Προς το περιεχόμενο

Ξύλα για ηλεκτρική

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο Frettech.com.Σίγουρα θα "πιάσεις" πιο πολλά πράγματα από μένα όταν άρχισα να την ψάχνω! :)

Επειδή τα όργανα που θα φτιάχνω από εδώ και πέρα (τα 2 πρώτα ήταν για να επιβεβαιώσω στον εαυτό μου ότι η ιδέα μου δουλεύει) έχουν ακριβά parts, προτιμώ να εμπιστεύομαι επαγγελματία λουστραδόρο (για να μπορώ να τον βρίζω κιόλας!). Άλλωστε και τα πρώτα επαγγελματίας τα λουστράρισε. Για πιο φτηνά σώματα υπάρχουν κόλπα...υπομονή την άλλη εβδομάδα αν καταφέρω να τελειώσω ένα που φτιάχνω. Εκεί θα πέσει πολύ γέλιο.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 69
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εδώ μιλάμε για Λινόλαιο?

Nαι,αυτο ειναι το καλυτερο που εχω βρει,μολις "στρωσει" αναρωτιεσαι πια ειναι πιο απαλη...

..η γυναικα...η.. η κιθαρα σου?

Ps:Thx για το λινκ,ειδα το homepage,θα το ψαξω!

Σωληνακι εχω μονο ενα,ειχα καποτε σειρα Devillbiss,κρατησα ομως μονο τον 63

οταν παρατησα τη δουλεια...sorry...αν βρω τιποτα στο σερφαρισμα θα σε ειδοποιησω!

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Ναι αλλά μετά από 2 μήνες και 1000 ώρες παιξίματος...υπάρχει ακόμα ή πρέπει να "ξαναλαδώνεις? (με αφίβολα πια αποτελέσματα αφού υπάρχουν μεταλικά στοιχεία, μαγνήτες, χορδές?)

Υ.Γ. Με το σωληνάκι του Devilbiss...έχεις τίποτα γιατί δεν μπορώ να τον δουλέψω...άντε σώσε με να μην παραγγέλνω ένα σωληνάκι απο Αμερική...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ναι αλλά μετά από 2 μήνες και 1000 ώρες παιξίματος...υπάρχει ακόμα ή πρέπει να "ξαναλαδώνεις? (με αφίβολα πια αποτελέσματα αφού υπάρχουν μεταλικά στοιχεία, μαγνήτες, χορδές?)

Υ.Γ. Με το σωληνάκι του Devilbiss...έχεις τίποτα γιατί δεν μπορώ να τον δουλέψω...άντε σώσε με να μην παραγγέλνω ένα σωληνάκι απο Αμερική...

Ολα τα λαδια θελουν καποτε παλι περασμα,οσο και αν αντεχουν,λογω της τριβης.Το συγκεκριμενο,ποτιζει βαθεια στο ξυλο αν το πρωτο χερι ειναι πολυ διαλυμενο,το δευτερο λιγοτερο,το τελευταιο ελαχιστα(χρειαζεται για το στεγνωμα).Δημιουργει ετσι ενα λεπτο στρωμα στην επιφανεια του ξυλου,που ομως φθειρεται απο την τριβη οπως και καθε αλλο υλικο βαφης (ακομα και τα θεοσκληρα πολυεστερικα βερνικια που ξερουμε απο παλαιοτερα οργανα).

Για το μπρατσο ολα ευκολα,αφου μπορει να ξαναλαδωθει χωρις λυσιμο,

στο σκαφος ομως,εξαρταται απο το σημειο....ωχ...αλλα αξιζει καθε κοπο!

ΠΡΟΣΟΧΗ,σκουραινει το χρωμα του ξυλου περισσοτερο απο καθε βερνικι,(εκτος γομαλακας)

προτα δοκιμη οποσδηποτε!!

Yann  κατ΄ αρχην , καλωσορισες  στο forum και ελπιζουμε να μοιραστεις μαζι

μας μερικες απο τις γνωσεις σου

marathon  1 κιθαρα και 1 μπασο που εχω , 2και 1,5  χρονο αντιστοιχα  δεν εχουν ακομη  ενδειξεις  οτι χρειαζονται  ξανα περασμα  ....τωρα για ποσο ακομη,

δεν ξερω ........

...γηρασκω αει διδασκομενος...

Yann  κατ΄ αρχην , καλωσορισες  στο forum και ελπιζουμε να μοιραστεις μαζι

μας μερικες απο τις γνωσεις σου

dkall,thx

καλως σας βρισκω,και ευχαριστως!

Χεχε,αυτο το γο****** στα ελληνικα,ειναι shellack στα αγγλικα!

Δεν το ξαναγραφω,θα μου το ξανα"αστερισει" ο δαιμων του λειτουργικου!

Δεν μιλάω για χρώμα αλλά για υφή χωρίς ανωμαλίες στην επιφάνεια. Επίσης το Tung πόσο καιρό διατηρείται (ρωτάμε για να μαθαίνουμε κι όλας!)

Οντως, αυτο χωρις sealer/pore filler δεν γινεται. Αλλα αλλο πραμα το raw feel...

Το Tung Oil δε σπαει, δε χαλαει...  ;D

Αν θελεις ομως μετα απο καιρο (καθε χρονο η περισσοτερο αναλογως χρησης) μπορεις να το ανανεωνεις.

Ενα απαλο τριψιματακι με ατσαλομαλλο για να παρει την εξωτερικη επιφανεια (=μπιχλα κλπ) και ενα-δυο χερια Τ.Ο. κι εγινε.

wood matters

Nαι,αυτο ειναι το καλυτερο που εχω βρει,μολις "στρωσει" αναρωτιεσαι πια ειναι πιο απαλη...

..η γυναικα...η.. η κιθαρα σου?

yann καλωσηρθες.

θα διαφωνησω για την υπεροχη του λινελαιου εναντι του Tung Oil.

δες καποια χαρακτηριστικα:

Naturally polymerizing finish

Cures by oxidation not evaporation

Does not form a glossy finish no matter the number of coats

Form a flexible water proof finish

Resists abrasion and acids

Does not blister and peel (properly applied)

Does not mold like linseed oil

Does not darken with time like linseed oil

wood matters

και να προσθεσω εδω, οπως ο dkall οτι εχω εδω και αρκετα χρονια tung oiled μανικια και δεν εχουν κανενα προβλημα. Ακομα ουτε που χρειαστηκε να σκεφτω να τα ξαναπερασω.

wood matters

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου