orbital Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 τυποι ΤΥΠΟΥ frusciante, ΝΑΙ τους εχω ψωμοτυρι +1 και στεκομαι τουλαχιστο πιο αντικειμενικα απεναντι τους απο το να ρουφαω καθε ΚΛΑΝΙΑ που αμολαει ΕΠΕΙΔΗ τον λενε gilmour και επειδη παιζει στους pink floyd (στις τελειες βαζετε τα ονοματα της αρεσκειας σας) +1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
playloud Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 και στεκομαι τουλαχιστο πιο αντικειμενικα απεναντι τους απο το να ρουφαω καθε ΚΛΑΝΙΑ που αμολαει ΕΠΕΙΔΗ τον λενε gilmour και επειδη παιζει στους pink floyd (στις τελειες βαζετε τα ονοματα της αρεσκειας σας) Φιλε μου ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια θα ελεγα και για τον Gilmour ΑΝ τον ακουγα να επαιζε ετσι. Τα ονοματα δεν κανουν καμμια διαφορα ουτε κι εξαιρειται κανενας. (Το παραπανω το εγραψα πιστευοντας οτι το σχολιο του φιλου ειχε μια δοση ειρωνιας, αν οχι σορυ) Make me fries... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως εφ οσον ειμαστε ολοι τοσο χωμενοι στα μουσικα πηγαδακια, ωντας χρονια μουσικοι και ξερουμε πως αναλογα με τις καταβολες του καθε κιθαριστα, και με το τι ειδους μουσικη ακουει και του αρεσει να παιζει, εχει διαφορετικα προτυπα στο μυαλο του, ακομα προσπαθουμε να λυσουμε τα αλυτα. Εγω τον λατρευω τον Fru. Μου φαινεται ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ κιθαριστας. του playloud δεν του αρεσει. Τι να κανουμε τωρα;;; Μου φαινεται πραγματικα περιεργο που δεν του αρεσει, αλλα φανταζομαι πως θα φανει και του ιδιου περιεργο, το οτι θεωρω τον Sambora τον Shenker (η οπως τον λενε) και τον Βlackmoore τρισμεγιστους loosers και τις μπαντες τους απο τις χειροτερες που πατησαν ποτε σε αυτον τον πλανητη. Συμπερασμα: Καθε μουσικος εχει το δικο του, μικρο συμπαν. Ακομα και αν δεν κατανοουμε ο ενας το συμπαν του αλλου, καλο ειναι να μην αμφισβητουμε την υπαρξη του. Στο κατω κατω, αυτη ειναι (ισως) η μαγεια της μουσικης.! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
playloud Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως εφ οσον ειμαστε ολοι τοσο χωμενοι στα μουσικα πηγαδακια, ωντας χρονια μουσικοι, ξερουμε πως αναλογα με τις καταβολες του καθε κιθαριστα, και με το τι ειδους μουσικη ακουει και του αρεσει να παιζει, εχει διαφορετικα προτυπα στο μυαλο του. Εγω τον λατρευω τον Fru. Μου φαινεται ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ κιθαριστας. του playloud δεν του αρεσει. Τι να κανουμε τωρα;;; Μου φαινεται πραγματικα περιεργο που δεν του αρεσει, αλλα φανταζομαι πως θα φανει και του ιδιου περιεργο, το οτι θεωρω τον Sambora τον Shenker (η οπως τον λενε) και τον Βlackmoore τρισμεγιστους loosers και τις μπαντες τους απο τις χειροτερες που πατησαν ποτε σε αυτον τον πλανητη. Συμπερασμα: Καθε μουσικος εχει το δικο του, μικρο συμπαν. Ακομα και αν δεν κατανοουμε ο ενας το συμπαν του αλλου, καλο ειναι να μην αμφισβητουμε την υπαρξη του. Στο κατω κατω, αυτη ειναι (ισως) η μαγεια της μουσικης.! +100000 μονο που εγω δεν σνομπαρω ΚΑΝΕΝΑΝ απο εδω μεσα επειδη ακουει αυτα που ακουει. Οχι ΑΥΤΟΝ, πραγμα που κανουν σε ΜΕΝΑ τα παληκαρια. Απ την αλλη ποσως με νοιαζει (η ενοχλει) το ΤΙ πιστευει καθενας γι αυτους που ακουω εγω. Ευτυχως, εχω αρκετο ...χωρο για γραψιμο. Παω για ποτακι ;D Make me fries... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
deadendmind Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Δεν ειναι θεμα σνομπαρισματος. Ειναι θεμα του οτι εμεις οι κιθαριστες κυριως, εχουμε την ταση να δογματοποιουμε αυτα που πιστευουμε, και αυτο ειναι μεγαλο μειον. Πιανω συχνα τον εαυτο μου να το κανω, και οσο το ελαττωνω, γινομαι καλυτερος μουσικος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
orbital Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 (Το παραπανω το εγραψα πιστευοντας οτι το σχολιο του φιλου ειχε μια δοση ειρωνιας, αν οχι σορυ) οχι, απλως εβαλα τα ονοματα της αρεσκειας μου οπως ειπες :P θεωρω ανουσιο ακομα κ να σκεφτω να μπω στην διαδικασια να "πεισω" οτι κατι ειναι καλο ή μουφα στη μουσικη γιατι θεωρω πως ειναι ατοπο (μπορω να μπω στην διαδικασια να εξηγησω γιατι μου αρεσει κατι, αλλα αυτο ειναι αλλο πραγμα). θεωρω πως ειναι ατοπο γιατι στα γουστα δεν υπαρχει καλο/κακο, υπαρχει γουσταρω/δε γουσταρω.. αυτη ειναι η (απλοικη) αποψη μου.... αλλα οπως και να'χει ρε παιδι μου μην πορωνεστε κ χαλατε τη ζαχαρενια σας για τετοια θεματα.. κανετε ολιγον σα φανατικοι ΜΠαοΓΚΤΖηδες στη θυρα 4 σε ντερμπι... live and let leave ναουμ ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fleamail Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Οχι ΒΕΒΑΙΑ, οπως ειπα και πιο πανω Mother's Milk και Blood Sugar προσκυναω και chad-flea ειναι υποδειγμα groove αλλα απο αυτα τα αλμπουμ και μετα τα "αριστουργηματα" τα βλεπουν μονο "λιγοι" (και εκλεκτοι) και το MTV Τα βλέπουν μόνο όσοι δεν φοράνε μουσικές παρωπίδες και δεν έχουν κερί στ' αυτία. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους rhcp αλλά και σε όλα τα άλλα συγκροτήματα που τολμούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά! Επίσης εδώ θέλω να σημειώσω πως όταν βγήκε το SA όλα τα σοβαρά μουσικά έντυπα στον πλανήτη του είχαν δώσει 5άστερες και 4άστερες κριτικές και οι 2-3 ελληνικές φυλλάδες το είχαν θάψει γράφοντας πράγματα του στυλ "που είναι το παλιό καλό blood sugar" κτλ κτλ. Όλα αυτά σε μια χώρα που οι Scorpions και οι Iron Maiden γεμίζουν στάδια και συγκροτήματα όπως οι Gossip, οι Eels και άλλα παρόμοια μαζεύουν με το ζόρι 500 άτομα. +100000 μονο που εγω δεν σνομπαρω ΚΑΝΕΝΑΝ απο εδω μεσα επειδη ακουει αυτα που ακουει Δεν σνομπάρεις αλλά προσβάλλεις τις μουσικές προτιμήσεις του άλλου και προσπαθείς να υποβάλεις την γνώμη σου με "χαρακτηρισμούς" την στιγμή μάλιστα που κανείς δεν ζήτησε την κριτική σου. http://www.mixitonline.com http://tuber.bandcamp.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Πάντως εγώ δεν είχα εντρυφήσει ποτέ στο φαινόμενο Frusciante. Βασικά ό,τι είχα ακούσει, το είχα ακούσει από τα 'hits' των peppers (τους οποίους σέβομαι σαν groove αλλά δεν είναι και η αγαπημένη μου μπάντα). Και γενικά μέσα στα κομμάτια μου ακουγόταν καλά. Αλλά από αυτά τα videos που βάλατε εδώ σχημάτισα πολύ κακή εικόνα. Δεν έχω ξαναδεί κιθαρίστα τέτοιου (θεωρητικά τουλάχιστον) βεληνεκούς να έχει τόσο ασυγχρόνιστα χέρια (νάναι καλά το wah δηλαδή που κάλυπτε αυτό που θα ακουγόταν) ή όταν τελειώνει τα σηκώματα, να μην ακούγεται νότα. Και κάτι άλλο. Το sloppy playing δεν είναι στυλ. Εϊναι απλώς sloppy playing. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Οχι ΒΕΒΑΙΑ, οπως ειπα και πιο πανω Mother's Milk και Blood Sugar προσκυναω και chad-flea ειναι υποδειγμα groove αλλα απο αυτα τα αλμπουμ και μετα τα "αριστουργηματα" τα βλεπουν μονο "λιγοι" (και εκλεκτοι) και το MTV Δυστυχώς, πρέπει να συμφωνήσω κι εγώ... ελπίζω να μην πετροβοληθώ! ;D Τώρα αν τα βλέπουν λίγοι ή πολλοί δεν με πολυενδιαφέρει γιατί την άποψη αυτή δεν θα την επαλήθευε ούτε το ένα, ούτε το άλλο - κοιτάξτε πχ. πόσοι ακούνε U2 σήμερα και τους θεωρούν το μεγαλύτερο πράγμα μετά τον ηλεκτρισμό. Και στις δυο περιπτώσεις (U2 και RHCP) με απασχολεί περισσότερο η προσωπική μου άποψη (χωρίς να κλείνω τα αυτιά μου σε άλλες - εννοείται), που είναι αυτή των περασμένων μεγαλείων και του σημερινού (και χτεσινού και προχτεσινού) χασμουρητού. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RogerWaters15 Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουλίου 2008 ο Frusciante ειναι ο μεγαλυτερος ΛΕΥΚΟΣ ρυθμικος κιθαριστας απο την εποχη του SRV,ΑΥΤΗ ειναι η δουλεια του στους Peppers (καθως και το να ΓΡΑΦΕΙ τραγουδια και να εχει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ηχο) ΟΛΑ τα αλλα απλα ΠΕΡΙΤΕΥΟΥΝ για τη ΔΟΥΛΕΙΑ του (την οποια την κανει πολυ καλα). τωρα οταν ερθει η ωρα του να παιξει με τον...Ornette Collman :) θα δουμε τα περι τεχνικης...(απο εμενα παντως παιζει ΤΡΑΓΙΚΑ καλυτερα :) :)) παντως για να τον παρακαλουσανε γονατιστοι οι υπολοιποι να γυρισει πισω (μια και ο τρελλος παιχταρας που τον αντικατεστησε τα εκανε μανταρα στον χειροτερο δισκο-ντροπη για τους RHCP) ...κατι θα αξιζει. Μαλλον καποιοι πρεπει να επανεξετασουν τη σχεση τους με το rock n'roll....γιατι δεν ειναι δυνατον να κρινουμε μελη τοσο μεγαλων συγκροτηματων ως καλους ή κακους "μουσικους" (χεστηκε η φοραδα στο αλωνι στο κατω κατω της γραφης αν "παιζουν" η "δεν παιζουν" μια και το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ μετραει και αυτο ειναι εξαιρετικο) εξαλλου τα 100 τοσα εκατομμυρια δισκοι που εχουν πουλησει και οι 5αστερες δισκοκριτικες ολων των δισκων τους (ΜΕ τον John) καθιστουν τη "κριση" μας για την ...δεξιοτεχνια τους απλα ΠΕΡΙΤΗ. Απλά +1 ,τέλος. Είναι όντως υπερβολικό να εξετάζουμε το πόσο καλοί πόσο γρήγοροι και τεχνικοί είναι μουσικοί που έχουν δημιουργήσει τέτοιες κομματάρες με τέτοιο συναίσθημα. Η μαγκιά είναι να παίζεις 5 νότες και ο άλλος να μένει με ανοιχτό το στόμα και όχι 532465 το δευτερόλεπτο απλά γιατί μπορείς και μετά από κανένα πεντάλεπτο ένα 80% των φυσιολογικών ακροατών να κοιμάται. Το κατα πόσο αρέσει ο Frusciante σαν μουσικός είναι ΑΠΟΛΥΤΟΣ(SuperFunk Style ;) ;D) υποκειμενικό αλλά κανείς δεν μπορεί να προσπαθεί να επιβάλλει την άποψη-δόγμα του στον άλλον Τέλος, καταφέραμε ένα θέμα για τον chad smith να το καταλήξουμε στον Frusciante και στο πόσο τεχνικά άρτιοι είναι οι Πεππερς ,αλλά αυτά είναι τα ωραία στα forum. :) ..but the sun is eclipsed by the moon... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση