Προς το περιεχόμενο

Ποιοί μουσικοί μας ενέπνευσαν;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεντορες  μου στην δημιουργία μουσικής, στην τεχνική, στην επιλογή ηχων αλλά και στην εκτέλεση υπήρξαν

Η μάνα μου (διπλωματουχους πιανίστρια, καθηγήτρια, πωλητής μουσικων οργάνων )

Οι γνωστοί film composers

Brad Fiedel, Alan Silvestri(άφταστος), Paul Hertzog, Hans Zimmer,

Ο Στεφανος Κορκολης (δεν επρεπε ποτέ να ασχοληθεί με την εμπορική μουσικη και να κάνει καράτε στα πρωινάδικα, έπρεπε να φυγει και να μείνει έξω απο εδώ) που είχα και  την τιμή να γνωρίσω και να συνομιλήσω καποια στιγμή.

Ο Χατζηνάσιος

Ο Mozart

Τους συγκεκριμένους που αναφέρω δεν αρκέστηκα μονο να τους ακούω, να τους μελετώ, προσπάθησα να μαθω οσα περισσότερα μπορουσα για την ζωή τους, το έργο τους, την τεχνικη τους, τις συνεντευξεις τους και οτι εχει γραφτει γι αυτούς, ωστε να έχω μια καλυτερη εικονα γι αυτούς, να τους καταλάβω, φαντάζομαι οτι πολλοί το κάνουν αυτό.

Μαλιστα με τον Paul Hertzog εγινα φιλος στο facebook και μου εχει αποκαλυψει αρκετά "μυστικά" του σε συνομιλίες μας (ποιά ειναι τα αγαπημένα του synth και όργανα, ποια συγκεκριμένα έχει χρησιμοποιήσει σε κομμάτια του που μου αρέσουν). Να και η θετική πλευρα του παγκοσμιου ρουφιάνικου ιστιοχώρου κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδιαίτερο κινητρο για να ασχολούμαι με τη μουσική μέχρι και σήμερα είναι κυρίως οι film composers, η μουσική για ταινίες είναι το αγαπημένο μου είδος μουσικής και αν η ζωή τα εφερνε έτσι πιστευω οτι με αυτόν τον τομέα θα προσπαθούσα να ασχοληθω επαγγελματικα.

Με έφαγε το Δημόσιο  γιατι ήμουν βύσμα lol

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 74
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

για τους ηχους του ο cliff burton,για το παιξιμο ο david ellefson k geddy lee και για τον πειραματισμο κ την τεχνικη του ο steve di giorgio....

• Moderator

Ξεκίνησα να παίζω κιθάρα όταν άκουσα το intro solo του ''I want it All'' των Queen (Brian May).Συνέχισα να παίζω όταν ήθελα να τα παρατήσω χάρη στον Buckethead.Ξεκίνησα να μελετώ σοβαρά όταν άκουσα τον Y.J.Malmsteen.Στο παίξιμό μου προσπαθώ (προς το παρόν χωρίς επιτυχία  ;D ) να ενσωματώσω στοιχεία του Σουηδού (κυρίως τα γρήγορα περάσματά του),το vibrato του Slash,τα pentatonic runs του Zakk Wylde και τη αίσθηση της μελωδίας του Andy Timmons.

More is more. Yngwie Malmsteen

Ξεκίνησα να παίζω κιθάρα λόγω των Metallica. Από κει και πέρα ο κατάλογος είναι μεγάλος. Joe Satriani, Steve Vai, Y.J. Malmsteen, Scorpions, Whitesnake...just to name a few.  :)

Δεν θα ξεχάσω τη μέρα που τράβαγα για το σπίτι (15 χρονών) και στο δρόμο συνάντησα ένα γείτονα ροκά ;D αρκετά μεγαλύτερο κάπου στα 25, τον ήξερα και με ήξερα φατσικά και λέγαμε κανα για, καθώς μιλάγαμε μου είπε για μουσική και πρότεινε να ανέβω σπίτι του να ακούσουμε κανα δίσκο.  Λοιπόν πρώτο βινύλιο που έπεσε και με έκανε να αρχίσω να ακούω rock μέχρι σήμερα ήταν το -Silent Cries and Mighty Echoes- από Eloy. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα να ακούς κάτι τέτοιο για πρώτη φορά  :o Και το δεύτερο ήταν ένα Best από Billy Cobham που είχε για πρώτο κομμάτι το Quadrant 4 από το Spectrum, έχασα τον μπούσουλα εκεί  :-X Φεύγοντας απο το σπίτι του τρέχω σφαίρα να βρώ λεφτά για δίσκους και πικάπ  ;D Την άλλη μέρα κατέβηκα μοναστηράκι με ένα φίλο και πήρα τους δυο πρώτους δίσκους μου, -Silent Cries and Mighty Echoes- Και το -Mirage- Από Camel :o Οι πρώτες επιρροές μου. Το πικάπ το πήρα μια, δυο αργότερα, μέχρι τότε τους κοίταγα  ;D ;D ;D Αυτά πολλά χρόνια πίσω....

Ξεκίνησα να παίζω λόγω του Σλας και συνέχισα λόγω του Γκίλμουρ.

Ακόμα δε κατάφερα να φτάσω κανέναν από τους 2  :( :'(  :P

Έμπνευση για μένα υπήρξαν οι Μίλι Βανίλι.

Μέντορες.

Με ακούμπησαν επιδερμικά οι Χατζηνάσιος και ο Ένιο Μορικόνε.

www.sonicspace.gr

Έμπνευση για μένα υπήρξαν οι Μίλι Βανίλι.

Μέντορες.

Αγαπητε,οι μυλοι εχουν εμπνευσει ολο τον κοσμο!

Δεν ξερεις τι κλαμα εριξα οταν ανακαλυφθηκε οτι ηταν γιαλαντζι.

Εσκισα ολες τις αφισες τους!

Αγαπητε,οι μυλοι εχουν εμπνευσει ολο τον κοσμο!

Δεν ξερεις τι κλαμα εριξα οταν ανακαλυφθηκε οτι ηταν γιαλαντζι.

Εσκισα ολες τις αφισες τους!

Αγαπητέ μου...αχ....σε αντιλαμβάνομαι.

Έγινες Μπριτνεϊσπιαρικός!

www.sonicspace.gr

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου