Προς το περιεχόμενο

Ξύλα ηλεκτρικης κιθάρας. Μας κοροιδευουν η οχι;

sayan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 188
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αν η κατεύθυνση αυτή είναι μεγάλη ή μικρή, ακουστή ή όχι, καλή ή κακή, είναι αλλούνού Εφραιμ ακίνητο.

Σε εμένα ΔΕΝ πιστεύω ότι θα ακουγόταν.

Αλλά δεν θα αναιρέσω και τα "εσκαμμένα" της αρχαίας τέχνης της οργανοποίας λόγω ακουστικής μου ανικανότητας.

Δεν είναι κάπως οξύμωρο Αudiokosta να λες ότι "σίγουρα θα υπάρχει, αλλά εγώ δεν θα το ακούσω"; Πού το ξέρεις ότι υπάρχει; Γιατί σου το είπε κάποιος; Ποιος; Πώς και γιατί τον εμπιστεύεσαι περισσότερο από τα αυτιά σου; Kαι στο κάτω κάτω, γιατί δεν διαμορφώνεις την δική σου άποψη;

Επίσης, η αρχαία τέχνη της οργανοποιίας (όπως και η μοντέρνα) σέβεται πάρα, μα πάρα πολύ την επιλογή των ξύλων, εκεί που όμως έχει πράγματι αδιαμφισβήτητο αντίκρισμα, δηλαδή στα ακουστικά όργανα και όχι στα ηλεκτρικά.

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου όμως (μπράβο μας παιδιά, πάλι 11 σελίδες το πήγαμε το πτώμα, άντε και του χρόνου), σε μια ηλεκτρική solid body κιθάρα δεν λέω ότι τα τα είδη των ξύλων έχουν μηδέν επιρροή, απλά συντριπτικά χαμηλότερη από όλους τους άλλους παράγοντες σαν αυτούς που προαναφέρθηκαν.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

SF είσαι μεγάλος !!!

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το μαύρο headstock αλλά.......20 χρόνια είναι αυτά.

Για πες μου σε παρακαλώ λεπτομέρειες.

Τώρα για τον ήχο δεν λέω τίποτα γιατί στις δικές μου εφηβικές αναμνήσεις παραμένει ΤΟ όπλο.

Βέβαια, χωρίς δόση υπερβολής συμβάλει ότι ήταν (και παραμένει βέβαια) και γ*μώ τους κιθαρίστες ο Νένος. Να 'ναι καλά εκει στη ξενητειά  :-\

Δεν είναι κάπως οξύμωρο Αudiokosta

Δεν είναι γιατί.........

σε μια ηλεκτρική solid body κιθάρα δεν λέω ότι τα τα είδη των ξύλων έχουν μηδέν επιρροή, απλά συντριπτικά χαμηλότερη από όλους τους άλλους παράγοντες σαν αυτούς που προαναφέρθηκαν.

συμφωνούμε.......... ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Αυτες ειχαν βγει μονο το 81 και ηταν το κυκνειο ασμα της CBS Fender.

Δυστυχως ηταν τραγικα βαριες και οι γεφυρες τους πιο βαριες και απο αυτες του Ριο ;D με αποτελεσμα να εχουν παρα πολλα πριμα και τερατωδες sustain...  ...παντως σιγουρα "παιζανε" καποιες απο αυτες (οπως αλλωστε παιζουν καποιες Fender απο ΟΛΕΣ τις εποχες της εταιριας) ,δεν εχουν καποια ιδιαιτερη αξια στην vintage αγορα (κανα 1000ρικο πιανουν)  ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Βαριά - Ναι, όντως. Heavy Ash απ΄ότι διάβασα......

Πριμάτη - Πράγματι ! Για αυτό έχω τις tele σαν πανέμορφες ιδιότροπες στρίγγλες στο μυαλό μου.

Αξία - Ανεκτίμητη. Προφανώς δεν τον νοιάζει. Αν και παίζει πλέον (βασικά) με μια Strat Blade (τις Ελβετικές καθότι λέει ότι του "εκατσε" καλύτερα από τις original Fender strat) δεν τη δίνει την tele ακόμα και για παραπάνω από αυτά που ανέφερες. Και δεν του περισσεύουν κιόλας.

Σόρρυ αν κούρασα αλλά σε ευχαριστώ πολύ........

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Μιας και μιλάμε για ακουστικά και ηλεκτρικά όργανα, υπάρχουν και οι hollow τζαζοκιθάρες, που δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικές ή ακουστικές. Εκεί το ξύλο δεν παίζει μεγάλο ρόλο; Αναρωτιέμαι...

Όπως και να το κάνουμε, το ξύλο παίζει ρόλο, αλλά δεν παίζει μόνο αυτό. Το πόσο μεγάλος είναι, εξαρτάται απ'το αυτί του καθενός. Προσωπικά έχω ακούσεις τεράστιες διαφορές ακόμα και με EMG-equipped όργανα. Ένας 81 σε παρόμοια κιθάρα (εκτός του ξύλου του σώματος όλα τ'άλλα ήταν παρόμοια, αν όχι εντελώς ίδια), ακουγόταν πολύ πιο πρίμος απ'ότι στην άλλη. Όπως επίσης και στα μπάσσα, όπου είναι κομματάκι πιο εύκολο να καταλάβεις τη διαφορά - όχι το ξύλο καθ'αυτό, τη διαφορά στον ήχο. Για μένα τουλάχιστον...

Πέραν αυτού, έχω παίξει με κάποια μπάσσα που ήταν φτιαγμένα από διάφορα φημισμένα "εξωτικά" ξύλα, που όμως είχαν έναν εντελός "ξύλινο" τόνο που σε ξενέρωνε - μ'έκανε προσωπικά να προτιμήσω ένα πολύ φθηνότερο squire precision παρά εκείνο! Οπότε γενικώς το θέμα είναι στο πως το βλέπει/ακούει/προτιμά ο καθένας.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου