα τωρα  (και αφου φυσικα εχεις καταλαβει οτι τα περι ταιριασματος των...ξυλων τα θεωρω τριχες κατσαρες,βεβαια ΕΣΥ εχεις καθε δικαιωμα να τα πιστευεις δεν θα τα χαλασουμε εδω ;)) το μεγαλειο των Fender ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο δηλ.οτι με μια αλλαγη στο SET UP (γιατι αυτο εκανε ο Alder) μπορεις να αλλαξεις εντελως τον ηχητικο χαρακτηρα της κιθαρας σου. ;)

Φυσικά συμφωνώ μαζί σου

Αλλά έμεσσα αυτό πoυ μας λές είναι ότι για να πέσεις πάνω στη κιθάρα τη ζωής σου πρέπει να είσαι κωλόφ@ρδος ή "πειραχτήρης" σαν τον Alderbody...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Υπαλληλος (Θαδδαίος Γκόμεζ): "ε, Λεωνιδα αυτο το μπρατσο δεν..ταιριαζει με τις ..αρμονικες  του ...σωματος!" 

;D  ;D  ;D

wood matters

Φίλε Superfunk, μάλλον πρέπει να διαβάσεις πιο προσεκτικά την διατύπωσή μου.  ;)

Πουθενά δε μιλάω για ταιριάσματα... ξύλων και των αρμονικών τους.

Αναφέρομαι ακριβώς σε αυτό που έκανε ο alderbody. Αν θέλεις να το ονομάσεις setup πάω πάσο. Εγώ έχω άλλη γνώμη (αν αφαιρείς ξύλο από το σώμα ή το μπράτσο δεν κάνεις σετάπ αλλά επεμβαίνεις κατασκευαστικά).

Το γεγονός ότι αρκετές από τις πρώιμες Strat/Tele ακούγονταν θεϊκά, οφείλεται καθαρά στην τύχη. Πράγμα που συνεχίζει να ισχύει και σήμερα βέβαια. Απλά θεωρώ ότι κάποιοι κατασκευαστές, υποστηρίζουν τουλάχιστον ότι προσέχουν ιδιαίτερα κάποια μέρη της κατασκευαστικής διαδικασίας. Και η εμπειρία του alderbody έρχεται να επιβεβαιώσει τουλάχιστον ένα σημείο αυτού του ισχυρισμού.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Αλλά έμεσσα αυτό πoυ μας λές είναι ότι για να πέσεις πάνω στη κιθάρα τη ζωής σου πρέπει να είσαι κωλόφ@ρδος ή "πειραχτήρης" σαν τον Alderbody...

μπα μπορεις να πεσεις πανω στη κιθαρα της ζωης σου σε οποιοδηποτε μαγαζι πουλαει στοκ Φεντερ.. ;)

παντως εγω εχω καταφερει με ΣΩΣΤΟ σετ απ και μαγνητες να τις κανω ΟΛΕΣ μου τις κιθαρες "κιθαρες της ζωης" μου... ;D ;D (και ας δινω ποτε ποτε καμμια) ;)

Αν θέλεις να το ονομάσεις setup πάω πάσο.

σετ απ ειναι,ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο αποτελεσμα θα πετυχαινει και αν εκανε "αναποδο" shimming ;)

προσωπικα βεβαια προτιμω ΠΟΛΥ μεγαλο break angle πισω απο τα σελλακια οποτε μιλαμε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα παλι...

μπα μπορεις να πεσεις πανω στη κιθαρα της ζωης σου σε οποιοδηποτε μαγαζι πουλαει στοκ Φεντερ.. ;)

Δηλ εμείς με τις Gibsοn δεν έχουμε ελπίδες...καταραμένη κοινωνία!

ε,εσεις και να θελετε δεν μπορειτε να επεμβειτε στο οργανο (που να...ξεκολλας λαιμους... ;D ;D)

ε,εσεις και να θελετε δεν μπορειτε να επεμβειτε στο οργανο (που να...ξεκολλας λαιμους... ;D ;D)

Μήπως όμως έρχεται τέλειο?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!σε αντίθεση με "κάποια" άλλα?????????

Δηλ εμείς με τις Gibsοn δεν έχουμε ελπίδες...καταραμένη κοινωνία!

αντε, καιρος ειναι σιγα σιγα να ερθεις στο σωστο δρομο...  ;D

ειδες? δεν σ'αρεσει κατι, το φτιαχνεις...  Ενω στους "αλλους" αντε ξεκολλα λαιμο, που ειπε κι ο SF...  ;)

wood matters

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου