Προς το περιεχόμενο

Ποια Gibson Les Paul?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τις ΑΘΛΙΕΣ κιθαρες που εβγαζε η Gibson απο το 1972 μεχρι και το 2000

Αυτό το έχεις γράψει δεκάδες φορές σε διάφορα threads. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος (ή να δώσεις κάποιο link) για τα προβλήματα που είχαν οι Gibson της περιόδου αυτής και για μοντέλα προς αποφυγή; Thanks.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εφόσον φτάνεις μέχρι τα 4000, τότε μη μπλέκεις με studio, classic και απλές standard κτλ.

Μόνο custom shop!

Οι διαφορές είναι ΜΕΓΑΛΕΣ  8)

Καλέ μου φίλε playloud, καλή η LEsPaul σου δε λέω, αλλά τα δάχτυλά σου ρε Tάκη είναι ακόμα καλύτερα!!!!

• Moderator

H πρόταση μου είναι:

Custom Shop Les Paul Standard. Oποιαδήποτε με long tenon neck (όλες οι custom shop δηλαδη εκτός από την Slash Signature).

Για τον ήχο που θές θα πήγαινα σε Alnico II μαγνήτες οπότε κάποια με τους Βurstbuckers I & II.

Σημαντική διαφορά αν την θές με 50s neck (fat) ή με 60s neck (slim).

Να και μια πρόταση http://www.thomann.de/gr/gibson_waren_haynes_les_paul_1958.htm

Για τον thomann το λες αυτό? Δεν το πιάνω...

Σκεφτόμουν πως αφού το budget είναι άνετο, η καλύτερη λύση θα ήταν να πεταχτείς προς Κεντρική Ευρώπη μεριά (όχι ντε και καλά Γερμανία πάντως), να δεις, να ακούσεις, να παίξεις, και γυρνώντας να μου φέρεις και μια κολώνια απ'τα Duty Free... ;) ;D

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Φιλε μου θα σε λυπησω λιγο αλλα αμα δεν εχεις ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ του Slash η του Hackett η του ..οποιουδηποτε η κιθαρα δεν θα ακουστει ΠΟΤΕ ετσι. Αν βαλεις και addition ολα αυτα που ειπαν οι παραπανω περι μηχανηματων κλπ βγαλε ακρη.

ΣΙΓΟΥΡΑ μια Les Paul ειναι ΠΑΝΤΑ μια Les Paul (εχω κι εγω μια Custom του '78 και ειναι ο τρελλος μου ερωτας) με τα χαρακτηριστικα της και με τα ουλα της αλλα θα σου προτεινα να ΜΗΝ εχεις καποιον καλλιτεχνη στο μυαλο οσον αφορα τον ηχο που περιμενεις.

Α, και μια παρακληση. ΑΝ παρεις Les Paul μην κανεις καμμια μαλακια οπως ο Hackett και βαλεις Floyd Rose ε? (please  :'()

Στο μυαλό μου εγώ έχω κάτι δικό μου συγκεκριμένο (όχι καλλιτέχνη!) αλλά κάπως πρέπει να το εξηγήσω και στα παιδιά εδώ!

Αμέσως για Floyd έφυγαααα!  ;D ;D ;D ;D

Πριν περάσω παρακάτω να πω ότι δεν με ενδιαφέρει το κόστος (μέχρι ας πούμε 4000 όχι και τρελλά πράγματα!!)

Σσσσσσ...σιγά μη σε ακούσει η εφορία!  8)

vandergraaf δεν νομίζω ότι το ψάχνεις σωστά το θέμα.

1) Οι κιθάρες που παρέθεσες έχουν αρκετά μεγάλες διαφορές μεταξύ τους κατασκευαστικά. Π.χ. αν είναι η πρώτη σου σοβαρή επαφή με Les Paul, να ξέρεις ότι είναι (γενικά) βαριές κιθάρες σε σχέση με τις strat αλλά με μια studio είσαι περίπου στο ίδιο βάρος. Ενημερώσου σχετικά με τις διαφορές

2) Θα μας πεις λίγα λόγια για τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου (ενισχυτής, πετάλια/πεταλιέρα, κτλ);

3) Εκτός απ'το θέμα του ήχου έχεις κάποια άλλα...βίτσια; :D Πάχος μπράτσου, κτλ.

4) Αν είναι να σκάσεις ΛΕΦΤΑ για μια Gibson σου προτείνω να πας Αμερική για 3-4 μέρες διακοπές να περάσεις καλά και να πας σε ένα καλό μαγαζί, να δοκιμάσεις ότι θες και όσο θες (ναι εκεί σε αφήνουν ΚΑΙ να τις πιάνεις ΚΑΙ να τις παίζεις  ;D) για να διαλέξεις σωστά, εκμεταλλευόμενος το...πεσμένο δολλάριο. Σαν αριστερόχειρας δεν νομίζω να βρεις αλλού μεγαλύτερη ποικιλία, ειδικά αν συνεννοηθείς με το μαγαζί πριν πας  ;)

5) If the shit fits, wear it. Στη θέση σου δεν θα με απασχολούσε σ'αυτή τη φάση να πάρω "το καλύτερο" σε θέμα specs απλά και μόνο επειδή είναι το καλύτερο στα χαρτιά και έχω τα λεφτά να το πάρω. Αυτό που μετράει είναι ποιό σου κάθεται καλύτερα και σου ακούγεται καλύτερα ασχέτως τιμής. Στο live όταν δε σου βγει το σόλο δεν θα μπορείς να πεις στο κοινό "αγνοήστε το γιατί έχει AAAA flame top"...

Καλές αγορές.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

H πρόταση μου είναι:

Custom Shop Les Paul Standard. Oποιαδήποτε με long tenon neck (όλες οι custom shop δηλαδη εκτός από την Slash Signature).

H Slash έχει long tenon neck αλλά δεν τον ενδιαφέρει γιατί βγαίνει μόνο δεξιόχειρη.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Αυτό το έχεις γράψει δεκάδες φορές σε διάφορα threads. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος (ή να δώσεις κάποιο link) για τα προβλήματα που είχαν οι Gibson της περιόδου αυτής και για μοντέλα προς αποφυγή; Thanks.

τι να πρωτοθυμηθω... ;D το shallow headtsock,το maple μπρατσο,τους ΑΘΛΙΟΥΣ μαγνητες ,την πληρη απουσια του deep dish carving στο σωμα,,,το ΒΑΡΟΣ ?;D ;D

ενταξει αν εισαι ΠΟΛΥ τυχερος μπορει να σου τυχει και καμμια 70αρα που να παιζει (συνηθως ειναι deluxe που ετσι κι αλλοιως δεν ειναι κλασσικη LP  ή custom) αλλα ειναι πολυ σπανιο,συνηθως ειναι για τα μπαζα (βεβαια οι vintage values τους εχουν παει στα υψη...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου