Προς το περιεχόμενο

Ξύλα ηλεκτρικης κιθάρας. Μας κοροιδευουν η οχι;

sayan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα (προσπαθώντας να σου εξηγήσω ότι χρησιμοποιείς λάθος εκφράσεις)...

Πληστηριασμοί κρασιών, παλιά, σπάνια μπουκάλια, κοστίζουν μια περιουσία...μπορεί όταν το ανοίξεις να είναι ξύδι (μου έχει τύχει). Αυτό δεν μειώνει την τιμή που θα πληρώσεις.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 188
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μόνο και μόνο που έχεις Ibanez είσαι "θύμα" του marketing.

E γιαυτο ειπα..."οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο" γιατι ειμαι και εγω εν μερει θυμα. Απλα αναφερω μονο οτι δεν πιστευω να εδινα τοσα πολλα χρηματα για ενα sign μοντελο. Τελος παντων ειναι αλλο θεμα αυτο και δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες γενικα. Ειμαι υπερ της αποψης του "οτι πληρωνεις παιρνεις" αλλα υπαρχουν και καποια όρια... Αν εξαιρεσουμε το θεμα της αισθητικης ομορφιας σε μια κιθαρα θεωρω οτι υπαρχει καποιο οριο χρηματικο απο το οποιο εαν πας παραπανω δεν θα κερδισεις κατι παραπανω σε θεμα επιδοσεων. Τωρα αυτο το οριο δεν ξερω πιο ειναι και σιγουρα απο εταιρια σε εταιρια αυτο αλλαζει. Αποψη μου παντα για να μην παρεξηγειθω

μιλαω παντα για χρηματα που δαπανα καποιος για να εχει τα αναλογα ποιοτικα αποτελεσματα στον ηχο. Οχι κατι αλλο οπως αισθητικη, ευκολια στο παιξιμο, κυρος κτλ. ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ!

εαν εξαιρεσουμε το θεμα της αισθητικης ομορφιας σε μια κιθαρα θεωρω οτι υπαρχει καποιο οριο χρηματικο απο το οποιο εαν πας παραπανω δεν θα κερδισεις κατι παραπανω σε θεμα επιδοσεων.

Αισθητική ομορφιά δεν είναι στο λογότυπο του head...όταν πληρωνεις κάποια αρκετά λεφτα για ένα signature μοντέλο το βλέπεις και σαν επένδυση-αξία μεταπώλησης.

Η ποιότητα είναι κάτι το υποκειμενικό (θα ήθελα και εγώ να μου υποδείξουν ένα τεστ μέτρησης ποιότητας). Διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το μόνο λοιπόν που μετράται είναι η αξία αγοράς-πώλησης

http://www.rsguitarworks.net/rsstore/index.php?cPath=31_59

Αυτα τα ηλεκτρικα μπαινουν μονο σε τυπους κιθαρων που αναφερονται η αυτο δεν ειναι κανονας. Γενικα με ενδιαφερει να βρω ενα kit για ibanez. Γνωριζει κανεις τιποτα?

Χωρις να εχω διαβασει ολα τα ποστς (13 σελιδες!!!) να πω στο φιλο που το ανοιξε οτι αν πληρωσεις 200 ευρω οπως ειχα πληρωσει εγω μια μουφοστρατ θα παρεις μια κιθαρα που εχει καρουμπαλα εκει που παταει το τρεμολο! Με αποτελεσμα να καθεται στραβα και οτι συνεπαγεται αυτο. Θα παρεις μαγνητες οτι ναναι με πολυ θορυβο, με κολλησεις στα ηλεκτρικα που στον πρωτο μηνα ξεκολλησανε, πικγκαρντ που πρεπει να λυγισει για να ταιριαζει στις τρυπερ και παει λεγοντας.

Τα ξυλα ειναι basswood για το σωμα και maple για το μπρατσο με rosewood ταστιερα, δηλαδη τα ιδια ξυλα που μπαινουν σε Ιμπανεζ των 1000 ευρω και βαλε.

Δεν πληρωνεις τοσο το ξυλο -εκτος αν ειναι σπανιο οπως 5Α maple,Flame Koa κλπ κλπ- αλλα τη δουλεια που εχει γινει πανω στο οργανο. Και την εργασια την χρεωνει ο καθενας οσο θελει.

Πχ στην Ελλαδα σου ζητανε για binding σε σωμα και μανικι 150-200 ευρω ενω ο κυριος Suhr ζηταει 700 δολλαρια!!!!

Να μια διαφορα 500 ευρω που ερχεται απο το πουθενα και με καμια ανταποκριση σε διαφορα ποιοτητας υλικων η εργασιας.

Και ο κυριος Τομ Anderson πουλαει κιθαρες 3-4000 us$ με κινεζικες θηκες.

Oταν τον ρωτησα μου ειπε αυτες ειναι οτι ποιο καλο μπορουμε να βρουμε  ;D ;D

Χωρις να εχω διαβασει ολα τα ποστς (13 σελιδες!!!) να πω στο φιλο που το ανοιξε οτι αν πληρωσεις 200 ευρω οπως ειχα πληρωσει εγω μια μουφοστρατ θα παρεις μια κιθαρα που εχει καρουμπαλα εκει που παταει το τρεμολο! Με αποτελεσμα να καθεται στραβα και οτι συνεπαγεται αυτο. Θα παρεις μαγνητες οτι ναναι με πολυ θορυβο, με κολλησεις στα ηλεκτρικα που στον πρωτο μηνα ξεκολλησανε, πικγκαρντ που πρεπει να λυγισει για να ταιριαζει στις τρυπερ και παει λεγοντας.

Τα ξυλα ειναι basswood για το σωμα και maple για το μπρατσο με rosewood ταστιερα, δηλαδη τα ιδια ξυλα που μπαινουν σε Ιμπανεζ των 1000 ευρω και βαλε.

Δεν πληρωνεις τοσο το ξυλο -εκτος αν ειναι σπανιο οπως 5Α maple,Flame Koa κλπ κλπ- αλλα τη δουλεια που εχει γινει πανω στο οργανο. Και την εργασια την χρεωνει ο καθενας οσο θελει.

Πχ στην Ελλαδα σου ζητανε για binding σε σωμα και μανικι 150-200 ευρω ενω ο κυριος Suhr ζηταει 700 δολλαρια!!!!

Να μια διαφορα 500 ευρω που ερχεται απο το πουθενα και με καμια ανταποκριση σε διαφορα ποιοτητας υλικων η εργασιας.

Συμφωνώ μαζί σου φίλε. Και εμένα μου φαίνεται ότι τα φτηνά όργανα δεν είναι τόσο ότι έχουν κακής ποιότητας ξύλα (χωρίς να αποκλείεται ότι μπορεί να έχουν β' διαλογής από αισθητικης και όχι μόνο ποιότητας) αλλά ότι έχουν φτηνά-φτηνιάρικα υλικά εν γενει και κακό craftmanship, το οποίο κάνει το όργανο να είναι δυσκολόπαιχτο, εκνευριστικό στο σετάρισμα, αναξιόπιστο και να σου σπάει τα ούμπαλα γενικώς.

Τέλοσπάντων ο καθένας μας ξέρει μέχρι που τον παίρνει να δώσει και ποιες είναι οι ορέξεις του οπότε πορεύεται ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση και όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο post, όπως δε μπορούμε να οδηγούμε όλοι bentley και ferrari έτσι δε γίνεται να έχουμε όλοι τη signature του Page ή του zakk wylde (τα παραδείγματα τυχαία).

Τελικα ποσο σημαντικα ειναι τα ξυλα σε μια ηλεκτρικη κιθάρα? Κατα ποσο συμβαλλουν τα ξυλα στην ηχητικη αποδοση μιας κιθάρας? Η χρηματική διαφορα αναμεσα σε δυο κιθάρες ( 500/1500€) αντικατροπτιζουν την αντιστοιχη ηχητικη διαφορα??? η μηπως πληρωνουμε ονοματα?? Αντιλαμβανομαι οτι μια κιθαρα 200 € σιγουρα θα υστερει ηχητικα για πολλους λογους, μαγνητες, ηλεκτρικα, κακη συναρμολογηση ισως, αλλα ειναι τα ξυλα της 200€ης κιθαρας που την καθιστουν τοσο φτηνη???

Χωρις φυσικα να εχω διαβασει ολα τα ποστ......  ;D

Ειναι ασχετο το θεμα της τιμης με το θεμα της ποιοτητας των ξυλων σε δυο διαφορετικα οργανα.

Η ποιοτητα στα ξυλα σιγουρα παιζει ρολο στον ηχο του οργανου, αλλιως ολοι θα εφτιαχναν stradivarius.

Οσο πιο ντιγκιταλε ειναι και εφφεδιαρικος ειναι ο ηχος του προενισχητη-ενυσχυτη-μονιτορ κλπ οπως και το ειδος των μαγνητων τοσο δεν θα καταλαβαινεις τη διαφορα.

Αν εχει σκοπο να παιξει καποιος με μια πεταλιερα στο πισι πχ με ακτιβ μαγνητες ας παρει μια πλαστικια κιθαρα.

Δεν θα καταλαβει τη διαφορα  ;D

Οσο για το χρηματικο θεμα, ειναι κατι διαφορετικο και εχει να κανει με το εμποριο.

Στο εμποριο ειναι τοσο πολυπλοκο το θεμα που μπορεις να βρεις κιθαρα με καλυτερα ξυλα σε μικροτερη τιμη απο μια που ειναι Γ Τ Π.

Και ο κυριος Τομ Anderson πουλαει κιθαρες 3-4000 us$ με κινεζικες θηκες.

Oταν τον ρωτησα μου ειπε αυτες ειναι οτι ποιο καλο μπορουμε να βρουμε  ;D ;D

Ο κος Τομ Anderson είναι τουλάχιστον ειλικρινής. ΟΛΟΙ πουλάνε κινέζικες θήκες απλά ο Τομ Anderson δεν ντρέπεται να το λέει. Πέρισυ το πάσχα ήμουν στο Ηονγ kong...σε βεβαιώνω ότι το 90% της ευρωπαϊκής παραγωγής παράγεται εκεί. Εσύ πιστεύεις δηλ ότι η Fender τις θήκες της της φτιάχνει στην Αμερική. Και δεν μιλάω για μαϊμούδες αλλά για κανονικές γραμμής παραγωγής με ευρωπαϊκό ποιοτικό έλεγχο

Άσε που η ποιότητα τους καλυτερεύει εντυπωσιακά. Είδα packaging και εκτυπώσεις αψεγάδιαστες.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου