Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για υλοποίηση πρόβας / ηχογράφισης στο σπίτι χωρίς ηχομονώσε

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

...μια καλή ιδέα θα είναι να "σπλιτάρετε" το σήμα από τις κιθάρες και το μπάσσο και να τα ηχογραφήσετε ΚΑΙ direct ώστε να υπάρχει μετά η δυνατότητα για reamping, είτε από εσάς τους ίδιους είτε σε κάποιο studio (να στηρίξουμε λίγο και τον κλάδο ;D ;D ;D).....με την προυπόθεση βέβαια ότι υπάρχουν τόσα inputs ( η πολυκάναλη κάρτα που λέει ο bloody_sunday)....αν και νομίζω πως σε σχέση με τα τύμπανα θα είναι πιο "ευέλικτη" επιλογή η "ηχογράφηση" τους ως midi (από το midi out του drum module δηλαδή στο midi in της κάρτας) στο DAW που χρησιμοποιήτε....έτσι μετά θα έχετε την δυνατότητα για έυκολες διορθώσεις αλλά και περισσότερες επιλογές στους ήχους.

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

@bloody_sunday

Προτεραιότητα τώρα έχει η δυνατότητα πρόβας, όταν λέω ηχογράφηση εννοώ σε πρώτη φάση μόνο το σήμα που στέλνω στα όποια ηχεία χωρίς να κάνω κάποιο post-mixing ή επεξεργασία, δηλαδή χύμα να μπορούμε να ακούμε μετά τι παίξαμε.

H συγκεκριμένη Edirol που λες είναι τρομερή ευκαιρία και την έχει ένας φίλος μου, είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την ποιότητα ηχογράφισης και την καθαρότητα (έχει και την φοβερή δυνατότητα να ρυθμίσει αυτόματα τις παραμέτρους με βάση το χώρο στον οποίο βρίσκεσαι  8) ;)) Δεν την έχω τσεκάρει ακόμα προσωπικά αλλά εδώ και καιρό την σκέφτομαι σαν το δεύτερο βήμα μετά τα ηχεία αφότου άκουσα μερικές ηχογραφήσεις που έχει κάνει. Δυστυχώς είναι θέμα χρημάτων, μιας και τώρα σχεδιάζουμε να τσοντάρουμε όλοι για την ηλεκτρονική ντραμς, ηχεία & μικρόφωνο.

Με τα ηχεία πραγματικά δεν ξέρω τι να προτιμήσω, studio, stage ή P.A. ηχεία (χωρίς να αποκλείω τη λύση των ακουστικών), εξού και το θέμα για να ζητήσω απόψεις. Όταν λες "studio monitor της προκοπής" για τι ποσό λες; Έχεις κάτι συγκεκριμένο να προτείνεις; Με απασχολεί κατά πόσο θα ακούμε όλοι καλά μιας και δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με το άθλημα των monitors.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

@nikodemos

Πολύ καλές ιδέες και οι δύο! Μου φαίνεται θα υλοποιηθούν άμεσα μόλις αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό υπολογιστή και κάρτας ήχου, thanx!

Oύτε εγώ έχω ιδιαίτερη επαφή με το άθλημα των monitors...  :(

Εξαρτάται από τα λεφτά που μπορείτε να δώσετε. Το κλειδί είναι να ξέρεις πώς συμπεριφέρεται το μόνιτορ, την "υπογραφή" του, πχ. αν "αποστειρώνει" τα πρίμα υπέρ του δέοντος, αν έχει τρυπούλα για το bass reflex προς τα πίσω και κάνει ανακλάσεις και σου μπουμάρει τα μπάσα, αν συντονίζεται ο χώρος σου και σε κάνει να κόβεις συχνότητες σε αυτό που ακούς κλπ. Πάντως, θα απέφευγα εταιρίες όπως την Μπλιάχρινγκερ και την M Audio και θα πήγαινα σε πιο δοκιμασμένες λύσεις όπως πχ. KRK (τα 8ιντσα Rokit) ή Tascam (πάλι τα καινούργια και ακριβοθώρητα 8ιντσα VL). Αν μπασάρει το δωμάτιό σου θα τοποθετούσα μελετημένες ηχομονώσεις ή θα έπαιρνα 6ιντσα ή 5ιντσα (ή και τα δυο!)

Eπίσης, στην δική μου λογική τα μόνιτορς και η πολυκάναλη κάρτα ήχου πάνε πακέτο... δλδ θα τα αγόραζα όλα μαζί.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Βρε μπαγάσα jmone δεν θα ησυχάσεις αν δεν τα σκάσω χοντρά  ;D

Είμαι τσίπης, Σκρουτζ Μακ Ντακ, έχω καβούρια στην τσέπη σε λεω!

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απόψεις ήταν πολύ διαφωτιστικές.

• 3 μήνες αργότερα...

Καλημέρα  :)

Τελικά έκανα μερικές εύστοχες επενδύσεις (με κατάφερες jmone  :D) και προμηθεύτικα τα εξής:

1) Edirol M-16DX

2) Millenium MPS-300 με το Alesis Trigger I/O

3) Sonar 7 Producer

Έβγαλα το στερεοφωνικό του αδερφού μου απ'τη ναφθαλίνη και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον ήχο, μιας και τα ηχεία του είναι ποιοτικά! Κάποια στιγμή, θα επενδύσω και σε monitor 8" (τα KRK που μου πρότεινε ο bloody μου γυαλίσανε) αλλά προς το παρόν είμαι grand, ακόμα και με laptop της δουλειάς με Intel Core Duo T2450 2GHz και 2GB RAM Kingston στα 667 που τρέχει Vista Business. Ακουγόμαστε τέλεια και πολύ ποιοτικά!

Ακόμα τα μαθαίνω, μιας και έχουν απίστευτες και πολλές λειτουργίες το καθένα ξεχωριστά αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος μετά από πρόχειρες δοκιμές χρησιμοποιώντας τα Session Drummer 2 και το demo του Guitar Rig 3.

Θέλω να γράψω κάποια στιγμή εκτενές ρεπορτάζ αλλά προς το παρόν μελέτη και δουλειά. Όποιος βέβαια θέλει μέχρι τότε να ρωτήσει κάτι, ευπρόσδεκτος  ;)

Η συνολική ταρίφα προς το παρόν πήγε: 400 Ευρώ το Edirol, 300 Ευρώ τα Millenium  μεταχειρισμένα (thanks psihiatros) και 275 Ευρώ το Sonar 7 (προσφορά λόγω ανακοίνωσης του Sonar 8, αν περίμενα λίγο περισσότερο θα το είχα πάρει με 185!) = κοντά 1000 Ευρώ, που κράταγα να πάρω μια Dean VMNT αλλά πιστεύω ήταν η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει μέχρι τώρα  :)

Τι να τις κάνεις τόσες κιθάρες αν δεν έχεις που να παίξεις και να ηχογραφίσεις με την ησυχία σου;  ;)

Ευχαριστώ και πάλι ΟΛΟΥΣ που με βοήθησαν!  8)

• 2 μήνες αργότερα...

μάλιστα. τελικά ακόμα με τα ηχοσυστηματοηχεία είσαι?  ;D

(@modulators: για να μη γίνει *ώλος το φόρουμ, κι επειδή είναι σχεδόν το ίδιο θέμα, λέω να παραθέσω κάποια μηνύματα από το θρεντ που άνοιξα περί "pa ή monitors" εδώ. είναι οκ?).

"ΝΑΙ, τα παιδιά είναι στους δρόμους ξανά!" μεθ.ξωτ

Ναι με έχουν βολέψει προς το παρόν, ο χώρος είναι λίγο άθλιος ακουστικά οπότε πρώτα θα κοιτάξω να τον σενιάρω λίγο και για τη χρήση της πρόβας δε χρειάζεται κάτι καλύτερο προς το παρόν.

μάλιστα.

εγώ αν τα συνδέσω όλα αυτά στο ηχοσύστημά μου, πιο πιθανό από το να βγει ήχος, είναι να γίνω ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει στον Κρόνο.

για χώρο 35τμ δίχως ηχομόνωση το pa ηχείο της tapco th-15a (240w) θεωρείτε ότι είναι too much?

θα γίνεται δουλειά και σε χαμηλές εντάσεις?

το έχει δοκιμάσει κανείς το συγκεκριμένο ηχείο?

"ΝΑΙ, τα παιδιά είναι στους δρόμους ξανά!" μεθ.ξωτ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου