DaveMurrayJr Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 Καθομουνα σημερα το απογευμα χαζευοντας στο net ωσπου επεσα πανω σε αυτο. http://www.olympusamerica.com/cpg_section/product.asp?product=1350&fl=4 Και μου ηρθε η εξης σκεψη. Μηπως τελικα ειναι πιο απλο να γινει η ηχογραφηση μιας κιθαρας πχ, με ενα τετοιο απο το να μπλεκουμε με μικροφωνα, καρτες ηχου, latency, και λοιπα τρεχα-γυρευε? Δε λεω οτι θα ειναι σε καθε περιπτωση ιδιο ποιοτικα το αποτελεσμα, αλλα σιγουρα θα ειναι πιο απλο. Επισης, σιγουρα θα ειναι πιο γρηγορο να ηχοφραφηθει μια προβα μπαντας, απλα για να δει πως βγαινει σαν συνολο. Σε αυτη την περιπτωση θα μου πειτε δυσκολευει απο την αποψη του που θα τοποθετηθει το ηχογραφητιρι. Εκει παω πασο. Αλλα πιστευω οτι εξυπηρετει στην περιπτωση που εχεις πεσει σε βαριεστημνο ηχοληπτη, που βαριεται να κατσει να ασχοληθει να ισορροπησει τις εντασεις των οργανων ,κλπ κλπ. Και μου εχει τυχει τετοια περιπτωση... Αυτη ηταν η σκεψη μου... What frequency are YOU getting? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Alter Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 Guru Share Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 αυτα τα μηχανηματα ειναι πολυ ευχρηστα για ηχογραφησεις απο προβες και live. η ποιοτητα δεν ειναι συνταρακτικη, αλλα σιγουρα αρκετα καλη για να ακουσεις τι γινεται και πως παιζετε.. βλεπω να κυκλοφορουν πολυ δυο τρια, και απο οτι εχω ακουσει απο ηχογραφησεις φιλων μαλλον θα παρω κι εγω ενα καποια στιγμη YouTube | Instagram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sentientno6 Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 Εγώ έχω ακούσει (όσον αφορά την ηχογράφηση τυμπάνων, για κάτι άλλο δεν ξέρω) καλά λόγια γι αυτό http://www.thomann.de/gr/zoom_h2.htm, πάντα σε σχέση με το μέγεθος του / ευχρηστία κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
DaveMurrayJr Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 Tο thread το ανοιξα περισσοτερο για σχολιασμο σαν ιδεας, οχι τοσο για να προτεινουμε recorders. Κανενα σχολιο για την πρωτη σκεψη μου? What frequency are YOU getting? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sentientno6 Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 Ok λάθος μου. Σαν ιδέα φαίνεται πολύ καλή. Ειδικά αυτό που ανέφερες, μια τελείως πρόχειρη και γρήγορη ηχογράφηση της πρόβας της μπάντας σου για να δεις πως ακούγεται σαν σύνολο χωρίς να χρειάζεσαι ηχολήπτες κλπ. ακούγεται πολύ καλό. Άσε που μπορείς να το έχεις στην τσέπη σου και να ηχογραφήσεις απο έναν ήχο που ακούς στο δρόμο (για να τον προσθέσεις σε κάποια σύνθεση σου) ως και έναν πλανόδιο που παίζει κάτι που σου αρέσει. Χώρια την χρησιμότητα μιας τέτοιας συσκευής σε κάποιο Live, αν και εκει πέρα λόγω της φασαρίας δεν ξέρω τι αποτελέσματα μπορείς να περιμένεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
DaveMurrayJr Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 Tο thread το ανοιξα περισσοτερο για σχολιασμο σαν ιδεας, οχι τοσο για να προτεινουμε recorders. Σορρυ αν φανηκε τοσο ασχημο. No hard feelings σε κανενα. Άσε που μπορείς να το έχεις στην τσέπη σου και να ηχογραφήσεις απο έναν ήχο που ακούς στο δρόμο (για να τον προσθέσεις σε κάποια σύνθεση σου) ως και έναν πλανόδιο που παίζει κάτι που σου αρέσει. Αυτο δε το ειχα σκεφτει καθολου... Ακομα ενας λογος να παρω κατι τετοιο ;D What frequency are YOU getting? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pkole Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2008 Καθομουνα σημερα το απογευμα χαζευοντας στο net ωσπου επεσα πανω σε αυτο. http://www.olympusamerica.com/cpg_section/product.asp?product=1350&fl=4 Και μου ηρθε η εξης σκεψη. Μηπως τελικα ειναι πιο απλο να γινει η ηχογραφηση μιας κιθαρας πχ, με ενα τετοιο απο το να μπλεκουμε με μικροφωνα, καρτες ηχου, latency, και λοιπα τρεχα-γυρευε? Δε λεω οτι θα ειναι σε καθε περιπτωση ιδιο ποιοτικα το αποτελεσμα, αλλα σιγουρα θα ειναι πιο απλο. Επισης, σιγουρα θα ειναι πιο γρηγορο να ηχοφραφηθει μια προβα μπαντας, απλα για να δει πως βγαινει σαν συνολο. Σε αυτη την περιπτωση θα μου πειτε δυσκολευει απο την αποψη του που θα τοποθετηθει το ηχογραφητιρι. Εκει παω πασο. Αλλα πιστευω οτι εξυπηρετει στην περιπτωση που εχεις πεσει σε βαριεστημνο ηχοληπτη, που βαριεται να κατσει να ασχοληθει να ισορροπησει τις εντασεις των οργανων ,κλπ κλπ. Και μου εχει τυχει τετοια περιπτωση... Αυτη ηταν η σκεψη μου... Αυτό που λες με τη θέση του recorder σε περίπτωση πρόβας ή live μπορεί να αποφευχθεί αφού όλοι σχεδόν οι recorders έχουν line in για να μπορέσεις να το συνδέσεις απευθείας με την κονσόλα (το έχω κάνει άπειρες φορές). Όσο για την ηχογράφηση μιας μουσικής ιδέας με μια κιθάρα, είναι κατά τη γνώμη μου η πιο βολική λύση. Είναι φορητό, απλό για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις ή δεν θέλει να μπλέξει με κάρτες κλπ και βέβαια είναι λύση οικονομική αφού είναι όλα σε ένα (recorder, σκληρός δίσκος, έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο, είναι player κλπ κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση