Προς το περιεχόμενο

Ποια θεωρείτε εσείς καλή μουσική?

ninja

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 114
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

Νίντζα,

Έχεις δίκιο και ντρέπομαι! Όχι μόνο που τους ξέχασα τους 4 που ανέφερες, αλλα έχω και CD τους, και παίζω τραγούδια τους, και τα τραγουδάω (μόνος μου στη τουαλέτα.. ;D), και τα έπαιζα στα μαγαζιά στα Γιάννενα (Ηλία, στο Αδιέξοδο δούλευα...).

Ντροπή μου! Και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλοι (καλιτέχνες) που ξεχνάω!  :-[

EDIT: Και η Λένα Πλάτωνος! Απίστευτη! Κρίμα για τα προβλήματα της, αλλά, αν γνωρίζω καλά, τα έχει ξεπεράσει (;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι δύσκολο να είμαστε αντικειμενικοί, γιαυτό και είναι σχεδόν αδύνατο να συμφωνήσουμε στο τι είναι καλή μουσική. Ο καθένας έχει τα βιώματα του και τα κόμπλεξ του που τον σπρώχνουν προς μια κατεύθυνση, χωρίς να σημαίνει ότι αυτή η κατεύθυνση είναι καλή ή κακή. Εγώ για παράδειγμα αισθάνομαι πολύ λίγος μπροστά στο μεγαλείο του Νίκου Καρβέλα, γιαυτό αποφεύγω να τον ακούω γιατί αγχώνομαι και πέφτω σε κατάθλιψη. Κλαψ, λύγμ, σμπαρακουακ.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Και εγώ διαφωνώ με το ρατσιστικό ψευδοχαρακτηρισμό του "εντεχνου" και θα ήθελα να ακούσω εναλλακτικές προτάσεις για αναφορά στο είδος.  

Παρεπιπτόντως μου αρέσουν αρκετά από "αυτά".

ΝΑ παρατηρήσω βέβαια οτι σε κάθε κουβέντα για το ελληνικό τραγούδι παρουσιάζονται οι "μεγάλοι" και από εκεί και πέρα αναφορά (και ενίοτε θεοποίηση) στο λαϊκό και στο ρεμπέτικο. Άντε και σε μεγάλο βαθμό (ειδικά στην επαρχία) το δημοτικό. Για να μην πούμε για τους Ελληνες συνθέτες κλασσικής, απορία μου δημιουργεί η παντελής έλλειψη αναφοράς στο ελαφρό τραγούδι του μεσο-μεταπολέμου με όλους τους εξαίρετους Έλληνες και Ελληνίδες crooners (Παναγόπουλος, Μαρούδας, Γούναρης, Βέμπο κλπ κλπ).

Τραγούδαγαν "ξενόφερτα" είδη. Πιθανώτατα. Σε αντίθεση με τα αρχαιοπρεπή funk, soul, blues, heavy-metal, rock και πάει λέγοντας.

Μήπως, μήπως λέω, η δαιμονοποίηση μιας συγκεκριμένης τάξης/αντίληψης ειδικά μετά την εφηβεία της μεταπολίτευσης οδήγησε (εντέχνως; ακούσια; ) στη λήθη ένα σημαντικό κομμάτι της μοντέρνας Ελληνικής μουσικής;

Η φταίει κάτι άλλο που δεν έχω αντιληφθεί;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Για να μην πούμε για τους Ελληνες συνθέτες κλασσικής, απορία μου δημιουργεί η παντελής έλλειψη αναφοράς στο ελαφρό τραγούδι του μεσο-μεταπολέμου με όλους τους εξαίρετους Έλληνες και Ελληνίδες crooners (Παναγόπουλος, Μαρούδας, Γούναρης, Βέμπο κλπ κλπ).

Τραγούδαγαν "ξενόφερτα" είδη. Πιθανώτατα. Σε αντίθεση με τα αρχαιοπρεπή funk, soul, blues, heavy-metal, rock και πάει λέγοντας.

Μήπως, μήπως λέω, η δαιμονοποίηση μιας συγκεκριμένης τάξης/αντίληψης ειδικά μετά την εφηβεία της μεταπολίτευσης οδήγησε (εντέχνως; ακούσια; ) στη λήθη ένα σημαντικό κομμάτι της μοντέρνας Ελληνικής μουσικής;

Η φταίει κάτι άλλο που δεν έχω αντιληφθεί;

εσυ πρεπει να εισαι το alter ego μου :) δεν εξηγειται αλλοιως τετοια ταυτιση αποψεων.. :) :)

παντως μια και αναφερεις τους ελληνες συνθετες κλασσικης μουσικης ο υπερ-αδικημενος Σκαλκωτας εχει ξεχωριστη θεση στην καρδια μου.

Και η Λένα Πλάτωνος! Απίστευτη!

η Λενα ηταν και ειναι genius τελεια και παυλα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

εσυ πρεπει να εισαι το alter ego μου :) δεν εξηγειται αλλοιως τετοια ταυτιση αποψεων.. :) :)

Σε ευχαριστώ. Είναι που έχουμε "καταδικάσει" (πωρε τείπε ο άνθρωπας, εισαι Μεγάλος ρε Κώστα) τους εαυτούς μας να είναι ανοιχτοί σε όλα πριν τα ενστερνιστούμε ή τα απορρίψουμε. Η έλλειψη πληροφόρησης στην εποχή μας (και κατά συνέπεια θέσης) είναι απαράδεκτη.

παντως μια και αναφερεις τους ελληνες συνθετες κλασσικης μουσικης ο υπερ-αδικημενος Σκαλκωτας εχει ξεχωριστη θεση στην καρδια μου.

Σκαλκώτας, Καλομοίρης, Μητρόπουλος, Βάρβογλης, Κουνάδης, Μάντζαρος, ΓΙΑΝΝΗΣ Χρήστου και πάει λέγοντας

Η Λένα ήταν και είναι. Ακόμα θυμάμαι το σόκ όταν αγόρασα το Σαμποτάζ. Αλλά δεν με ενθουσίασε. Little that I knew....

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

γιατι απλα  δεν ΥΠΑΡΧΕΙ "εντεχνη" μουσικη ,ειναι καθαρα ελληνικη εφευρεση με τρελλο ρατσισμο να κρυβεται απο πισω της μια και υπονοει οτι "εμεις" ειμαστε και καλα καλλιτεχνες και οι "αλλοι" ατεχνοι,σκυλοι και "υποδεεστεροι" υμων (των πεφωτισμενων....)...,τριχες κατσαρες δηλαδη

(αλλωστε κανενας απο τους πραγματικα μεγαλους συνθετες μας,Θοδωρακης,Χατζηδακης,Ξαρχακος κτλ δεν εχει χρησιμοποιησει αυτον τον ορο )

'Αρα έρχεσαι στα λόγια μου.Και επειδή είναι ελληνικός όρος τι σημαίνει ότι δεν υφίσταται σαν όρος?

Αν τη λέξη ''εντεχνο'' την κάνουμε τάληρα θα δούμε ότι τη χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε κάτι το οποίο γίνεται με σκοπό την υλοποίηση της τέχνης και όχι να στέλνουν ringtones τα 15χρονα το ένα στο άλλο!

Εμένα λοιπόν, αφού το θέτεις έτσι, με τιμά σαν Έλληνα μουσικό ότι η λέξη ''έντεχνο'' είναι ελληνική εφεύρεση (ίσως είναι το μοναδικό πράγμα που με κάνει να χαίρομαι ότι είμαι Έλληνας μουσικός).

Αν είχες κάτσει να αχσοληθείς με τέτοιου είδους καλλιτέχνες δεν θα έλεγες ότι "εμεις" ειμαστε και καλα καλλιτεχνες και οι "αλλοι" ατεχνοι,σκυλοι και "υποδεεστεροι" υμων (των πεφωτισμενων....)...,τριχες κατσαρες δηλαδη .

Αυτό που με προβληματίζει όμως ιδιαίτερα είναι ότι μας έχει πιάσει όλους μια ξενομανία.

Καλό λοιπόν θα είναι πριν εκφέρουμε γνώμη για κάτι να τη ψάχνουμε λίγο τη δουλειά. :)

Αν είχες κάτσει να αχσοληθείς με τέτοιου είδους καλλιτέχνες δεν θα έλεγες ότι "εμεις" ειμαστε και καλα καλλιτεχνες και οι "αλλοι" ατεχνοι,σκυλοι και "υποδεεστεροι" υμων (των πεφωτισμενων....)...,τριχες κατσαρες δηλαδη .

Αυτό που με προβληματίζει όμως ιδιαίτερα είναι ότι μας έχει πιάσει όλους μια ξενομανία.

Μα ακριβως επειδη εχω ασχοληθει τα λεω αυτα.

Για εμενα οι περισσοτεροι (ειπαμε υπαρχουν και εξαιρεσεις που αν και δεν με τρελλαινουν κι ολας σιγουρα και ειλικρινεις και αξιοπρεπεις ειναι)δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο ,ουτε μουσικα ,ουτε καλλιτεχνικα,ουτε "ποιοτικα" οπως οι ιδιοι διατυμπανιζουν....δηλ. στην τελικη ειναι αυτο ακριβως που λεω (τριχες κατσαρες και πολυ φανφαρα...)

Οποιος "αυτοβαφτιζεται" μεγας "καλλιτεχνης" ειναι ετσι κι αλλοιως τις περισσοτερες φορες για...σφαλιαρες.. ;D (οπως βεβαια και καθε ανθρωπος που "φτηνει" αλλους ανθρωπους μονο και μονο επειδη θεωρει τον εαυτο του "ανωτερο")

Ξενομανια προσωπικα δεν με χαρακτηριζει γιατι ακουω πολλη ελληνικη μουσικη (οχι ομως ,λεμε τωρα,"εντεχνη")

Αν τη λέξη ''εντεχνο'' την κάνουμε τάληρα θα δούμε ότι τη χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε κάτι το οποίο γίνεται με σκοπό την υλοποίηση της τέχνης και όχι να στέλνουν ringtones τα 15χρονα το ένα στο άλλο!

αυτο παιζει πλεον σε ολα τα ειδη μουσικης...ατεχνα και εντεχνα και ποιος σου ειπε αλλωστε οτι οι "εντεχνοι" δεν κονομανε?κονομανε και μαλιστα και χοντρα (και καλα κανουνε αφου μπορουν)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου