Προς το περιεχόμενο

Αναγκαστική αλλαγή μανικιού σε GIBSON ή πώληση?

Vintaz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε VP φυσικά και να πας σε γιατρό όταν έχεις τενοντίτιδα. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Φυσικά και εξετάσεις να κάνεις και όλα. Και οι Έλληνες γιατροί - που σπουδάσαν σε νορμάλ πανεπιστήμια - είναι μια χαρά.

Αυτό που λέω εγώ και ο Silot είναι ότι κανένας γιατρός δεν μπορεί να σου πει ότι φταίει το "λεπτό" μανίκι της κιθάρας γι'αυτό.  Ο γιατρός δεν μπορεί καν να "πιάσει" το concept του "λεπτού" μανικιού, πόσο μάλλον να σου προτείνει να το αλλάξεις σε "χοντρό".

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλησπέρα και πάλι σε όλους..Δεν ήθελα απο ένα απλό θέμα να ξεκινήσει μία έντονη αντιπαράθεση απόψεων αλλά τελικά άθελά μου το κατάφερα  :(...Ελπίζω να σταματήσει εδώ και να επικεντρωθεί στο θέμα καθώς πέρα απ'το δικό μου πρόβλημα ,το post ίσως βοηθήσει και άλλους που έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση

Μπορώ να πω ότι όλοι έχετε δίκιο απ'την πλευρά σας..Το θέμα είναι ότι επικρατεί ένας χαμός στα δημόσια νοσοκομεία..Όχι ότι δεν υπάρχουν καλοί γιατροί αλλά θα πρέπει να ψάξεις αρκετά για να τους βρεις και για να ασχοληθούν με το πρόβλημά σου ή θα πρέπει να σε γνωρίζουν ή να έχετε τύχη και να είναι στις καλές τους..Δεν φταίνε όμως αυτοί αλλά το σύστημα λειτουργίας στο δημόσιο τομέα.

Εγώ προσωπικά επέλεξα τον ιδιωτικό τομέα με καλούς γιατρούς λόγω τυχερών γνωριμιών και δεν χρειάστηκε να με τρέχουν με μαγνητικές (κυρίως αυτές δείχνουν αν υπάρχει πρόβλημα-όχι τόσο οι υπέρηχοι και η κλασική ακτινογραφία του δημόσιου νοσοκομείου)Ωστόσο επειδή μου είπαν ότι αφού δεν το καταπονώ και το πρόβλημα μου σταδιακά περνάει δεν πρέπει να υπάρχει μόνιμος τραυματισμός..οπότε δεν συζητάμε για επεμβάσεις αλλά για μια καταπόνηση ή κάποια τενοντίτιδα πράγμα που μου φαίνεται λογικό.

Η μαγνητική είναι μια διαδικασία που απαιτεί και χρόνο και χρήμα(>200 ευρώ αν θυμάμαι καλά όταν είχα κάνει για ένα πρόβλημα στον ώμο μου που ξεπεράστηκε , και για να την γράψεις σε ταμείο είναι μια διαδικασία κουραστική πχ. στο ΙΚΑ) και όταν κατεύθυνα τον γιατρό μου στα περί λεπτού μπράτσου της κιθάρας εννοείται ότι δεν ήξερε αλλά κατάλαβε αμέσως αφού το σκέφτηκε και το θεώρησε πάρα πολύ πιθανόν βάσει της κλινικής εξέτασης μου (=κινήσεις στον καρπό-παλάμη που εντοπίζουν τα σημεία που προκαλούν πόνο) και των ιατρικών γνώσεων του.

Να τονίσω ότι ο γιατρός σε συνεργασία με τον ασθενή έχουν την μεγαλύτερη επιτυχία στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος.Οι φυσιοθεραπείες όντως βοηθούν, κυρίως το μασάζ ,αλλά δυστυχώς απαιτούν πολύ χρόνο-χρήμα και αυτή την περίοδο εμένα προσωπικά ο χρόνος μου είναι ελάχιστος

Για να επιστρέψω λοιπόν στο θέμα , ως προς την τεχνική εγώ προσωπικά έχω μικρές διαφορές μεταξύ κλασικής και ηλεκτρικής (μιλάω πάντα για το αριστερό χέρι που έχει πρόβλημα μόνο στον καρπό και που είναι στην ταστιέρα)κάτι το οποίο έχω παρατηρήσει και στον καθηγητή μου που ωστόσο έχει διαφορετική ανατομία χεριού.

Επίσης έχω παρατηρήσει πχ κάποιους γνωστούς κιθαρίστες που παίζουν όπως είχα αναφέρει με τον αντίχειρα να κρέμεται από πάνω και να ''αγκαλιάζουν'' το μανίκι στα σηκώματα και στα ακόρντα πχ. ,αλλά όσες φορές το δοκίμασα δεν με βολεύει καθόλου και γι'αυτό θεώρησα ότι η λύση του χοντρού μανικιού ίσως μου λύσει το πρόβλημα αφού στην ηλεκτροκλασική δεν πονάω.

Κάθε συμβουλή σας είναι πάντα ευπρόσδεκτη και συγγνώμη ξανά για το μακροσκελές κείμενο..

Φίλε μου οι διαφωνίες είναι πάντα εποικοδομητικές. Κανείς δεν τσακώνεται. Μπορεί με κάποιους να διαφωνούμε εδώ και σε άλλο θρεντ να συμφωνούμε. Χαλαρά... :)

Τελική μου προσωπική συμβουλή - πριν προβείς σε δραματικές αλλαγές - ψάξτο όσο μπορείς και καλή τύχη.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Φιλε μου,αυτο επαθα και εγω οταν πηρα μια gibson les paul classic 60's...ενω ειχα την gibson les paul deluxe του 1979 με 50's μπρατσο...βεβαια δεν εφτασα να παω στο γιατρο αλλα ημουν ενα βημα πριν....μεχρι που το συνηθησα και παιζω μονο με αυτην τωρα...με την deluxe πολυ σπανια...δηλαδη εγω τωρα  μαλλον πρεπει να πουλησω την deluxe!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου