Προς το περιεχόμενο

Mysong (software)... Κάτι που ίσως αλλάξει το songwriting

Enoxos_Boody

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν νομίζω κανείς να είπε/σκέφτηκε πως το πρόγραμμα θα συνθέτει χιτάκια.

δεν αναφερομαι σε "χιτακια" ,εκτος βεβαια και αν θεωρεις οτι οι Beatles εγραφαν χιτακια... ;D

αυτο που ξεκαθαρα ειπα ειναι οτι το προγραμμα αυτο ΔΕΝ μπορει να λειτουργησει χωρις την ΑΡΧΙΚΗ μελωδια κατι που μονο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μπορει να σκεφτει/δημιουργησει...οποτε δεν κανει και τιποτα "τρομερο" & "απειλητικο" για το μελλον της μουσικης δημιουργιας...

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά το "ενδιαφέρον" της όλης υπόθεσης είναι το τι ακριβώς εννοούμε ταλέντο. Στα παλιά -καλά- τα χρόνια τα δικά μας, το ταλέντο ήταν στους μουσικοπαίχτες, σήμερα η τεχνολογία το μετατοπίζει αρκετά. .

ΣΗΜΕΡΑ (οχι το..1960) γραφονται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ κομματια απο ΧΙΛΙΑΔΕΣ δημιουργους σε ολα τα μηκη και πλατη της γης με μια ...κιθαρα και ενα κομματι χαρτι (και πιστεψε με ΠΟΤΕ δεν προκειται να αλλαξει αυτο) τωρα αν 4-5 ψωνια νομιζουν οτι με αυτο το προγραμμα θα γινουν...Ενιο Μορικονε...αστους να βαυκαλιζονται... ;D

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν ανακάλυψα ότι τα Budda Bars (που κάποια έχουν κομμάτια που τα ακούω ευχάριστα) είναι φτιαγμένα μόνο με samples (Akai files)...με λίγα λόγια ο καλιτέχνης-πιθανόν- να μην ξέρει κανένα όργανο, έχει απίστευτο ταλέντο όμως στη παραγωγή (θα μπορούσα να το πώ σύνθεση?)με αποτέλεσμα να φτιάχνει μουσική της προκοπής

αυτο δεν ειναι ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ μουσικη δημιουργια & αρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ αυτοι που τα φτιαχνουν αυτα...μη τρελλαθουμε κι ολας DJ & παραγωγοι  ειναι οι ανθρωποι και πολυ καλοι μαλιστα αλλα αλλο το ενα και αλλο το αλλο....(εξαλλου δεν νομιζω κανεις απο αυτους να υποστηριξε οτι εγραψε το..."σ'αγαπω γιατι εισαι ωραια" που απλα το πηρε το λουπαρε και του εβαλε και απο πισω ενα....ντουστι-ντουστι.. ;D 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 47
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Και η σωστή χρήση τεχνολογίας είναι έμπνευση και τη δημιουργικότητα

Έχω την εντύπωση ότι λέμε το ίδιο πράγμα.

Τέλος πάντων, καλά τα λεει ο SF. Ένα έξυπνο προγραμματάκι είναι, που μπορεί να βοηθήσει όσους δεν έχουν ιδιαίτερες θεωρητικές γνώσεις, και ενδεχομένως να εξοικονομήσει λίγο χρόνο σ' αυτούς που έχουν. Δεν είναι και το Matrix...

Something Wicked This Way Comes

αυτο δεν ειναι ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ μουσικη δημιουργια & αρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ αυτοι που τα φτιαχνουν αυτα...μη τρελλαθουμε κι ολας DJ & παραγωγοι  ειναι οι ανθρωποι και πολυ καλοι μαλιστα

Δεν είμαι τόσο σίγουρος και απόλυτος, τι θέλεις να πείς δηλαδή ότι όποιος χρησιμοποιεί samples δεν μπορεί να λέγεται συνθέτης? Και τι θα πεί ότι είναι DJ & παραγωγοι, ετικέτες θα βάλουμε στη μουσική? Από τη στιγμή που με ένα μέσο-όποιο μέσο- έφτιαξε ένα κομμάτι, προφανώς και έκανε σύνθεση.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

δεν αναφερομαι σε "χιτακια" ,εκτος βεβαια και αν θεωρεις οτι οι Beatles εγραφαν χιτακια... ;D

Λάθος λέξη χρησιμοποιησα σόρυ...

Δεν είμαι τόσο σίγουρος και απόλυτος, τι θέλεις να πείς δηλαδή ότι όποιος χρησιμοποιεί samples δεν μπορεί να λέγεται συνθέτης? Και τι θα πεί ότι είναι DJ & παραγωγοι, ετικέτες θα βάλουμε στη μουσική? Από τη στιγμή που με ένα μέσο-όποιο μέσο- έφτιαξε ένα κομμάτι, προφανώς και έκανε σύνθεση.

Πω τώρα πάει μακριά η βαλίτσα...

Δεν είμαι τόσο σίγουρος και απόλυτος, τι θέλεις να πείς δηλαδή ότι όποιος χρησιμοποιεί samples δεν μπορεί να λέγεται συνθέτης

ειναι τοσο...συνθετης οσο ειναι...ζωγραφος ο 10χρονος ανιψιος μου που εχει φτιαξει ενα κολαζ με εργα του Νταλι και του Πικασσο στον τοιχο του...αλλα δεν μπορει να ζωγραφησει ουτε ..ανθρωπακια... ;D

το...κολαζ που εχει φτιαξει ειναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ αλλα σιγουρα ακομα και με το μυαλο των 10 χρονων του γνωριζει και ο ιδιος οτι δεν ειναι ζωγραφος εφαμιλος του Νταλι & του Πικασσο...

αν δεν γραφεις ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ μουσικη ΣΥΝΘΕΤΗΣ δεν εισαι ,τωρα το αν εισαι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ στη μιξη κομματιων και στη χρηση samples εισαι καταπληκτικος dj ή παραγωγος ,ΣΥΝΘΕΤΗΣ παντως δεν εισαι .

Πω τώρα πάει μακριά η βαλίτσα...

για μενα δεν παει καθολου μακρια,την κλειδωνω στο λοκερ και μενει εκει που την κλειδωσα (με αλλα λογια δεν κανω ουτε ...ενα cm πισω στην παραπανω αποψη μου) ;D

Η Wilkipedia αλλωστε τα λεει και πολυ σωστα εδω

http://en.wikipedia.org/wiki/Composer

A composer (literally meaning 'one who puts together') is a person who creates music, usually in the medium of notation, for interpretation and performance (which may be repeated an unlimited number of times) by other musicians. The composer is the author of the music.

Μην είσαι απόλυτος, προφανώς και το κολλάζ είναι τέχνη και πιθανόν ο 10χρονος ανιψιός σου να γίνει καταπληκτικός εικαστικός (δες τα ύψη των τιμών του Χιρστ με τα βαλσαμωμένα βουβάλια και καρχαρίες, ξεπέρασαν τον Νταλί φίλε μου), έτσι είναι και η μουσική αυτή η πρωτογενής (όπως αναφέρεις) μουσική σύνθεση ίσως είναι αξία μόνο για κάτι γέρους σαν και εμάς...

Αυτό που συζητάτε είναι άλλο θέμα ρε παιδιά... Έχουν ανοιχτεί διάφορα threads/"ξύλα"/παλαίστρες σχετικά με το αν οι DJ/remixάδες είναι καλλιτέχνες...  :P

ειπα απλα τη γνωμη μου και δεν την αλλαζω με τιποτα,εξαλλου αλλο ο..."εικαστικος" και αλλο ο ζωγραφος... ;)  (παπαρια μαντολες ζωγραφοι ειναι κατα τη γνωμη μου και οι...εικαστικοι ..αλλα τελος παντων... ;D ;D ;D)

Αυτό που συζητάτε είναι άλλο θέμα ρε παιδιά... Έχουν ανοιχτεί διάφορα threads/"ξύλα"/παλαίστρες σχετικά με το αν οι DJ/remixάδες είναι καλλιτέχνες..

"καλλιτεχνες" ειναι (οσο και να μισω τον ορο αυτον),συνθετες δεν ειναι.

ειπα απλα τη γνωμη μου και δεν την αλλαζω με τιποτα,εξαλλου αλλο ο..."εικαστικος" και αλλο ο ζωγραφος... ;)  (παπαρια μαντολες ζωγραφοι ειναι κατα τη γνωμη μου και οι...εικαστικοι ..αλλα τελος παντων...

ξεροκέφαλε γέροντα

old-man-laughing.jpg

"ετσι ειναι παιδι μου...μου γινανε ολοι οι ..σαμπλακερακηδες  Μπετοβεν τη σημερον ημεραν...ου να μου χαθουνε!Σε λιγο θα αντιγραφουν στα σχολικα τετραδια τους ποιηματα του Ελυτη,του Εμπειρικου  και του Καβαφη το ενα πισω απο το αλλο και θα μας το παιζουν και ποιητες οι χαμενοι!! " ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου