manosx Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Χορδομακαρονάδα φούρνου, του manosx Υλικά: 1/2 πακέτο χορδές πέννες τρικολόρε 1/3 κρεμμυδάκι ξηρό (προαιρετικά) 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος 4 - 5 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας (έτοιμη με βασιλικό) 2 κουταλιές ρίγανη 1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο 1 μικρή κονσέρβα μανιταράκια τριμμένα τυριά (μοτσαρέλλα και τσένταρ) 5 φέτες μπέικον (Προαιρετικά μερικές ελιές καλαμών και 1/2 πιπεριά πράσινη) Εκτέλεση: Βράζουμε τις χορδές (όχι πολύ) και τις στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα μανιταράκια, το μπέικον και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα ανακατεύουμε με τις χορδές, σε ένα ταψί. Βάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, την πάστα ντομάτας και τα τριμμένα τυριά! Αν θέλουμε προσθέτουμε τις ελιές και μερικές ροδέλες πράσινη πιπεριά για γεύση προτού βάλουμε τις κρέμες και τα τυριά! Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί (γύρω στα 30-40 λεπτά). Καλή όρεξη! ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Moderator Share Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά το χορδόζουμε μετά το βράσιμο μην το πετάτε. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MuddyPete Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά το χορδόζουμε μετά το βράσιμο μην το πετάτε. :) ;D χορδοζουμο :P http://www.facebook.com/peteandthesunpage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spy Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Έφτιαξα μια χορδόσουπα μούρλια. :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Moderator Share Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Γαλλικά μιλάω muddypete.. όπως λέμε κονκασέ. :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MuddyPete Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Α δεν το λεω για το -ε στο τελος.. Το μετεφρασα στα ελληνικα για να γελασω ;D http://www.facebook.com/peteandthesunpage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Αφού επιμένετε... Χορδόσουπα αυγολέμονο Υλικά: 1 set χορδες μπασου 1 με 2 φλιτζάνια ρύζι γλασσέ ή καρολίνα 1 λεμόνι 1-2 αυγά Λίγο κορν φλάουρ Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε τις χορδες και τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, αλάτι και πιπέρι. Αν από τις χορδες έχουμε αφαιρέσει τη λιγδα τους, τότε προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Κατά τη διάρκεια του βρασμού δημιουργείται αφρός τον οποίο και αφαιρούμε. Όταν οι χορδες βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις κρατάμε ζεστες μέσα σε σκεπασμένο τάπερ. Ρίχνουμε στο ζωμό της κατσαρόλας το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει εντελώς. Σε ένα μπωλ βάζουμε το χυμό του λεμονιού, 2-3 κουταλιές κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τις χορδες στην κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν πάψει εντελώς ο βρασμός, με μια κουτάλα ρίχνουμε αργά και λίγο λίγο το ζωμό στο μπωλ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μπωλ γεμίσει, αδειάζουμε προσεκτικά και λίγο λίγο το περιεχόμενό του στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Την ανεβάζουμε για 2-3 λεπτά ξανά στη φωτιά και η σούπα μας είναι έτοιμη. Σημ: Αν θέλουμε πιο πηχτή τη σούπα μας, βάζουμε περισσότερο κορν φλάουρ. Αν θέλουμε πιο πολύ σούπα βάζουμε περισσότερο νερό και ρύζι. Αν θέλουμε να είναι ευπαρουσίαστες οι χορδες, τότε δεν τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα αλλά τις βάζουμε στο πιάτο αφού έχουμε σερβίρει τη σούπα. Προσοχή το νερό να είναι από την αρχή αρκετό γιατί αν χρειαστεί να προσθέσουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα γίνει η σούπα μας άνοστη και θα χρειαστούμε κύβο νοστιμιάς (έξτρα μπιχλα knorr) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MuddyPete Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Χαρχαρχαρχαρχαρ!.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D Τιποτα πιο light(γιατι ειναι κ βραδυ)? http://www.facebook.com/peteandthesunpage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση