Προς το περιεχόμενο

Πειρατία, τα έχω δεί όλα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητέ metalash πολύ χρήσιμο το post σου διότι βλέπω ότι παραδέχεσαι κάποια πράγματα. Πρώτον, παραδέχεσαι ότι αυτοί που ακούνε και αγοράζουν πειρατικά cd είναι καταδικασμένοι να ακούνε μόνο αυτά που εμπορεύονται οι 'γνωστοί' τους. Με δυο λόγια, θα ακούσουν ποπ (καθώς αυτή πουλάει) και θα ακούσουν hard-rock (αν τύχει να ξέρουν κανέναν που να προτιμά ο ίδιος το hard-rock). Πάντως δεν θα ακούσουν το νέο δίσκο του Brian Eno ή του Pat Metheny διότι κανείς τους δεν είναι αρκετά εμπορικός ώστε να έχει την προσοχή των πειρατών. Τι πειράζει που δεν θα ακούσουν τα δύο καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς; Αφού τα άλλα είναι 'τζάμπα'...

Δεύτερον, παραδέχεσαι ότι κάθε τί που κάνεις χαρακτηρίζεται από τον σκοπό για τον οποίο το κάνεις. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός στη δική σου περίπτωση, αλλά υποπτεύομαι ότι οι πιο πολλοί το κάνουν για τα εύκολα χρήματα και μόνο γι' αυτό. Σαν άνθρωπος, δεν ανέχομαι αυτό που υπονοείς, ότι δηλαδή η πειρατεία είναι δόκιμος τρόπος για την αναζήτηση ομοϊδεατών στον μουσικό χώρο. Εγώ με τους φίλους μου δεν χρεώνουμε ο ένας τον άλλο όταν μου δίνουν να ακούσω ένα δισκάκι.

Σε σχέση με τα 1000 δισκάκια mp3 που έχεις, γνώριζε ότι η ποιότητα ήχου που ακούς είναι απαράδεκτη σε σχέση με το πρωτότυπο. Να είσαι σίγουρος ότι οι καλλιτέχνες ΔΕΝ είχαν υπόψιν τους ότι θα ακούμε το υλικό τους με αυτό το τρόπο. Είναι αμαρτία να περιστοιχιζόμαστε (εδώ στο noiz) από ηχολήπτες και κιθαρίστες που κάνουν τα πάντα για τον ήχο τους, και να τους ανακοινώνουμε ότι εμείς (στο όνομα του κόστους) θα τους ακούμε μέσα από fucked-up mp3.

Μια και ανέφερες και το 'αρχαίο' θέμα της κασετοπειρατίας, μια και έζησα αυτή την εποχή, να σου πω πολύ-πολύ φιλικά ότι όλα όσα έγραψα παραπάνω (τηρουμένων των αναλογιών) ισχύανε και τότε. Βέβαια, εκείνη την εποχή κανείς δεν είχε την ιδέα ότι το αντίγραφο που είχε στα χέρια του είναι εφάμιλλο του πρωτοτύπου - ήταν αποδεκτό ότι είναι χειρότερο, και αυτό δικαιολογούσε την χαμηλότερη τιμή του.

Στην οικογένεια που γεννήθηκα, διάφοροι φίλοι, θείοι και θείες ακούγανε και αγοράζανε πειρατικές κασέτες. Είναι τυχαίο ότι άρχισα να ακούω καλύτερη (και καλύτερα) μουσική όταν αποφάσισα να μην τους μιμηθώ;

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 40
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Βλεπω δυστυχως οτι δεν καταλαβες 100% τι ηθελα να πω Wow!..αλλα ευτυχως εχεις πιασει το μεγαλυτερο .. :D

η ποιοτητα των mp3 ειναι αποδεκτη οπως αποδεκτη ηταν και στις κασσετες..μεχρι να αντικατασταθουν απο original ειναι οτι καλυτερο...

αλλα να σου κανω μια ερωτηση φιλε μου?πως ενας φοιτητης με διερυμενους μουσικους οριζοντες θα εχει οσα δισκακια θελει original οταν ο προυπολογισμος ειναι μηδενικος, ειτε αυτα ειναι 10 ειτε εκατο ειτε 1000..

δεν γινεται αυτο...οποτε απο το να στερηθω φιλε μου τη μουσικη καλυτερα να την εχω σε mp3 και οταν μου σκασει το τζοκερ βλεπουμε...

και οσο για το θεμα που εθιξες με τους φιλους...οι φιλοι ποτε δεν πληρωνανε...αντιθετως πληρωνονται για να ειναι εκει...και τονισα οτι δεν υπηρχε πελατειακη σχεση...τεσπα δεν μπορω να διατυπωσω καλυτερα αυτο που θελω...ελπιζω να καταλαβες...

ΥΓ.οσο για τα συγκροτηματα που ανεφερες να σου πω οτι οντως υπαρχουν πειρατες που ακουνε τετοια μουσικη..και τετοια μουσικη "πουλανε"

αυτα

f you don't want it you won't  do it

πως ενας φοιτητης με διερυμενους μουσικους οριζοντες θα εχει οσα δισκακια θελει original οταν ο προυπολογισμος ειναι μηδενικος' date=' ειτε αυτα ειναι 10 ειτε εκατο ειτε 1000..[/quote']

1) Πίνοντας λιγότερο ή φθηνότερα.

2) Part-time job.

3) Αγορά CD μέσω internet.

Ας κάνω κι εγώ μια ερώτηση: τα 1000 CD που έχεις σε .mp3 τα έχεις ακούσει όλα; Αν ναι, τα έχεις ακούσει καλά, προσεκτικά; Σου άρεσαν όλα τόσο ώστε να θες να τα αγοράσεις ή μήπως μόνο κάποια από αυτά, άρα τα υπόλοιπα θα μπορούσες απλά να τα έχεις δανειστεί και απορρίψει; Μήπως απλά τα έχεις κατεβάσει επειδή ήταν "free";

(Η ερώτησή μου γίνεται χωρίς επιθετική διάθεση. :) )

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο όχι για το αν η πειρατεία είναι κακή ή καλή (αυτό είναι αυτονόητο) αλλά για ένα ρεπορτάζ που είχα δει πριν μερικές ημέρες στην τηλεόραση στο οποίο ρωτούσαν γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές για την πειρατεία των cd και τα ψιλοπήρα λίγο με αυτά που άκουσα... άκουσα κάτι τρελά πράγματα του στύλ: (με πολύ σοβαρό ύφος) η πειρατεία δεν σκοτώνει την μουσική..αλλά την τέχνη.... και κάτι άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις... όπως ότι θα εξαφανιστεί η μουσική κ.τ.λ..... ρε δεν πάτε να βρείτε καμιά δουλειά της προκοπής όπως όλος ο κόσμος!!! αργόσχολοι!!! όταν χάνουν λεφτά τότε καταστρέφεται η τέχνη σαν ιδέα...ρε αντε...στο καλό...

φιλε akis δεν θελω να σε ξενερωσω....αλλα ναι εχω ακουσει ολα τα mp3 μου και αναπασα στιγμη ξερω τι εχω και τι δεν εχω που ειναι και τι δεν ειναι...

επισης αποφευγω να κατεβαζω απο το διαδικτυο πραγματα λογω κακης ποιοτητας..τα περισσοτερα ειναι mp3 απο τα original και τα προσεχω οσο μπορω να ειναι σε φουλ ποιοτητα...εφοσον περναει απο το χερι μου...

παντως εγω σαν φοιτητης ειχα ισα ισα φραγκα για ενα καφε και ενα old navy..που φραγκα για τα υπολοιπα..

αποψεις ειναι αυτες και δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε :D

f you don't want it you won't  do it

• Guru

Μια ερώτηση metal χωρίς παρεξήγηση..Όταν με το καλό (που σου εύχομαι να γίνει γρήγορα) αποκτήσεις φράγκα, θα αντικαταστήσεις τα 1000 αυτά cd με τα original ή θα συνεχίσεις εθιζόμενος στο τσάμπα?

ΥΓ.Δεν περιμένω απάντηση είναι ρητορική η ερώτηση προς προβληματισμόν στην ηληκία και τα κοινωνικά δεδομένα που η γενιά σου αντιμετωπίζει..

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Λάθος φίλε...

Στη ζωή ποτέ δεν αποκτάς φράγκα, όσα κι αν βγάζεις το μήνα. Ο μόνος τρόπος να βγάλεις φράγκα είναι ή να σου πέσει το λαχείο, ή να κάνεις απατεωνιές. Για την ώρα τα χώνουμε στο Σκλαβενίτη και στα φροντιστήρια.

Αλλά νισάφι πια με την κούφια ηθικολογία. Φόρουμ είναι αυτό ή παράρτημα του συλλόγου "Πνεύμα και Ηθική", του αείμνηστου Αυλωνίτη;

Αν κάποιος πιστεύει ότι ζημιώνεται από το p2p downloading στον εισαγγελέα πάραυτα. Το κήρυγμα των υπόλοιπων τι νόημα έχει; Αν θέλαμε να ακούσουμε κήρυγμα θα πηγαίναμε στην εκκλησία. Καταντάει κουραστικό πια...

Empty Rooms

Έχει δίκιο ο wasted_sunsets, ας περάσουμε σε πιο οικεία θέματα... τι λέγαμε... α,ναι.. εγώ επιμένω ότι οι κίτρινες stratocaster παίζουν καλύτερα από τις πορτοκαλί, εκτός αν έχουν φτιαχτεί στην ιαπωνία οπότε να ψάξουμε την ούγια να δούμε αν έχει το χαρακτηριστικό χρυσαφί λογότυπο. Όχι πια σεξ, μόνο φίλοι;

Mea Culpa

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

protocolenio ματι στο εχω ξαναπει...δεν λες πολλα αλλα οταν ανοιξεις το στομα σου εισαι κορυφη :lol: :lol:

Να σασ πω ομως μεχρι τωρα ρε παιδια δεν εχω δει ενα καλό λογο για να μην κατεβάζουμε μουσικη. Ελα λόγο που να στεκει πραγματικα απο την αποψη οτι βλάπτει τη μουσικη. Εχει κανεις να μας πει?

www.fabliquid.com

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου