rizzla Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 Ακομα και αν εχεις πτωση σε db τοσο μεγαλη ανω των 12khz ωστε να μην ειναι ακουστη η πληροφορια λογω της μηχανικης καταπονησης, σε ενα cd me sampling rate 44.1 khz τα δειγματα που εχεις για παραδειγμα στα 12khz ειναι το πολυ 44.1/12 επομενως στην ανακατασκευη του δειγματος ασχετα αν κατα nyquist εισαι καλυμενος, δεν νομιζω οτι το τελικο αποτελεσμα ειναι ιδανικο.Απο αυτη την αποψη εγραψα οτι εχει καλυτερη συμπεριφορα δεδομενου οτι μιλαμε για αναλογικο τροπο αποθηκευσης πληροφοριας.Οσον αφορα στις χαμηλες νομιζω οτι τα δειγματα ειναι αρκετα ωστε να δημιουργειται μια σχετικα ακριβης αναπαρασταση της κυμματομορφης.Αυτο βεβαια δεν αναιρει αυτο που εγραψες στο τελος. Σαν καλυτερη συμπεριφορα δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις. Ειναι γεγονος οτι καθε φορα που παιζεις ενα βινυλιο η βελονα σβηνει τις υψηλες συχνοτητες. Μετα απο 30 παιξιματα και αναλογως την βελονα το high frequency range πεφτει στα 12Khz σε αντιθεση με το CD που παραμενει το ιδιο. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το συμπαγες μπασο ειναι αυτο που κανει την διαφορα στο βινυλιο και οχι οι υψηλες συχνοτητες. Αυτο φυσικα οφειλεται στην πραγματικη ταλαντωση της βελονας πανω στο βινυλιο και οχι στην προσθεση μικρων συχνοτικων δειγματων οπως γινετε στο cd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Electrolei Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 πραγματικη ταλαντωση της βελονας πανω στο βινυλιο και οχι στην προσθεση μικρων συχνοτικων δειγματων οπως γινετε στο cd. εκει ειναι όλη η ιστορία .......γιαυτό και το CD δεν μπορεί να "περιγράψει" οπως το βινυλιο.... το αναλογικο σημα ειναι πιο πλούσιο "περιγραφικά" απο το ψηφιακό (τουλαχιστόν στα σημερινα sample rates) βεβαια "on real world usage" .... αλλάζει το πραμα αλλα θεωριτικά το καινούριο βινυλιο ειναι πάνω απο το καινούργιο CD (και DVD, SACD) εδω παίζουν και used LP για οποιον ενδιαφέρεται για παλίο υλικό http://www.usedrecords.gr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 Γουστάρω συζήτηση και ανάλυση αν και περισσότερο το βλέπω σαν θέμα νοσταλγίας και εκπαίδευσης αυτιού οπότε η πολύ ανάλυση δεν χωράει so I'll keep my shit short and sweet :) Ο βινύλιος αναπαράγεται ουσιαστικά ως συνεχές σήμα. Βέβαια μπορεί να έχει γραφτεί από ψηφιακό source αλλά όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε ο μηχανισμός αναπαραγωγής έχει τη σημασία του, όπως και ο μηχανισμός εγγραφής μαζί με το source. Πάντως το cd κατεμέ αυτό που προσφέρει είναι μεγαλύτερη σταθερότητα στην ποιότητα αναπαραγωγής, μεγαλύτερη ευχρηστία και είναι πιο εύκολο να ανταλλαχθούν/αντιγραφούν. Όπως όλα τα discreet (sampled) αρχεία. Κάτι που δεν μας νοιάζει στο συγκεκριμένο thread... Anyways συμφωνώ in principle με τον Νίκο όσον αφορά τα αρχεία μουσικής απλά μου φαίνεται ότι δεν θα μείνουμε στα mp3 μιας και οι χωρητικότητες στις μνήμες μεγαλώνουν πάρα πολύ και οι ταχύτητες στο νετ αυξάνονται, θα είναι πολύ βολικό να παίρνεις απευθείας το .wav αρχείο. Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 θα είναι πολύ βολικό να παίρνεις απευθείας το .wav αρχείο. Ακριβως,κατι που αυτοματα θα σημανει και το οριστικο & αμετακλητο τελος των δικοπωλειων και δισκογραφικων εταιρειων,τουλαχιστον με τη μορφη που τα ξερουμε σημερα. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 Σαν πρόσωπο, αποδέχομαι κάθε μορφής νοσταλγία : για το βινύλιο, για τους πέτρινους φούρνους, για την αγνή μουστάρδα, το καλό κρασί κλπ κλπ. Εκεί που εκνευρίζομαι είναι με τις ψευδο-επιστημονικές αναφορές που έχουν σα σκοπό να πείσουν για την ανωτερότητα του βινυλίου ή του CD, ειδικά όταν είναι ξεκάθαρο ότι αυτός που τις διατυπώνει έχει προ-αποφασίσει για τα συμπεράσματά του. :) Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουνίου 2008 ...νοσταλγία...για την αγνή μουστάρδα Η μουστάρδα είναι μεγάλο θέμα, όπως και το τέλειο ψήσιμο του γουρουνόπουλου που θα συνοδεύσει την μουστάρδα :D Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2008 Κοιτα eye δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλο το γεγονος του οτι δεν εχεις παει σε ωδειο δεν σου δινει το δικαιωμα να κρινεις το βινιλιο... ;D ;D πηγαινε σε κανα ΩΔΕΙΟ να ΜΑΘΕΙΣ μουσικη και μετα τα λεμε... ;D αντε γιατι καταργησαμε καθε εννοια ιεραρχιας εδω μεσα.. ;D :) υ.γ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μουσταρδα ειναι ΜΟΝΟ μια... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2008 υ.γ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μουσταρδα ειναι ΜΟΝΟ μια... Σωστός! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2008 Χαιρομαι που στο φορουμ μας υπαρχουν ανθρωποι που ΞΕΡΟΥΝ απο καλη μουσταρδα! Ειναι πολυ σημαντικο αυτο!! :) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2008 Moderator Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2008 Ο ξάδερφος ενός φίλου μου που έχει πάει 2 φορές σε ΩΔΕΙΟ, μου είπε εμπιστευτικά ότι την coleman's μπορείς να την βάλεις και στα αυλάκια του nut για σταθερότερο κούρδισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση