Προς το περιεχόμενο

Ξύλα ηλεκτρικης κιθάρας. Μας κοροιδευουν η οχι;

sayan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Είναι γνωστό (και χιλιοεπιβεβαιωμένο) το γεγονός ότι φτηνά (ή "ταπεινά") ξυλα μπορεί να τύχει να ακουστούν εξαιρετικά ιδιαίτερα αν "παντρευτούν" ωραία με τους μαγνήτες.

Το επιχείρημα υπέρ των "μπουτίκ" είναι κυρίως η επαναληψιμότητα και η προβλεψιμότητα της κατασκευής.

Σε σχέση με την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής/τάστα, φινίρισμα, γενική αίσθηση κλπ δεν χωράει αμφιβολία (αν και τα στάνταρντς των φτηνών οργάνων έχουν ανέβει πολύ).

Η μόνη μου ένσταση είναι βρίσκεται στην τονική προβλεψιμότητα. (Δηλαδή "θα βάλω αυτό το κομμάτι ξύλο και το αποτέλεσμα θα ακουστεί όπως ακριβώς το θέλω".)

Αυτό είναι που μου φαίνεται αδύνατο (για να μην πω παπατζιλίκι).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 188
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πάντως αν βιδώσεις τους μαγνήτες απευθείας στο ξύλο της κιθάρας η αλλαγή στον ήχο είναι αισθητή.

Φυσικα μια και γινονται λιγοτερο μικροφωνικοι & χανουν απο twang (δεν.... κουνιουνται τοσο πολυ οσο οταν ειναι πανω στο pickguard) αλλα τωρα να μας λεει οτι οι tele του 50 (φορουσαν Bakelite guards και ο βακελιτης ειναι ΚΑΡΑ-ΠΛΑΣΤΙΚΟ) & ολες οι Fender μετα το 65 ηταν μαπα λογω πλαστικων pickguard (pickguard απο σελλουλοζη φορουσαν απο το 59 εως το 65) παει πολυ......(εκτος απο τρελλος ειναι και ανιστορητος...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Η μόνη μου ένσταση είναι βρίσκεται στην τονική προβλεψιμότητα. (Δηλαδή "θα βάλω αυτό το κομμάτι ξύλο και το αποτέλεσμα θα ακουστεί όπως ακριβώς το θέλω".)

Μαζί σου 100%

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Εγώ από την άλλη θα τολμήσω να διαφωνήσω.

Εφόσον σε συνθήκες πανομοιότυπες (ίδια ΟΛΑ, εκτός ξύλου) σε μία κιθάρα πιστεύω θα υπήρχε μια διαφοροποίηση (ούτως ή άλλως) η μία με την άλλη. ΚΑι το χρησιμοποιούμενο ξύλο (λόγω σύστασης, πυκνότητας και δεν ξέρω τι ) θα "έσπρωχνε" τον ήχο σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αν η κατεύθυνση αυτή είναι μεγάλη ή μικρή, ακουστή ή όχι, καλή ή κακή, είναι αλλούνού Εφραιμ ακίνητο.

Σε εμένα ΔΕΝ πιστεύω ότι θα ακουγόταν.

Αλλά δεν θα αναιρέσω και τα "εσκαμμένα" της αρχαίας τέχνης της οργανοποίας λόγω ακουστικής μου ανικανότητας.

Just my two cents............

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Αλλά δεν θα αναιρέσω και τα "εσκαμμένα" της αρχαίας τέχνης της οργανοποίας

Μονο που οι αρχαιοι δεν ειχαν...μαγνητες και...ηλεκτρισμο... ;D ;D

Μονο που οι αρχαιοι δεν ειχαν...μαγνητες και...ηλεκτρισμο... ;D ;D

Σηκωθείτε από ντιβάνια, καρέκλες, καναπέδες, PCιά και κρεβάτια και μάθετε ότι..........

ΝΑΙ. Οι Αρχαίοι είχαν και ηλεκτρισμό και μαγνήτες.

Εξάλλου απο τοιχογραφίες σε παρεκκλήσι που λειτουργούσε ο πάτερ Φαίσιος βρέθηκε αρχαία τοιχογραφία που χρησιμοποιείται από συμφορουμίτη μας που αποδεικνύει οτι

ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕ ήταν αρχαιοελληνικά όργανα (εύκολο να αποδειχτεί από τα συνθετικά των ονομάτων τους).

Σιγά μην ήξερε ο βάρβαρος ο Leo αρχαία Ελληνικά.

ε,ολοι οι...μεγαλοι κιθαριστες απο τον ΑΡΜΑΟ... ψουνιζανε τοτε ;D ;D

ή όποιο άλλο μαγαζί μπορούσε να τους προμηθεύσει τα καυσόξυλα (ή γνησιότατο plywood όπως περήφανα το διαφήμιζε υπάλληλος γνωστού μαγαζιού τότε σε ένα πιτσιρικά) με χορδές.

Θυμάμαι ακόμα βέβαια (ώ άφρονη νέα γενιά) όταν πήρε ο κιθαρίστας μας (με ΠΟΛΛΕΣ στερήσεις και δόσεις) μία τελε σπέσιαλ κατάμαυρη με χρυσά εξαρτήματα (βρες μου το μοντέλο please SF), κάναμε 2 τσιγάρα με αυτή στο κέντρο πριν την ακουμπήσουμε. anyway

Οσο για την τσόχινη (τσόχα, πλαστικό, τσόχα) πένα, ήταν για μπάσο. Είχα και εγώ  ;)

Εξάλλου απο τοιχογραφίες σε παρεκκλήσι που λειτουργούσε ο πάτερ Φαίσιος βρέθηκε αρχαία τοιχογραφία που χρησιμοποιείται από συμφορουμίτη μας

εννοεις αυτην που φερω ως αββαταριο?  ;D

ανακαλυφθηκε στα ερειπεια αρχαιου ...Ωδειου!...  ;D

Σιγά μην ήξερε ο βάρβαρος ο Leo αρχαία Ελληνικά.

ολο και θα 'ξερε. Clarence Leonidas 7εndεr λεγοταν ο ανθρωπος.

wood matters

(βρες μου το μοντέλο please SF

Τετοια?

604369.JPG

http://www.elderly.com/vintage/items/30U-13636.htm

ανακαλυφθηκε στα ερειπεια αρχαιου ...Ωδειου!...   ;D

Πάνω στο οποίο (ως συνήθως) χτίστηκε μοναστήρι. Δεν τα ξέρεις καλά............

7εndεr

Κύριοι ιδού !!. Ο Λεωνίδας (δείτε το κρυπτικό 7 μαζί με ε των ΕΛ) ήτο ΕΛΛΗΝ !!!

Μετά από αυτό ξεκουράζω την βαλίτσα μου (i rest my case)

Κατάμαυρη (και το pickguard), rosewood, χρυσά τα πάντα, κανονικοί μαγνήτες (sorry but that's all I can recall).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου