Προς το περιεχόμενο

Εγκαταλείποντας την Μουσική.....

kilon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οχι, εννοω να 'συνθεσω' ενα καλο κομματι (για'μενα καλο)...  ;)

Το "συνθεσω" εσυ πως το εννοεις? να το ηχογραφησεις κιολας? (Το μο δε 2 λαμδα οπως αυγο?)  :)

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

(Μόνος σου δίνεις τις απαντήσεις, απλά τις δίνεις σε άλλο thread και μπερδεύεσαι. Καλύτερα μην ανοίγεις πολλά παράθυρα.  :) )

Πσσσσ βουρκωσα μιλαμε...

Οσοι ξερουν καταλαβαινουν τι εννοω, εκτος αν υπαρχουν πολλοι που ανηκουν στην κατηγορια που αναφερω οποτε γινεται "θελημενη σιωπη και συμ-παρασταση"

Make me fries...

Kilon, αυτό που έχω παρατηρήσει σε μένα είναι πως αρκετές φορές χρειάζομαι "κόπο" για να κάτσω και να μελετήσω, να παίξω ή να γράψω κάτι. Είναι φορές δεν θέλω να τ' αγγίζω τα πλήκτρα, ή ν' ασχοληθώ καν με την μουσική και αυτές τις μέρες νοιώθω πως θα μπορούσα κάλλιστα να μην ξανασχοληθώ με την μουσική.

Αλλά επειδή έχω κάνει ήδη το λάθος να μην ασχοληθώ με την μουσική όταν μπορούσα και ξεκίνησα αρκετά μεγάλος, ξέρω με απόλυτη βεβαιότητα πως θα το μετανιώσω. Ήδη, μιας και είμαι αρχάριος στον κόσμο της μουσικής, βλέπω πως "μια μέρα την αφήνω εγώ και δύο με αφήνει εκείνη", όπως λέει και η καθηγήτριά μου. :(

Σας ζηλεύω και σας χαίρομαι όλους εσάς που ξεκινήσατε από μικροί και συνεχίσατε και αντλώ τεράστιο κουράγιο όταν σας ακούω να μιλάτε με πάθος και αγάπη για την μουσική και κυρίως να δημιουργείτε.

ps. άσε που παθαίνω πλάκα όταν βλέπω και το gear ορισμένων. Αν είναι για μουσική, χώστε χρήμα άφοβα παιδιά...

πολυ καλό ποστ. Όντως ο ενθουσιασμός είναι κάτι που φεύγει και αυτό που μένει είναι αφοσίωση και η σκληρή δουλειά. Πάντως οφείλω να ομολογίσω οτι η ζωγραφική ήταν κάτι που έκανα απο παιδί όπως και η μουσική. Απλώς με την μουσική ασχολήθηκα παραπάνω. Και πάντα ήμουν με αυτό το δίλημμα , ζωγραφική ή μουσική? Υπάρχουν τόσο πράματα που με ενδιαφέρουν και που θα ήθελα να είχα 1000 ζωές για να τα κάνω. Αλλά τι να κάνουμε θα συμβιβαστώ με τις προτεραιότητες μου.

Πάντως εγώ θα διαφωνισω , τα περισσότερα πράμματα είναι όπως το ποδήλατο, δεν τα ξεχνάς, μπορεί λίγο να σκουριάζεις αλλά ξανα προς την δόξα τραβας. Έχω ξαναεγκταλήψει την μουσική για να αφοσιωθώ στην ζωγραφική και όταν επέστρεψα στην μουσική , επέστρεψα γεμάτος όρεξη και ιδέες. Οπότε θα διαφωνήσω με την καθηγήτρια σου, ένα διάλλειμα μπορεί να είναι άκρως δημιουργικό και οφέλειμο.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

για δοκιμάστε να φανταστείτε πως είμαστε φόρουμ ζωγραφικής και οτι μιλάμε για το πόσο δε χωνεύουμε τα τσογλάνια που έχουν τα πιο ακριβά χρώματα, πινέλα, καμβάδες, τελάρα κλπ και δε ξέρουν να ζωγραφίζουν, ενώ εμείς οι επαγγελματίες μετα βίας μαζέψαμε λεφτά για ένα καλό καβαλέτο..

εγώ πάντως μόλις έκανα αυτή την αναγωγή, τα τελευταία ποστ (κυρίως αυτά του playloud) μου φάνηκαν αστεία.  :)

η μουσική είναι τέχνη και ως εκτούτου είναι τρόπος να εκφρασεις τα συναισθήματά σου. από τη στιγμή που κάποιος δεν είναι επαγγελματίας, προφανώς θα δώσει τόσα χρήματα στο χόμπυ του, όσα βγάζει, όπως είπε κάποιος πιο πάνω.

από τη στιγμή που καλώς η κακώς υπάρχει όλος αυτός ο εξοπλισμός στα καταστήματα, για ποιο λόγο εγώ, που είμαι πχ δάσκαλος και μαρέσει να παίζω κιθάρα τον ελευθερο χρόνο μου με την παρέα μου ή μόνος μου, να πάρω την κιθάρα απτο λιντλ? επειδή θεωρούμαι χομπίστας??

κάποιοι χομπίστες ίσως είναι πολύ πιο αξιόλογοι ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ από κάποιους επαγγελματίες μουσικούς. και η μουσική όπως και να το κάνουμε, τέχνη είναι, και ΑΝ θα έπρεπε να εκπροσωπείται από κάποιους, (που δε πιστεύω οτι θα έπρεπε) αυτοί θα έπρεπε να είναι καταρχήν καλλιτέχνες και κατά δεύτερον διατεθειμένοι να ασχοληθούν επαγγελματικά. (για να μη παρεξηγηθώ, φυσικά πιστεύω πως ο καθένας έχει δικαίωμα και καλά κάνει και ασχολείται όπως και όσο θέλει με τη μουσική)

a classic player now...

Το "συνθεσω" εσυ πως το εννοεις? να το ηχογραφησεις κιολας? (Το μο δε 2 λαμδα οπως αυγο?)  

γραφω κυριως ηλεκτρονικη μουσικη οποτε μιλαμε και για sound design, programming, etc. εκτος απο τη 'συνθεση'   :)

απλα γενικα εννοω οτι χρειαζετε μια 'α' ψυχικη ηρεμια που δεν υπαρχει οταν πας μαμιοντας ολη μερα και μετα πας να γραψεις μουσικη μονο κ μονο για να νωιθεις οτι ασχολεισε ακομα.. και αυτο δε συμβαινει μονο στην ηλεκτρονικη μοθσικη, συμβαινει σε ολη τη μουσικη... οποτε μπορουμε να μιλαμε για περιορισεμνο ελευθερο χρονο..

γραφω κυριως ηλεκτρονικη μουσικη οποτε μιλαμε και για sound design, programming, etc. εκτος απο τη 'συνθεση'   :)

απλα γενικα εννοω οτι χρειαζετε μια 'α' ψυχικη ηρεμια που δεν υπαρχει οταν πας μαμιοντας ολη μερα και μετα πας να γραψεις μουσικη μονο κ μονο για να νωιθεις οτι ασχολεισε ακομα.. και αυτο δε συμβαινει μονο στην ηλεκτρονικη μοθσικη, συμβαινει σε ολη τη μουσικη... οποτε μπορουμε να μιλαμε για περιορισεμνο ελευθερο χρονο..

Α ενταξει ρε, τωρα καταλαβα, σε αυτο τον τομεα εχεις δικιο. Οι ιδεες ειναι αναποσπαστες απο τον ηχο και το sound design. Ειδες που τα βρηκαμε? Μ'αγαπας?

Make me fries...

Πάντως εγώ θα διαφωνισω , τα περισσότερα πράμματα είναι όπως το ποδήλατο, δεν τα ξεχνάς, μπορεί λίγο να σκουριάζεις αλλά ξανα προς την δόξα τραβας. Έχω ξαναεγκταλήψει την μουσική για να αφοσιωθώ στην ζωγραφική  και όταν επέστρεψα στην μουσική , επέστρεψα γεμάτος όρεξη και ιδέες. Οπότε θα διαφωνήσω με την καθηγήτρια σου, ένα διάλλειμα μπορεί να είναι άκρως δημιουργικό και οφέλειμο.   

Έχεις δίκιο, ίσως να αφορά περισσότερο την δικιά μου περίπτωση μιας και αν δεν μελετήσω για λίγες μέρες ξεχνάω μέχρι και τις νότες στο πεντάγραμμο :P

Η αλήθεια είναι πως όταν νοιώθω αυτή την κούραση, συνήθως παίζει κάτι σαν αυτό που ανέφερε ο blue σε προηγούμενο post, όπου αρχίζω να ορθολογικοποιώ την σχέση μου με την μουσική, "πρέπει" να κάνω κάτι, "πρέπει" να ακούω συγκεκριμένη μουσική, γενικά πολλά πρέπει, ενώ δεν πρέπει... :D

Constant Shallowness Leads To Evil

Ρε σεις, τελικα πλακωνεστε για 'ψύλου πηδημα'. Η μουσικη δεν ειναι χομπυ, ειναι σταση ζωης. Ειμαι ερασιτεχνης μουσικος, ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΜΟΥΣΙΚΗ. Τα ακουσματα και τα παιξιματα μπορει να μην ειχαν το ιδιο βαρος σε διαφορες φασεις της ζωης μου, αλλα παντα ισχυαν, ενω τα χομπυ ερχονται και παρερχονται.

Τα τελευταια 10χρονια επαιζα (γρατζουνουσα) κιθαρα για 5 λεπτα μια φορα το μηνα, ακουγα ομως παντα μουσικη και στο κεφαλι μου φανταζομουν οτι επαιζα. Ε λοιπον οταν ανακαλυψα το noiz, πριν μερικους μηνες, ξαναγινα κιθαριστας.

Σαφως το οργανο δεν ειναι σαν το ποδηλατο. Αλλα μηπως ειναι λιγακι; Θελω να πω οτι το θυμασαι ευκολα.  :)

Oχι απλα τσαντιζομαι να βλεπω αχρηστα τσογλανια με καλες κιθαρες (για να το πω απλα)  ;)

Έχεις τα δίκια σου κι εσύ αλλά that's life. Κι εγώ συγχύζομαι που ο γιός του αφεντικού μου είναι ένα ζώον όρθιο και έχει Corvette, Hummer, Cayenne και Aston Martin αλλά το καταπίνω και προχωρώ. Δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλωστε, γιατί να χαλιόμαστε λοιπόν;

ρε σεις πειτε μου οτι κανετε πλακα.... please...  :P

πραγματικα τσαντιζεστε για υλικα αγαθα που εχουν αλλοι και εσεις οχι; αυτο πλησιαζει ολιγον την... παθολογικη ζηλεια  :-[

ρε σεις πειτε μου οτι κανετε πλακα.... please...  :P

πραγματικα τσαντιζεστε για υλικα αγαθα που εχουν αλλοι και εσεις οχι; αυτο πλησιαζει ολιγον την... παθολογικη ζηλεια  :-[

Γι αυτό είπα ότι είμαστε για ψυχολόγο. Πραγματικά το πιστεύω. Είναι αρρώστια αυτό.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου