Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για Ibanez

Jimis7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας παραθέσω κι εγώ την άποψη μου αφού παίζω με Ibanez RG αισίως 8 χρόνια τώρα.

Οι λόγοι που παραμένω fan της συγκεκριμένης εταιρείας είναι οι εξής:

1) Πολύ άνετη ταστιέρα

2) Ποιοτικότατο τρέμολο (lo-pro edge)

3) Γιατί παίζει και ο Paul Gilbert με μία ίδια!!! (τον παρέλειψαν οι προηγούμενοι φίλοι  ;D)

4) Γιαπωνέζικη "προφορά" στα solos  ;)

my 2 cents: Ibanez Japan + Dimarzio + 10άρες χορδές = a happy guitarist

Ε = mc^2 = Fb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

.η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποιο τεκμήριο για τη άποψη αυτή

Προφανως και δεν εχεις οπως και προφανως δεν προσεχεις με τι κιθαρες παιζουν οι περισσοτεροι κιθαριστες στον πλανητη.. ;D

(hint το ονομα της μιας εταιρειας αρχιζει με F και τελειωνει σε ...ender  & της αλλης αρχιζει απο G και τελειωνει σε ...ibson...;D ;D)

εκτος και αν θεωρεις κιθαριστες μονο αυτους που παιζουν heavy metal οπου οντως η IBANEZ εχει τα πρωτεια.

Κατα τα αλλα οπως πολυ σωστα σου ειπαν και παραπανω η IBANEZ  (Η μαλλον ο κολοσσος  HOSHINO  που την εχει μαζι με την TAMA & δεν ξερω ποσες αλλες εταιρειες στην Ιαπωνια) δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο απο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αλλη εταιρεια κατασκευης μουσικων οργανων που θελει να προωθησει τα προϊοντα της.

ΟΛΕΣ οι εταιριες μουσικων οργανων εχουν και πανακριβα και μεσαιου κοστους και φθηνα μοντελλα δεν ειναι μονο η HOSHINO.

Αν το παμε ετσι φαντασου τι "κοροϊδια" κανει η MARSHALL στους πιτσιρικαδες που πανε και αγοραζουν τις τραντζιστορατες αηδιες που πουλαει νομιζοντας οτι πηραν Plexi του 70... ;D ;D

Η αποψη οτι καποιες  εταιριες μουσικων οργανων...πλησιαζουν τη...μουσικη και καποιες οχι ειναι ελαφρως αφελης... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Αν το παμε ετσι φαντασου τι "κοροϊδια" κανει η MARSHALL στους πιτσιρικαδες που πανε και αγοραζουν τις τραντζιστορατες αηδιες που πουλαει νομιζοντας οτι πηραν Plexi του 70... ;D ;D

πάντως αυτά τα φτηνά προϊοντα βγάζουν τα μεγάλα κέρδη στις μεγάλες εταιρίες ;)

ALOHAAAAAAAAAA

ακόμα και τα μοντέλα των 200-300 €;; Από φιλικά μου πρόσωπα γνωρίζω ότι συχνά έχουν προβλήματα στα ηλεκτρικά μερη κτλ...δε ξέρω ίσως να έχω πέσει σε περίπτωση γκαντέμηδων φίλων, αλλά είναι και 3!

Μιλάω πάντα για την ποιότητα σε σχέση με τα χρήματα. Όταν αγοράζεις κιθάρα 200 ευρώ δεν περιμένεις να είναι PRS. Δίνεις και 10 ευρώ και αλλάζεις δύο ποτενσιόμετρα αν τυχόν έχεις πρόβλημα.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

1) Φίλε μου τις Ιbanez τις βλέπεις παντού γιατι απλά έχουν το τέλειο value for money σε όλα τα μοντέλα τους και όχι μόνο σε μερικά όπως άλλες εταιρίες .

στο πρώτο μήνυμα είπα πως δε θέλω να θίξω κανέναν κάτοχο ibanez, γιατί είναι φυσικό ο οποιοσδήποτε να υποστηρίξει το όργανό του..είναι σαν να σου λέω ότι έχω ένα Lada και οτι "έχουν το τέλειο value for money"! no offence πάντως, καλά κάνεις! :)

σημείωστε ότι αν έδινα για κιθάρα κάπου στα 1200 θα σκεφτόμουν σοβαρά για μια ibanez.

Προφανως και δεν εχεις οπως και προφανως δεν προσεχεις με τι κιθαρες παιζουν οι περισσοτεροι κιθαριστες στον πλανητη.. ;D

προσωπικά δε γνωρίζω με τη κιθάρα παίζει ένας 19χρονος στη Γουατεμάλα, και το ξαναλέω ότι με ενδιαφέρει η ibanez στα φθηνα μοντέλα ως 300 ευρω...τώρα άν ο malmstein παιζει με fender, δε μπορώ να πω ότι με καίει κιολας! ;)

..δεν είπα το αντίθετο!  ;)

Η αποψη οτι καποιες  εταιριες μουσικων οργανων...πλησιαζουν τη...μουσικη και καποιες οχι ειναι ελαφρως αφελης... ;)

Σύμφωνοι, είναι, αλλά σαν μουσικός εμένα με ενδιαφέρει το καλό μου, και όχι τι κάνουν όλες οι εταιρείες! Γιαυτό ψάχνομαι σε εταιρείες πιο μικρου βεληνηκούς, επειδή πιστεύω ότι τους ενδιαφέρει να βγάλουν 5 μοντέλα και καλά παρά 100 και (έστω τα περισσότερα) καλά...

σημείωση, παίζω με schecter αξίας 250-300 €, και νομίζω πως είναι αξιοπρεπέστατη, αν όχι πολύ καλή.

μπλε ιζ δι ονλι γουεϊ

Α, ξέχασα! ;D

2) Η Ibanez δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ μοντέλα τεράστιας χρηματικής αξίας όπως άλλες εταιρίες και ακόμα και τα ακριβά της δεν κρατάνε την αξία τους και αυτό γιατί το όνομα της εταιρίας δεν είναι ακόμα στο Hall of Fame...

π.χ

http://www.thomann.de/gr/ibanez_ar5000re.htm

http://www.thomann.de/gr/gibson_super_400_ces_vsb.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_broadcaster_telecaster.htm

σημείωση : έχω 2 απο δαύτες και είμαι πολύ ευχαριστημένος χρόνια τώρα.

Φίλε τα μοντέλα μου μου δείχνεις κανουν από 5000 μεχρι 12000!!!  :D :D :D :D :D

άμα δεν ήσουν και ευχαριστημένος τι θα λέγαμε;;; ;D ;D

[επειδή πρεπει να φυγω θα δω τις απαντήσεις το βράδυ, πλιζ μην επεκταθείτε πολυ γιατι θα κανω μια ωρα για παραθέσεις! ;D ;D ;D τα λεμε και χαρηκα για την κουβεντα!]

μπλε ιζ δι ονλι γουεϊ

Kαι βέβαια καλά κάνω φίλε μου γιατί η συλλογή μου ξεκινάει από IBANEZ και πάει κάπως έτσι DUESENBERG - FENDER - GIBSON - VALLEY ARTS - KAGMAKIS CUSTOM - PRS συν τα ακουστικά όργανα άρα πίστεψε με έχω πλήρη άποψη ...

ALOHAAAAAAAAAA

Α, ξέχασα! ;D

Φίλε τα μοντέλα μου μου δείχνεις κανουν από 5000 μεχρι 12000!!!   :D :D :D :D :D

άμα δεν ήσουν και ευχαριστημένος τι θα λέγαμε;;; ;D ;D

[επειδή πρεπει να φυγω θα δω τις απαντήσεις το βράδυ, πλιζ μην επεκταθείτε πολυ γιατι θα κανω μια ωρα για παραθέσεις! ;D ;D ;D τα λεμε και χαρηκα για την κουβεντα!]

δεν με πιάνεις ...

ALOHAAAAAAAAAA

δεν με πιάνεις ...

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι λίγο γιατί σαν φοιτητής κοιτάζω μοντέλα σε τιμές κάπου στα 300-400 ευρώ..

Παραθεση στον εαυτό μου:  :P

σημείωστε ότι αν έδινα για κιθάρα κάπου στα 1200 θα σκεφτόμουν σοβαρά για μια ibanez.

και μια ακόμα:

..γιατί η συλλογή μου ξεκινάει από IBANEZ και πάει κάπως έτσι  DUESENBERG - FENDER - GIBSON - VALLEY ARTS - KAGMAKIS CUSTOM - PRS συν τα ακουστικά όργανα άρα πίστεψε με έχω πλήρη άποψη ...

πλήρη άποψη έχεις όντως για τέτοιες κιθάρες, αλλά στα ποιο "οικονομικά" τι γίνεται; θέλω να πω ότι θα με συμβούλευες να αγοράσω μια ibanez η οποιαδήποτε άλλη κιθάρα επειδή έχεις μια στα 3 χιλιαρικα που σπέρνει;

το λέω βεβαίως γιατι δε ξέρω τι όργανα έχεις σε τέτοιες τιμές , οπότε πάσο αν με καλυψεις..

μπλε ιζ δι ονλι γουεϊ

φίλε μου και εγω με την γιαπωνέζα ξεκίνησα και σιγά σιγά με πολύ ιδρώτα ψαχνόμουνα σε άλλες λύσεις , άλλες ποιότητες , άλλες απαιτήσεις και συνάμα προσπάθησα και τα κατάφερα να μην πουλήσω ποτέ καμμία.

Η IBANEZ είναι μεγάλη δασκάλα για μένα και για πολύ κόσμο πιστεύω .

Απο εκεί και πέρα ψηφίζω CORT - LAG - GODIN - FENDER C.P 50s & 60s απο αυτές έχω προσωπική άποψη και τις θεωρώ σωστές  ;)

Να προσθέσω και απο "φτηνές" ακουστικές BLUERIDGE και ξερή μπριτζόλα!

ALOHAAAAAAAAAA

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου