orbital Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Προσωπικά θεωρώ (χωρίς να θέλω να γίνω troll - λέω την γνώμη μου) οτι με τις τιμές που έχει η apple στους υπολογιστές της, με την πλήρη υποστήριξη των γνωστών εφαρμογών και του Office, δεν υπάρχει κανένας - ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος κάποιος που ξεκινάει τώρα να πάρει υπολογιστή, χωρίς να έχει προηγούμενη επαφή να ξεκινήσει με τα Vista και όχι με τα Leopard και mac. Όποιος θεωρεί το παραπάνω που λέω "trollιασμα" ας μου το αντικρούσει πριν φέρει αντίρρηση. δεν το θεωρω καθολου τρολλαρισμα, απλως διαφωνω... οριζοντιως, καθετως και οπως αλλιως γινεται τελοσπαντων ;D υπαρχουν καλως ή κακως χιλιαδες εφαρμογες που απαιτουν windows και μονο. για να φερω ενα απλο παραδειγμα, δε νοειται να εισαι gamer και να μην εχεις windows (σαφως υπαρχουν και οι κονσολες, αλλα αν και υπαρχει πχ το xbox live, ξεχνας lan parties κλπ) ο λογος που κ εγω θα προτεινα σε καποιον που τωρα ξεκιναει windows, ειναι φυσικα η γνωστη και χιλιοειπωμενη συμβατοτητα. επισης ξαναλεω, δεν υπαρχει "καλυτερο" λειτουργικο, υπαρχει λειτουργικο που καλυπτει τις αναγκες του καθενος καλυτερα. προφανως ο καθενας για το καθε λειτουργικο μπορει να λεει το μακρυ κ το κοντο του κ τα πλεονεκτηματα του αλλα γεγονος παραμενει οτι αν πας by the book το σωστο ειναι να προτεινεις windows σε καποιον που δεν ξερει τιποτα, και να βρει μονος του την κατευθυνση του. αν ξεκινας κλεινοντας πορτες δεν ειναι ο,τι καλυτερο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Ενα μονο κακο εχω ακουσει για τον Bill Gates: Οτι εχει βαλει εισητηριο για να επισκεφθει κανεις μερη απο το τεραστιο σπιτι του. Αν ειναι αληθεια, για τον πλουσιοτερο ανθρωπο στον κοσμο (αντε να εχει χασει 3-4 θεσεις πια) μου κανει καπως γυφτουλε... άσε που έχω ακούσει ότι ζητά από τον κόσμο να βγάζει τα παπούτσια του... Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
evris Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 άσε που έχω ακούσει ότι ζητά από τον κόσμο να βγάζει τα παπούτσια του... ... και γραφει και σε iso8859-1 My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-OurDarkness Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι "ποιό απο τα λειτουργικά της Microsoft είναι καλύτερο" γιατί το "καλύτερο" είναι αυτό που μπορούμε να πάρουμε και θα υποστηρίζει αυτά που θέλουμε να βάλουμε - οπότε η απάντηση (αν όχι τώρα σε 1-2 χρόνια οπωσδήποτε) θα είναι τα Vista. Και εδώ θα είμαστε και σε 1-2 χρόνια θα λέμε: "το πιο σταθερό/καλο λειτουργικό που έχει βγάλει η microsoft τα τελευταία χρόνια είναι τα Vista" Αφου λοιπόν στην ουσία η Microsoft έχει 1 λειτουργικό τη φορά, η σωστή ερώτηση είναι: "Ποιο απο τα λειτουργικά που κυκλοφορούν απ όλες τις εταιρίες είναι καλύτερο? (για μένα)" Τα windows? Το Leopard? Τα linux? το UNIX? Το solaris? Νομίζω πως κάνεις λάθος. "Καλύτερο" στην Ελλάδα και γενικότερα στον ευρύτερο κόσμο σημαίνει "τι μπορώ να κατεβάσω/ανεβάσω, να αντιγράψω παράνομα, να μεταφέρω, να ζητήσω από τον κολλητό μου και να το δώσω στην Ελενίτσα την περιπτερού." Για το αν η Microsoft είναι η δεν είναι καλή εταιρεία δεν τίθεται ζήτημα. Είναι για μπάτσες ανελέητες σε σχέση με το τι θα έπρεπε να είναι όσο σχετικό και αν είναι αυτό. Είναι μία τεράστια επικερδής επιχείρηση με τεράστια εγκατεστημένη βάση και είναι θύμα αυτού του γεγονότος. Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι. Ως προς τις καινοτομίες που έχει να δείξει ούτε λόγος.. :-X Τώρα να μην συγκρίνουμε τα Vista με άλλα συστήματα που βγήκαν πριν από 20+ χρόνια (π.χ. NeXTSTEP) γιατί ακόμη και τώρα η απάντηση είναι αμερόληπτη, ξεκάθαρη και άκρως επιστημονική: "τι να κλάσουν και τα Windows?". Περί φιλανθρωπίας ούτε λόγος. Καλά κάνει και δίνει, σε αυτή την περίπτωση το μόνο που εξετάζω εγώ είναι ότι κάποιος συνάνθρωπος οφελείται. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
evris Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 1) Για το αν η Microsoft είναι η δεν είναι καλή εταιρεία δεν τίθεται ζήτημα. Είναι για μπάτσες ανελέητες σε σχέση με το τι θα έπρεπε να είναι όσο σχετικό και αν είναι αυτό. 2) Ως προς τις καινοτομίες που έχει να δείξει ούτε λόγος.. :-X Αν και offtopic... Και για τα δυο αυτα παντως θα πρεπει να συγκρινεις με το τι κανουν αλλες εταιρειες μονοπωλιακου χαρακτηρα στον τομεα τους η καθεμια βεβαια, απο θεμα εταιρικης συμπεριφορας η/και καινοτομιων (πχ οι πετρελαιοπαραγωγικες τυπου Exxon/Mobil, τα φαγαδικα τυπου McDonalds, στα αναψυκτικα τυπου Cola, στα τσιγαρα, στα ποτα, στην αυτοκινητοβιομηχανια, φαρμακευτικα, τηλεπικοινωνιες κλπ κλπ). Θα δεις οτι στα 20-30 χρονια υπαρξης της, δεν τα παει τοσο ασχημα στον τομεα της η συγκεκριμενη μονοπωλιακη φιρμα (οσο και θα ηθελα να μπορω να λεω οτι συμβαινει το αντιθετο). My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-OurDarkness Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Αν και offtopic... Και για τα δυο αυτα παντως θα πρεπει να συγκρινεις με το τι κανουν αλλες εταιρειες μονοπωλιακου χαρακτηρα στον τομεα τους η καθεμια βεβαια, απο θεμα εταιρικης συμπεριφορας η/και καινοτομιων (πχ οι πετρελαιοπαραγωγικες τυπου Exxon/Mobil, τα φαγαδικα τυπου McDonalds, στα αναψυκτικα τυπου Cola, στα τσιγαρα, στα ποτα, στην αυτοκινητοβιομηχανια, φαρμακευτικα, τηλεπικοινωνιες κλπ κλπ). Θα δεις οτι στα 20-30 χρονια υπαρξης της, δεν τα παει τοσο ασχημα στον τομεα της η συγκεκριμενη μονοπωλιακη φιρμα (οσο και θα ηθελα να μπορω να λεω οτι συμβαινει το αντιθετο). Ok, ας παρεκλίνουμε λίγο. Η μονοπωλιακή πολιτική είναι ποινικό αδίκημα στις ΗΠΑ, και η Μικροαπαλή πήγε πάρα πολλές φορές στα δικαστήρια για αυτό. Θυμάστε περιπτώσεις τύπου Netscape π.χ.? Προφανώς στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας παίζονται διάφορα τα οποία εμείς μπορούμε μόνο να εικάζουμε και να πιθανολογούμε, αλλά με το κατάλληλο λάδι όλα διορθώνονται. Πάντως ως προς το θέμα καινοτομία η Microsoft ήταν ανέκαθεν εταιρεία του στυλ "ότι δεν φτάνει η αλεπού είτε το κάνει κρεμαστάρια, είτε το αγοράζει, είτε το αντιγράφει". Έχουν κλείσει/χαθεί/συγχωνευτεί ΠΟΛΛΕΣ εταιρείες λόγω Microsoft. Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε μία εταίρεια μεγέθους Microsoft με κατεύθυνση στα ίδια προιόντα για να παράγει ο ανταγωνισμός κάποιο νόημα και να μην κρυβόμαστε πίσω από δικηγορικές αποφάσεις μεγέθους Τσελεμεντέ. Δυστυχώς κι εγώ Vista/XP χρησιμοποιώ όχι για το λειτουργικό αυτο καθ' αυτό, αλλά για τις εφαρμογές και κυρίως Cubase, Wavelab και κάτι άλλες εφαρμογές για κάποια μηχανήματα που έχω. Εδώ και χρόνια αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να είμαι πολύ καλύτερα με ένα entry-level SGI, αλλά η απάντηση είναι πάντα όχι. :-\ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
evris Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Ok, ας παρεκλίνουμε λίγο. Η μονοπωλιακή πολιτική είναι ποινικό αδίκημα στις ΗΠΑ, και η Μικροαπαλή πήγε πάρα πολλές φορές στα δικαστήρια για αυτό. Θυμάστε περιπτώσεις τύπου Netscape π.χ.? Προφανώς στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας παίζονται διάφορα τα οποία εμείς μπορούμε μόνο να εικάζουμε και να πιθανολογούμε, αλλά με το κατάλληλο λάδι όλα διορθώνονται. Πάντως ως προς το θέμα καινοτομία η Microsoft ήταν ανέκαθεν εταιρεία του στυλ "ότι δεν φτάνει η αλεπού είτε το κάνει κρεμαστάρια, είτε το αγοράζει, είτε το αντιγράφει". Έχουν κλείσει/χαθεί/συγχωνευτεί ΠΟΛΛΕΣ εταιρείες λόγω Microsoft. Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε μία εταίρεια μεγέθους Microsoft με κατεύθυνση στα ίδια προιόντα για να παράγει ο ανταγωνισμός κάποιο νόημα και να μην κρυβόμαστε πίσω από δικηγορικές αποφάσεις μεγέθους Τσελεμεντέ. Δυστυχώς κι εγώ Vista/XP χρησιμοποιώ όχι για το λειτουργικό αυτο καθ' αυτό, αλλά για τις εφαρμογές και κυρίως Cubase, Wavelab και κάτι άλλες εφαρμογές για κάποια μηχανήματα που έχω. Εδώ και χρόνια αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να είμαι πολύ καλύτερα με ένα entry-level SGI, αλλά η απάντηση είναι πάντα όχι. :-\ Ξαναλεω το point. Ειναι ενας μονοπωλιακος γιγαντας και ως τετοια πρεπει να την δουμε, δεν ειναι το μπακαλικο της γειτονιας. Φυσικα και εχει 1000 δικες την ημερα για παραβιαση δικαιωματων, 1000 για μονοπωλιακες πρακτικες κλπ. Πρεπει ομως να την συγκρινεις με τα αντιστοιχες πρακτικες της καθε McDonalds, Shell, Ford, Boing, Coca Cola, Disney, Marlboro, ... απο θεματα παραβιασεων, σκανδαλων, λαδωματων, δικων κλπ και οχι με αυτες του Μητσου του μπακαλη... Σε ενα τετοιο πλαισιο δεν κατηγορειται οτι σκοτωνει ανθρωπους η το περιβαλλον η τα φαρμακα της βγαζουν μωρα με 3 κεφαλια η ενθαρρυνει τους πολεμους για να πουλαει πυραυλους η τις χουντες για να την αφηνουν να αντλει πετρελαιο φτηνα η κρυβει οτι το τσιγαρο προκαλει καρκινο η οτι εχει εντατικες και απανθρωπες αλυσιδες παραγωγης (α λα Φορντισμος) η οτι εχει αθλιες και υποπληρωμενες δουλειες τυπου mcjobs η οτι εχει σαπιοκαραβα που γεμιζουν τις θαλασσες μαζουτ απο τα ναυαγια... αντε να της λενε οτι εξαγορασε μια αλλη εταιρια η οτι ασκησε πιεση να κερδισει λογω ογκου μεριδιο αγορας η κανει τραμπουκισμους με τους δικηγορους της... Οσο για τις καινοτομιες της πρεπει ομοιως να δεις ποσο βελτιωθηκε τον τελευταιο καιρο η κοκα κολα, τα μακ-χαμπουργκερς, οι τροποι αντλησης πετρελαιου, οι καταναλωσεις στους βενζινοκινητηρες, οι κιθαρες Γκιμπσον στο ιδιο διαστημα για να εχεις μια δικαιη εικονα... My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-OurDarkness Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Ξαναλεω το point. Ειναι ενας μονοπωλιακος γιγαντας και ως τετοια πρεπει να την δουμε, δεν ειναι το μπακαλικο της γειτονιας. Εχει 1000 δικες την ημερα για παραβιαση δικαιωματων, 1000 για μονοπωλιακες πρακτικες κλπ. Πρεπει να την συγκρινεις με τα αντιστοιχες πρακτικες της καθε McDonalds, Shell, Ford, Boing, Coca Cola κλπ. Οσο για τις καινοτομιες της πρεπει ομοιως να δεις ποσο βελτιωθηκε τον τελευταιο καιρο η κοκα κολα, τα μακ-χαμπουργκερς, οι τροποι αντλησης πετρελαιου, οι καταναλωσεις στους βενζινοκινητηρες, οι κιθαρες Γκιμπσον στο ιδιο διαστημα για να εχεις μια δικαιη εικονα... Δεν αντιλέγω. Εξάλλου έγραψα προηγουμένως ότι είναι η ίδια θύμα του εαυτού της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lambrosgg Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Να ζητήσω συγνώμη για το post μου πριν - νόμιζα ότι ήταν το θέμα με τα Vista που απλώς άλλαξε τίτλο. Είδα kilon αρχικό ποστ με λινκ του in.gr και ψάρωσα. Για τον Bill Gates ένα έχω να πω: Εϊναι άλλος ένας ναρκωτικάκιας του συστήματος. Θα χρειαστεί πολλές ώρες φιλανθρωπίας για να πάει στον παράδεισο. Αμην. http://www.facebook.com/group.php?gid=258853791192 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Guru Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2008 Guys sorry for the greeklish. I know they're not allowed, but no Internet here in London right now and... well... I'm on a pakistani internet cafe! Asta na pane! RE LABRO! Ti sto Dia? Exeis bisma sto sindesmo kata ton narkotikon kai toys exeis taraksei olous narkotikakies klp? :P Just that... sorry... carry on :P Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση