Προς το περιεχόμενο

Προσέγγιση ήχου γνωστών κιθαριστών!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν είχαν μπει στον κόπο να αντιγράψουν ένα επαγγελματικό rig, δεν θα ξόδευαν άσκοπα τα λεφτά τους.

Στην τελική αν κάποιος το 'χει μέσα του να πειραματιστεί και να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, σίγουρα θα οδηγηθεί προς τα εκεί. Καλό όμως είναι στην αρχή

να ξέρει τι κάνει. Ούτως ή άλλως το να πείς στον άλλο ξεκίνα απ' το μηδέν να φτιάξεις ήχο, είναι σαν να ζητάς από κάποιον να λύσει ανώτερα μαθηματικά χωρίς να ξέρει πρόσθεση  ;D

Η όλη τοποθέτησή σου είναι on topic και δεν διαφωνώ σε τίποτα... Όσο για την αντιγραφή γνωστών επαγγελματικών setup, απαντάς μόνος σου αμέσως μετά σε αυτήν σου την σκέψη! Θα έχανες την χαρά της δημιουργίας, και θα ήσουν ένας ακόμη Hendrix/SRV/Page/Slash wannabe...

Προσωπικά ποτέ δεν προσπάθησα να αντιγράψω ένα σετάπ, αλλά όπως πάρα πολλοί ξεκίνησα από ένα μεγάλο σχολείο (όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές), τα πολυεφφέ (τις πεταλιέρες), προσπαθώντας να πετύχω ήχους από συγκροτήματα που μου άρεσαν.

Oι επιρροές είναι πάντα απαραίτητες -  είναι η "πρώτη ύλη" για την ζύμωση του ήχου σου μέσα στο μυαλό σου. Aφ'ετέρου, δεν υπάρχει πια "παρθενογένεση"... έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από την γέννηση του rock'n'roll, και το να παίξεις κάτι original σε σύνθεση και ηχόχρωμα γίνεται συνεχώς όλο και πιο δύσκολο.

(Spyre1984, διέκρινα μια επιθετικότητα που δεν είχε θέση εδώ. Ας κρατήσουμε την συζήτηση κόσμια... Το standalone compressing έχει θέση σε πάρα πολλά σετάπ)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 75
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ισως να ειναι θεμα χασματος γενεων και ο spyros, ως νεοτερος, να ανηκει στην fast food generation, και να θεωρει ως κιθαρες μονο αυτες που εχουν πανω τους hamburgers...[1] Ο harilatron ειναι και καποιας ηλικιας (εχω φωτογραφια του εγω με το ποδηλατακι μου με τις βοηθητικες, αυτος διπλα μου εξοδουχος απο το στρατο) που θυμαται ακομα το προσεγμενο μαγειρευτο φαγητο (βλεπε single coils) κλπ.

[1] Spyros1984 αυτο το εγραψα ως αστειο!

My love for you is ticking clock, Berserker

Ο καθένας στην προσπάθεια του να βρει τον ήχο του αναγκαστικά περνάει απο τη διαδικασία να αντιγράψει το σεταπ του αγαπημένου του κιθαρίστα αλλιώς όλοι θα πηγαίναμε στα καστομάδικα να ζητήσουμε ενισχυτές όπως τους θέλουμε ακριβώς.Άσε που για να διαμορφώσεις στο μυαλό σου τον ήχο σου ένα άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να ακούσεις όσο το δυνατόν περισσότερους κιθαρίστες και δίσκους γενικότερα.Εγω τα περισσότερα στοιχεία του ήχου μου τα δανείστηκα απο οχι δημοφιλεις μπάντες και κιθαρίστες ;)

You are wrong f**ked and overatted...

• Moderator

335 me combrezor gia panc kanei?

Είπαμε..άμα θέλεις panc να πάρεις Βaja telecaster και Harley Benton. Oι διπλοί μαγνήτες είναι του Σατανά... ως εκ τούτου ή 335 κάνει μόνο για Daith Maital...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου