Προς το περιεχόμενο

Vigier Guitars

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μπορει να σου φερει αλλα αν δεν την παρεις(για καποιο λογο)&θα του μεινει στο ραφι γιατι κανεις δεν προκειται να παρει μια αταστη κιθαρα και μαλιστα στην τιμη των 2000 ευρο περιπουem.icon.wink.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 χρόνια αργότερα...

Έχω μια Vigier Excalibur περίπου 10 χρόνια τώρα ,πως περνάνε τα ατιμα .

Πέρα από την αγάπη που έχουμε όλοι στο όργανο μας (μουσικό),

η κιθάρα αυτή είναι πραγματικά αναντικατάστατη, δεν θα την άλλαζα για καμία Stratocaster -Gibson πάρα μόνο για να την πουλήσω και να ξαναπάρω Vigier.

Όχι δεν είμαι φανατικός ,απλά αυτό το όργανο έχει ότι θέλω και δεν βρίσκω σε άλλα ακριβότερα .

Ευελιξία στον ήχο ,μοναδική ποιότητα κατασκευής ,10 χρόνια τώρα μόνο χορδές της αλλάζω και έχει περάσει πολλά στα χέρια μου .

Μην ξεχάσω ,το καλύτερο μπράτσο που έχω πιάσει ποτέ.

Κάπου διάβαζα έναν Αμερικάνο που απορούσε γιατί στην Ευρώπη αγοράζουν πανάκριβα αμερικάνικες κιθάρες , δεν υπάρχουν καλοί κατασκευαστές εκεί αναρωτιόταν .

Κατά την γνώμη μου, υπάρχουν και καλύτεροι .

Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, είναι που οι μουσικοί τρέχουν πίσω από έναν μύθο που συντηρούν 2-3 εταιρείες κολοσσοί  .

κοίταξα στο σαιτ της vigier και διάβασα για το σύστημα 10-90 που έχουν για τα necks

http://www.vigierguitars.com/html/Description_US/Guitars/neck_us.html

φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, δηλαδή ο λαιμός δεν θα σκευρώσει ποτέ?

πανωριε, η 10χρονη εμπειρία σου τι λέει γι'αυτό? ;D

a classic player now...

φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, δηλαδή ο λαιμός δεν θα σκευρώσει ποτέ?

Είχα την τύχη να παίξω με μια Vigier excalibur ενός φίλου και πραγματικά είναι ακριβώς αυτό. Δεν σκευρώνει με ΤΙΠΟΤΑ. Η εν λόγω κιθάρα είχε ρυθμιστεί όλο κι όλο μια-δυο φορές από τα 80's!

εγω παλι αλλα μαθαινω.οτι σκευρωνουν και αυτες.τα μαθαινω απο μαστορες.καθως κακα λογια ακουσα και για τις parker.προσωπικα δεν θα επαιρνα μια κιθαρα που εαν σκευρωσει θελει πεταμα....

Ειχα μια για μερικα χρονια.

Υπεροχη κιθαρα, αν και τελικα της αποχωριστηκα γιατι ηταν τοσο υπερβολικα "ευκολη" που εμοιαζε σαν να παιζω playstation, σε σχεση με τις strat μου. Θα προτιμουσα λιγο πιο παχυ μανικι παντως.

Σιγουρα δεν σκευρωνει (βεβαια προσεχω οσο περισσοτερο μπορω τα οργανα), αλλα επισης ειμαι πεπεισμενος οτι και οποιαδηποτε fender δεν σκευρωνει , αρα δεν το θεωρω κατι τοσο σημαντικο.

Ειχα μια για μερικα χρονια.

Υπεροχη κιθαρα, αν και τελικα της αποχωριστηκα γιατι ηταν τοσο υπερβολικα "ευκολη" που εμοιαζε σαν να παιζω playstation, σε σχεση με τις strat μου. Θα προτιμουσα λιγο πιο παχυ μανικι παντως.

Σιγουρα δεν σκευρωνει (βεβαια προσεχω οσο περισσοτερο μπορω τα οργανα), αλλα επισης ειμαι πεπεισμενος οτι και οποιαδηποτε fender δεν σκευρωνει , αρα δεν το θεωρω κατι τοσο σημαντικο.

Μετά από μια βόλτα από ελλάδα στο Göteborg και ξανά πίσω μέσα σε μια βδομάδα η κιθάρα είχε... "πάρει" αρκετά μπορώ να πώ. Κι εγώ ήμουν αυτής της πεποίθησης μέχρι που είδα τ'αποτελέσματα του "πέρα-δώθε"!

Μετά από μια βόλτα από ελλάδα στο Göteborg και ξανά πίσω μέσα σε μια βδομάδα

α,σαν τη βολτα που κανουν ΟΛΟΙ οι Ελληνες καθε εβδομαδα δηλαδη! ;D ;D ;D

(αν ΔΕΝ "σκεβρωνε",λαθος ορισμος τα μπρατσα δεν σκευρωνουν απλα "παιρνουν",  θα επρεπε να ανησυχεις με 30 βαθμους διαφορα... ;D,αλλα γιατι σε ανησυχει αυτο?Το truss rod δεν δουλευει σωστα?)

Σιγουρα δεν σκευρωνει (βεβαια προσεχω οσο περισσοτερο μπορω τα οργανα), αλλα επισης ειμαι πεπεισμενος οτι και οποιαδηποτε fender δεν σκευρωνει

ΟΛΑ τα ΞΥΛΙΝΑ μπρατσα  μπορει να "παρουν" αν τα μεταφερεις απο τη μια extreme κληματολογικη κατασταση στην αλλη (π.χ. Σουηδια-Ελλαδα),αν μενεις ΑΘΗΝΑ η περιπτωση να "παρει" το μπρατσο ειναι σπανια (εκτος κι αν μενεις σε υγρο σπιτι που το καλοκαιρι "στεγνωνει" η αν εχεις τις κιθαρες σου πολυ κοντα σε καλοριφερ/κλιματιστικο) και παλι ομως το truss rod να ειναι καλα.... ;),γενικα ειμαστε τυχεροι η Αθηναιοι μια και η πολη διατηρει το Αττικον κλιμα της (το μονο που της εχει μεινει...),εγω εχω να ρυθμισω το μπρατσο στις "Αθηναϊκες" κιθαρες μου πανω απο...10 χρονια (στην τελε μου 20)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου