Προς το περιεχόμενο

Mysong (software)... Κάτι που ίσως αλλάξει το songwriting

Enoxos_Boody

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως πιστεύω ότι πολλοί που δεν ξέρουν μουσική μάλλον θα το λατρέψουν...

Γιατί πιστεύετε ότι ο ακροατής καταλαβαίνει (ή ενδιαφέρεται) για το πως έγινε ένα κομμάτι ή εάν ο δημιουργός-παραγωγός ξέρει από μουσική? Αυτό δεν καταφέρανε το midia και τα samples?

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την έμπνευση και τη δημιουργικότητα...

Και η σωστή χρήση τεχνολογίας είναι έμπνευση και τη δημιουργικότητα

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 47
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γιατί πιστεύετε ότι ο ακροατής καταλαβαίνει (ή ενδιαφέρεται) για το πως έγινε ένα κομμάτι ή εάν ο δημιουργός-παραγωγός ξέρει από μουσική? Αυτό δεν καταφέρανε το midia και τα samples?

Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου  :-\ Ο ακροατής προφανώς στα π@π@ρια του για το πως έγινε ένα κομμάτι αλλά τι σχέση έχει αυτό με το quote που παρέθεσες?

Συμφωνώ μαζί σου (αυτό θέλω να πώ), και προσθέτω ότι τη σήμερον ημέρα δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλή μουσική για να φτιάξεις μουσική

Λαθος το εχετε δει το θεμα.

Software που να "συνθεσει" το μεγαλο,υπεροχο,επιτυχημενο τραγουδι ΔΕΝ υπαρχει,ούτε θα υπαρξει ποτε.

ότι τη σήμερον ημέρα δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλή μουσική για να φτιάξεις μουσική

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ενος πετυχημενου και καλου τραγουδιου ΠΟΤΕ δεν απαιτουσε "βαθιες" μουσικες γνωσεις ,ο Lennon τα πρωτα 6 χρονια των Beatles δεν ηξερε καν να παιζει μπαρεδες ενω ο Mc Cartney για να μη...μπερδευεται εβαζε...καποταστο στο μπασο...,τις ΙΔΕΕΣ και το ΤΑΛΕΝΤΟ τους στην συνθεση/τραγουδοποιϊα ομως ΚΑΝΕΙΣ δεν τις εχει ξεπερασει ποτε ποσο μαλλον ενα...κομπιουτερ... ;)

Ενα καλο τραγουδι ξεκιναει παντα απο μια καλη μελωδια "φωνης" οποτε ακομα και αυτο το "προγραμμα" να χρησιμοποιησεις για να "χτισεις"  το τραγουδι αν ΛΕΙΠΕΙ αυτη η μελωδια θα εχεις απλα σπιτι χωρις θεμελια.... ;D

ασε που ακομα και τη...μελωδια να μπορουσε να "συνθεσει" παλι θα ελειπε το υπολοιπο 50% δηλ. οι στιχοι.

είναι ένα πρόγραμμα το οπόιο δέχεται ως είσοδο μια ηχογραφημένη μελωδία φωνής κ παράγει αυτόματα τις συνχορδίες που ταιριάζουν.

σιγα τα αυγα δηλαδη...απο οτι καταλαβαινω κανει λιγο πιο γρηγορα αυτο που ΟΛΟΙ οι τραγουδοποιοι κανουν εδω και...αιωνες...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ενος πετυχημενου και καλου τραγουδιου ΠΟΤΕ δεν απαιτουσε "βαθιες" μουσικες γνωσεις

Δεν μιλάμε απαραίτητα για τραγούδι, αλλά για μουσική. Και κάποια είδη μουσικής χρειάζονται πιό βαθειές γνώσεις. Αλλά πάλι η midi τεχνολογία τι είναι.? Μπορείς να πάρεις μία "βάση" όσο δύσκολή και να είναι και να την κάνεις να μην την γνωρίζει η μαμά της.

Software που να "συνθεσει" το μεγαλο,υπεροχο,επιτυχημενο τραγουδι ΔΕΝ υπαρχει,ούτε θα υπαρξει ποτε.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ενος πετυχημενου και καλου τραγουδιου ΠΟΤΕ δεν απαιτουσε "βαθιες" μουσικες γνωσεις ,ο Lennon τα πρωτα 6 χρονια των Beatles δεν ηξερε καν να παιζει μπαρεδες ενω ο Mc Cartney για να μη...μπερδευεται εβαζε...καποταστο στο μπασο...,τις ΙΔΕΕΣ και το ΤΑΛΕΝΤΟ τους στην συνθεση/τραγουδοποιϊα ομως ΚΑΝΕΙΣ δεν τις εχει ξεπερασει ποτε ποσο μαλλον ενα...κομπιουτερ... ;)

Ενα καλο τραγουδι ξεκιναει παντα απο μια καλη μελωδια "φωνης" οποτε ακομα και αυτο το "προγραμμα" να χρησιμοποιησεις για να "χτισεις"  το τραγουδι αν ΛΕΙΠΕΙ αυτη η μελωδια θα εχεις απλα σπιτι χωρις θεμελια.... ;D

ασε που ακομα και τη...μελωδια να μπορουσε να "συνθεσει" παλι θα ελειπε το υπολοιπο 50% δηλ. οι στιχοι.

σιγα τα αυγα δηλαδη...απο οτι καταλαβαινω κανει λιγο πιο γρηγορα αυτο που ΟΛΟΙ οι τραγουδοποιοι κανουν εδω και...αιωνες...

+10000000000

Δεν μιλάμε απαραίτητα για τραγούδι, αλλά για μουσική.

το ιδιο ειναι αν το σκεφτεις .μπορει μια συμφωνια ας πουμε να ειναι σιγουρα πολυ πιο απαιτητικη αλλα και παλι χωρις την ΒΑΣΙΚΗ αρχικη μελωδια οτι ..προγραμμα και να εχεις δεν σε σωζει τιποτα..

με αλλα λογια χωρις το...ταν-ταν-ταν-ταν της 5ης συμφωνιας οτι και εναρμονηση να εχεις απο πισω ανθρακες ο θησαυρος...

σε ΟΛΑ τα ειδη μουσικης αν δεν εχεις ΤΑΛΕΝΤΟ (που ΔΕΝ διδασκεται) μουσικη της ΠΡΟΚΟΠΗΣ αποκλειεται να γραψεις,απο εκει και περα και για ΟΛΑ τα ειδη μουσικης (και τραγουδιου) το να ξερεις και 5-10 (η και 100) πραγματακια γυρω απο τα βασικα εργαλεια της μουσικης (θεωρια,αρμονια κτλ) ΔΕΝ βλαπτει βεβαια, αρκει τα "εργαλεια" αυτα να ειναι παντα υπο τον ελεγχο του "μαστορα" και οχι το αντιθετο.  ;)

προσωπικα εμενα αυτο το προγραμμα μονο..χασμουρητο που προκαλεσε.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

θα κανω τον "κακο" αυτη τη φορα:

τελικα ειναι "ok" να αφηνουμε ενα τραγουδι στην "ορεξη" του εκαστοτε software/hardware ??????

1.που ειναι ο ανθρωπινος παραγοντας με την αμεσοτητα και την εμπνευση?

2.που ειναι το χαρτι πενταγραμμου και ενα φρεσκοξυσμενο μολυβι για "αποτυπωση" συναισθηματων με μια κλασσικη μισοξεκουρδιστη κιθαριτσα αγκαλια? οπως παλια δηλαδη....

3.που ειναι η χαρα της δημιουργιας?

4.γιατι η μουσικη πραγματικοτητα - οχι μονο της Ελλαδας- να στηριζεται σε λυσεις "κονσερβας"??????

5.γιατι να μην μαθει θεωρια ο εκαστοτε δημιουργος , ειτε ερασιτεχνης ειτε "επαγγελματιας" ??????

6.γιατι αλλοι να παιδευονται χρονια με σπουδες (στην κατα τ αλλα , απαισια ελληνικη ψευτο/εκπαιδευση) και ο αλλος "μαγκας" να κατεβαζει ενα προγραμματακι και να φτιαχνει ενα τραγουδι σε οση ωρα κανει ο al di meola να κουρδισει τη κιθαρα του?

7.οταν εκανα αρμονια , επαιρνε το τετραδιο ο δασκαλος μου για να διορθωσουμε το εκαστοτε θεμα , και χωρις να το κοιταξει εβαζε πανω στο χαρτι τις ακρες των δαχτυλων του. γυρνουσε καπου καπου και μου ελεγε: "αν το χαρτι ειναι λειο σαν το μαγουλακι της κοπελιτσας , τοτε δεν το χεις δουλεψει σπυρακη μου. αν ειναι "γρετζο" απο τις γομες , τοτε κατι παει να γινει..."

8.που ειναι η εκφραστικοτητα ενος τετοιου προγραμματος?rit...rall..."ψαλιδια" κλπκλπκλπ???

αν βαλουμε στο κονσερβο-software μια απλη μελωδια , π.χ. ενα choral του Bach υπαρχει περιπτωση να το εναρμονισει καλυτερα απο τον Σεμπαστιαν?????????

συγχωρηστε μου τις -ισως ακραιες- σκεψεις μου , αλλα δεν μπορω να διανοηθω την χρηση ενος τετοιου προγραμματος  τουλαχιστον απο εμενα...η γνωμη μου ειναι οτι τετοια δημιουργηματα , καθε αλλο παρα "μπροστα?" πηγαινουν την μουσικη....

Εύγε παλικάρι μου...

Δεν είσαι ακραίος,διαφορετικός από τους άλλους είσαι.

Δεν νομίζω κανείς να είπε/σκέφτηκε πως το πρόγραμμα θα συνθέτει χιτάκια. Αυτό νομίζω εξυπακούεται....

προσωπικα εμενα αυτο το προγραμμα μονο..χασμουρητο που προκαλεσε.

Εσένα ίσως αλλά εκείνοι οι καταναλωτικοί τύποι στο βίντεο το χαρήκανε...  ;D Εδώ είναι το σήμειο που έχει σημασία. Ξέρεις πόσοι 12χρονοι κ 12χρονες θα δίναν λεφτά για αυτό το πρόγραμμα (εγώ πιστεύω αρκετοί). Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, απλά διαφορετικό.

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά το "ενδιαφέρον" της όλης υπόθεσης είναι το τι ακριβώς εννοούμε ταλέντο. Στα παλιά -καλά- τα χρόνια τα δικά μας, το ταλέντο ήταν στους μουσικοπαίχτες, σήμερα η τεχνολογία το μετατοπίζει αρκετά. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν ανακάλυψα ότι τα Budda Bars (που κάποια έχουν κομμάτια που τα ακούω ευχάριστα) είναι φτιαγμένα μόνο με samples (Akai files)...με λίγα λόγια ο καλιτέχνης-πιθανόν- να μην ξέρει κανένα όργανο, έχει απίστευτο ταλέντο όμως στη παραγωγή (θα μπορούσα να το πώ σύνθεση?)με αποτέλεσμα να φτιάχνει μουσική της προκοπής.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου