Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοσία πεταλακίων...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το παραπάνω σχεδιάκι ίσως σου βγάλει λίγο θόρυβο παραπάνω. Είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις για μια τέτοια απλή λύση. Η άλλη λύση ακούει στο όνομα "ανεξάρτητη τροφοδοσία", είτε από άλλον αντάπτορα, είτε από απομονωμένη έξοδο (αν έχει) του ίδιου.

Και μόλις τώρα μου ήρθε και μια ακόμα ιδέα... θα τη σκεφτώ λίγο και θα επανέλθω...

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Το παραπάνω σχεδιάκι ίσως σου βγάλει λίγο θόρυβο παραπάνω.

Και πθανότατα καθόλου ήχο.  ;D

.... Η άλλη λύση ακούει στο όνομα "ανεξάρτητη τροφοδοσία", είτε από άλλον αντάπτορα, είτε από απομονωμένη έξοδο (αν έχει) του ίδιου.

Ακριβώς.  :)

Και πθανότατα καθόλου ήχο.  ;D

Ήχο θα έχει, αλλά με αρκετό θόρυβο... Η λύση Α όπως είπαμε είναι ξεχωριστό τροφοδοτικό. Η λύση Β είναι για αυτούς που έχουν ήδη ένα πανάκριβο DC Brick που τροφοδοτεί όλα τα πεταλάκια τους και δε θέλουν ακόμα ένα τροφοδοτικό στο pedaltrain τους.

Λύση Β: Εφόσον μέσω του καλωδίου ήχου που συνδέει τα πεταλάκια μεταφέρεται η γείωση, δηλαδή τα 0V στον ακροδέκτη +9V του εν λόγω πεταλιού, πρέπει με κάποιον τρόπο να δώσουμε -9V στον άλλο ακροδέκτη ώστε να έχουμε διαφορά δυναμικού 9V και με την πολικότητα που θέλουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν ένα κυκλωματάκι DC-DC Inverter που θα μας δώσει -9V από τα +9V που έχουμε. Ευτυχώς εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν τα κατάληλα ολοκληρωμένα κυκλώματα που κάνουν τέτοιες δουλειές με ελάχιστο κόστος και επιπλέον εξαρτήματα (σειρά MAXxxx της MAXIM).

Εμείς με ένα ΜΑΧ765 και μερικά επιπλέον εξαρτήματα θα πάρουμε -9V από το τροφοδοτικό μας και θα τροφοδοτήσουμε έτσι το "ανάποδο" πετάλι μας. Ιδού:

http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/1171

Αυτή είναι η γενική ιδέα, στο datasheet έχει εφαρμογές και τρόπο για ακριβή ρύθμιση της αρνητικής τάσης (θέλουμε -9V)

Αρβύλες...

Αρχίζω και πιστεύω η λύση μπαταρία(επαναφορτιζόμενη) είναι η καλύτερη λυση..!Πάω να μαστορέψω λιγάκι και αν δε τα κάψω....! ;D

Αρχίζω και πιστεύω η λύση μπαταρία(επαναφορτιζόμενη) είναι η καλύτερη λυση..!

Σίγουρα πάντως η απλούστερη... αλλά δε χρειάζεται επαναφορτιζόμενη, απλή αλκαλική 9V είσαι οκ. Αν πρόκειται για πετάλι fuzz, η κατανάλωση είναι πάρα πολύ μικρή, θα σου κρατήσει μήνες η μπαταρία.

Μου φαίνεται θα αρχίσω να φτιάχνω και να εμπορεύομαι DC Βricks με εξόδους και για τέτοια πετάλια...  ;D ;D

Αρβύλες...

Αν το κουρδιστηρι σου ειναι αυτο που χρησιμοποιει το...99% των κιθαριστων του πλανητη ;D BOSS TU-2 μπορεις να τροφοδοτησεις ανετα το fuzz γερμανιου που εχεις απο αυτο (αφου αντιστρεψεις τα καλωδιακια του καλωδιου της τροφοδοσιας),φυσικα αυτο μπορεις να το κανεις και αν εχεις καποιο αλλο πεταλι της BOSS που μπορει να "στειλει" ρευμα ή καποιο αλλο κουρδιστηρι που "στελνει" ρευμα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

το fuzz γερμανιου

Δεν έχει να κάνει με το αν το fuzz είναι Γερμανίου ή Πυριτίου, αλλά αν χρησιμοποιεί τρανζίστορ NPN ή ΡΝΡ. Tα fuzz με ΡΝΡ είχαν wiring με γειωμένο το θετικό πόλο, που κάνει conflict με τα άλλα που έχουν γειωμένο τον αρνητικό, οταν πας να τα τροφοδοτήσεις από την ίδια πηγή.

Αρβύλες...

• Moderator

Εγώ πάντως για το fuzz μου (που χρειάζεται ανάποδη τροφοδοσία) έχω πάρει ένα ξεχωριστό τροφοδοτικάκι και το τροφοδοτώ μόνο του. Μάλιστα, έχω πάρει ένα ρυθμιζόμενο και μπορώ να το τροφοδοτώ σε χαμηλότερες τάσεις από τα 9V. Νομίζω τώρα του δίνω 5.5V και "γλυκαίνει" λίγο. Λίγα (4-5) ευρώ κάνουν αυτα τα κουτάκια από οποιοδήποτε ηλεκτρονικάδικο.  :)

Το μόνο πρόβλημα είναι τα καλώδια (και η θέση πρίζας που σου τρώει).

Τα καλώδια προσπαθούσα να αποφύγω...αφού "επλεξα" ένα καλώδιο για να βγάζει ανα 10 εκατοστά ένα μικρότερο για το κάθε πεταλάκι(τα οποία παρεπιπτόντως ακόμα να τα χαρώ!)...τεσπα νόμιζα οτι θα ήταν κάτι εύκολο αλλά και η μπαταρία καλή είναι!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου