trigga Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Που λετε θελω τωρα να κοιταξω το ματακι μου να δω αν ανεβηκε κ να παρω κ κανενα νεο σκελετο. Τελευταια βρηκα τυχαια ατομα που δουλευαν σε οπτικα και αλλους που απλα εχουν ψαγμενο το θεμα και μου ειπαν οτι στα γυαλια δεν μπαινουν φιλτρα.Εγω ολα τα χρονια υποτιθεται οτι βαζω φιλτρα ηλιου-ακτινοβολιας(πισι,τηλεοραση) και αλλα χαζα συν του οτι παιρνω κρυσταλλο(οργανικο) για να αντεχει στις κλωτσιες κ τα πεσιματα. Μηπως εχετε ιδεα αν παιζει μουφα ελληνικη κι εδω ή απλα οι ανθρωποι λεγανε παπατζιλίκια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dalla_vale Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Koιτά trigga, για τον οργανικό κρύσταλλο δεν πιστεύω να παίζει μούφα, γιατί οι φακοί που έβαλα τώρα στα γυαλιά έχουν φάει της τρελής τα πεσίματα. Όποτε βάζω φακούς επαφής τα παρατάω όπου βρώ (χθές είχαν πέσει κάτω από το κρεβάτι ;D) και δεν έχουν τίποτα! Είναι σαν να τους αγόρασα χθές (τους φακούς, γυαλιά φοράω 5-6 χρόνια). Ενώ οι φακοί που έβαζα τα προηγούμενα χρόνια με το παραμικρό γρατζουνιές και γδαρσύματα. Για φίλτρα δεν έχω ξανακουσει κάτι ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Το φίλτρο που λες..μήπως εννοείς το anti reflex (ή κάπως έτσι) ? Αυτό είναι για να μη βλέπεις την αντανάκλαση σου στην άκρη του γυαλιου.Πάντως επειδή είχε τύχει κάποτε τα γυαλιά μου να είναι χωρις αυτό το πράμα είχα δει όντως μια διαφορά, δεν ήταν mumbo jambo.Τώρα αν αξίζει η όχι, your call. Οσο για το κρύσταλλο, εγώ σε αυτά που φοράω τώρα είναι η μόνη φορά που δε πήρα κρύσταλλο αλλά απλό.Είναι επίσης η μόνη φορά που ο αριστερός φακός απέκτησε μια κάθετη γρατσουνια ενάμιση εκατοστό που μου τη σπάει. Bottom line, κατα τη γνώμη μου, για κάτι τόσο σημαντικό όσο η όραση αξίζει να δώσεις τα παραπάνω λεφτά για κρύσταλλα κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trigga Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 οργανικο κρυσταλλο θα βαλω πάλι απο την αρχη εβαζα. Ρωταω τα αλλα φιλτρα αν εχει ιδεα κανεις.Υπαρχουν φιλτρα για οθονη πισι ή τηλεοραση κ μου λεει οτι δε διαλυονται αλλα ραγιζουν σε σκληρο χτυπημα.Περισσοτερο δεν ξερω για τα υποτιθεμενα φιλτρα κ τι μουφα παιζει εκει.Το οτι δεν θα διαλυθουν λογικα θα γινει λογο του οργανικου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Ισως τα φίλτρα να είχαν κάποιο νόημα τις εποχές που οι οθόνες ήταν "καθοδικού σωλήνα", αν και δεν εχω καταφέρει να δω προσωπικά κάποια διαφορά ή όφελος. Απο την άλλη -σκεφτομαι- γιατί να έχω ένα φίλτρο που πολώνει το φως στα μάτια μου όλες τις άλλες ώρες. Ετσι σταμάτησα να βάζω φίλτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trigga Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Να πω οτι για τον ηλιο εχω κανονικα ηλίου με φιλτρα carroten και μυωπια μεσα απ ολα με τζαζίκι.Αυτα τωρα τα θελω για το νορμαλ το καθαρο το κοιταγμα. Εχει λόγικη αυτο που λες αγγελε...Οταν θα τα δω απο βδομαδα θα δω τι θα μου πούνε κ θα πραξω καταλληλως πλεον γιατι μου φαινεται λιγο μουφα ολο το σκηνικο.Εξου κ το περι ανεμων θεμα. Τενκ γιου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Και γυαλιά ηλίου φοράω μόνο όταν οδηγω. Φαντάζομαι ότι αν ήταν απαραίτητα, αυτός που μας έφταξε θα τα είχε ενσωματώσει στην κατασκευή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trigga Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2008 Ποιος μας εφτιαξε ρε?Εμενα η μαναμ κι ου πατιέρασμ.Ισιένα σιέ κανι κανιένας άλλους? Τι χαριτ να χουμιε?Σταυρουκουπίς να φίγ η αμαρτία? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2008 Moderator Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2008 Trigga' μ ... δεν έχεις πρεσβυωπία. Το πολύ πολύ να έχεις υπερμετρωπικό αστιγματισμό (αυτό έχεις δηλαδή :)). Αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις (anti-reflection ??) να χρησιμοποιήσεις. Προσφέρουν καλύτερη εικόνα. Τα οργανικά (δηλαδή τα ειδικά πλαστικά) είναι μια χαρά και έχουν και το πλεονέκτημα ότι είναι ελαφρύτερα. Ορισμένα πλαστικά (ναι.. "οργανικά" τα λενε) χαρακτηρίζονται από λίιιιιιγο υποβαθμισμένη ποιότητα εικόνας στην περιφέρεια (δηλαδή όταν γυρίζεις το μάτι και βλέπεις από την άκρη του φακού (δεξιά-αριστερά) χωρίς να γυρίσεις το κεφάλι. Ο οπτικός μπορεί να αμφισβητήσει τη σπουδαιότητα αυτού, αλλά αν κάπου στα χαρακτηριστικά των φακών γράφει το Αbbe number, πάρε αυτούς με το μεγαλύτερο. Φίλτρα για οθόνες κλπ..... μην πολυψήνεσαι. Τα σημαντικότερα: Ζήτησε από τον οπτικό (αν δεν το έχει κάνει ήδη ο γιατρός που έφτιαξε τη "συνταγή") να μετρήσει με ακρίβεια τη διακορική σου απόσταση και να τη χρησιμοποιήσει για την κατασευή των γυαλιών. Επίσης, αν παίρνεις τρέντικα γυαλιά, βεβαιώσου ότι ο σκελετός που παίρνεις "τοποθετεί τους φακούς στη σωστή απόσταση (και όχι πολύ μακρυά) από τα μάτια σου. ( Μόνο στο noiz ρε trigga παίζει τέτοια ενημέρωση. ;D ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trigga Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2008 αμα εισαι χαριλατρος αυτα κανεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση