Προς το περιεχόμενο

Πεταλιέρα για Death Metal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

O ενισχυτής μου είναι ο fender dynatouth 2 stage dsp 100  με speaker celestion 12G 100 μαζί με την εξωτερική καμπίνα 1Χ12 με ίδιο speaker ( σύνολο 160 watts). H κιθάρα μου είναι ltd με emg 81 μαγνήτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αυτός;

http://www.gothess.gr/agg/item.asp?ID=19215

Δε κάνει από μόνος του. Πόσα διαθέτεις να δώσεις; Αν πας ψηλά για πετάλι δώστα να πάρεις το telegun fat foot ( http://www.noiz.gr/index.php?topic=157169.0 για να καταλάβεις ποιο λέω),

αλλιώς πας στο black magic

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

ασχετο αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι ο τυπος,παρολο που δεν αντεχω να τον ακουω ουτε 1 λεπτο,ειναι απο τους πιο cool & συμπαθεις ανθρωπους που εχω δει ποτε μου !Σε λιγο θα με κανει να τον ακουω και ολας!

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

ασχετο αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι ο τυπος,παρολο που δεν αντεχω να τον ακουω ουτε 1 λεπτο,ειναι απο τους πιο cool & συμπαθεις ανθρωπους που εχω δει ποτε μου !Σε λιγο θα με κανει να τον ακουω και ολας!

Δεν μπορει να ειναι κακος οποιος εχει βρεθει εστω και για 5 λεπτα στη μπαντα του F. Zappa  ;D ;D ;D ;D ;D

Διαθέτω ενα Boss metal zone. Με ποιο αλλο πετάλι παραμόρφωσης προτείνετε να το συνδυάσω ώστε να πετύχω έναν αρκετά ογκόδη και heavy ήχο? Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς κάνει ένα πετάλι compressor και πως αυτό θα με βοηθήσει να πετύχω εναν πιο "death metal" ήχο. Υπάρχει τρόπος ώστε να μπορώ να ενεργοποιώ και να απενεργοποιώ και τα δυο πετάλια παραμόρφωσης ταυτόχρονα (χωρίς να κάνω ακροβατικά)?

O βαρυς και ογκωδης ηχος δεν φτιαχνεται (αυτο που ακους στους δισκους δηλαδη) απο ενα μονο πεταλι η ενα μονο ενισχυτη. Ειναι αποτελεσμα απειρων ωρων studio, studio wizardry, καμπινας, ταλεντου κ.λ.π κ.λ.π Επειδη ομως ολα αυτα δεν μπορει να τα εχει ενας bedroom player καλα κανεις και ψαχνεις κατι απλο και ευχρηστο. Το metal zone εχει αρκετο γκαζι για τη χρηση που θελεις και δεν νοιμζω να χρειαζεσαι και δευτερο πεταλι. Το θεμα ειναι αν το γκαζι που εχει σε ικανοποιει σαν χροια. Στη θεση σπθ και αν οι οικονομικες μου δυνατοτητες το επετρεπαν θα εψαχνα αντι για πεταλια εναν καλο λαμπατο high gain ενισχυτη αγνοωντας τα πεταλια.

Ο compressor αν παιζεις με τοσο πολυ overdrive δεν θα σου χρειαστει.(κοβει καποια peaks του παιξιματος σου και "ομαλοποιει" καποιες δυναμικες).

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Το metal zone εχει αρκετο γκαζι για τη χρηση που θελεις και δεν νοιμζω να χρειαζεσαι και δευτερο πεταλι. Το θεμα ειναι αν το γκαζι που εχει σε ικανοποιει σαν χροια. Στη θεση σπθ και αν οι οικονομικες μου δυνατοτητες το επετρεπαν θα εψαχνα αντι για πεταλια εναν καλο λαμπατο high gain ενισχυτη αγνοωντας τα πεταλια.

Ο compressor αν παιζεις με τοσο πολυ overdrive δεν θα σου χρειαστει.(κοβει καποια peaks του παιξιματος σου και "ομαλοποιει" καποιες δυναμικες).

Το mt-2 έχει (παραέχει) γκάζι αλλά παρά τα παραμετρικά μεσαία, κάνει scoop ή ενισχύει αντίστοιχα τόσο μεγάλη περιοχή, που έχει πάλι πρόβλημα όγκου. Ανεβάζεις το μπάσο και τα πρίμα λίγο για να έχεις ψιλομεσαια, και σε ξυρίζουν τα πρίμα. Ανεβάζεις τα μεσαία για να ακούγεσαι ρε αδερφέ, χάνεις το scooped ήχο. Δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς είτε α)λάμπατο με ωραία "τραγουδιστά" μεσαία μετά είτε β) έστω τρανζιστοράτο με ένα πετάλι eq και απο ηχεία τουλάχιστον 2χ12 είτε γ) μια δεύτερη παραμόρφωση να σου διαμορφώσει το scooped ήχο (με το gain βέβαι στο mt πολύ κάτω απο τη μέση).

Ο κομπρέσορας χρειάζεται, γιατί θα του δώσει πιο σφιχτό "κρουστό" palm-muting στις ρυθμικές του, με λιγότερο πλαδαρά μπάσα, και επίσης (επειδή τα γνωστά πεταλάκια είναι compressor sustainer) όταν ανεβάζεις το sustain έχω παρατηρήσει οτι στο palm-muting εκτός απο τα σχετικά σφιχτά σου μπάσα ακούγεται ωραία και το απαραίτητο μη-τζιτζικέ "ξύσιμο". Τελικά τον αμέσως επόμενο σχετικό καλύτερο ήχο, μετά απο high gain λάμπα, τον έχω ακούσει με ds-1, λαμπάτο πετάλι παραμόρφωσης που δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο είναι, κομπρέσορα και εκουαλαιζερ.

Τέλος η αληθινή λύση βέβαια, όπως την έχω ακούσει εγώ στην πράξη (προσοχή μπορεί να υπάρχουν κι άλλες, αλλά αυτή σίγουρα δουλεύει) είναι ένας rectifier μαζί με το sonic maximizer, ή ένας 6505 και μια καλή καμπίνα και (σχεδόν) τέλειωσες...

Γνώμες απο τη δικιά μου εμπειρία όλα αυτά βέβαια έτσι... και υπόψην ρίχνω βάρος στις ρυθμικές, αν θες να παίζεις ωραία τις σολιές σου είναι τελείως διαφορετικός ο ήχος που χρειάζεσαι (και σίγουρα περιλαμβάνει ωραία τραγουδιστά μεσαία μεσα...)

Στη θεση σπθ και αν οι οικονομικες μου δυνατοτητες το επετρεπαν θα εψαχνα αντι για πεταλια εναν καλο λαμπατο high gain ενισχυτη αγνοωντας τα πεταλια.

+1

-=Dream Within A Dream=-

επισης για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορα θα σε "παρακαλουσα" ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ χαρακτηρισμους (εχουν κουραστει οι modulators να "διορθωνουν" τα ποστ σου) εχεις καθε δικαιωμα να διαφωνεις και να πιστευεις οτι θες αλλα οχι να επιτιθεσαι φραστικα

πιπη σε καθε post σου πρεπει να βριζεις και καποιον???  ::)

-=Dream Within A Dream=-

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου