Προς το περιεχόμενο

Προσέγγιση ήχου γνωστών κιθαριστών!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι δυνατόν να ξεχωρίζεις ήχο από λεπτομέρειες όπως η βαφή; Τέτοιο αυτί;

Και ο alderbody λέει ότι ακούει τα ξύλα...θα του την χαλάσεις τώρα?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 75
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Και ο alderbody λέει ότι ακούει τα ξύλα...θα του την χαλάσεις τώρα?

Μωρε ξύλα πάσο, κιθάρα είναι, τι στην ευχή δεν θα παίζει το ρόλο του το ξυλαράκι. Αλλά ο κος Sugiyama μας λέει για διαφορές, όχι απλώς στον τρόπο βαφής αλλά και στο χρώμα (!!!???!!) σε πανομοιότυπες κιθάρες. Ελεος δηλαδή. Εκτός και εν το εκλάβουμε ότι στις custom δεν παίζει ποτέ να βγούν δύο ίδιες.

Θέμα ερμηνείας υποθέτω

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Μωρε ξύλα πάσο, κιθάρα είναι, τι στην ευχή δεν θα παίζει το ρόλο του το ξυλαράκι. Αλλά ο κος Sugiyama μας λέει για διαφορές, όχι απλώς στον τρόπο βαφής αλλά και στο χρώμα (!!!???!!) σε πανομοιότυπες κιθάρες.

Πλάκα-πλάκα αυτό με έχει απασχολήσει και μένα...όχι με την απόλυτη έννοια βέβαια. Μία κόκκινη κιθάρα παίζει το ίδιο με μία μαύρη? και το εννοώ από την ψυχολογική επίδραση που έχουν τα χρώματα στην ανθρώπινη αίσθηση. Θεωρώ απόλυτα μόνο εργαστηριακά πειράματα (μετρήσιμα και επαναλαμβανόμενα άρα αποδείξιμα), όλα τα άλλα υποκεινται στις ανθρώπινες αισθήσεις (που ό ένας με τον άλλο τις λαμβάνουμε διαφορετικά)...βέβαια δεν βρήκα παρόμοια άρθρα στο net, ενώ για το φαγητό (και άλλα είδη) υπάρχουν αρκετά πειράματα

το ιδιο θεμα ειχα ανοιξει και εγω πριν λιγο καιρο και πηρα τις ιδιες απαντησεις.

ε...λοιπον συμφωνουμε ολοι διαφωνοντας .

ΦΥΣΙΚΑ το βαρος πεφτει στο κιθαριστα και στο feeling ,altitude , δακτυλα , κτυπημα του κ.λ.π.

πρεπει να ειναι κανεις ασχετος τελειος για να μη το καταλαβαινει, αλλα...και ο φιλαρακος που ρωταει εχει τα δικια του.

ο Ταδε κιθαριστας , τι ring περιπου χρησιμοποιει ωστε να βγαλει τον ηχο που τον εκανε γνωστο ?

και για φερω και ενα ψιλοπαραδειγμα... εχω και εχετε δει στο u tube κατι πιτσιρικια -ες που παιζουν για παραδειγμα srv  νοτα - νοτα και πλησιαζουν αρκετα τον ηχο του,τι χρησιμοποιουν ? λιγο drive, λιγο reverb ? τη στρατ στη θεση 4 ? νομιζω κατι τετοιο ζητα να μαθει ο φιλος μας.

τωρα αν με αυτες τις ρυθμισεις βγαλει τον ηχο ...ειναι αλουνου Εφραιμ ευαγγελιο.

Οσο για το ''προσωπικος μας'' ηχος , νομιζω οτι βαζουμε το πυχη πολυ ψηλα και ειναι στοχος για ελαχιστους απο εμας . Παιζω 30 χρονια και παντα με το ιδιο ring πανω κατω ,ε... δεν νομιζω οτι ο ηχος μου ειναι και πολυ προσωπικος. Αντιθετα ο τροπος που παιζω ειναι απολυτα προσωπικος και φυσικα δεν εχει καμια σχεση με το αν ειναι σωστος η λαθος.

....

....

Και για να χαλαρωσουμε λιγο

πανε πια οι εποχες που ριχναμε ξυλο στους προηγουμενους

και τις τρωγαμε απο τους επομενους

στα κυριακατικα πρωινα live  ;D

one more pls ....

Πλάκα-πλάκα αυτό με έχει απασχολήσει και μένα...όχι με την απόλυτη έννοια βέβαια. Μία κόκκινη κιθάρα παίζει το ίδιο με μία μαύρη? και το εννοώ από την ψυχολογική επίδραση που έχουν τα χρώματα στην ανθρώπινη αίσθηση. Θεωρώ απόλυτα μόνο εργαστηριακά πειράματα (μετρήσιμα και επαναλαμβανόμενα άρα αποδείξιμα), όλα τα άλλα υποκεινται στις ανθρώπινες αισθήσεις (που ό ένας με τον άλλο τις λαμβάνουμε διαφορετικά)...βέβαια δεν βρήκα παρόμοια άρθρα στο net, ενώ για το φαγητό (και άλλα είδη) υπάρχουν αρκετά πειράματα

Πέρα από τους μετρήσιμους παράγοντες (ξύλα, μαγνήτες, χορδές, υγρασία, υψόμετρο, περιβάλλον χώρος) υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγoντας και η δεκτικότητά του απέναντι στα ερεθίσματα (ΔΕΝ έχει να κάνει με την πρόσφατη πιπίλα όλων τα psychoacoustics) κοινώς λεγόμενη και διάθεση. Στους σεφ, το κεφάλαιο παρουσίαση είναι από μόνο του αντικείμενο μελέτης. Ετσι και στην κιθάρα. Εάν είσαι ευνοϊκά διακείμενος σαφώς και θα ακουστεί καλύτερα. Αμφιβάλλω τα μάλα όμως εάν μπορεί ναποδειχτεί με blind test.

στα κυριακατικα πρωινα live  ;D

.....στους κινηματογράφους / θέατρα. Αλλά όχι ότι παίζαμε και ξύλο βρε συ.............. ;)

. Αμφιβάλλω τα μάλα όμως εάν μπορεί ναποδειχτεί με blind test.

Τη σήμερον ημέρα εγώ αμφιβάλω εάν με blind test μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει μια πραγματική κιθάρα με ένα sample κιθάρας παιγμένο με πιάνο...

Τη σήμερον ημέρα εγώ αμφιβάλω εάν με blind test μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει μια πραγματική κιθάρα με ένα sample κιθάρας παιγμένο με πιάνο...

Εάν:

α) δεν υπάρχουν εμπειρίες

β) δεν υπάρχει αυτί που να "ψάχνει" διαφορές

γ) το σύστημα αναπαραγωγής του sample είναι κορυφαίο

δ) δεν υπάρχει Α-Β σύγκριση (η ακουστική μνήμη είναι μικρή)

............. τότε πιθανότατα.

Φιλαράκι η μάρκα του ρολογιού και η μπότα του srv είναι τα μόνα που μπορείς να βρεις για να του μοιάσεις..Τέτοια δάχτυλα δεν ξαναβγαίνουν..Κοίτα να προσαρμόσεις τον srv στον δικό σου ήχο και να παίζεις κομμάτια με δικό σου ήχο..Ούτε τον ήχο του θα βγάλεις ούτε κάτι σαν τον ήχο του..και με λαικισμούς ειρωνεύοντας τα σχόλια όλων εδώ μέσα δε πετυχαίνεις κάτι..10 άτομα περίπου το ίδιο πράγμα σου είπαμε όχι για να το παίξουμε πονηροί αλλά επειδή τα λέει η κοινή λογική

αναμενομενη αντιδραση μιας και το νετ ειναι απροσωπο μεσο..! δεν εκανα ειρωνια ουτε λαικισμους.. ο μονος λογος για να δει καποιος τα μηνυματα μου ειρωνικα ειναι να εχει ηδη προδιαθεση η να μην ξυπνησε καλα το πρωι και δεν ειναι ειρωνια ουτε αυτο.

και ξαναλεω γιατι μαλλον εγινε παρανοηση..

δεν κανω υποδειξεις πως  θα εχετε τον ηχο του srv η οτι ηρθα εγω να σας πω οτι θα εχουμε οποιον ηχο θελουμε.. αντιθετως

ζηταω βοηθεια και γνωμες αλλων για το πως(αδυνατο για μερικους) μπορω να εχω ενα ηχοχρωμα παρομοιο

και ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια για μενα που τωρα ασχολουμε με τα πεταλακια να μαθω και ισως και αλλοι την εξυπνη χρηση τους .

ειναι πολυ ασκοπο αντι για κιθαρα στο τελος να εχω ενα δωματιο πεταλια ..αλλα μεχρι ενα σημειο ειναι καλο και εχει το χαβαλε του!

Faltsoo  γιατί λες το rig ring   ;D

εδω σε λιγο θα πω το Δεσποτη - Παναγιωτη

το rig -ring με μαρανε...

λες να εχω το μυαλο μου σε κανενα αραβωνα?

:-X

one more pls ....

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου