Προς το περιεχόμενο

τα πρωτα μου βηματα στην jazz.

thanasis b

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ναι κοιτα αλλο αρμονια και αλλο jazz αρμονια. Στο πρωτο δε χωραει το δευτερο. Και αυτη η μουσικη ειναι σα να ειναι στο υποσυνείδητο  σου. Οσο καλος και να σαι (που εισαι) και στο σφυριγμα να σου βγαινει, αμα ειναι παιξεις μπορει να σου δωσει να καταλαβεις οτι εισαι για αλλο οργανο. Ανωμαλια δηλαδη. Οσο αφορα τις τριαδες δεν μου φανηκε να εχεις την τεχνικη ανεση αλλαγων σε ποιο πολυπλοκα modes. Πχ blue bossa, orpheo negro κλπ.

'Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 37
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φετος αρχισα το jazz αρμονια του Μπαλταζανη (αυτο εννουσα). Στο συγκεκριμενο δεν προβληματιστηκα για τα ακορντα καθολου απο τεχνικης φυσεως, δειξε μου ενα παραδειγμα να σου πω περιπου που βρισκομαι ..

ωραιο βιβλιο οντως.

Θαναση παιζε κ ακου πολυ τζαζ μουσικη αν σε ενδιαφερει.Εχε πιστη κ υπομονη σ'αυτο που κανεις.Θα βγει καποια στιγμη.Νομιζω πως κ η μεθοδος του jimmy bruno θα σε βοηθησει, οπως κ οποιονδιποτε.Οργανωση μεγαλη ο παππους.

ωραιο βιβλιο οντως.

Θαναση παιζε κ ακου πολυ τζαζ μουσικη αν σε ενδιαφερει.Εχε πιστη κ υπομονη σ'αυτο που κανεις.Θα βγει καποια στιγμη.Νομιζω πως κ η μεθοδος του jimmy bruno θα σε βοηθησει, οπως κ οποιονδιποτε.Οργανωση μεγαλη ο παππους.

Αυτο του J Bruno ποιο ειναι?

Θα προτεινα για μετα το Μπαλταζανη καποια star licks video L Carlton & R Ford. Οχι για αλλο λογο αλλα επειδη θα βοηθησουν στην ποιο ομαλη ''απογειωση'' στις κλιμακες jazz-blues κλπ. ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ SWING - GIPSY SWING STYLE.

'Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΝ

http://www.jimmybrunoguitarinstitute.com/public/main.cfm

θα βαλεις τον ηχο στα αυτια σου κ στα χερια σου κ ειναι το μονο σιγουρο.Αλλα δεν ειναι το μονο συστημα που προσφερει αυτο το αποτελεσμα.Εγω παντως μεσα σε 1 χρονο εχω μαθει πολλα κ το αυτι μου εχει "ανοιξει" πολυ γρηγορα.Ο τυπος μπορει να ειναι bebop αλλα δεν ειναι αναγκη ο μαθητης να παιξει bebop για να μαθει.Στο γουστο του καθενος παει το στυλ που θα ασχοληθει.

Μπορω να γραφω πολυ ωρα για τον ανθρωπο κ μονο καλα λογια αλλα το κοβω εδω.

Ααα βασικο,θεωρια κλιμακες modes και αρμονια δεν θα μαθεις με τον θεωρητικο τροπο των βιβλιων κ του ωδειου.Θα μαθεις να χειριζεσαι τον ηχο χωρις καν να ξερεις τι ειναι αυτο που κανεις.Εννοειται οτι αν συγχρονως διαβασεις κ θεωρητικα θα τα ξερεις αυτα.Αυτα........

παντως εγω θελησα να μαθω jazz γιατι εχω την κιθαρα πολυ ψηλα!  ;D

πλακιτσα!

http://www.jimmybrunoguitarinstitute.com/public/main.cfm

Θα μαθεις να χειριζεσαι τον ηχο χωρις καν να ξερεις τι ειναι αυτο που κανεις.Εννοειται οτι αν συγχρονως διαβασεις κ θεωρητικα θα τα ξερεις αυτα.Αυτα........

Παρατηρω οτι αμα δεν ξερω τι παιζω δεν αισθανομαι καλα δηλαδη το θεωρω τυχη αμα κατσει κατι και δεν μπορω να το χειριστω. Εσυ εννοεις κατι αλλο? να ξερεις πχ καποια modes?

Εννοω οτι θα μαθεις να κανεις σολο με αυτα που ακους χωρις να σκεφτεσαι modes.Οχι οτι θα το κανεις στην τυχη αλλα οτι θα το ελεγχεις χωρις να εχεις ιδεα απο θεωρια.

Μια ιδεα θα την εχεις ή θα την αποκτησεις σιγα σιγα αλλα αν δεν σε ενδιαφερει το θεωρητικο κομματι της μουσικης αυτη η μεθοδος που προσφερεται ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.Με λιγα λογια θα παιζεις κλιμακες κ modes και ολα τα πραματα αλλα δεν θα ξερεις πιο ειναι το ονομα τους.

Στην ουσια θα μαθεις να παιζεις οπως κανανε οι παλιοι.Μαθαιναν να παιζουν κ να ακουνε μεσα τους πραματα τα οποια δεν ειχαν ονομασια, απλα ηταν μουσικη.Τα ονοματα των modes και των κλιμακων, εκτων των κλασσικων (ματζορε,μινορε, φυσικες-αρμονικες κτλ), τα δωσανε μουσικοι κ μουσικολογοι κ ολοι οι μελετητες παντως ειδους μουσικης για να μπορεσουν να διδαχτουν.Αλλο να λες εδω βαλε την Α αρμονικη μινορε κ αλλο να λες βαλε στην ματζορε κλιμακα τις νεες νοτες.Μαθαινεις τον ηχο της κλιμακας χωρις να ξερεις το ονομα της, και στην τελικη στη μουσικη δεν σε ενδιαφερει το ονομα αλλα να ευχαριστηθεις κ να δημιουργησεις.Αυτο τα ωδεια κ το συγχρονο συστημα το επιτυγχανει με τον δικο του τροπο κ οι υπολοιποι το συνεχιζουν σαν "street style" ή οπως αλλιως θα λεγοταν η μάθηση αυτη.

Οπως ειπα ειναι μουσικη που την εχεις μεσα σου ή δε την εχεις. Με ΠΟΛΥ εξασκηση θα βγει μονη της αν ειναι. Αν δεν ειναι δε μπα να σαι και Σουμαχερ της κιθαρας?

Το καταλαβα οταν ο δασκαλος μου παιζαμε σε ενα μαγαζι και του λεω ΕΕΕΕΠΠΠΠ δειξε μου το. Ποιορε μου λεει? Το lick. Ποιο lick. Αυτο του λεω τι επαιξες εκει?

ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΙΖΩ αποκρινεται.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

ΕΥΧΗΣΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ

'Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΝ

Το μονο πραγμα που δεν προκειται ποτε να διδαχτει κανεις ειναι αν εχεις ταλεντο στην γρηγορη εκμαθηση κ αν εχεις ψυχη να δωσεις.

Στο λαιβ καποιοι μουσικοι δινουν λιγη ενεργεια απ την ψυχη τους στο κοινο.Αυτο το πραμα μονο δεν διδασκεται.Ολα τα αλλα ειτε λικς ειναι μικξ ειτε ξιξ ειτε η γκρουβα ειτε τα ακκορντα οοοοοολα μαθαινονται σε καποιους πιο γρηγορα απο αλλους αλλα δυστυχως αν δεν το λεει η ψυχουλα σου ο ακροατης θα απολαμβανει μονο την τεχνικη σου καταρτιση κ την μηχανη των κλεμμενων licks.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου