Προς το περιεχόμενο

Ξύλα ηλεκτρικης κιθάρας. Μας κοροιδευουν η οχι;

sayan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και μιλάμε για ακουστικά και ηλεκτρικά όργανα, υπάρχουν και οι hollow τζαζοκιθάρες, που δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικές ή ακουστικές. Εκεί το ξύλο δεν παίζει μεγάλο ρόλο; Αναρωτιέμαι...

Δες το συγκριτικό του makam εδώ:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=158742.0

και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Για μένα οι διαφορές στον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ήχο είναι σχετικά μικρές και θέλει προσοχή και εμπειρία για να εντοπιστούν. Άσχετα αν από κοντά οι Heritage ακούγονται σαν πιάνα και οι Ibanez Artcore σαν κατσαρόλες με χορδές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 188
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το thread εσκισε βλεπω!!! το θεμα αγγιζει (και τρωει) πολυ κοσμο βλεπω.

Τα ηλεκτρικα (περα απο τους μαγνητες) εχουν ποιοτικη διαβάθμηση? Μπορει δηλαδη να κανει κανεις αναβάθμιση σε ηλεκτρικα???

Το thread εσκισε βλεπω!!! το θεμα αγγιζει (και τρωει) πολυ κοσμο βλεπω

Απλά δεν ξέρω έαν πήρες απάντηση (και εγώ μαζί σου)...ποιοί σε κοροϊδεύουν!

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Το thread εσκισε βλεπω!!! το θεμα αγγιζει (και τρωει) πολυ κοσμο βλεπω.

Τα ηλεκτρικα (περα απο τους μαγνητες) εχουν ποιοτικη διαβάθμηση? Μπορει δηλαδη να κανει κανεις αναβάθμιση σε ηλεκτρικα???

Ναί! Μια απλή αλλαγή ποτενσιομέτρων και διακόπτη μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά σε πολλές κιθάρες, budget ή και καλύτερες.

ναι

edit: και οχι μονο απο RS...

wood matters

Απλά δεν ξέρω έαν πήρες απάντηση (και εγώ μαζί σου)...ποιοί σε κοροϊδεύουν!

Σεβομαι τις αποψεις που "επεσαν στο τραπεζι" και παρατηρησα οτι οι περισσοτεροι συμφωνουν οτι καποιο ρολο, ισως μικρο πρεπει να παιζουν.

Το οτι μας κοροιδευουν ειναι σιγουρο, διοτι για παραδειγμα δεν μπορει αυτο εδω το πραγμα http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_zakk_wylde_camo.htm

να κοστιζει οσο γραφει γιατι θα σπασω την κιθαρα μου στο καυκαλι μου τωρα αμεσως  ;) ;) ;)

Σε ορισμενες περιπτωσεις παιζει marketing ολκης... βεβαια ο καθενας εχει τις προτιμησεις του και τα σκαει αναλογως. Εγω παντως εαν ηθελα να φτιαξω τον ηχο μου σαν του wylde δεν πιστευω οτι θα επρεπε να αγορασω την κιθαρα του και να σκασω μια περιουσια.

Το οτι μας κοροιδευουν ειναι σιγουρο, διοτι για παραδειγμα δεν μπορει αυτο εδω το πραγμα http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_zakk_wylde_camo.htm

να κοστιζει οσο γραφει γιατι θα σπασω την κιθαρα μου στο καυκαλι μου τωρα αμεσως  ;) ;) ;)

Eπαναλαμβάνω ότι δεν καταλαβαίνω ποιός σε κοροϊδέυει.

1) κανείς δεν σε υποχρεώνει με το ζόρι να την αγοράσεις

2) κανείς δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις επώνυμα. Όταν όμως το κάνεις, πληρώνεις-εν γνώσει σου-το τίμημα

3) Το επώνυμο (συνήθως) έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία, άρα και αρχική αξία.

4) Παρακολούθα σε βάθος τα post του Noiz...πρόσφατα σε blind test το σύνολό μας έκρινε μια partcaster "καλύτερη" ηχητικά από signature μοντέλα. Παρ όλα αυτά συνεχίζουμε να αγοράζουμε επώνυμα αντί να τα φτιάχνουμε μόνοι μας...

5) Όλα στη ζωή μας είναι marketing

Eπαναλαμβάνω ότι δεν καταλαβαίνω ποιός σε κοροϊδέυει.

1) κανείς δεν σε υποχρεώνει με το ζόρι να την αγοράσεις

2) κανείς δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις επώνυμα. Όταν όμως το κάνεις, πληρώνεις-εν γνώσει σου-το τίμημα

3) Το επώνυμο (συνήθως) έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία, άρα και αρχική αξία.

4) Παρακολούθα σε βάθος τα post του Noiz...πρόσφατα σε blind test το σύνολό μας έκρινε μια partcaster "καλύτερη" ηχητικά από signature μοντέλα. Παρ όλα αυτά συνεχίζουμε να αγοράζουμε επώνυμα αντί να τα φτιάχνουμε μόνοι μας...

5) Όλα στη ζωή μας είναι marketing

Εννοειται πως δεν με κοροιδευει κανεις απο την στιγμη που δεν ειμαι θύμα του marketing, τουλαχιστον οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο!!!

Αλλα οπως και να το κανουμε τετοιες τιμολογησεις ειναι προκλητικες!!!

Μόνο και μόνο που έχεις Ibanez είσαι "θύμα" του marketing. Σκέψου γιατί αγόρασες αυτή τη κιθάρα και όχι κάποια άλλη.

Δεν βλέπω γιατί τέτοιες τιμολογήσεις είναι προκλητικές όταν υπάρχουν άνθρωποι που τα πληρώνουν (εκτός εάν πιστεύεις ότι είναι χαζοί). Αυτά τα μοντέλα σχεδιάστηκαν γι αυτούς...(εσύ μπορεί σήμερα να μην είσαι ένας από αυτούς, μπορεί να είσαι αύριο, μπορεί να μην είσαι ποτέ) όπως τα αυτοκίνητα που οδηγούμε, όπως τα παπούτσια που φοράμε, όπως η μπύρα που πίνουμε.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου