Προς το περιεχόμενο

Αγορά ενισχυτή ηλεκτρικής κιθάρας for dummies.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

 

Θέλω να αγοράσω ενισχυτή, και τα περισσότερα topics που βρήκα έχουν εξειδικευμένες πληροφορίες και συγκεκριμένα προιόντα που δεν βοηθούν καθόλου έναν newbie.

 

Μπορεί κάποιος να γράψει τα 1,2,3.. που πρέπει να κοιτάξω σε έναν ενισχυτή?

 

Ποίες είναι οι μάρκες- εγκύηση και ποιές είναι καλές και οικονομικές ταυτόχρονα?

 

Που αγοράζουμε στην Αθήνα και δεν μας πιάνουν τον κώλο?

 

 

(Αν και είναι καλό η όποια απάντηση να είναι γενική ώστε να βοηθήσει και άλλους, η περίπτωση μου έχει ως εξής: Περιμένω μια Duesenberg starplayer special, και θέλω έναν ενισχυτή για οικιακή χρήση. Διαθέτω έως 300 ευρά και τα ακούσματά μου είναι  sonic youth, pixies, patti smith, pj harvey κ.ο.κ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ενισχυτές για το σπίτι, απο την εμπειρία μου, είναι δύο κατηγορίες.

 

1. Οι πολυ μικροί ενισχυτές ρευματος/μπαταρίας που είναι αποκλειστικά για μελέτη και όχι για πρόβα. Τετοιοι είναι πχ ο VOX DA5 και ο Roland Microcube και οι δύο στα 100 ευρώ με πολυ καλή ποιότητα και ποικιλία απο ήχους.

 

2. Ενισχυτές που έχουν μεγαλύτερο μεγάφωνο και είναι είτε λάμπα, είτε υβριδικοί είτε solid state. Το ποιος παίζει καλλίτερα είναι, κατα την γνώμη μου, αρκετα υποκειμενικό και έχει να κάνει πολυ με το τι ζητάει κανείς, πόση εμπειρία έχει και πάει λέγοντας. Στα 15 με 30 βατ θα σε βγάλουν και σε μια πρόβα.

 

Τα 1-2-3 που πρέπει να κοιτάξεις θα μπορούσαν να είναι ... το μεγεθος απο το μεγάφωνο, αν έχουν "ενα" ήχο ή είναι modeling, αν ΕΣΥ προτιμάς ένα ήχο ή θες διάφορους γιατί βαριέσαι τον ένα ήχο, αν χρειάζεσαι ακουστικά ή line-out, αν έχουν ένα ή δύο κανάλια.

 

Απο την στιγμή που είσαι στην αρχή, εγω θα σου πρότεινα ένα ενισχυτή με διάφορα ηχοχρώματα (μοντέλα ενισχυτών) γιατί έχει πιο ενδιαφέρον και δίνει δυνατότητες να πάρει κανεί μια ευρύτερη εικόνα ήχων.

 

Σε αυτή την κατηγορία -και πάντα μεχρι 300 ευρώ- μπορείς να δείς ενδεικτικά τους παρακάτω, κατα κάποιο τρόπο, πιο συζητημένους ...

 

Modeling Ενισχυτες, δλδ που προσομοιώνουν αρκετά διαφορετικούς ήχους:

Roland Cube30,  VOX AD15VT & AD30VT, Fender Vibro Champ & Super Champ κλπ

 

Λαμπάτοι ενισχυτές, με αυτό που θα λέγαμε "ενα" κύριο ήχο:

Harley Benton GA5, GA15, Epiphone Valve, Blackheart, Peavey κλπ κλπ και δεν συμμαζεύεται.

 

Δες και εδω ανα κατηγορία

http://www.thomann.de/gr/combos_for_electric_guitars.html

 

Αυτά για αρχή ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά τα λες Άγγελε, επίτρεψε μου κάποιες δικές μου σκέψεις...

 

Βάρος: Αν ο ενισχυτής πρόκειται να είναι τακτικά...καθ'οδόν, ο συνδυασμός βάρους και όγκου θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Ουδείς εμίσησε τις κεφαλές και τις μεγάλες καμπίνες, αλλά πολλοί τις βλαστήμησαν κουβαλώντας τες σε σκάλες, υπόγεια, και στριμόχνωντας τες σε τρίπορτα αυτοκίνητα...

 

Wattage: Η μεγάλη πλειοψηφία προτιμά να της περισσέψουν παρά να της λείψουν...συχνά ξεχνάμε όμως τη σκληρή πραγματικότητα των σπιτιών-κλουβιών και των μαγαζιών-μινιατούρα. Για μένα τα 100W λάμπας θα έπρεπε να προορίζονται για μεγάλο μαγαζί/studio/ηχομονωμένο χώρο, και τα 30W solid-state για το σπίτι...

 

...και όχι αντίστροφα... >:(

 

Ψυχανάλυση: ( ;D :P) Οι αφίσες στο δωμάτιο, τα live DVD των ηρώων μας, οι εμμονές της εφηβείας και η ρητορεία φίλων/γνωστών/στουντιάδων/πωλητών/"γκουρού", πρέπει να μένουν στο σπίτι όταν πάμε για δοκιμές ενισχυτών. Πολλά είναι τα αξιόλογα μηχανήματα που δεν γεμίζουν το μάτι...

Οφείλουμε να γνωρίζουμε τί θέλουμε (στο περίπου έστω) και πού θα το χρησιμοποιήσουμε. Για να μην μπλέκουμε αργότερα με επιζήμιες αγοραπωλησίες, ή (ακόμα χειρότερα) να καταλήγουμε να "παντρευόμαστε" έναν ενισχυτή που δεν πωλείται με τίποτα.

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

 

Άγγελε απο αυτούς που έγραψες μ'αρέσει πολύ ο AD30VT, και νομίζω επίσης οτι θα μεταθέσει κάπως την αγορά των πρώτων πεταλιών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και θέλω έναν ενισχυτή για οικιακή χρήση

 

τοτε θα παρεις εναν  ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη με ΕΝΑΝ πολυ καλο καθαρο ηχο (πιστεψε με ΔΕΝ σου χρειαζεται αλλος ) και ενα πεταλακι για Overdrive για να εχεις τα βρωμικα σου.

 

Στη θεση σου θα επαιρνα καποιον απο τους πολλους ΛΑΜΠΑΤΟΥΣ 5w-15w class A ενισχυτες που εχουν γινει το hit των τελευταιων ετων σε ολο τον κοσμο και ευτυχως εχουν οδηγησει ακομα και τους πιο φτωχους κιθαριστες ;D πολυ κοντα στην απολυτη tone Nirvana... ;) μια και ειναι παμφθηνοι για αυτο που προσφερουν (δηλ.πραγματικα αψογο λαμπατο ηχο)

 

Τσεκαρε μερικους απο αυτους

 

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_ga5h_bundle_2.htm

 

http://www.thomann.de/gr/blackheart_little_giant_bh5112.htm

 

http://www.peavey.com/products/browse.cfm/action/detail/item/116598/Windsor%20Studio.cfm

 

 

http://www.thomann.de/gr/blackheart_handsome_devil_combo_bh15_112.htm

 

 

απο τη στιγμη που οι ...κινεζοι μπηκαν με τοση επιτυχια στο παιχνιδι των λαμπατων ενισχυτων δεν υπαρχει λογος να πετας τα λεφτα σου αγοραζοντας μετριοτητες οταν με ελαχιστα χρηματα μπορεις να αγορασεις το real thing. ;)

 

Ειδικα τα πραγματα τα οποια ακους πανε ΓΑΝΤΙ με τους παραπανω ενισχυτες. ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οντως οι μικροί λαμπάτοι σου δίνουν the real thing, ένας roland πχ όμως με πληθώρα βρώμικων και διαφορα εφέ όπως delay κλπ μπορεί να βοηθήσει έναν αρχάριο να μάθει διάφορους ήχους και να κατασταλάξει στο τι του αρέσει.

 

Εχουν δηλαδή και οι 2 κατηγορίες τα καλά τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τοτε θα παρεις εναν  ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη με ΕΝΑΝ πολυ καλο καθαρο ηχο (πιστεψε με ΔΕΝ σου χρειαζεται αλλος ) και ενα πεταλακι για Overdrive για να εχεις τα βρωμικα σου.

 

Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις αποδεδειγμένες γνώσεις σου, θα ήθελα να προσθέσω ότι ...

 

... κρίνοντας απο μένα, που τώρα πια παίζω μόνο στο σπίτι, υπάρχουν φορές που δεν είναι απαραίτητος ο ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ήχος, αλλα μια γκάμα διαφορετικών ήχων, για την ευχαρίστηση της αλλαγής και μονο. Επίσης πολλές φορές ΔΕΝ θέλω να βάλω πεταλάκια, αλλα να πάιξω κατευθείαν στον ενισχυτή μονο και μόνο γιατί είναι πιο ευκολο και γιατί δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου πέρα απο το να παίξω κιθάρα.

 

Τον AD30VT τον έχω και είχα και έναν Cube30 μεχρι πρόσφατα και επίσης έχω και έναν Super Champ. Κανείς δεν είναι το REAL THING, αλλα παίζουν πολύ καλά και οι τρείς σε εντάσεις δωματίου και ο κάθε ένας έχει το καλά και τα κακά του. Αν και μου αρέσει ο τελευταίος που είναι κάπως ΛΑΜΠΑ ;D είναι όμως ο πιο δύσκολος για χαμηλές εντάσεις.

 

Σίγουρα υπάρχει μια αγορά για όλα τα γούστα ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου