Προς το περιεχόμενο

Τεχνικό θέμα - Βοήθεια για Project με μαγνήτες που με ξεπερνάει (κατά πολύ...)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα προσπαθήσω όπως και πολλοί άλλοι στη μουσική ιστορία να φτιάξω μια ευέλικτη κιθάρα.

Αλλά η υλοποίηση με ξεπερνάει οπότε θα ζητήσω τη βοήθειά σας.

Λοιπόν. Η κιθάρα θα έχει δύο humbuckers.

Στη θέση bridge τον Dimarzio Multibucker, ο οποίος αποτελείται από δύο rail-type ξεχωριστούς διπλούς σε μέγεθος μονού (Fast Track 1 και Chopper).

http://www.guitar.com.au/pickups/dimarzio/humbukers/multibucker.html

Στη θέση neck τον Seymour Duncan P-Rails, ο οποίος αποτελείται από έναν κανονικό rail στρατ μονό και έναν P-90.

http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/progressive/prails_shpr1/

Θέλω να έχω τους εξής ήχους:

Από τον Multibucker:

Fast Track 1 μόνος του

Chopper μόνος του

Fast Track 1 & Chopper serial

Fast Track 1 & Chopper parallel

Από τον P-Rails:

- Μονός, μόνος του

- P-90, μόνος του

- Μονός και P-90 serial

Τέλος θα ήθελα να είχα και έναν συνδυασμένο ήχο

- Μονός neck και Fast Track 1, parallel

Ερώτηση: Ζητάω πολλά;

Ξέρει κανείς πως μπορώ να πετύχω τα παραπάνω χωρίς να κάνω την κιθάρα καρναβάλι από τα διακοπτάκια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα μου αρέσουν πάντως τα διακοπτάκια.

Κατι Τομ άντερσον κιθάρες που είχα δει και είχαν 3 μικρά διακοπτάκια μου άρεσαν.

Τωρα για να μην εχεις και πάρα πολλά διακοπτάκια βάλε και κανα push-pull ποτενσιόμετρο ή αντί για μικρά διακοπτάκια πάρε κανένα rotary switch με όσο το δυνατον περισσότερες θέσεις. Σίγουρα εχω δει με 5 αλλά ίσως να υπάρχουν και με παραπάνω.

Πάντως πολύ ωραίο πρότζεκτ, τον multibucker έχω σκεφτεί να τον βάλω στην επόμενη κιθάρα μου.

Ευχαριστώ. Αλλά το ζήτημα είναι αν τα rotary είναι λύση στην περίπτωση αυτή...

Πωωω, πανικός απο συνδυασμούς  ;D ;D

Αντι για το δάσος απο τα διακοπτάκια που προβλέπονται για την περίπτωση, δεν ακολουθείς καλύτερα τη λογικη του Page με 2 vol / 2 tone, όλα push/pull, συμπληρώνοντας την με το super 5-way switch της Fender ?

Leo got it right the first time

Μπορείς να έχεις τέσσερα ποτενσιόμετρα, σε στυλ lp κλπ.Αλλά τα 2 θα είναι κανονικά ποτ (master volume, master tone) και τα άλλα 2 θα είναι rotary switches, ενα για τον κάθε μαγνήτη.Ενα με 3 modes για τον neck και ένα με 4 για τον bridge.Θα βάλεις και έναν 4θεσιο τύπου τελε neck,neck+bridge,neck+bridge(parallel),bridge και γουαλά....ούτε 2508970 push pull όυτε miniswitch και διπλοι διακόπτες.

Βρε το θέμα είναι ότι θεωρητικά μπορεί να γίνει. Πρακτικά πώς γίνεται έχει κανείς καμιά ιδέα;

Noμίζω ότι αν πας σε ένα σοβαρο τεχνικο και του πεις αυτα που σου έγραψα δε θα εχει πρόβλημα να το κάνει.Η αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει ένα έστω πρόχειρο schematic και να το ανεβάσει...

Εχεις ιδιαίτερη κάψα να πιασεις κολλητήρι?Γιατι αν όχι είσαι έτοιμος...

Βασικά κάψα να πιάσω κολλητήρι δεν έχω αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι το σώμα θα φτιαχτεί παραγγελία από Warmoth και ήθελα να ξέρω τι τρύπες πρέπει να κάνω και τι διάταξη θα έχουν... Δεν μ'αρέσουν τα κατόπιν εορτής πράγματα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου