slapjack Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 Καλημέρα σας. Λέγομαι Θανάσης και είμαι 20 ετών. Μέσα στο καλοκαίρι μου ήρθε η κ@%λα να μάθω κιθάρα κι εκεί που μάζευα λεφτά οι γονείς μου μου έκαναν δώρο στα γενέθλια μου αυτό το Αρχικό πακέτο http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1106&products_id=5115 με την προυπόθεση αν μου αρέσει να πάρω κάτι καλύτερο στο μέλλον. Έτσι τους τελευταίους μήνες έπαιζα με ήχο από τα Preset του ενισχυτή. Χθες όμως που συζητούσα με έναν φίλο μου του ανέφερα πως θέλω να πάρω ένα μηχάνημα πολυεφέ, και αυτός μου είπε ότι βρήκε ένα πρόγραμμα για το PC (νομίζω μου το είπε Guitar Rig) που κάνει αυτή την δουλειά αλλά δεν την έχει ψάξει ακόμα. Κι έτσι ψάχνοντας στο net βρήκα την σελίδα σας. Αυτό που θα ήθελα θα είναι κάποιος να μου εξηγήσει αν γίνεται τα βασικά στο τί εξοπλισμό θα πρέπει να πάρω ακόμα, και το (βασικό επειδή δεν ξέρω τίποτα από αυτά) πως θα κάνω την συνδεσμολογία. Τα specs του PC μου είναι: Intel Core2duo @ 2.0 GHz 2.5Gb Ram NVidia 8600 GT (αν και νομίζω αυτό είναι άσχετο :Ρ) Ευχαριστώ προκαταβολικά :) edit: Βρήκα μια σελίδα που δείχνει πιο αναλυτικά τον ενισχυτή http://www.behringer.com/GM108/index.cfm?lang=Eng Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 Welcome :) Το Guitar Rig και τα requirements (καθώς και τις λοιπές πληροφορίες) θα τα βρεις εδώ: http://www.native-instruments.com/index.php?id=guitarline&L=1&ftu=c7879bfe9006c3f Μπορείς να κατεβάσεις το demo και να κάνεις τις δοκιμές. Επίσης, βάλε στο search του φορουμ (πάτα το μεγεθυντικό φακό πάνω δεξιά, στα αριστερά του πεδίου της απλής αναζήτησης, τις λέξεις: guitar, rig, asio για να βρεις τα σχετικά θέματα. Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 Καλώς ήρθες slapjack, μακάρι όλοι οι "νέοι" να ήταν τόσο ευγενικοί και σωστοί όπως εσύ. LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 Καλημέρα Θανάση και καλώς ήρθες. Αν στραφείς και στο Guitar Rig Session, ξεμπερδεύεις μια και καλή με SW (main & additional) και HW. Κατά την άποψη μου, για one box solution, είναι ιδανική. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
brain_g Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 Καλως ηρθες και καλο κουραγιο στην πορεια που διαλεξες (καταραμενα οργανα οι κιθαρες!!! ;D) θα πω κατι που μακαρι να μου το ειχανε πει οταν ημουνα στη θεση (και στην ηλικια) σου. Αργα (πολυ αργα) βηματα για να πας γρηγορα μπροστα!! οτι κανεις να το κανεις μετα απο ωριμη σκεψη (οσο αφορα τις αγορες) Στο θεμα μας τωρα...καθε ενα εχει τα συν και τα πλην του. 1. quitr rig... ευκολα μπαινεις στο νοημα του και θα μπορεσεις γρηγορα να το χειριστεις. Σου δινει την δυνατοτητα να ακουσεις και να πειραματιστεις με πολλους ηχους και να γραψεις και καμια κιθαρα στο pc. Απαιτησεις που θα προκυψουν ειναι μια καλη καρτουλα ηχου και ενα ζευγαρακι ηχεια (να ειναι λιγο αξιοπρεπη... οχι ως προς 5,1/ 7,1 κλπ αλλα ως προς την ποιοτητα τους ....) ενναλακτικα ενα καλο ζευγαρακι ακουστικα που ειναι παντα χρησιμα- θα εκπλαγεις απο τη χρησιμοτητα τους-και ισως ειναι καλυτερη λυση (για αρχη) 2. πεταλιερα... γενικα πολυ χρηστικες, με αρκετα preset (ετοιμους ηχους) και δυνατοτητα να φτιαξεις και δικους σου ηχους. γενικα μια καλη λυση γιατι τα εχεις ολα στα ποδια σου.. πατας κουμπακι και παιζει (θαυμα θαυμα Ναι ναι πιστευω!!!) σε ολες τις κατηγοριες τιμης 3. πολυεφφε... πολυ τα σιχαινονται για τον χειρισμο προγραμματισμο τους.. στην πραγματικοτητα ειναι το ιδιο με μια πεταλιερα απλα σε αλλη μορφη. απο εκει και περα το μονο που πρεπει να κανεις εξτρα ειναι να προσθεσεις μια midi πεταλιερα (στο μελλον) και να την προγραμματισεις (καθολου δυσκολο θα ελεγα). Λυση που εχει μεγαλη ποικιλια και ακομα πιο πολλες δυνατοτητες απο μια ετοιμη πεταλιερα...και πιο ακριβα σε γενικες γραμμες (οχι παντα) Τι θα προτεινα? ξεκινα με quitar rig για να αρχισεις να πειραματιζεσαι με ηχους... να μαθεις καθε ονομα τι ακριβως (περιπου) κανει.. καποια θα σου κεντρισουν πιο πολυ το ενδιαφερον.Ψαξτα λιγο παραπανω και οταν δεις οτι σου αρεσουν πολυ πηγαινε και παρε ενα πεταλακι για αρχη (ζητα και καμια συμβουλη στο forum και τσεκαρε και τις αγγελιες- παιζουνε πολλα και σε καλες γενικα τιμες και σε καλη κατασταση... αρα οικονομια!!!) Στην πορεια πρεπει να κανεις 2 ακομα πολυ βασικα πραγματα!!! μελετα και μαζευε λεφτα.. θα χρειαστουνε πολυ συντομα γιατι σε βλεπω να αλλαζεις γρηγορα κιθαρα και ενισχυτη... και εκει καλο ειναι να παρεις κατι οσο το συνατο καλυτερο χωρις υπερβολες ομως (ακομα εισαι στην αρχη- οι υπερβολες ερχονται πιο μετα) Να ξερεις οτι οσο πιο καλη η κιθαρα τοσο πιο πολυ σε διευκολυνει στην μελετη και στο παιξιμο σου. Και ενας καλος ενισχυτης θα αναδειξει πολυ καλυτερα το παιξιμο σου και τα εφφε σου... Αυτα απο εμενα ...προπαντων να θυμασαι ... μην βιαζεσαι και μελετα οσο μπορεις. Ολα τα αλλα θα ερθουνε στην ωρα τους Σπυρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2008 +1000 brain_g Απλά να προσθέσω εκεί που λες για κάρτα: Για το guitar rig, αλλά και οποιοδήποτε πρόγραμμα amp modeller, θες είτε di, είτε κάρτα ήχου με είσοδο για κιθάρα (hiz/instrument). Άποψή μου είναι να πάρεις καλύτερα μια κάρτα, ώστε πέραν της εισόδου, να έχεις και κάποια έξοδο για ηχεία monitor, ώστε στο μέλλον να επενδύσεις άντε κανά 150€ για αυτά και θα έχεις πιθανόν και καλύτερο ήχο που θα ακούς. "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RogerWaters15 Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2008 +1000 brain_g Απλά να προσθέσω εκεί που λες για κάρτα: Για το guitar rig, αλλά και οποιοδήποτε πρόγραμμα amp modeller, θες είτε di, είτε κάρτα ήχου με είσοδο για κιθάρα (hiz/instrument). Άποψή μου είναι να πάρεις καλύτερα μια κάρτα, ώστε πέραν της εισόδου, να έχεις και κάποια έξοδο για ηχεία monitor, ώστε στο μέλλον να επενδύσεις άντε κανά 150€ για αυτά και θα έχεις πιθανόν και καλύτερο ήχο που θα ακούς. Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα σε τιμή για μία τέτοια κάρτα? ..but the sun is eclipsed by the moon... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
brain_g Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2008 για να πεις οτι δινεις καποια λεφτα και παιρνεις κατι που θα σου μεινει και στην πορεια δεν θα χρειαστει να χωσεις αλλα φραγκα για αναβαθμιση, θα κινηθεις στα 150-250 euro...σιγουρα δεν ειναι οτι πιο φθηνο αλλα σκεψου οτι ανεβαζεις την ποιοτητα σου πολυ περισσοτερο απο οτι το budget σου... καλυτερα σε τετοιες περιπτωσεις να κανεις λιγο παραπανω υπομονη και να παιρνεις οτι καλυτερο μπορεις, εστω και σε πιο αργους ρυθμους. δεν θα το μετανοιωσεις. τωρα αν μπορεις να δωσεις παραπανω... μην το κανεις...κρατα τα παραπανω και επενδυσε σε κατι αλλο στη πορεια. δυστυχως το τριπακι του εξοπλισμου δεν σταματαει και συνεχως προκυπτουν μικρες η μεγαλες αναγκες. επειδη δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα, καλο ειναι καθε αγορα να ειναι προσεγμενη ωστε να παιρνουμε τα μεγιστα. και μην νομιζεις οτι παιρνοντας κατι φθηνοτερο τωρα με τη λογικη να το αλλαξεις μετα ειναι καλυτερη λυση. Γιατι αν παρεις μια καρτα στα 80 ευρω (τυχαιο νουμερο) και μετα απο 6 μηνες την δωσεις 40 για να παρεις μια στα 150, συνολικα θα εχεις δωσει 190 για μια καρτα των 150... και για 6 μηνες θα ησουνα στο συμβιβασμο...για μια φορα δεν τρεχει τιποτα αλλα αν το κανεις συνεχεια χανεις πολλα λεφτα... αρα καλυτερα λιγα και καλα παρα πολλα και μετρια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση