Προς το περιεχόμενο

Πήρα κιθαρόνι κ πήγα για βουτιές στους ενισχυτές &

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@theopa: είναι πολύ καλός ενισχυτής (του λείπουν κάπως τα πρίμα αλλά ο ήχος του είναι πολύ γλυκός) και γελοιωδώς φτηνός. Το reverb είναι ίσως το καλύτερο που έχω ακούσει. Αλλά σε παρακαλώ μην πολυσυζητάς τα βιντεάκια του στο YouTube γιατί είναι ελεεινά & στο τσακ κρατιέμαι να μην τα κατεβάσω... απενεργοποίησα και τα ratings και το embed να φανταστείς, αν και κάποιοι το είχαν ήδη κάνει σε διάφορα σάιτ...

@trigga: το powerblock δεν θα το χρησιμοποιήσεις για διστόρσια (αφού δεν τα θες - τα βγάζει πάντως) αλλά για να ενισχύει αχρωμάτιστα (όσο γίνεται) αυτό που παίζεις. Φαντάσου το σαν ένα μεγεθυντικό φακό (παρέα με ένα κτήνος όπως αυτό το μεγάφωνο για... PA που σου προτάθηκε!!!  ;D ).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 154
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

οταν επαιξα εδω στο σαλονικα στον Ζαχο συγκεκριμενα αυτον τον ενισχυτη ειπα "αυτος ο ενυσχητης θα ειναι οτι πρεπει για jazz"

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_ga15.htm

έχει ο ζάχος HB?

αυτον τον εχει!

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

@trigga: το powerblock δεν θα το χρησιμοποιήσεις για διστόρσια (αφού δεν τα θες - τα βγάζει πάντως) αλλά για να ενισχύει αχρωμάτιστα (όσο γίνεται) αυτό που παίζεις. Φαντάσου το σαν ένα μεγεθυντικό φακό (παρέα με ένα κτήνος όπως αυτό το μεγάφωνο για... PA που σου προτάθηκε!!! ;D ).

Καλα είναι να το δοκιμάσω πράμα που δεν γίνεται.Ισως θέλω συγκεκριμένο χρωματισμό απο κάποιο ηχειο ή κάτι άλλο ξερω γω.Το ολο πακετο βγαίνει περιπου 400 ευρω κ είναι σούπερ τιμή αλλα ετσι γουρούνι στο σακί δεν ξέρω.Μπορεί να είναι τα καλύτερα αλλα το αυτί μου είναι ο κριτής.Απ την άλλη αν είχα λεφτά για πεταμα-πείραμα θα το κανα σίγουρα αυτο με τα εξτρα ηχεια.Κ τέλος κάτι που με απασχολεί είναι οτι δεν θα χω ούτε ενα βαθάκι ή delay κ θα πρέπει να ρίξω αλλο ένα 100 ευρω σ'αυτο μετά, μην πάρω κανα μπέριγκερ κ μου κάνει το υπερσύστημα μπουρούχα-ντουντουκα του παλιατζή.

Οτι καταλήξω με το αυτί προς το παρόν...Επισης ξέχασα να σας πώ οτι παίρνω κ μεταχειρισμένα αν με ικανοποιήσουν, οπότε ελεύθερα προτείνεται αν έχετε κάτι κ ερχομαι για επιτόπιο νταραβέρi με το σκάφος στις ευκαιρίες.

Είχες το tone στο 0 φαντάζομαι, ίσως γαι αυτό να βγήκε η υπερβολική μουντάδα που αντιλαμβάνεσαι σα παραμόρφωση.Δοκίμασε και με το τονε στο 2,3 και να κόψεις πρίμα και να δώσεις μπάσα απο τον ενισχυτή.Γενική συμβουλή, όχι μόνο για το roland που ορισμένες φορές λύνει παρόμοια προβλήματα.

Διαθέτεις λεφτά κατηγορίας engl και studiotone?Γιατί αν είναι έτσι, τσάμπα μιλάμε για roland...

Trigga κι εγώ έχω τον cube 30 με το σκαφάκι μου και πραγματικά δεν έχω βρει πιο ικανοποιητικό ήχο σ αυτά τα λεφτά.. όντως δεν παραμορφώνει αλλά το θέμα είναι πως ειδικά με τα σκάφη βγάζει πολλά μπάσα και μπουκώνει, γιαυτό τα έχω πάντα στις 8.00-9.00(ώρα).. πρίμα 10.00-11.00 και επειδή τα μεσαία του ενισχυτή λειτουργούν λίγο περίεργα, δηλαδή δίνουν όγκο και ένταση χωρίς την μεσαιίλα που πολλούς χαλάει, εγώ τα έχω στις 3.00-4.00! αν το δοκιμάσεις έτσι (και με το tone της κιθάρας σου στη μέση περίπου) θα βγάλεις απίθανη mellow jazzίλα!!  :o 8)

αξίζει να δοκιμάσεις επίσης και τον black panel απ το lead κανάλι για πιο fenderιάρικο jazzoήχο! επίσης στον cube 60 που έχει 12άρι νομίζω θα αποφύγεις ενοχλητικά μπουκώματα! αξίζει τον κόπο άλλη μια βόλτα και νομίζω αν αφιερώσεις λίγη ώρα παραπάνω και τον μάθεις θα σ αρέσει πολύ περισσότερο! ;)

όσο για τους ακουστικούς έτυχε μια φορά να παίξω με έναν AER με το σκαφάκι και πραγματικά μου άρεσε πολύ το καθαρό του ΑΛΛΆ αν θέλεις overdrive ΞΈΧΝΑ τους ακουστικούς! δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χάλια ακούστηκε με τα πετάλια μου! μόνο καθαρό λέει! ;)

Δεν αφιέρωσα πολύ ωρα όντως αλλα απ την αρχή νιώθεις το ηχοχρωμα του κάθε ενισχυτή κ τι μπορεί να κάνει.Τους περισσότερους αν όχι ολους τους δοκίμαζα με όλα φλάτ.Αν κάτσω να κλείσω κ να πειράξω eq ξέρω οτι θα βρώ ήχο κ με ενισχυτή των 50 ευρώ.Το θέμα είναι τι κάνει στα φλάτ του ωστε να μην καταχαρακώσεις συχνοτικά τον ήχο.

Επίσης δοκίμασα κ το blackface κ άλλα πράματα κ εφφε αλλα δεν......πολύ δεν όμως.Μιλάμε απ τις τελευταίες λυσεις.Τι να τις κάνεις τις προσομοιώσεις αμα τρίζει ολόκληρη η κατασκευή??Αστα χέστα πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι.

30 τραντζιοστορικα ειναι για πολύ ηρεμία μιλάμε ωστε να μην παραμορφώσει.Δοκίμασα κ τον 30ρη ακόμα πιο επιρρεπής στην παραμόρφωση κ πάλι τρίξιμο τρελό το ηχειο κ η κατασκευή του.Είναι λίγα τα βάττ ρε συ για αυτούς που μένουν σε πολυκατοικίες ή έχουν μωρα.Εγώ ευτυχώς δεν έχω τπτ απ αυτά κ μπορώ να ευχαριστέμαι ήχο χωρίς να ακούω τις χορδές της κιθάρας μόνο.Κ επίσης σημαντικό το να μπορώ να βγάλω ένα ακουστικό λάιβ χωρίς μικρόφωνο μπροστά.Κ κατι τελευταίο το 10ρη είναι λίγο για μενα κ χωρίς headroom.

Οι roland ac60 κ aer 60 είχαν όντως αυτό το 60 που λένε ρε παιδί μου.Ουρλιάζανε χωρίς να ζορίζονται καθόλου.Αλλα δεν είχαν τπτ απο μπάσα εννοείται με τα 6" τι μπάσο να βγάλουν.Αλλα συγκριτικά με άλλους στα τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να είναι πολύ δύναμη.Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ.

(ας πουμε εγω τον Mark 1 με το 400αρι Eminence το πολυ στο 2 τον εχω αλλα ο ηχος ειναι κρυσταλλο και τα μπασα καγκελο ;))

;D ;D ;D ;D ;D

το ιδιο συμβαινει και στον παλιο σου "μαρκο" νικο μου..... 8) 8) 8) 8) 8)

Mesa/Boogie & Strato

Ζούπερσκάνγκ πές μια γνώμη γιατι είμαι στο τσάκ να τσίμπίσω την παρακάτω συνταγή που τελικά ακουσα, χωρίς δυστυχώς να μπορώ να συκγίνω με το laney lv300(θα το προσπαθήσω όμως ή είναι δώρο άδωρο?).

crate powerblock http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=75&Product=46456 (150 ευρώ)

με καμπίνα mesa boogie http://www.thomann.de/gr/mesa_boogie_thiele_gitarrenbox.htm (δεν την βρηκα ακριβώς την ίδια αλλα παρόμοια.Η δικιά του ήταν ένα μοντέλο tx55 ή 35 ή 33 κατασκευή φούλ αμερική όλο) με αλλαγμένο απ οτι κατάλαβα ήχειο με ενα electrovoice evm12 L που ήταν νομίζω ή 150 ή 200 watt. (500 ευρώ)

Σύνολο 650 ευρώ.Το άκουσα κ άκουσα κ άλλους 5-6 ενισχυτες της σειράς κ ήταν σαν να μιλάει η πούτσα στη βούρτσα κ η βούρτσα να κάθεται αγέροχα σάν τσολιάς στα ανάκτορα.ΤΟ ΜΠΑΣΟ κ γενικά η γλύκα του αιώνα αλλα δεν έχω ιδέα για το άν αξίζει τα λεφτά του επειδή δεν σκαμπάζω απ αυτά.

Αν δηλαδη η ποιότητα αυτής της καμπινας-ηχείου με την πρόταση τη δικιά σου συγκρίνεται γιατι να δώσω τώσα πολλά κ να μην πάρω τον επιφον.Ηδη στα λεφτά αυτά οι γονείς μου έχουν πάθει πολιτισμικό σόκ αλλά προσπαθώ μπάς κ πείσω αν τελικά αξίζει τα λεφτά του.

Συνεχίζω να μιλάω για σύγκριση αυτού με το laney ή χάνω τον καιρό μου?Γμτ τον θυμάμαι καλό αλλα ήταν ο πρωτος που άκουσα κ το θέμα είναι υπο αμφισβήτηση.

Χέλπ,Help,Xelp,Ηελπ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου