Προς το περιεχόμενο

Αναγκαστική αλλαγή μανικιού σε GIBSON ή πώληση?

Vintaz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Όπως αντιλαμβάνεσαι από τις μέχρι τώρα απαντήσεις, πρέπει κατ' αρχάς να σιγουρευτείς ότι χρειάζεσαι παχύτερο μανίκι και αν ναι, να την πουλήσεις όπως είναι και να αγοράσεις καινούρια κιθάρα. Υπάρχουν πολλοί που προτιμούν τα κάπως λεπτότερα μανίκια (όπως π.χ. εγώ) και θα βρεις εύκολα αγοραστή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σόρρυ αλλά νομίζω ότι δεν φταίει το μπράτσο. Αλλού πρέπει να βρεις τους ενόχους. Κυρίως στον τρόπο που εσύ χειρίζεσαι την κιθάρα. Είτε όσον αφορά στο πιάσιμο, είτε, κυρίως, όσον αφορά στο ζέσταμα που κάνεις.

Αν ένα από τα δύο δεν είναι καλό, η στήριξη του μπράτσου (καθαρός μύθος κατά τη γνώμη μου) δεν θα σε βοηθήσει. Αν, δε, το πρόβλημα εντοπίζεται στο ζέσταμα και την έλλειψή του, τότε θα έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα στο χοντρό μπράτσο.

Επίσης, μη συγκρίνεις κλασσική και ηλεκτρική. Είναι δύο τελείως διαφορετικά όργανα στο παίξιμο.

Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Πούλα - μην χαλάς το όργανο.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Κάτι μου λέει ότι πιθανότατα να φταει η διαφορά πλάτους μεταξύ κλασσικής-ηλεκτρικής και όχι το πάχος.Και δυστυχώς ηλεκτρική με μανίκι πλατύ σαν κλασσικής δε θα βρεις, οπότε θα πρέπει να προσαρμοστείς...

Μιας και λες ότι  ψάχτηκες και με γιατρούς, τότε αν στο είπαν κάμποσοι από δαύτους, τότε αυτό φταίει και μην ακούς κανέναν άλλο. Θα πας σε κιθάρα με χοντρό μπράτσο. Δεν είναι ανάγκη να ειναι ρόπαλο, ένα χοντρό 50's από γκιμπσον και φεντερ θα σε φτιάξει

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Καλησπέρα και πάλι.Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντησεις σας.Από αυτά που διάβασα φαίνεται ότι μάλλον θα την αποχωριστώ αν και είχα αρχίσει να δένομαι αρκετά μαζί της..

Να τονίσω μερικά πραγματάκια μονάχα..

Η κιθάρα που ανέφερα εκ παραδρομής ως κλασική , πρόκειται για μια ηλεκτροκλασική takamine δηλαδή δεν έχει ακριβώς τις γραμμές της κλασικής με το πολύ παχύ μπράτσο αλλά εννοείται είναι κατά πολύ παχύτερο της GIBSON

Εννοείται ότι πάντα κάνω ζέσταμα και η τεχνική μου δεν είναι τόσο άσχημη βάσει πάντα του καθηγητή μου (καταξιωμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω το όνομα του για να μην σχολιαστούν οι απόψεις του) .Αυτός εξάλλου μου πρότεινε παχύ μπράτσο βάσει της ανατομίας του χεριού μου (μεγάλες παλάμες λόγω αθλητισμού-μην πάει ο νους σας αλλού  :P) Ο μόνος τρόπος να ακουμπά σωστά η παλάμη μου στο μπράτσο είναι να αφήνω πχ στα σηκώματα ή στα ακόρντα να κρέμεται ο αντίχειρας από πάνω και να ''αγκαλιάζω'' την ταστιέρα αλλά τόχω δοκιμάσει και δεν βολεύει καθόλου

Δυστυχώς το μοντέλο που κόλλησα μετά από πολύ ψάξιμο δεν έβγαινε με 50's μπράτσο και δεν φανταζόμουνα ότι θα μου δημιουργούσε πρόβλημα καθώς ποτέ δεν είχα πάθει κάτι αντίστοιχο.Ασχολούμαι με ηλεκτρική περίπου 8 χρόνια και μόλις αγόρασα τη συγκεκριμένη μετά απο μισό μήνα περίπου έπαθα τον τραυματισμό.Γι'αυτό υποθέτω ότι μου έφταιξε το πολύ λεπτό μπράτσο που δεν είχα ξαναπαίξει σε αντίστοιχο αλλά δεν φανταζόμουν τις συνέπειες

Φίλε odis13 ανέφερες κάτι για διαφορά πλάτους και μου έθεσες προβληματισμούς για το αν παίζει πιο σημαντικό ρόλο στο πρόβλημά μου απ'το πάχος.Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να το ψάξω καλά πριν προβώ σε αλλαγές όπως είπατε όλοι.

Τέλος από περιέργεια αν την βάλω αγγελία μου είπαν ότι αν και είναι σαν καινούρια θα πέσει η αξία της τουλάχιστον 600 ευρώ αφού μπορουν να τη βρουν από αμερική φθηνότερα..ισχύει?

Συγγνώμη που σας ξανακούρασα όλους με το μεγάλο κείμενο..

Odis πιστεύεις πραγματικά ότι ένας γιατρός μπορεί να ξέρει περί λεπτών και χοντρών μανικιών και των συγκεκριμένων ιδιαιτεροτήτων που έχει η ηλεκτρική κιθάρα στο παίξιμο της γενικά και sτο παίξιμο του καθενός ειδικότερα και να δίνει συμβουλές επ'αυτού; Μόνο κάποιος πολύ ειδικευμένος με πείρα επί του θέματος.

Vintaz μακάρι να βρεις τη γιατρειά σου φίλε. Απλώς σου επισημαίνω ότι ο Vai και άλλοι shreddrers με δάχτυλα μισού μιλίου που περνάνε τη μισή τους ζωή παίζοντας σε υψηλές ταχύτητες και με περίπλοκες τεχνικές, παίζουν με αρκετά λεπτά μανίκια χωρίς πρόβλημα. Μην βασίζεσαι στη λύση του μανικού. Εγώ επιμένω ότι αλλού είναι το πρόβλημα.

Odis πιστεύεις πραγματικά ότι ένας γιατρός μπορεί να ξέρει περί λεπτών και χοντρών μανικιών και των συγκεκριμένων ιδιαιτεροτήτων που έχει η ηλεκτρική κιθάρα στο παίξιμο της γενικά και sτο παίξιμο του καθενός ειδικότερα και να δίνει συμβουλές επ'αυτού; Μόνο κάποιος πολύ ειδικευμένος με πείρα επί του θέματος.

Mα για αυτό το λέω...μπορεί να πάρει πχ το παιδί μια καινουργια κιθάρα με πιο παχύ μπράτσο και να συνεχίσει να έχει το ίδιο πρόβλημα.Ειπε κάποιος χοντρό μανίκι, και μπορει να έχει και δίκιο, μπορεί και όχι.Μπορεί να είναι αυτό που είπα εγώ ή και κάτι άλλο (θέμα τεχνικής πχ).Απλά πρότεινα άλλο ένα πιθανό σενάριο, το θέμα του πλάτους του μανικιου.Προσωπικά όταν άρχισα μετα απο μερικά χρόνια κλασσικής να ασχολούμαι με ηλεκτρική το πλάτος του μανικιου ήταν απο τα πρώτα πράματα που με δυσκόλεψε στο χέρι, και το ίδιο συνέβη σε άλλους γνωστους μου.

Απλά άλλο ένα point που πρέπει να ελεγχθει για να βεβαιωθεί ο φίλος τι φταει και να πράξει ανάλογα.

Συγγνωμη δηλαδη, αλλα δεν θα μπορει να καταλαβει ο γιατρος που οφειλεται το προβλημα στο χερι, και υπο ποιες συνθηκες αυτο δημιουργειται, και ξερει καποιος αλλος?

Κάθε γιατρός έχει δεδομένες γνώσεις για συγκεκριμένα (ίσως πολλά αλλά συγκεκριμένα) πράγματα αλλά όχι για όλα.

Μπορεί να κάνει διάγνωση του προβλήματος αλλά δεν μπορεί να βρει τον λόγο όταν αυτός αφορά σε τόσο συγκεκριμένο πρόβλημα. Πραγματικά πιστεύεις ότι ο γιατρός έχει τις γνώσεις να πει αν φταίει το λεπτό μπράτσο για το πρόβλημα του φίλου; Ο γιατρός δεν θα καταλάβει τη διαφορά μεταξύ λεπτού και χοντρού μπράτσου ακόμα και αν του τα δείξεις... Αν βέβαια του πεις ότι "άρχισα να παίζω ηλεκτρική... μπλα μπλα... λεπτό μπράτσο ... μπλα μπλα... νομίζω ότι αυτό φταίει", φυσικά θα συμφωνήσει μαζί σου...

Έχουμε καλούς γιατρούς στην Ελλάδα αλλά δεν είναι και παντογνώστες όπως και να το κάνουμε...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου