Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για MOTU 828 MK3 σε PC

musictech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...Σκεφτομαι να αγορασω την παραπανω καρτα....θα ηθελα αν καποιος εχει εμπειρια απο την αποδοση της παραπανω καρτας σε pc να την αναφερει και ακομα περισσοτερο με νοιαζει να ακουσω καποιες γνωμες για τους convertors της...δεν με ενδιαφερουν καθολου οι προενισχυσεις της.

Με  ενδιαφερει ξεκαθαρα καποιο καλο convertion και να μαθω κατα ποσο απεχει η ποιοτητα της απο hi-end converters...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ακουσει κάποιες παλιότερες MOTU και δεν είχαν άσχημο ήχο. Αν θέλεις τη γνώμη μου ψάξε περισσότερο το θέμα της συνεργασίας και της σταθερότητας με το PC γιατί ο Μονόκερος είναι παραδοσιακό παιδί της Apple  :-*

...γνωριζω αρκετα σχετικα με το πως δουλευουν σε pc και πιστευω οτι θα την κανω να δουλεψει μια χαρα....αυτο που με απασχολει ειναι η ποιοτητα των convertor της...με εχει ψησει λογω δυνατοτητων και dsp mixer  με δικα της εφφε κ.τ.λ.. αλλα με προβληματιζει ο ηχος της γιατι ακουγονται...διαφορα... :-X

Ειδλλως παω για focusrite saffire pro 26 μαζι με convertors creamware a16 ultra  τους οποιους ετσι και αλλιως θα εβαζα τωρα πανω στην motu για να εχω συνολο 24 αναλογικες εισοδους...αργοτερα βεβαια θα το γυρισω σε lynx aurora μολις μαζεψω τα χρηματα...με ενδιαφερει δηλαδη καποια καρτα με καλο ηχο κ 2 adat οπου θα μπορω να προσαρμοσω οποιουσδηποτε καλους κονβερτορες,,,,αρχικα τους Α16 που εχουν κ σουπερ τιμη και μολις μπορεσω τους lynx aurora.

Σκέψου:

Πολλά features, χαμηλή τιμή. Δεν ακούγεται λίγο σαν Behringer η ιστορία; Το ενδιαφέρον είναι ότι τα Behringer αντέχουν κάπως στον χρόνο.

Προσωπική συμβουλή: Μακριά απο 828, Traveler και Ultralite και ειδικά αν το προορίζεις το Interface για PC. Εκτός και αν θες να μπλέξεις. Αν δεν μπλέξεις τώρα, θα μπλέξεις eventually.

Και τελευταίο και καλύτερο. 828mkII και Traveler για τις οποίες έχω προσωπική εμπειρία, βγάζουν ένα περίεργο φύσημα (hiss) στα Monitors. Ανεξαρτήτως έντασης του Main-out volume.

Ghen

Ειναι σχετικα φρεσκια η καρτα για να υπαρχουν γνωμες για αυτην.

Any way.

Με αναφορα τον prism dream πανω σε mac-protools και την (896 μκ2)

ελαβα αποτελεσμα που ηταν σαφεστατα πιο κοντα απο αλλες γνωστες καρτες.

Σε καμια περιπτωση ΔΕΝ ηταν ιδιο ΟΚ?

Eαν λοιπον φορα τους ιδιους μετατροπεις θα εισαι μια χαρα. Με pc-cubase,

λειτουργικο XP-SP2 γευτικα προβλημα συγχρονισμου που οι προτασεις της

motu και της microsoft δεν κατορθωσαν να λυσουν! Ως εκ θαυματος

εξαφανιστηκε με format & SP1!!!

Kαι το μικροφωνο της Barbie μια χαρα ηχογραφει!

Εαν θελεις καλους convertors,τι να την κανεις την motu ??

Lynx Studio - Lynx L22   

High end PCI audio interface 24bit/192kHz με κορυφαία ποιότητα ήχου ιδανική για ηχογράφηση και αναπαραγωγή αυξημένων απαιτήσεων, post-production, broadcasting και εφαρμογές audio μετρήσεων. Βασισμένη στην τεχνολογία της Lynx Two παρέχει 2 αναλογικές εισόδους και εξόδους balanced και unbalanced (+4 & -10) σε μορφή XLR, ψηφιακή είσοδο και έξοδο AES/EBU και S/PDIF σε μορφή XLR (και με sample rate conversion στην ψηφιακή είσοδο). Non-audio ψηφιακή I/O υποστήριξη για Dolby Digital και HDCD, ψηφιακός μίκτης 32 καναλιών με 16 sub-outputs, πολλαπλοί αλγόριθμοι dither για κάθε κανάλι, Clock Sync Word, 256 Word, 13.5MHz ή 27MHz, low jitter tunable sample clock generator, υποστήριξη πολλαπλών καρτών, 2 LStream ports για να δεχθεί επιπρόσθετα περιφερειακά για αύξηση των εισόδων & εξόδων σε 16 μέσω ψηφιακών πρωτοκόλλων TDIF, ADAT & AES/EBU, zero-wait state DMA μηχανή η οποία βοηθάει τη CPU να μην φορτώνεται.Διαθέτει οδηγούς για όλα τα λειτουργικά συστήματα σε PC και ASIO 2.0 για Mac, ενώ δίνονται μαζί και σετ καλωδίων audio balanced BNC για Word Clock.

Πολλά features, χαμηλή τιμή.

+440 μεγάλη αλήθεια αυτό και πρέπει να σε προβληματίσει. Νομίζω πως το συγκεκριμένο μοντέλο δεν φοράει τους ίδιους converters με τις 2408μκ3 ή 24 i/o ή 896 κ.λ.π οι οποίες έχουν εκτός από υψηλότερη τιμή και πολύ λιγότερες λειτουργίες να επιτελέσουν.

όσον αφορά τώρα το τμήμα συνεργασίας με τα windows ,θα πω ότι από προσωπική μου εμπειρία με την 24i/o ,την οποία και δουλεύω επί 5 χρόνια ασταμάτητα....δεν αντιμετώπισα ΠΟΤΕ το παραμικρό πρόβλημα σε XP (sp1/sp2).

AN βέβαια το βασικό σου μέλημα είναι ο ΗΧΟΣ,τότε πρέπει να αναφέρω ότι δεν υπάρχει ουδεμία σχέση ακόμη και των "ακριβών" motu με σοβαρούς κονβέρτορες της τάξεως των WEISS, PRISM, Mytek,Benchmark ακόμη και Lynx ή Αpogee.

Και για να μήν παρεξηγούμαστε, οι τεράστιες κατά την ταπεινή μου άποψη διαφορές γίνονται ακουστές εφ'όσον οι συνθήκες και το σύστημα ακρόασης είναι αντιστοίχως σοβαρά.

Συμπερασματικά λοιπόν θα συμφωνήσω ότι αν προς το παρόν το budget σου είναι μικρό, προτίμησε την πρόταση του Μάκη για μία απλή αλλά έντιμη Lynx 22

και αργότερα επεκτείνεσαι ανάλογα με AES 16 και Aurora ή και κάτι ακόμη καλύτερο.... ;)

www.onlinerecording.org

forever changes

Η καρτα θελω να ειναι firewire  γιατι δουλευω και με λαπτοπ....ξερω πολυ καλα tis lynx και εχω στεισει και αρκετες ...θελω ομως και φορητοτητα.Για αυτο σε πρωτη φαση ειμαι μεταξυ αυτης κ saffire pro 26 h οποια ακουφεται πολυ καλα...απο την αλλη θελω να κανω και summing σε καποιo neve summing mixer και εχω ετσι και αλλιως στο μυαλο μου μελλοντικα να παρω τους aurora 16.προς το παρον θα κανω το summing με τους creamware a16 ultra poy ειναι πολυ καλοηχοι convertors..τωρα που το συζηταμε λεω να ανοιξω και ενα θεματακι σχετικο με summing τεχνικες .... :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου