evris Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Πλαναται μια εντονη καλοκαιρινη πολιτικη ορθοτητα στην ατμοσφαιρα ... Φανταζομαι οτι γνωστες-κλισε ατακες τυπου "Ολες οι Βορειες ειναι ξανθιες", "οι Σουηδεζες ειναι διμετρες", "Οι μαυροι ειναι προικισμενοι", "οι καλυτεροι σπριντερ ειναι μαυροι", "οι Πρωτεσταντισες δεν ξυριζουν τις μασχαλες τους", "οι Βραζιλιανοι ξερουν μπαλα", "οι Βραζιλιανες εχουν φοβερο σωματοτυπο και ρυθμο", "οι Νοτιο-ευρωπαιοι ειναι μαυρομαλληδες, κοντοτεροι, μαυρισμενοι", "οι Ελληνες στα 30 τους ζουν ακομα με την μαμα τους" ακομα και οι δηθεν κοροιδευτικες "οι Βελγοι ειναι ..." (που λενε οι Γερμανοι γειτονες τους), "οι ποντιοι ειναι ..." (που λεμε εμεις), "οι σαρανταρες ειναι δυο εικοσαρες" (που λεει το ασμα), "οι χορτοφαγοι κανουν απιστευτα βρωμερες πορδες" κλπ λεγονται υπο μορφην αστεισμου. Εννοειται επισης πως σε καθε κανονα υπαρχουν εξαιρεσεις, οι παροντες εξαιρουνται, οι γενικευσεις εχουν στατιστικη ισχυ και δεν ισχυουν αναγκαστικα για ολους κλπ και επ ουδενι με βαση τον κοινο νου δεν πρεπει να λαμβανονται ως ρατσισμος. Θα φτασουμε να μην μπορουμε να μιλησουμε χωρις παρεξηγησεις αν δεν το προσεξουμε λιγο... (Βεβαια απο την αλλη, αν καποιος νιωθει θιγμενος δεν χρειαζεται με το ζορι να συνεχιζονται τα ανεκδοτα με Ποντιους σε μια παρεα και δυσκολα μπορει να αντικρουστει το επιχειρημα του οτι πλακα ξεπλακα αυτος θιγεται στα σοβαρα με τα "αστεια" των αλλων...) My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Η διαφορά σε ένα ρατσιστικό σχόλιο από το χιούμορ είναι η εξής απλή: αν υπάρχει σύγκριση με κάτι άλλο, νοούμενο ως "καλύτερο" τότε είναι ρατσιστικό σχόλιο. Μην μπερδευόμαστε. Κατά τη γνώμη μου, το παραπάνω κείμενο είναι ξεκάθαρα ρατσιστικό, ακόμη και αν δεχτώ ότι δεν απηχεί τις απόψεις του spewfy. Από εκεί και μετά, ο καθένας (ως γνωστόν) διαβάζει ότι θέλει και ενοχλείται από ότι θέλει. Δεν θα τσακωθούμε κιόλας. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
evris Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Η διαφορά σε ένα ρατσιστικό σχόλιο από το χιούμορ είναι η εξής απλή: αν υπάρχει σύγκριση με κάτι άλλο, νοούμενο ως "καλύτερο" τότε είναι ρατσιστικό σχόλιο. Μην μπερδευόμαστε. Κατά τη γνώμη μου, το παραπάνω κείμενο είναι ξεκάθαρα ρατσιστικό, ακόμη και αν δεχτώ ότι δεν απηχεί τις απόψεις του spewfy. Από εκεί και μετά, ο καθένας (ως γνωστόν) διαβάζει ότι θέλει και ενοχλείται από ότι θέλει. Δεν θα τσακωθούμε κιόλας. Και αυτο δεκτο. Βεβαια, με αυτη τη λογικη ο μονος τροπος να μην κατηγορηθεις για ρατσιστης πια ειναι οταν μιλας για καποιον (ανθρωπο, λαο, κοινωνικη ομαδα, υπολογιστες, εστιατορια, κινηματογραφικα εργα, αθλητες) να αναφερεσαι μονο στις ιδιοτητες του στις οποιες ειναι ο καλυτερος απο οποιονδηποτε αλλο. Οποιαδηποτε αναφορα σε κατι που τον κανει συγκριτικα "χειροτερο" κινδυνευει να σου κολλησει το στιγμα. My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Οποιαδηποτε αναφορα σε κατι που τον κανει συγκριτικα "χειροτερο" κινδυνευει να σου κολλησει το στιγμα. Εμ, βέβαια... γι' αυτό ακριβώς είναι προτιμότερο να μην το κάνεις καθόλου. Απ' την άλλη, κάθε λαός (και ειδικά ο δικός μας) καλά θα κάνει να ανοίξει τα γκαβάδια του και να δει τα χάλια του ΠΡΙΝ αρχίσει να προβληματίζεται για τα προβλήματα άλλων λαών. Αλλά δες (και γι' αυτό λέω εγώ ότι είναι ρατσιστικό το ποστ) πόσο γρήγορα σπεύδει να ξεπεράσει facts ότι είμαστε πιο φτωχοί και πιο κάφροι με την υπεφυγή ότι "εμείς τουλάχιστον γα...με"... Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fatalv Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Έλα μωρέ σας θείξαμε τους Ιάπωνες... ::)Ποιος ρατσισμός; ??? Δεν έχουν ανάγκη ρε σεις, μην ανησυχείτε! ;) +2112 στον trigga... 8) (σ.σ. εννοείται καμία πλάκα στα λεγόμενά μου! Λίγη πλάκα στο thread δεν κάνει κακό σε κανέναν. Δεν νομίζω ότι πρέπει να σβηστεί. Ούτως ή άλλως σε αυτό το forum έχουμε ουκ ολίγες φορές ''αγιοποιήσει'' τους Ιάπωνες. :) Ε! και λίγο ''βλασφημία'' δεν κάνει κακό ;)) ...από την πολλή γκαργκανέλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Έλα μωρέ σας θείξαμε τους Ιάπωνες... ::) Δεν έχουν ανάγκη ρε σεις, μην ανησυχείτε! ;) +2112 στον trigga... 8) (σ.σ. εννοείται καμία πλάκα στα λεγόμενά μου! Λίγη πλάκα στο thread δεν κάνει κακό σε κανέναν. Δεν νομίζω ότι πρέπει να σβηστεί. Ούτως ή άλλως σε αυτό το forum έχουμε ουκ ολίγες φορές ''αγιοποιήσει'' τους Ιάπωνες. :) Ε! και λίγο ''βλασφημία'' δεν κάνει κακό ;)) Μα Fatal μου, νομίζεις ότι κόβομαι εγώ για τους Ιάπωνες; Σκοπός του ποστ είναι να αγιοποιήσει τους Έλληνες, όχι να μειώσει τους Ιάπωνες. Διάβασέ το λίγο πιο προσεκτικά. :) Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fatalv Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 eye ακριβώς! Να τους θίξει έχει σκοπό το καταλαβαίνω... :) Απλά εντάξει, το βλέπω περισσότερο σαν thread με ολίγη πλάκα παρά σαν ρατσιστικό. Μπορεί να κάνω και λάθος και οι προθέσεις του συγγραφέα να ήταν άλλες.... ...από την πολλή γκαργκανέλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trigga Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Προτοκόλι κάνεις δυναμική επαναφορά πάντως στις υπηρεσίες της τάξης κ ασφάλειας του φόρουμ.Χαίρομαι που δεν έχασες δυνάμεις καθόλου. Υ.Γ.Τπτ σε windows έχεις? :P :P :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spewfy Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 [quote author=Wow! link=topic=159283.msg228648#msg228648 Μα Fatal μου, νομίζεις ότι κόβομαι εγώ για τους Ιάπωνες; Σκοπός του ποστ είναι να αγιοποιήσει τους Έλληνες, όχι να μειώσει τους Ιάπωνες. Διάβασέ το λίγο πιο προσεκτικά. :) :o Απιστευτο.. σκοπος μου να αγιοποιήσω τους ελληνες... ειμαστε σοβαροι ρε παιδια? Λοιπον: Ηθελα να ζητησω συγνωμη απο τους φιλους μας τους γιαπωνεζους που τυχαινει να διαβαζουν τα ποστ μου. Παιδια να με συμπαθάτε, δεν ηθελα να σας θιξω και για να φτιαξω λιγο την κατασταση θα σας πω ενα ανεκδοτο. Ηταν ενας ελληνας, ενας γερμανος και ενας ελβετος και πεσανε με το αεροπλανο στη ζουγκλα. Τους πιανει ο φυλαρχος καποιας τοπικης φυλης και... Ωχ.. συγνωμη, διακοπτω το ανεκδοτο για να ζητησω συγνωμη και παλι παιδια. Δεν ηθελα να συγκρινω τους ελληνες με τους γερμανους και τους ελβετους και να αφησω ρατσιστικα υπονοουμενα. Λοιπον ητανε ενας ελληνας, ενας απο καπου αλλου και καποιος αλλος. Ελπιζω να μη θιχτει κανας ελληνας. Παμε παλι απο την αρχη... Ηταν ο Α, ο Β και ο Γ... χμμ... δεν εχει πλακα ετσι... δε λεω τιποτα. Οποιος προλαβε και παρεξηγηθηκε να μου το πει για να ζητησω συγνωμη. Συγνωμη επισης και προς τον φυλαρχο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Moderator Share Δημοσιευμένο 19 Ιουνίου 2008 Λοιπόν.... αν γράψω κάτι παρόμοιο -χιουμοριστικό- για κάποιο άλλο λαο (π.χ. για τους Κύπριους) ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ? Χιούμορ κάνουμε. :) Μην ξεχνιόμαστε έτσι? (Κι εμένα άσκοπο μου φαίνεται το thread αλλά νομίζω ότι ΜΠΟΡΩ να το προσπεράσω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις