Προς το περιεχόμενο

Τι νυχτοκάματα "παίζουν";


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρειτε πανηγύρια σαν ξαναλεω γιατι θα πείτε το ψωμί ψωμάκι.Καντε κανα ιδιαίτερο κ αφήστε τα πιτσιρίκια να κανουν το κομμάτι τους.Τοσα σκατα που εχει η νύχτα δεν ειναι μονο ο μισθος που την απαξιώνει αλλα κ ολα τα αλλα που ακούς-βλέπεις-παραβλέπεις.

 

5-6 βλαχογύφτικα κ βγάλατε το ετήσιο....Κι αφήστε τους αθηναίους να κουρεύονται. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 41
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η κομμώτρια παίρνει 20 ευρώ για 15 λεπτά και το κάνουν και τα τσιράκια....

 

με βάζετε σε σκέψεις ::)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαγειρας-"Σεφ" σε ρακαδικο του ρεθυμνου 2200 το μηνα... ωραριο 10-2... αυτο πως σου φαινεται?

 

Γενικα η Ελληνικη μουσικη βιομηχανια και αγορα ειναι μαμημενη... οπου υπαρχει αναγκη.. δυστυχως κανουμε τους μακακες... και οσο υπαρχουν απελπισμενοι.... παντα θα υπαρχει προβλημα...

 

Ειναι ενα συστημα με αναδραση μεγαλυτερη της μοναδας... οσοι καταλαβαν καταλαβαν και οσοι δεν καταλαβαν... απλα αυτη η κατασταση οδηγει στο καψιμο της "λαμπας" :P

 

υ.γ. ειναι βραδυ, συγχωρεστε με χαχαχα

mpoyrdes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα η Ελληνικη μουσικη βιομηχανια και αγορα ειναι μαμημενη... οπου υπαρχει αναγκη.. δυστυχως κανουμε τους μακακες... και οσο υπαρχουν απελπισμενοι.... παντα θα υπαρχει προβλημα...

 

πέρα από την πλάκα δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη μουσική αλλά στους περισσότερους τομείς της αγοράς.

 

και μία απορία:

όταν ο Thomann ρίχνει τις τιμές, λέμε ότι επιτέλους θα μπεί ένα φρένο στο καθεστώς της αγοράς.

όταν ένας μουσικός ζητάει 70 euro αντί για 150 λέμε "Πως να ζητησεις καλο μεροκαματο μετα, οταν πανε πιτσιρικαδες και για να παιξουν για να κανουν το κομματι τους παιρνουν τα π@π@ρια του ιουδα?"

που είναι το λάθος;

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι όλα έχουν να κάνουν με το επίπεδο του κοινού που καταναλώνει το "προϊόν", εν προκειμένω λοιπόν, τη ζωντανή μουσική.

Αφού η μουσική που πουλάει πραγματικά (με την έννοια ότι εκεί κινείται το πολύ χρήμα) είναι καλώς ή κακώς τα σκυλάδικα, η εκτίμηση στις ικανότητες του μουσικού (και άρα η τάξη μεγέθους της αμοιβής του) εξαρτάται από τον θαμώνα αυτών των μαγαζιών. Δεν νομίζω λοιπόν, ότι ο εν λόγω θαμώνας θα έχει "αυτί" που θα απαιτεί το παραπάνω που θα του προσφέρει ο καλός μουσικός. Εξάλλου μιλάμε ως επί το πλείστον για χώρους με απαράδεκτη αισθητική, ήχο αχταρμά κτλ. Γιατί να χρειαστεί ο καλός μουσικός για να κάνει τη διαφορά; Δεν θα το εκτιμήσει -σχεδόν- κανείς και άρα δεν θα το πληρώσει κιόλας.

 

Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν πραγματικά παιχταράδες στα σκυλάδικα! Ούτε λέω ότι δεν υπάρχουν μουσικοί που βιοπορίζονται παίζοντας μουσική διαφορετική από αυτή!

Λέω ότι τα στάνταρ, την "πιάτσα" με άλλα λόγια, την καθορίζουν αυτοί που κινούν οικονομικά την "αγορά" και οι υπόλοιποι προσαρμόζονται (προς τα κάτω). Και αφού αυτοί δεν έχουν απαιτήσεις, ΟΛΟ το σύστημα αναγκαστικά "χάνει".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Λίγες τυχαίες σκέψεις:

 

Καταρχήν: καλά ο ιατρός πού κολάει;  :ο

 

Τώρα, να πάρουμε τα πράγματα αλλιώς.

 

Εγώ σε πιάνάδικο, έβγαζα 130 ευρω τη βραδιά (5 χρόνια πρίν). Τώρα δε ξαναπάω. Εχω οικογένεια, παιδιά, αν δεν χάνεται ο κόσμος, νύχτα δεν ξανακάνω! Θέλω την οικογένειά μου!

 

Αλλά πάντως, σε μία 'μπάντα' 4-5 άτομα, δεν έιναι το 70 άρι το πρόβλημα. είναι το 70χ5=400 ευρώ (ο τραγουδιστής να μην πάρει παραπάνω;) Ας βλέπουμε λίγο και το πρόβλημα απο την άλλη μερειά. 400 ευρώ η μπάντα, άλλα 100 τα γκαρσόνια, άλλα 150 το μπαρ, βάλε και ταμείο, βάλε και ηλεκτρικό, νοίκη, έξοδα (τα ποτα και τους "κώλο" φοιτητές που κάθονται με μια μπύρα για 5 ώρες και πιάνουν και το τραπέζι (τι να κάνουμε... έτσι είναι για τον επιχειρηματία), κλπ... Καθημερινά έξοδα άνω των 1000 ευρώ για το μαγαζί! Δεν είναι και λίγα να έχεις έξοδα 20,000 ευρώ το μήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τα παραπάνω ποσά μπορεί να μην ανταποκρίνονται ακριβώς, λείπω χρόνια απο την Ελλάδα, άρα... Πάντως δε φαντάζομαι να είναι μακριά.

 

Με τόσα έξοδα, και το κωλόχαρτο το σκέφτεσαι. Μη βάλω το λάδομα της εφορίας, παγομηχανές, σκατα και ότι άλλο γυφταριο κυκλοφορεί στη νύχτα (στη νύχτα ήταν στην κυριολεξία οι γύφτοι απο πάνω που πούλαγαν 'προστασία')

 

Νυχτοκάματο γενικό δεν υπάρχει:

 

* Άλλο να παίζεις στο mall κάθε Πέμπτη (ένας φίλος ξεκινάει σε 1-2 βδομάδες)

* Άλλο να παίζεις μόνος σου στο Πικέρμι στην μπυραρία/μπάρ

* Άλλο στο σκυλάδικο με άλλους 10 (3 μουσικούς και 7 κορμάρες, να κάνω και παρεμβολή με τις 'κακιούλες')

* Άλλο στο ρεμπετάδικο με 2 φίλους φοιτητές κλπ...

 

Υπάρχουν ταρίφες αλλα τι κοιτάμε, τι συγκρίνουμε, τι ψάχνουμε τελικά;

 

_____________________________

 

Η αλήθεια έιναι ότι έχω φρίξει απο τις τιμες (σουπερ μάρκετ, πχ), σε σύκγριση με Λονδίνο! Και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος. Και άλλα πράγματα πολλά. Για κάποιο λόγο όλα αυξάνονται εκτώς απ'τον δικό μας το μισθό. Ή μήπως δεν είναι ακριβώς λογικό αυτό; Δε μπορεί τα πάντα να ανεβαίνουν και ο άλλος να μενει στα 700 ευρώ! Και οι δάσκαλοι, πχ, πίζουν στα ιδιαίτερα. Ο μουσικός της νύχτας, κάνει και κανα μάθημα, κάνει και κανα σέσσιον (ή όχι και έχω λείψει πολύ καιρό;), κάνει κλπ... Η αρχιτέκτονες, βγάζουν καμμια άδεια, παίρνουν κανα λάδομα, κλπ. Εγω κάνω τα μαθήματά μου, γράφω για τα παιχνίδια μου, γράφω για τους εκτελεστές (ορχήστρες, κλπ), κάνω ότι μπορώ (διαφημίσεις αμα κάτσει, ντοκιμαντέρ... ζωή νά'χω γράφω...). Δεν είναι ότι πήγα στην ΕΡΤ (κρίμα, αλλα δεν έχω πάει ακόμη), και δε κάνω τίποτα άλλο. Αλίμονο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως γενικα με την κριση που υπαρχει πολλα πραγματα τελειωνουν.Ηδη φετος ολα τα "μεγαλα" σχηματα περιοριζονται σε 3ημερα (και 2ημερα) και απο του χρονου και τα 2ημερα πολυτελεια θα ειναι.Προσωπικα πιστευω οτι η φαση των "σχηματων" στα μαγαζια σε 3-4 χρονια απλα δεν θα υπαρχει (δεν θα βγαινουν τα μαγαζια πλεον) απλα ολα τα "μαγαζια" θα γινουν ...λαϊβαδικα οπου θα εμφανιζεται ενας καλλιτεχνης για κανα 2ωρο..... (οποτε θα πεσουν και αλλο τα μεροκαματα των μουσικων)

 

Δυσκολοι καιροι για καριερα....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα, η ζωντανη μουσικη δεν νομιζω οτι θα εξαφανιστει απο την νυχτερινη διασκεδαση... απλα θα αλλαξει μορφη... Ποιος εχει φιλους Dj's να ρωτισει ταριφες... εγω ξερω οτι ο μεσος ορος βρισκεται στα 80-90 euro και σιγουρα δεν ειναι 2ημερα 3ημερα... δεν μπορειτε να πειτε... 3ημερα και 80ευρο ειναι κοντα στα 1000 το μηνα..

 

Παρολα αυτα ευελπιστω οτι μολις φτασουμε τον πατο τοτε θα κανουμε ενα bounce και ο κοσμος θα αναζητησει την ποιοτητα.. και αυτο δυνιτικα θα αποφερει κερδη στον πηγμενο μαγαζατορα...

mpoyrdes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

......απλα ολα τα "μαγαζια" θα γινουν ...λαϊβαδικα οπου θα εμφανιζεται ενας καλλιτεχνης για κανα 2ωρο..... (οποτε θα πεσουν και αλλο τα μεροκαματα των μουσικων)

 

Δυσκολοι καιροι για καριερα....

Επιμενω οτι ειναι στο χερι των μουσικων.

Χωρις αυτους δεν βγαινει στη σκηνη με το μαντολινο του ο/η καθε τραγουδιαρης/α να τραγουδησει.

 

Πρεπει να εξομαλυνθουν οι διαφορες στην αμοιβη τραγουδιστων/μουσικων.

Δεν μπορει να παιρνει ο ..... 18000€ και ο μουσικος 250€ (σε σχημα με 12 μουσικους, συνολο 3000€ για την ορχηστρα)

Ακομα κι αν ειναι ο ..... Νταλαρας στο Αρενα.  ;)

 

Να γινουν διημερα (συμφωνω και επαυξανω), αλλα με αλλη αμοιβη.

Αλλιως να μαζευομαστε σε ενα κλαμπακι να παιζουμε για παρτυ μας και να πληρωνουμε τος μπυρες μας μονο.

Μετα, το πρωι στη δουλεια μας και οι τραγουδιαρηδες στη δικη τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου - χωρίς πραγματικά να το θέλω γιατί συμφωνώ με αυτά που λες αλλά - οι τραγουδιάρηδες δεν είναι αυτοί που τα φέρνουν; Πόσοι θα έρθουν να δουν τον Delta66 που παίζει γαμώ τις κιθάρες και πόσοι την Πέγκυ Ζήνα που είναι το "όνομα στην πίστα";

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου