kilon Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 ??? Θα σε στείλω πάλι στα Χανιά! :D Είπα κάτι παράλογο ή αναληθές ? ΠΧ αν αχρησιμοποιείς λούπες το Ableton Κάνει σκόνη το Cubase. Το Reason έχει το καλό ότι είναι ήδη έτοιμο για αυτά τα είδη μουσικής, έχει πληθώρα ήχων αλλά ακολουθεί και την λογική pattern η οποία είναι συνήθως πολυ χρησιμη για είδη που λουπάρουν. Το Cubase πρόσφατα έβαλε κάποια αξιόλογα συνθς στο πακέτο του , αυτά που ήδη είχε ήταν απλώς αστεία ενώ το Reason εχει instruments και effects που απλώς φυσάνε απο ευχρηστία και λειτουργικότητα . Ας μην γελίομαστε κάποια DAW είναι πολυ πιο φιλικά απο κάποια άλλα για την δημιουργία συγκεριμένων ειδών μουσικής. Εξάλλου μίλησα για "ακατάληλο" όχι για "ανίκανο". Γιατί να πάει σε Cubase , που θα έχει καλύτερο audio και midi editing αλλά θα χάσει σε ευχρηστία και πληθώρα Instruments & effects φτιαγμένα και ραμένα για το είδος της μουσικής που τον ενδιαφέρει ? www.myspace.com/thekilon www.soundclick.com/kilon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimitrismusic Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 prog-trnce real prog οπως το λεω son- kite,antix,vibrasphere,melodic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-OurDarkness Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 Είπα κάτι παράλογο ή αναληθές ? ΠΧ αν αχρησιμοποιείς λούπες το Ableton Κάνει σκόνη το Cubase. Το Reason έχει το καλό ότι είναι ήδη έτοιμο για αυτά τα είδη μουσικής, έχει πληθώρα ήχων αλλά ακολουθεί και την λογική pattern η οποία είναι συνήθως πολυ χρησιμη για είδη που λουπάρουν. Σε όλα τα DAW υπάρχει η λογική της λούπας και του μοτίβου. Και να ΜΗΝ υπήρχε όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα απλό copy-paste. Προσωπικά δεν δυσκολεύτηκα ποτέ να λουπάρω οτιδήποτε στο Cubase. Το Cubase πρόσφατα έβαλε κάποια αξιόλογα συνθς στο πακέτο του , αυτά που ήδη είχε ήταν απλώς αστεία ενώ το Reason εχει instruments και effects που απλώς φυσάνε απο ευχρηστία και λειτουργικότητα. Σε αμφότερα τα DAW, κατά 99% θα χρησιμοποιεί third-party software. Γιατί να πάει σε Cubase , που θα έχει καλύτερο audio και midi editing αλλά θα χάσει σε ευχρηστία και πληθώρα Instruments & effects φτιαγμένα και ραμένα για το είδος της μουσικής που τον ενδιαφέρει ? Επειδή θα έχει καλύτερο audio και MIDI editing των soft-synths που αναφέρω πιο πάνω. :) Αλλά ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι κάποια DAW επιτελούν κάποιες λειτουργίες πιο αποτελεσματικά/γρήγορα από κάποια άλλα. trance + tiesto? Έχω μείνει πίσω; Μήπως κάτι σε Astral Projection καλύτερα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
giannis Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 trance + tiesto? Έχω μείνει πίσω; Μήπως κάτι σε Astral Projection καλύτερα? είναι το holand trance...bpm στα 140 και πάει λέγοντας :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimitrismusic Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 μεχρι 136 βαρια 138...bpm ειναι καλα παραπανω παραπαει. αργοτερα ευχαριστω για το μπερδεμα :'( :'( :'( Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kilon Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 Σε όλα τα DAW υπάρχει η λογική της λούπας και του μοτίβου. Και να ΜΗΝ υπήρχε όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα απλό copy-paste. Προσωπικά δεν δυσκολεύτηκα ποτέ να λουπάρω οτιδήποτε στο Cubase. Διαφωνώ Όχι η λούπα δεν είναι ένα απλό copy paste. Το να μου ζητήσεις να δουλέψω με copy paste είναι σαν να μου ζήτάς να ξαναγυρίσω , στην εποχή των παγετώνων. Και φυσικά ήταν ο λόγο που έφυγα απο το Cubase. Δεν περιέχει τα κατάλληλα εργαλεία να δουλέψεις με λούπες, η λούπα πρέπει να παίζει συνεχώς και να σου επιτρέπει να την πειράζεις ενώ παίζεις. Σε αυτό τον τομέα το Cubase είναι παλαιολιθικό για αυτό ποργράμματα σαν το Live και το Reason είναι σε άνθηση. Το Clip Vew στο Ableton Live όπως και το Matrix Sequencer στο REASON λύνουνε τα χέρια και είναι πολυ πιο εύχρηστα απο παραδοσιακά Piano Rolls , Copy Pastes και παροδοσιακό Midi editing. Σε αμφότερα τα DAW, κατά 99% θα χρησιμοποιεί third-party software. ΞΑνά Διαφωνώ Δεν είναι αναγκαίο αυτό με το REASON έχει ότι χρειαστεί Επειδή θα έχει καλύτερο audio και MIDI editing των soft-synths που αναφέρω πιο πάνω. :) Ματά ξανα διαφωνώ Καλύτερο audio , midi editing δεν μου λέει τίποτα γιατί εγώ ποτέ στην ζωή μου δεν έχω κάνει κάτι ιδιαίτερο στο AUDIO MIDI EDITING που δεν μπορούσε να μου προσφέρει οποιοδήποτε πρόγραμμα. Νομίζω οτι αυτή είναι απλώς μαι φούσκα που σκάει στην πράξη. Τι νομίζεις ότι έχεις ανάγκη και τι πραγματικά έχεις ανάγκη. Εξάλλου και η Τrance δεν είναι ένα είδος απαιτητικό sto MIDI EDITING. Αλλά ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι κάποια DAW επιτελούν κάποιες λειτουργίες πιο αποτελεσματικά/γρήγορα από κάποια άλλα. Ολα τα DAW υπερέχουν σε κάποιους τομείς για αυτό και η επιλογή είναι σημαντική. Μην σου πων οτι αυτή η υπεροχή αλλάζει απο έκδοση σε έκδοση. www.myspace.com/thekilon www.soundclick.com/kilon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 Administrator Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 αυτοι που πιανονται για καλοι μουσικη σε αυτο το ειδος εχουν cybase-alesis-nord-radias-virus k alla.... Σαν να λες, "αυτοί που παίζουν καλή κιθάρα έχουν Stratocaster, Marshall, Wah - wah". Μα φυσικά εδώ καταλαβαίνω ότι δεν είσαι μουσικός. Δεν είναι κακό αυτό, όμως ας ξεκινήσουμε σωστά. Μη βάζεις λάθος ερωτήματα που ήδη σε έχουν οδηγήσει σ' αδιέξοδο. Συστησου πρώτα, πες μας τι όργανο παίζεις και σε τι επίπεδο. Αν ξεκινάς τώρα, ή είσαι DJ, θα πρέπει να ξεκινήσεις σωστά. Κι αν έχεις αγοράσει το Cubase (ποιό version?) ήδη, όλα μαθαίνονται, αρκεί να ξέρουμε προς ποιά κατεύθυνση μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-OurDarkness Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 Διαφωνώ Όχι η λούπα δεν είναι ένα απλό copy paste. Το να μου ζητήσεις να δουλέψω με copy paste είναι σαν να μου ζήτάς να ξαναγυρίσω , στην εποχή των παγετώνων. Και φυσικά ήταν ο λόγο που έφυγα απο το Cubase. Δεν περιέχει τα κατάλληλα εργαλεία να δουλέψεις με λούπες, η λούπα πρέπει να παίζει συνεχώς και να σου επιτρέπει να την πειράζεις ενώ παίζεις. Σε αυτό τον τομέα το Cubase είναι παλαιολιθικό για αυτό ποργράμματα σαν το Live και το Reason είναι σε άνθηση. Δημήτρη, είπα ότι ΕΑΝ δεν υπήρχε η έννοια της λούπας έτοιμη θα ήταν υπόθεση copy - paste. Αλλά όπως και να έχει το πράγμα, στο Cubase μπορείς να δουλέψεις με λούπες, να ορίσεις λούπες σε πραγματικό χρόνο (με τουλάχιστον 2-3 τρόπους που μου έρχονται στο μυαλό) και εννοείται ότι μπορείς να κάνεις editing σε πραγματικό χρόνο. Καλύτερο audio , midi editing δεν μου λέει τίποτα γιατί εγώ ποτέ στην ζωή μου δεν έχω κάνει κάτι ιδιαίτερο στο AUDIO MIDI EDITING που δεν μπορούσε να μου προσφέρει οποιοδήποτε πρόγραμμα. Νομίζω οτι αυτή είναι απλώς μαι φούσκα που σκάει στην πράξη. Τι νομίζεις ότι έχεις ανάγκη και τι πραγματικά έχεις ανάγκη. Εξάλλου και η Τrance δεν είναι ένα είδος απαιτητικό sto MIDI EDITING. Κάνεις λάθος νομίζω. Και μόνο το ανεβοκατέσμα της cutoff σε μία λούπα με συγκεκριμένο (για να ακούγεται προφανώς με συγκεκριμένο τρόπο) είναι MIDI editing. Η μετακίνηση των νοτών σε μία μελώδία από soft-synths είναι MIDI editing επίσης. Να ηχογραφήσει MIDI πληροφορίες από εξωτερικά synths και να τις αναπαράγει σε πραγματικό χρόνο, σκαλίζοντας τες ταυτόχρονα δεν είναι MIDI editing? Αλλιώς τι το θέλουμε το MIDI? Για μόστρα; Το να μπορεί κάποιος να κάνει extract audio data από μία audio λούπα και να θέσει markers, να βρει tempo και ένα κάρο άλλες λειτουργίες είναι audio editing. Δεν χρησιμοποιούνται αυτά; :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
playloud Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 αυτοί που παίζουν καλή κιθάρα έχουν Stratocaster, Marshall, Wah - wah ΚΑΙ ΜΟΝΟ :D :D :D (κι ενα Overdrive αφεντικο καβατζα για την .... υπερβαση) Make me fries... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 Administrator Share Δημοσιευμένο 20 Αυγούστου 2008 OurDarkness και Kilon, είναι προς τιμήν σας που βοηθάτε (ο καθένας με την άποψη του), όμως μην αναπτύσετε το θέμα πηγαίνοντας πέρα από αυτό που ρωτάει dimitrismusic. Να μας πει πρωτα αν παιζει κάποιο όργανο και μετα τον κατευθύνετε κατάλληλα. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση