Προς το περιεχόμενο

Στήνω homestudio, αποψεις για Pro Tools

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετίζω το forum,

ξεκινάω γρήγορα και περιληπτικά με τις ανησυχίες μου

Έπειτα από μια δεκαετία συνεχόμενων αναβαθμίσεων και αγορά φθηνών περιφερειακών (απλά έμαθα σε αυτα pc+soft synths) στο προσεχώς διάστημα δυο μηνών θα μεταβώ σε αγορές και θέλω την βοήθεια σας στο θέμα.

Ξεκινάω απο τα synths: NORD WAVE,VIRUS TI,KORG M3+RADIAS πιθανών κ μια έκδοση minimoog.

Nearfield monitor,genelec 8040a,

Η μεγάλη μου αμφιταλάντευση είναι το θέμα του σταθμού εργασίας,αρχικά σκεφτόμουν για RME Fireface 800+Cubase 4 +mackie universal control,αλλα οι απόψεις διίστανται λόγο ασυμβατοτήτων κ διαφόρων άλλον.

(μετάβαση σε  Macpro με leopard)

Σκέφτομαι να μεταβώ επίσης κ στα Pro tools HD  http://www.thomann.de/gr/digidesign_native_pro_hd_bundle_pcie.htm

η μουσική που γράφω κατά βάση είναι ηλεκτρονική κ ψιλό κινηματογραφική,

Τα protools δεν τα έχω δουλέψει ποτε,μονο έχω δει το πως διαχειρίζονται audio...πέρα απο audio και φυσικά την εξοικείωση θα έχω πρόβλημα με το midi ??Όντας φανατικός λάτρης του live ableton πάντως θα υπάρχει κ αυτό.

Ακούω απόψεις,

απλά προσπάθω να φτιάξω ενα καλό setup ώστε να είναι ψιλοάρτιος ο εξοπλισμός .

Πάνω σε macpro με leopard

ελπίζω να μην κούρασα γιατί τα γράφω γρήγορα και μπερδεμένα

με φιλικούς χαιρετισμούς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 41
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φιλε τζονι δεν ξερω τα οικονομικά σου κ τη δουλεια σου αλλα για ηλεκτρονική νομιζω εισαι υπερβολικός.Το τερας απο την digidesign τι θα το κάνεις στην ηλεκτρονική?Ηχογραφεις εξωτερικές πηγές συνέχεια ή το θες για controller?Στην δευτερη περιπτωση αλλα κ στην πρωτη θα λεγα οτι το πρωτο πακετο που δίνεις είναι πολυ πιο νορμάλ.Μετα τα Pro Tools τι τα κάνεις αμα εισαι midάκιας?Ή nuendo-cubase ή logic ή τα υποδιέστερα τους μετα fl studio,ableton κ παει λέγοντας.Κατα τα άλλα μια χαρά είσαι με τα συνθάκια σου τα υπερπολλά.Παρε κ κανα vst ορχηστρικό για τα κινηματογραφικά σου κ γειά σας.

Φιλε τζονι δεν ξερω τα οικονομικά σου κ τη δουλεια σου αλλα για ηλεκτρονική νομιζω εισαι υπερβολικός.Το τερας απο την digidesign τι θα το κάνεις στην ηλεκτρονική?Ηχογραφεις εξωτερικές πηγές συνέχεια ή το θες για controller?Στην δευτερη περιπτωση αλλα κ στην πρωτη θα λεγα οτι το πρωτο πακετο που δίνεις είναι πολυ πιο νορμάλ.Μετα τα Pro Tools τι τα κάνεις αμα εισαι midάκιας?Ή nuendo-cubase ή logic ή τα υποδιέστερα τους μετα fl studio,ableton κ παει λέγοντας.Κατα τα άλλα μια χαρά είσαι με τα συνθάκια σου τα υπερπολλά.Παρε κ κανα vst ορχηστρικό για τα κινηματογραφικά σου κ γειά σας.

και για τα δυο φιλε μου,k για ηχογράφηση των synths (κάι για περαιτέρω επεξεργασία) άμα χρειαστώ κ φωνητικά,δεν έχω λεφτά από την άποψη ότι κοιτάω πολυτέλειες,μια φορα θα γίνει η κίνηση όμως,οποτε??

για το πρώτο πακέτακι που ψάχνω μια βδομάδα βλέπω ασυμβατότητες,άσχετο όμως,σταθερό περιβάλλον και λειτουργικό χρειάζομαι

Αφού θα πας σε μακπρο και γράφεις ηλεκτρονική, τότε το logic είναι μονόδρομος. Άντε δοκίμασε και το digital performer, να δεις ποιο θα σου κάτσει καλύτερα. Με τα λευτά που θα σου μείνουν από τα pthd, θα πάρεις άλλα πράματα (καμιά apogee, midi box, εφε και άλλα τέτοια)

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

γιατί σνομπάρετε τα pro tools,ok δεν τα έχω δουλέψει απλά σκέφτομαι ότι ίσως είναι μια καλή επένδυση .να ηχογραφώ τα synths και να τα επεξεργάζομαι σαν audio από τα protools,απλά θέλω γνώμες αν είμαι καλυμμένος με το παραπάνω πακέτο που έχει ο Thomas απο άποψη i/o κτλ,το logic δεν το συμπαθώ,ισως μεγάλο βήμα να φ'υγω απο το cubase,δεν ξέρω,

φιλικα!

δεν τα σνομπάρει κανείς. Απλά δεν είναι και τα καλύτερα για ηλεκτρονικά, καθώς είναι πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό στο μιντι τομέα, που παίζει σημαντικό ρόλο στην ηλεκτρονική μουσική.

Χώρια που θα ακριβοπληρώσεις για να πάρεις μια ναυαρχίδα, ενώ θα την χρησιμοποιείς ως βάρκα.

Οπότε ίσως τελικά να σου κάνει άλλο πρόγραμμα

Κοιτα audio γραφουν τα παντα, εκτος απο το reazon, και το pt φημίζεται για τις audio δυνατότητές του. Μιντι εχουν ολα τα pt, οπως και τα υπόλοιπα προγράμματα. Το θεμα ειναι οτι τα pthd ειναι τρομερα στο audio αλλα στο μιντι ψιλοπασχουν. Επισης τα pt ειναι κλειστό σύστημα, καθώς δουλεύει με ορισμένα interfaces και άλλα τέτοια.

Πάντως αν δεν τα ξέρεις τα pt, θα σου έλεγα να πάρεις πρώτα δοκιμαστικά τα μικρά, να δεις αν σδου κάνουν και αν ναι τότε τράβα στα θηρία

Αφού θα πας σε μακπρο και γράφεις ηλεκτρονική, τότε το logic είναι μονόδρομος. Άντε δοκίμασε και το digital performer, να δεις ποιο θα σου κάτσει καλύτερα. Με τα λευτά που θα σου μείνουν από τα pthd, θα πάρεις άλλα πράματα (καμιά apogee, midi box, εφε και άλλα τέτοια)

To logic και DI καθε άλλο απο μονόδρομος είναι , προσθέτω τα Ableton Live, Cubase, Reason , Traction , Arturia Storm, Bias Desk , Nuendo, Sagan Metro

http://www.pure-mac.com/music.html

Προτείνω όπως πάντα Ableton Live αν είναι δυνατόν συνδυασμένο με το Reason.  ;)

http://www.ableton.com/live

http://www.ableton.com/movies

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου