IraklisZS Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2010 να ακομα ένα πολύ καλό σαιτ όπως και τα "θυγατρικα" (?) του http://www.sewatt.com/ a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bihlas87 Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Αρχισαμεεεεε... :( Λείπουν 3 πυκνωτές 1μf 100volt οι οποίοι είναι film, κυλινδρικόι κίτρινοι. Πήγα σε κατάστημα με ηλεκτρονικά μπιχλιμπίδια και είχε μόνο 'ξηρού τύπου' και μου είπε πως δεν θα βρώ άλλους εδώ (Λάρισα) Για ροκομέταλ θα κάνουν αυτοί? :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Υπάρχει η προσέγγιση του α) βάζω ότι έχω κι αμα λειτουργήσει με το καλό του αλλάζω τα ματάκια, υπάρχει και το β) αφού το κάνω να το κάνω όσο καλύτερο γίνεται. Το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Οι orange δεν είναι ότι καλύτερο αλλά την κάνουν την δουλειά τους. Συ οιδας. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Marillion Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Αρχισαμεεεεε... :( Λείπουν 3 πυκνωτές 1μf 100volt οι οποίοι είναι film, κυλινδρικόι κίτρινοι. Πήγα σε κατάστημα με ηλεκτρονικά μπιχλιμπίδια και είχε μόνο 'ξηρού τύπου' και μου είπε πως δεν θα βρώ άλλους εδώ (Λάρισα) Για ροκομέταλ θα κάνουν αυτοί? :P Οι orange ειναι λιγο hi fi για την περιπτωση. Στειλε μου με πμ μια διευθυνση να σου στειλω κατι καλο!!!! ;) ;) Lets ...Rock! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bihlas87 Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Υπάρχει η προσέγγιση του α) βάζω ότι έχω κι αμα λειτουργήσει με το καλό του αλλάζω τα ματάκια, υπάρχει και το β) αφού το κάνω να το κάνω όσο καλύτερο γίνεται. Το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Οι orange δεν είναι ότι καλύτερο αλλά την κάνουν την δουλειά τους. Λόγικά όλα τα parts είναι ολίγον τι φτηνιάρικα αλλά εφόσον δεν ξέρω τι μου γίνεται μάλλον η πρώτη ταιριάζει στην περιπτωσή μου :D Αλλά απο την άλλη πως να πείς όχι σε αυτό: Στειλε μου με πμ μια διευθυνση να σου στειλω κατι καλο!!!! ;) ;) :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Babtua Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Εγώ πάντως βάζω και στοίχημα ότι όποιους πυκνωτές και να βάλεις τελικά, σε ένα A/B test δεν πρόκειται να καταλάβεις τη διαφορά. Ίιιιισως μετά από πολλά ακούσματα και ψάξιμο κλπ. Και ακόμα και τότε, πολύ πιθανόν να σου αρέσει "αυτός που δε θα έπρεπε" περισσότερο από τον άλλον... ;D PS: είπες θα στείλεις το schematic να το δούμε... να δούμε και πού μπαίνουν οι εν λόγω πυκνωτές... Αρβύλες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Marillion Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Εγώ πάντως βάζω και στοίχημα ότι όποιους πυκνωτές και να βάλεις τελικά, σε ένα A/B test δεν πρόκειται να καταλάβεις τη διαφορά. Ίιιιισως μετά από πολλά ακούσματα και ψάξιμο κλπ. Και ακόμα και τότε, πολύ πιθανόν να σου αρέσει "αυτός που δε θα έπρεπε" περισσότερο από τον άλλον... ;D PS: είπες θα στείλεις το schematic να το δούμε... να δούμε και πού μπαίνουν οι εν λόγω πυκνωτές... ειναι cathode bypass πυκνωτες , εχουν δηλαδη καθοριστικη επιδραση στην ενισχυση ορισμενου συχνοτικου φασματος. Lets ...Rock! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Για ροκομέταλ θα κάνουν αυτοί? :P Mια χαρά είναι! ;D Βέβαια αυτοί στη φωτό δεν είναι 1μ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Babtua Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 ειναι cathode bypass πυκνωτες , εχουν δηλαδη καθοριστικη επιδραση στην ενισχυση ορισμενου συχνοτικου φασματος. Φυσικά. Η χωρητικότητά τους. Είτε βάλεις ΜΚΤ, είτε πολυστυρενίου, είτε πολυπροπυλενίου, είτε κεραμικούς, είτε ηλεκτρολυτικούς είτε τανταλίου είτε οτιδήποτε, εφόσον είναι 1μF (μετρημένο) δε θα έχεις διαφορετική συχνοτική απόκριση. Μακροσκοπικά τουλάχιστον. Με χρήση φασματογράφων ακριβείας μπορεί και να βρεις διαφορές της τάξης των δεκάτων του dB, αλλά όπως είπα και πιο πάνω: βάζω στοίχημα ότι απλά με το αυτί δε θα μπορείς να ξεχωρίσεις τη διαφορά του ενός πυκνωτή με τον άλλο. Αρβύλες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Marillion Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2010 Φυσικά. Η χωρητικότητά τους. Είτε βάλεις ΜΚΤ, είτε πολυστυρενίου, είτε πολυπροπυλενίου, είτε κεραμικούς, είτε ηλεκτρολυτικούς είτε τανταλίου είτε οτιδήποτε, εφόσον είναι 1μF (μετρημένο) δε θα έχεις διαφορετική συχνοτική απόκριση. Μακροσκοπικά τουλάχιστον. Με χρήση φασματογράφων ακριβείας μπορεί και να βρεις διαφορές της τάξης των δεκάτων του dB, αλλά όπως είπα και πιο πάνω: βάζω στοίχημα ότι απλά με το αυτί δε θα μπορείς να ξεχωρίσεις τη διαφορά του ενός πυκνωτή με τον άλλο. Φιλε Babtua ολα αυτα στην θεωρια μιας κ βαζοντας την χωρητικοτητα στον τυπο βλεπεις την συχνοτητα αποκοπης κ αρα οποιον πυκνωτη κ να βαλεις με την ιδια χωρητικοτητα θα ''ακουσεις'' το ιδιο πραγμα.Ειναι ετσι ομως? Θα ξερεις βεβαια την σημασια που παιζει το διηλεκτρικο σε εναν πυκνωτη. Δεν ειναι ολοι οι πυκνωτες ''μουσικοι''. Υπαρχουν πχ διηλεκτρικα που δημιουργουν πιεζοηλεκτρισμο κ αρα παρεμβολες στο ακουστικο σημα. Κ δεν ειναι ΑΒ κατασταση δηλαδη να βαλεις τανταλιου κ ο αλλος να το βρει αμεσως. Η διαφορετικη ακουστικη συμπεριφορα του καθε πυκνωτη ειναι σαφως ανιχνευσιμη κυριως θα ελεγα στον συνολικο τονο του ενισχυτη. Δεν ειναι βεβαια ανιχνευσιμη τουλαχιστον απο τους περισσοτερους μια μικρη αλλαγη σε ενα επιμερους στοιχειο. Κ βεβαια μην ξεχνας πως δεν μιλαμε για hifi κατασκευη αλλα για ενισχυτη κιθαρας οπου ο πυκνωτης αν κ παθητικο στοιχειο στην θεωρια των ηλεκτρονικων , εδω ειναι πολυ ''active'' στο συνολικο τονικο αποτελεσμα. Lets ...Rock! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση