bihlas87 Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 σιγουρα το θεμα εχει συζητηθει πολλακις και εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την rockinger αλλα δεν καταλαβα εαν αναφερονται στην ποιοτητα των ετοιμων μοντελων της η μονο στα σωματα και τα μπρατσα της. παντως με ενα ψαξιματακι που εκανα ειδα οτι με σωμα και μπρατσο απο rockinger (π.χ. swamp ash sunburst, 22 fret neck με maple ταστιερα και nut slotting) και ηλεκτρονικα και hardware απο thomann (2 seymour duncan hot rails και 1 single coil σε συνδυασμο με split ποτενσιομετρα, locking κλειδια, schaller τρεμολο κτλ) βγαινει ενα συνολο το οποιο στα χαρτια τουλαχιστον ειναι αρκετα ανωτερο απο μια american standard fender και κοστιζει περιπου 50 ευρω λιγοτερα! σιγουρα δηλαδη αξιζει. θα ηθελα να ρωτησω λοιπον ποσο περιπου θα κοστολογουσε την συναρμολογηση και το σεταρισμα ενας επαγγελματιας, για να εχουμε και το κεφαλι μας ησυχο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 βγαινει ενα συνολο το οποιο στα χαρτια τουλαχιστον ειναι αρκετα ανωτερο απο μια american standard fender Σε ποια χαρτιά ακριβώς; ??? :) και κοστιζει περιπου 50 ευρω λιγοτερα! Άνευ συναρμολόγησης, βαψίματος και σεταρίσματος ή όχι; Aκόμη και συμπεριλαμβανομένων όλων αυτών, αφ'ενός η χρηματική διαφορά είναι μηδαμινή, αφ'ετέρου η μεταπωλητική αξία μιας Ρόκινγκερ είναι πολύ μικρή, και ειδικά μπροστά σε μια Αμερικάνα Φέντερ σχεδόν ανύπαρκτη. Επίσης, μην παραβλέπεις ότι τα κιτ αυτά αξιοποιούνται πλήρως αν τα φτιάξεις εσύ, αποκομίζοντας έτσι τη χαρά της δημιουργίας. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Μια rockinger partcaster δε κοστίζει όσο μια αμερικάνα στρατ...΄κοντά στα 600-700 ευρώ θα σου πάει απο το Ντουκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 σιγουρα το θεμα εχει συζητηθει πολλακις και εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την rockinger αλλα δεν καταλαβα εαν αναφερονται στην ποιοτητα των ετοιμων μοντελων της η μονο στα σωματα και τα μπρατσα της. παντως με ενα ψαξιματακι που εκανα ειδα οτι με σωμα και μπρατσο απο rockinger (π.χ. swamp ash sunburst, 22 fret neck με maple ταστιερα και nut slotting) και ηλεκτρονικα και hardware απο thomann (2 seymour duncan hot rails και 1 single coil σε συνδυασμο με split ποτενσιομετρα, locking κλειδια, schaller τρεμολο κτλ) βγαινει ενα συνολο το οποιο στα χαρτια τουλαχιστον ειναι αρκετα ανωτερο απο μια american standard fender και κοστιζει περιπου 50 ευρω λιγοτερα! σιγουρα δηλαδη αξιζει. θα ηθελα να ρωτησω λοιπον ποσο περιπου θα κοστολογουσε την συναρμολογηση και το σεταρισμα ενας επαγγελματιας, για να εχουμε και το κεφαλι μας ησυχο? Ξεκινάς από τελείως λάθος βάση και για τελείως λάθος λόγους. Πολύ καλά στα λέει ο bloody. Ένας επαγγελματίας θα σου πάρει 150-200 ευρώ για την συναρμολόγηση (ταίριασμα μπράτσου/σώματος, τρυπήματα για το pickguard και το hardware, ηλεκτρικά, κοπή και τοποθέτηση nut, τοποθέτηση κλειδιών). Αν είναι πράγματι επαγγελματίας θα σου προτείνει να κάνει και fret leveling/dressing και να στη σετάρει σωστά (και τα δύο θα είναι απαραίτητα, πίστεψέ με). Άλλα 50-100 ευρώ κόστος αυτό. Αρχίζει να μην στέκεται καλά δίπλα σε μια American Standard έτσι? ;) Επομένως στο τέλος θα σου κοστίσει 200-250 ευρώ παραπάνω από μια ΑmStd (η οποία παρεμπιπτόντως, έρχεται και με θήκη, που ξέχασες) και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα παίζει ή θα ακούγεται το ίδιο καλά (που μπορεί και να ισχύει, απλά ΔΕΝ το ξέρεις εκ'των προτέρων). Γι'αυτό σου λέω, το βλέπεις λάθος το θέμα. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
GiorgosVolos Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Ο Ντούκας που φτιάχνει partscaster απο rockinger κομμάτια στα κάνει ολα αυτα που αναφέρεις εντελώς δωρεάν.Εμένα μέχρι κ shielding μου έκανε στην τελε χωρις καμια επιπλέον χρέωση.Απλά στις partscasters εχεις καλη ποιοτητα κομματιων,βάζεις οτι ακριβώς θέλεις κ έχεις ενα πολυ ωραίο όργανο που παίζει ωραία χωρίς να γράφει fender πανω με οτι συνεπάγεται αυτο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Επομένως στο τέλος θα σου κοστίσει 200-250 ευρώ παραπάνω από μια ΑmStd (η οποία παρεμπιπτόντως, έρχεται και με θήκη, που ξέχασες) και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα παίζει ή θα ακούγεται το ίδιο καλά (που μπορεί και να ισχύει, απλά ΔΕΝ το ξέρεις εκ'των προτέρων). Γι'αυτό σου λέω, το βλέπεις λάθος το θέμα. ;) Για μένα εκεί είναι το όλο θέμα... ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Ο Ντούκας που φτιάχνει partscaster απο rockinger κομμάτια στα κάνει ολα αυτα που αναφέρεις εντελώς δωρεάν.Εμένα μέχρι κ shielding μου έκανε στην τελε χωρις καμια επιπλέον χρέωση.Απλά στις partscasters εχεις καλη ποιοτητα κομματιων,βάζεις οτι ακριβώς θέλεις κ έχεις ενα πολυ ωραίο όργανο που παίζει ωραία χωρίς να γράφει fender πανω με οτι συνεπάγεται αυτο.... Ευχαριστώ φίλε μου για την πληροφορία, αλλά τον Σταύρο τον γνωρίζω. ;) Ειναι όπως τα λες, αλλά φυσικά μόνο για σώματα/μπράτσα που πουλάει ο ίδιος (εννοώ, δεν θα του πας μια σακούλα πράγματα να στα κάνει κιθάρα). Επίσης έχω 2 partcasters (αυτή τη στιγμή, περισσότερες παλιότερα), οπότε ξέρω ακριβώς ποια είναι η "φιλοσοφία" κατασκευής τους. Το ερώτημα είναι αν ισχύει (και ειδικά στην περίπτωση του φίλου που ρωτάει) αυτό που έχω υπογραμμίσει από το post σου. Και επαναλαμβάνω: όποιος φτιάχνει μια partcaster ενώ θα μπορούσε να αγοράσει μια έτοιμη κιθάρα, ξεκινάει από λάθος βάση. Δεν είναι αυτή η λογική κατασκευής μιας partcaster εκτός ίσως από κάτι πολύ φτηνό, από "bargain" κομμάτια. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
funkysoul Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Ο Ντούκας που φτιάχνει partscaster απο rockinger κομμάτια στα κάνει ολα αυτα που αναφέρεις εντελώς δωρεάν.Εμένα μέχρι κ shielding μου έκανε στην τελε χωρις καμια επιπλέον χρέωση.[glow=red,2,300]Απλά στις partscasters εχεις καλη ποιοτητα κομματιων,βάζεις οτι ακριβώς θέλεις κ έχεις ενα πολυ ωραίο όργανο που παίζει ωραία χωρίς να γράφει fender πανω με οτι συνεπάγεται αυτο....[/glow] συμφονω απολητος ;) papa don't take no mess!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Ρε παιδιά ξαναλέω όσες rockinger partcaster απο τα χέρια του Ντουκα δοκίμασα (αρκετές) ήταν πάρα πολύ καλά φτιαγμένες, σε πολλά θέματα πατούσαν κάτω am standard (ειδικά όσες ήταν λίγο πιο εξειδικευμενες λόγω μαγνητών, με ότι αυτό συνεπάγεται) και δεν κόστιζε καμια πάνω απο 700 ευρώ. Γνωμη μου οι parts αξίζουν με το παραπάνω αν θες να κάνεις κάτι συγκεκριμένο ειδικά στα μέτρα σου. Οπως είπαν και τα παιδια, αν πας να κάνεις ένα αντιγραφο μια am std με τους ιδιους μαγνητες κλπ άστο καλύτερα...αν είναι να πάρεις μια am και να βάλεις lock κλειδιά, να αλλάξεις το nut με γραφίτη, να αλλάξεις τους μαγνήτες και να βάλεις custom pickguard...ε δε φτιαχνεις μια part καλύτερα? Επίσης αν έχεις καλό μάστορα για τη συναρμολόγηση ή καλές γνώσεις ο ίδιος και πάρεις καλά parts το ρίσκο νομίζω μειώνεται αισθητά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
funkysoul Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 10 Νοεμβρίου 2008 απλα πιστευω οτι το μανικι εκτος ολων των υποληπων κοματιων οταν τα περνεις ξεχοριστα ειναι λιγο πιο ζορικο και ενοω οτι ειναι ισως το πιο διστροπο σε μια στρατ δεν ξερεις πως θα σου κατσει papa don't take no mess!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση