Προς το περιεχόμενο

Τι χορδές;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω χρησιμοποιω 11αρες GHS, γιατι ειναι σκυλια. Τις αλλαζω καθε 6μηνο ή και βαλε. Το καλο ειναι οτι δεν σκουριαζουν, και οτι μου αρεσει ο ηχος τους οταν ειναι ψοφιες, γιατι καινουριες ακουγονται πολυ... μεταλλικα.

Δεν ξέρω τι σου αρέσει από τον ήχο της "ψόφιας" χορδής, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (παρεμπιπτόντως, ο ενοχλητικά "μεταλλικός" ήχος της καινούριας χορδής φεύγει μετά από κανένα 2ωρο παιξίματος). Αλλά σου αρέσει τόσο πολύ ώστε να ανέχεσαι να είσαι μισοξεκούρδιστος και να βασανίζεις τα δάχτυλά σου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 171
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγω χρησιμοποιω 11αρες GHS, γιατι ειναι σκυλια. Τις αλλαζω καθε 6μηνο ή και βαλε. Το καλο ειναι οτι δεν σκουριαζουν, και οτι μου αρεσει ο ηχος τους οταν ειναι ψοφιες, γιατι καινουριες ακουγονται πολυ... μεταλλικα.

χρησιμοποιω καμια φορα 11αρες GHS στην les paul (επειδη μπορεις ευκολα να τις βρεις κ εχω παντα μερικα σετ) και εχω εντελως αντιθετες... εμπειριες. με 5-6 ωρες παιξιματος οι χορδες αρχιζουν να μαυριζουν..... ειναι μια χαρα χορδες, αλλα οταν παλιωνουν ακουγονται ετσι ακριβως, δηλαδη... ως παλιες  ::)

@spy

Ειτε το πιστευεις ειτε οχι, δεν ειμαι σχεδον ποτε ξεκουρδιστος... η κιθαρα κραταει το κουρδισμα της... ανετα... τωρα για το intonation δεν ξερω, αλλα απο την στιγμη που δεν ακουω κατι φαλτσο δεν με νοιαζει κιολας. Τι εννοεις με το βασανισμα των δαχτυλων? (γιατι δν με ποναει ή ενοχλει κατι στις χορδες)

@orbital

Τι να σου πω, και μενα εχουν παρει ενα ελαφρο μαυρο tint(αμα τις συγκρινεις με καινουριες δλδ, γιατι απο μονες τους προσωπικα δεν μπορω να το ξεχωρισω), αλλα δεν εχω αντιμετωπισει (γενικα με καθε σετ που εχω δοκιμασει), εκτος απο αυτο, και προβληματα σκουριας....

Μετραει το γεγονος οτι δεν ιδρωνουν τα χερια μου καθολου?

@spy

Ειτε το πιστευεις ειτε οχι, δεν ειμαι σχεδον ποτε ξεκουρδιστος... η κιθαρα κραταει το κουρδισμα της... ανετα... τωρα για το intonation δεν ξερω, αλλα απο την στιγμη που δεν ακουω κατι φαλτσο δεν με νοιαζει κιολας. Τι εννοεις με το βασανισμα των δαχτυλων? (γιατι δν με ποναει ή ενοχλει κατι στις χορδες)

@orbital

Τι να σου πω, και μενα εχουν παρει ενα ελαφρο μαυρο tint(αμα τις συγκρινεις με καινουριες δλδ, γιατι απο μονες τους προσωπικα δεν μπορω να το ξεχωρισω), αλλα δεν εχω αντιμετωπισει (γενικα με καθε σετ που εχω δοκιμασει), εκτος απο αυτο, και προβληματα σκουριας....

Μετραει το γεγονος οτι δεν ιδρωνουν τα χερια μου καθολου?

Πάντως όπως και να εχει η παλιά χορδή κάνει σίγουρά ζημιά στα τάστα ειδικά αν συνιηθίζεις bend και vibrato αρκετα!! 8)

You are wrong f**ked and overatted...

τωρα για το intonation δεν ξερω,

και καλυτερα να μη...μαθεις.... ;D ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Πάντως όπως και να εχει η παλιά χορδή κάνει σίγουρά ζημιά στα τάστα ειδικά αν συνιηθίζεις bend και vibrato αρκετα!! 8)

Τα ταστα μου εχουν κανα 2 βαθουλωματα αλλα νομιζω οτι ειναι απο χτυπηματα! Παντως στα ταστα που κανω συχνα bend (δηλαδη απο 5-7 μεχρι 12-15) εχουν γινει επιπεδα. Μετραει για ζημια? :P

και καλυτερα να μη...μαθεις.... ;D ;D

Λες να τρομαξω? ;D ;D

Τα ταστα μου εχουν κανα 2 βαθουλωματα αλλα νομιζω οτι ειναι απο χτυπηματα! Παντως στα ταστα που κανω συχνα bend (δηλαδη απο 5-7 μεχρι 12-15) εχουν γινει επιπεδα. Μετραει για ζημια? :P

Λες να τρομαξω? ;D ;D

Ε όσο να ναι... ;D

You are wrong f**ked and overatted...

• 2 χρόνια αργότερα...

εδω και καιρο χρησιμοποιω τις d'addario exl110

πολυ καλες για τα λεφτα τους  αλλα θα ηθελα να βρω κατι πιο bright

παλιοτερα χρησιμοποιουσα dr hibeam αλλα τις αλλαξα με τις daddario Γιατι μου σπαγανε συχνα.

Oi χορδες τις fender τι λενε ???

inhttps://www.youtube.com/user/jkstigma/videos

Οι χορδες της fender ειναι καλες αμα θες να εχεις μια κιθαρα διακοσμητικη με χορδες πανω! :P

Προσωπικα μετα απο πολυ ψαξιμο με χορδες κατεληξα στις ernie ball 0.10 για την ηλεκτρικη αλλα η πολυ συχνη αλλαγη με κουρασε και απο τοτε βαζω μονο ELIXIR.

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Κάθε φορά που μπαίνω σε αυτό το θέμα νιώθω παράξενα που έχω να αλλάξω χορδές στην ακουστική μου περίπου ένα χρόνο.

Επίσης νιώθω παράξενα που μου αρέσει ο ήχος τους έτσι όπως είναι, δε θέλω να τις αλλάξω...

Στα μπάσσα μου χρησιμοποιώ τις φλάτς της Fender, εκτός από το 6χορδο που έχει ράουντς αγνώστου ταυτότητας καθώς το είχα πάρει μεταχειρισμένο και περιμένω να μαζέψουν την επιθυμητή μπίχλα ώστε να ακούγεται σαν μπάσσο... (+1 κάρμα ακόμα!)

Ορκισμένος Μπλουζάς!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου