Προς το περιεχόμενο

Smells like teen spirit, εντάξει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το προβλημα δεν ειναι οτι ενα βλακομετρο που εγινε γνωστο επειδη φοραγε σκουφο σε ενα δωματιο τραγουδαει ενα κομματι που αγαπησαμε οταν ξεκινησαμε να ακουμε μουσικη,αλλα οτι η θλιβερη ελληνικη πραγματικοτητα χρησιμοποιει τον αποηχο εκεινης της επιτυχιας για να τσεπωσουν κατι καθυστερημενοι αποφοιτοι ιεκ μαρκετινγκ 5 φραγκα απο διαφημισεις κ οτι αυτο λειτουργει.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτό ακριβώς είπα και εγώ; Μόνο που δεν χρησιμοποιεί τον απόηχο της επιτυχίας, αλλά τον απόηχο της μυθολογίας που υπάρχει για τους Nirvana (βλ. παραπάνω, περί δίσκου που άλλαξε τη μουσική κλπ κλπ). Οι δημιουργοί-συντηρητές αυτής της μυθολογίας είναι υπέυθυνοι γι' αυτή την εκτροπή, περισσότερο από τους παραγωγούς του Mad. :)

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 161
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τουλάχιστον όμως είναι μια ευκαιρία να ακούσει και αυτός που δεν ξέρει, να του αρέσει και να ψάξει να βρει το αυθεντικό. Να του αρέσει περισσότερο το αυθεντικό και να συνεχίσει να ψάχνει παρόμοια, μέχρι να μείνει στο στύλ και να γλιτώσει το σκυλάδικο.

Μην βλέπουμε την σκοτεινή πλευρά μόνο. Με κάτι τέτοια έρχονται κομμάτια και στυλ πιο κοντά στον πολύ κόσμο και βοηθούν μερικούς δύσπιστους να αλλαξοπιστίσουν.

Υπάρχει μια λογική σειρά των πραγμάτων. Αν μέχρι τα 12 σου ακουγες ντιριντάχτα επειδη ακούγονται στα πάρτυ και τα ακούει η παρέα, δεν θα πας ξαφνικά την άλλη μέρα να ακούσεις σκληροπυρηνικές ροκιές. Θα ακούσεις λιγο κατσιμιχαίους μετα μαχαιρίτσα τσακνη μετα παπακωνσταντίνου μετά metallica κ ύστερα τους υπόλοιπους.

Κάτι τέτοιες διασκευές/επανεκτελέσεις απο γνωστούς και αγαπητούς στους νέους βοηθούν την μετάβαση και δεν πρέπει να κατακρίνονται.

Οι ήδη γνώστες ας τις αγνοήσουν.

Οι καινούριοι ας τις εκμεταλευτούν σωστά.

(για να μην λετε ότι ξεφεύγουμε απο το θέμα)

Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτό ακριβώς είπα και εγώ; Μόνο που δεν χρησιμοποιεί τον απόηχο της επιτυχίας, αλλά τον απόηχο της μυθολογίας που υπάρχει για τους Nirvana (βλ. παραπάνω, περί δίσκου που άλλαξε τη μουσική κλπ κλπ). Οι δημιουργοί-συντηρητές αυτής της μυθολογίας είναι υπέυθυνοι γι' αυτή την εκτροπή, περισσότερο από τους παραγωγούς του Mad. :)

Oταν μιλαμε για ελληνικο ροκ,το επιχειρημα σου ειναι ο αριθμος δισκων που πωλουνται παγκοσμιως.Δες τα νουμερα του nevermind.

Ποιος αλλος δισκος βγηκε το '91 δεν ξερω,γτ ημουν 11 χρονων.Πιθανολογω οτι ειχε βγαλει ο Χαριτοδιπλωμενος το "καιγομαι". ;D

Ποιος αλλος δισκος βγηκε το '91 δεν ξερω,γτ ημουν 11 χρονων.Πιθανολογω οτι ειχε βγαλει ο Χαριτοδιπλωμενος το "καιγομαι". ;D

stayheavynz2.jpg

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Δηλαδη ο Νινο ειπε μια μερα "Αφου τραγουδαω που τραγουδαω μαλακιες, και μιας και ειμαι διασημος και εχω αρκετα προβατα υπο την επιρροη μου, δεν γαμαω ενα καλο κομματι μπας και τους ανοιξω τα ματια;;", ή θες να μου πεις πως καποιος που εχει ¨παραδωθει" στη μουσικη του Νινου (αληθεια κλινεται;) και ειναι τυφλος φαν αυτου και της μουσικης του εχει την κριτικη σκεψη να το παει ενα βημα παραπερα και να αρχισει να ψαχνεται;;

Oταν μιλαμε για ελληνικο ροκ,το επιχειρημα σου ειναι ο αριθμος δισκων που πωλουνται παγκοσμιως.

Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω αξιολογήσει μουσική ή μουσικό ιδίωμα επί τη βάσει του αριθμού δίσκων που πούλησαν. Σε τι αναφέρεσαι;

Mea Culpa

http://en.wikipedia.org/wiki/1991_in_music

Εκπληκτικό, ε;

:)

Mea Culpa

Nevermind was a surprise success by late 1991, largely due to the success of its lead single "Smells Like Teen Spirit". By January 1992 it had replaced Michael Jackson's album Dangerous at number one on the Billboard charts. Nevermind was responsible for bringing alternative rock to a large mainstream audience, and would subsequently be regarded as one of the best rock albums of all time.

απο το Wikipedia,βαρίεμαι να ψάξω κι άλλο.........

...Saw my reflection and cried...

Μπορεί κάποιος να ορίσει το "άλλαξε τη μουσική" γιατί με μπερδεύει πάρα πολύ?

Τί άλλαξε?

Πώς το άλλαξε?

Γιατί το άλλαξε? Τί είχε το προηγούμενο

Έστω ότι το άλλαξε. Ποιός λέει ότι η αλλαγή ήταν προς το καλύτερο?

π.χ. Οι κατσιμιχαίοι άλλαξαν την μουσική στην Ελλάδα. Αυτό ήταν προς το καλύτερο.

και ο Χατζηγιάννης όμως άλλαξε τη μουσική στην Ελλάδα. Προς το χειρότερο.

Καλά τα κατάλαβα?

Δηλαδη ο Νινο ειπε μια μερα "Αφου τραγουδαω που τραγουδαω μαλακιες, και μιας και ειμαι διασημος και εχω αρκετα προβατα υπο την επιρροη μου, δεν γαμαω ενα καλο κομματι μπας και τους ανοιξω τα ματια;;", ή θες να μου πεις που καποιος που εχει ¨παραδωθει" στη μουσικη του Νινου (αληθεια κλινεται;) και ειναι τυφλος φαν αυτου και της μουσικης του εχει την κριτικη σκεψη να το παει ενα βημα παραπερα και να αρχισει να ψαχνεται;;

Όχι. Ο νιβο είπε: Ευκαιρία να βγάλω και άλλα λεφτά χωρίς κόπο και ευτυχώς χρησιμοποίησε ένα κομμάτι της προκοπής και όχι άλλη μια ξεφτιλισμένη λούπα Παπαθανασίου (ο Βαγγέλης? Όχι ο Μιχάλης - Ιμισκούμπρια)

Nevermind was a surprise success by late 1991, largely due to the success of its lead single "Smells Like Teen Spirit". By January 1992 it had replaced Michael Jackson's album Dangerous at number one on the Billboard charts. Nevermind was responsible for bringing alternative rock to a large mainstream audience, and would subsequently be regarded as one of the best rock albums of all time.

απο το Wikipedia,βαρίεμαι να ψάξω κι άλλο.........

Εγώ που δε βαριέμαι, να σου πω ότι οι γνώμες στο wikipedia δεν έχουν καμία αξία. Για περισσότερες πληροφορίες, ψάξε ένα παλιότερο ποστ/άρθρο μου στο noiz.

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου