ex-Q.O.T.S.A. Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Φιλε qotsa,αυτα που λες τα στηρίζεις σε κάποια μέθοδο που ακολουθείς ή που έχεις διαβάσει?Εκτίθεσαι με αυτά που λες και καλό θα ήταν αφού δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα να μην κάνεις αφοριστικές δηλώσεις του στυλ "το τραγούδι θέλει πνευμόνια","το στομάχι (όπου μάλλον εννοείς το διάφραγμα.. ::)) δεν έχει σχέση" και άλλα τέτοια.. A καλαααααααααααααα! Διαβασε καλε μου ολο το θεμα απο την αρχη κ θα καταλαβεις και που βασιζω τα λεγομενα μου, αλλα κ τι εννοουσα "στομαχι" μιας κ απαντουσα σε καποιον που ανεφερε το στομαχι. Κ αν δεν εχεις κατι να πεις για το screaming τοτε αστο. Δεν ειναι φορουμ τσακωμων το νοιζ (μαλλον το ξερεις ηδη) μουσικο ειναι. Καλο σας βραδυ κυριε gmoll Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoll Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Τι λες ρε qotsa,είσαι με τα καλά σου? ::) Τι καλό βράδυ και τσακωμούς μου λες? Ποιος τσακώθηκε μαζί σου? Αν δεν κατάλαβες τί σου είπα,σε ρωτάω ευθέως:Πως ισχυρίζεσαι οτι το τραγούδι θέλει πνευμόνια?Σε τι βοηθάνε τα πνευμόνια στο να βάζεις γρέζι στην φωνή σου?Μήπως βοηθάνε στην τοποθέτηση? Πες μας κι εμάς να καταλάβουμε... Ενα άλλο μέλος ανέφερε πολύ σωστά οτι η χρήση του διαφράγματος είναι απαραίτητη και όχι μόνο (να συμπληρώσω) για αυτό το είδος αλλά για κάθε είδος.Επίσης,πρέπει να ξέρεις πως κάθε φωνή ακριβώς επειδή είναι ξεχωριστή,έχει και τα δικά της όρια.Που σημαίνει πως το να χρησιμοποιείς γρέζι κάποιους τους κουράζει πιο πολύ και πιο γρήγορα από ότι άλλους.Πολλοί τραγουδιστές έχουν χάσει την φωνή τους και έχουν χρειαστεί να κάνουν επεμβάσεις (βλ, claus meine,chris cornell) ακόμα και ο όχι και τόσο τραγουδιστής james hetfield.. ;D Με αυτό,θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όσα παιδιά ασχολούνται με την ροκ και τα πιο ακραία φωνητικά πως κάθε αίσθηση πόνου,σημαίνει απαραίτητα διακοπή.Δεν μαθαίνει η φωνή να αντέχει στην κακοποίηση,αλλά το κακό σιγά σιγά χειροτερεύει. Το zen of screaming έχει κάποιες χρήσιμες ασκήσεις και είναι αυτές τις οποίες πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να βγάλει αυτά τα brutal φωνητικά.Ωστόσο αν δεν υπάρχει η παρουσία κάποιου που γνωρίζει τί σημαίνει σωστή τοποθέτηση και πότε μπαίνει λαιμός και όχι το σωστό ηχείο,είναι πολύ ευκολο να κάνεις λάθος και να κουράζεις την φωνή σου.Κάποιο άλλο μέλος είπε πως οι ασκήσεις είναι...κάπως.. ;D.Έτσι είναι οι ασκήσεις φίλε μου! :) Χρειάζονται τα φαλσέτα,χρειάζονται οι "μαιμουδίστικες" ασκήσεις για να "ξυπνήσεις" το διάφραγμα..Δες το σαν να κάνεις χρωματικές ασκήσεις ή να παίζεις πάνω-κάτω πεντατονικές..Δεν θα παίξεις ποτέ κομμάτι με 10μέτρα χρωματικές,ούτε θα βάλεις όλες τις θέσεις της πεντατονικής σε ένα σόλο.Παρόλα αυτά σε βοηθάνε έτσι δεν είναι? ;) Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο τραγούδι.Κάνεις ασκήσεις που ζεσταίνουν την φωνή,ενεργοποιούν το διάφραγμα,χρησιμοποιείς όλα σου τα ηχεία και σιγά σιγά αρχίζεις να βάζεις γρέζι χωρίς ξαναλέω να νιώθεις πόνο.Είναι άλλο η κούραση και άλλο ο πόνος.Εχω δει μικρά παιδιά 15-16 χρονών να φτύνουν αίμα μετά από πρόβα,προσπαθώντας να βγάλουν μια 2ωρη πρόβα.Προσοχή λοιπόν,έρχεται σταδιακά το γρέζι,το οποίο είναι ένα εφέ της φωνής ;). Δεν κάνεις κάτι διαφορετικό από ότι στα καθαρά φωνητικά από πλευράς τοποθέτησης απλά κλείνεις σταδιακά βάζοντας τόσο "λαιμό" όσο σου είναι ανεκτό.Χρειάζονται μαθήματα και υπομονή για όλα αυτά,δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να το κάνεις από την μία μέρα στην άλλη. Ελπίζω να βοήθησα..και για να λυθεί η παρεξήγηση,δεν θέλησα ούτε να σε υποτιμήσω ούτε να σε προσβάλω, πόσο μάλλον να τσακωθώ.Αυτό που σου τόνισα ήταν οτι πρέπει να στηρίζεις αυτό που λες γιατί δίνεις λανθασμένες εντυπώσεις σε κάποιον που δεν ξέρει και διαβάζει για να μάθει.Δεν τσακώνoμαι qotsa,μια συμβουλή σου έδωσα.. :) If the house is rocking,don't bother knocking... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Q.O.T.S.A. Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Ουφ! μεγαλο ποστ... Αυτο που δεν καταλαβες ειναι οτι εγω ζητουσα συμβουλη, δεν εδωσα!!! Απο κει και περα οτι συμβουλη εδωσα (εγω απλα την ονομαζω αποψη) ηταν απο το zen screaming μιας και το παιδι που ρωτησε, αναφεροταν μονο σ'αυτο. Τεσπα, ο καθενας λεει τα δικα του, για μενα αλλο το screaming κι αλλο το γρεζι, καμμια σχεση το ενα με το αλλο! Φιλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoll Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Έχει απίστευτη πλάκα να έχεις την διάθεση να βοηθήσεις κάποιον που ρωτάει κάτι,ο οποίος ναι μεν ρωτάει αλλά παρόλα αυτά έχει και άποψη και όταν του προσφέρεις μια απάντηση να σου λέει οτι έγραψες πολλά "ουφ κουράστηκα"... ::) ::) :) Αφού δεν έχει σχέση,βρες τον δικό σου τρόπο και όταν τα καταφέρεις σε παρακαλώ πες μου τι κάνεις για να το κάνω κι εγώ.Στ αλήθεια,περιμένω.. :) Πες μας μήπως τραγουδάς κάπου,θα θελα πολύ να σε ακούσω.. If the house is rocking,don't bother knocking... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Q.O.T.S.A. Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Έχει απίστευτη πλάκα να έχεις την διάθεση να βοηθήσεις κάποιον που ρωτάει κάτι,ο οποίος ναι μεν ρωτάει αλλά παρόλα αυτά έχει και άποψη Δεν καταλαβα, δεν πρεπει να χω αποψη? Με τι ασχολεισαι γλυκε μου gmoll? και όταν του προσφέρεις μια απάντηση να σου λέει οτι έγραψες πολλά "ουφ κουράστηκα"... ::) ::) :) Δεν ειπα κουραστηκα, ηταν ενας τροπος να δικαιολογησω το οτι αργησα να απαντησω... Αλλα οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται! Υ.Γ.Καπου εδω θα σκασει κ κανας χιουμοριστας κ θα προσθεσει "οποιος εχει τη σφιγγα σφιγγεται" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoll Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Έχεις δίκιο..δεν θα πρεπε. :-X Καλό βράδυ γλυκιά μου! :-* If the house is rocking,don't bother knocking... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Q.O.T.S.A. Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Έχεις δίκιο..δεν θα πρεπε. :-X Καλό βράδυ γλυκιά μου! :-* Καλο σου βραδυ! :-** Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ninja Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2008 Εντάξει παιδιά easy! Ο φίλος gmoll έχει δίκιο όσων αφορά τη χρήση του διαφράγματος διότι (όπως είπα και προηγουμένως) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταστρέψεις τις φωνητικές σου χορδές αν δεν το χρησιμοποιείς καθόλου. Τώρα για το φίλο που είπε ''που να βρεις καθηγητή για brutal φωνητικά'' θα πω το εξής...Ο καθηγητής πρώτα θα σου μάθει να αναπνέεις σωστά, να κάνεις χρήση του διαφράγματος, να τοποθετήσε σωστά κ.α. Αφού λοιπόν μάθεις όλα αυτά τα βασικά, θα βρεις και κάποιον να σου δείξει το screaming. Δυστηχώς (ή ευτηχώς ::)) όπως και σε όλα τα πράγματα έτσι και στη μουσική πρέπει να ξεκινίσεις από τη ΑΒ για να φτάσεις στο επιθημητό αποτέλεσμα. Φιλικά ninja Υ.Γ.Το τραγούδι είναι όπως και οποιοδήποτε μουσικό όργανο.Θέλει ώρες εξάσκησης και μελέτης.Ακόμη θυμάμαι έναν γνωστό μου καταπληκτικό πιανίστα που έπαθε τενοντίτιδα λόγω υπερβολικής κόπωσης και λάθος στάση των καρπών τις ώρες μελέτης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Giwrgos Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2008 Ρωτώντας φίλους και γνωστούς black/death και δεν συμμαζεύεται vocalists, όλοι μου λένε απλούστατα να το κάνω απ'το στομάχι, έλα όμως που το ευμεγέθες στομάχι μου δεν ψήνεται να τα βγάλει!!! ;D Ένας φίλος μου ασχολείτε με death metal vocals(μεσω youtube) και απο κει που γάβγιζε, έχει μια σχεδον ικανοποιητική φωνή μόνο που δουλέβει ακόμα τις ψηλές νότες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoll Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2008 Εννοείται οτι θα τις δουλεύει και οτι θα το κάνει για καιρό ακόμα όπως όλοι μας. ;) :) Ανέφερα και πιο πάνω πως από το απλό γρέζι έως το growling ή το screaming,η δυνατότητα του να βγάζεις τις νότες χωρίς αυτά τα "εφέ" π ρ ο η γ ε ί τ α ι.Αν προσπαθήσεις να βγάλεις ένα λα ή ενα σι (πόσο μάλλον ντο..και πάνω) ουρλιάζοντας και πιέζοντας τον λαιμό χωρίς να πιέζεις το διάφραγμα και έχοντας ήδη μπει σε head voice,ο λαιμός θα κλείσει και θα πονέσεις...πολύ....έως πάρα πολύ.. :-\ :). If the house is rocking,don't bother knocking... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση