chris_crazy Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Γειά σας παιδιά, Σας παραθέτω την 1η μου προσπάθεια ηχογράφησης και λήψης βίντεο. Αν και είμαι χρόνια κιθαρίστας αυτή στην ουσία είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη ηχογράφηση και βίντεο στο youtube. Το κομμάτι δεν έιναι τίποτα το ιδιαίτερο συνθετικά, μιας και το έγραψα κυρίως για να πειραματιστώ με την ηχογράφηση, nuendo, pod κτλ. Η ηχογράφηση έγινε σε έναν P4 3.0Ghz, mackie onyx satellite κάρτα ήχου φρεσκοαγορασμένη, με το pod 2.0 έγραψα direct κιθάρες και μπάσο, πλήκτρα κατευθείαν στο line-in της mackie από ένα παλιό αρμόνιο που είχα, ενώ το βίντεο το τράβηξα με μία sony cybershot. Από προγράμματα χρησιμοποίησα το nuendo, ενώ τα drums γράφτηκαν με το groove agent το οποίο ήταν πολύ περιοριστικό γιατί σε αυτό το στυλ έχει μόνο 4/4 ενώ αν είχα την επιλογή θα το έκανα πιο progressive το κομμάτι με μεικτούς ρυθμούς κτλ. Αλήθεια, ξέρει κανείς να μου προτείνει αντίστοιχο πρόγραμμα που να είναι ρεαλιστικό και να μην έχει μόνο 4/4? Θα ήθελα τις επισημάνσεις σας όσον αφορά τον ήχο, το παίξιμο, τη μίξη ή οτιδήποτε άλλο κρίνετε εσείς. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο post. Επίσης, Ορίστε το κομμάτι και σε mp3. Αυτή είναι η έκδοση του youtube με τη lead κιθάρα παιγμένη μία και έξω με τα λαθάκια της, ανεπεξέργαστη. http://www.box.net/shared/czno2gdgkw Αυτή είναι η έκδοση του nuendo με τη lead κιθάρα επεξεργασμένη. Μη φανταστείτε καμιά τρελλή επεξεργασία, απλά πρόσθεσα stereo delay, reverb, ρύθμισα τις εντάσεις και μπάλωσα κάποια λαθάκια. http://www.box.net/shared/bf994rmcc4 Αν και η utube version είναι ανεπεξέργαστη και έχει και λαθάκια μου φαίνεται οτι είναι πιο καθαρή από τη studio version όπου το stereo delay μάλλον προσδίδει βαβούρα στο κομμάτι. Παρακαλώ πολύ αν έχετε την υπομονή ακούστε και τις δύο εκδόσεις και πείτε μου τις απόψεις σας για το κομμάτι και τι να βελτιώσω για την επόμενη φορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
playloud Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Φιλε chris γεια, μπραβο για την προσπαθεια, κι αφου ειναι και η πρωτη σιγουρα ειναι και η χειροτερη (το ξερεις αυτο φανταζομαι) Δεν θα σταθω καθολου στο αν μ αρεσει το κομματι. Το γουστο δεν καθοριζεται. Θα σου πω μονο μερικα tips για το παιξιμο σου. 1ον το στυλ σου. Πολυ κυριλε ρε παιδακι μου ναουμ. Σαν ντοκτορ παιζεις. Κιθαρα ζιβαγκο (δηλ την φορας πολυ ψηλα). Ξερω οτι εκει βολευει αρκετα αν ειδικα θες να παιξεις δυσκολα πραγματα ΟΜΩΣ, αν σε ενδιαφερει να παιξεις ΚΑΙ Live, πραγμα που δεν ξερω αν κανεις ηδη, ειναι απαραδεκτο στα ματια να βλεπεις εναν κιθαριστα που ειναι ετοιμος να πνιγει απο την κιθαρα του. Και καλα, αν επαιζες jazz θα το καταλαβαινα. Αυτοι ειναι ξενερωτοι και το παιζουν ντοκτοραδες. Αλλα με τα παουερ μεταλακια που παιζεις οι γκομενες δεν πεφτουν ετσι, εγγυωμαι :D. Βεβαια μπορει να μην σε ενδιαφερει ΚΑΘΟΛΟΥ το θεμα live, σκηνικη παρουσια και ολα αυτα τα (ισως) ανουσια. Αλλα θυμησου οτι το live ειναι ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ. Ακομα και με ακουστικη να παιζεις, θελει τα.... κολπα του 2ον Στο παιξιμο αυτο καθαυτο. Πρεπει να αποκτησεις λιγο καλυτερο control και timing στο παιξιμο σου. Να ειναι λιγο πιο "αερατο". Εισαι πολυ σφιχτος. Λες οτι παιζεις αρκετα χρονια κιθαρα. Καλο θα ειναι να μαθεις και τα .... ενδιαμεσα απο τα arpeggios. Δηλ. ενα arpeggio ακουγεται ΠΟΛΥ καλυτερα μετα απο μια ομορφοτατη παυση, εστω και μικρη. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι πρεπει να μαθεις να χρησιμοποιεις και τις υπολοιπες ομορφιες της μουσικης. Επισης, αν δεν κανω λαθος, δεν ειδα πουθενα vibrato και bends (πως το καταφερες αυτο????). Αυτο για μενα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, δηλωνει κιθαριστα χωρις ταυτοτητα και προσωπικοτητα Kι οσο για τα arpeggios αυτα καθαυτα, θα πρεπει να τα "καθαρισεις" λιγο γιατι ακουγεται μονο η πρωτη και η τελευταια νοτα και οι υπολοιπες "στο βροντο". Επισης να σου πω οτι και στο arpeggio ισχυουν και οι κανονες ρυθμου (8α, 16α, 32α.....) Τα περισσοτερα απο τα δικα σου δεν "πατανε" σε κανενα τετοιο Το ξερω οτι υπαρχουν πολλοι παραγοντες για ενα καλο παιξιμο. Εισαι σε πολυ καλο δρομο και οπως ειπα, η πρωτη προσπαθεια ειναι ΠΑΝΤΑ η χειροτερη. Ειμαι σιγουρος πως θα πας καλα.... Φιλικα, Playloud Make me fries... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chris_crazy Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Φίλε Playloud, σε ευχαριστώ για την κριτική σου και τις συμβουλές σου. Θα ήθελα να απαντήσω τα εξής. Όσον αφορά τη σκηνική παρουσία, τώρα που το καλοβλέπω και εγώ όντως φαίνομαι σα φλώρος και μού'ρχεται να βάλω τα γέλια, δυστυχώς όμως έτσι μου βγήκε τι να κάνουμε. Το ύψος της κιθάρας είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να αλλάξει μιας και έτσι έχω συνηθίσει να παίζω από την κλασσική κιθάρα. Φυσικά και έχεις δίκιο και δε νοείται κιθαρίστας χωρίς bend και vibrato, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι κάτι που έκανα εσκεμμένα. Αν έβαζα και άλλο θέμα με bend και vibrato το κομμάτι θα τράβαγε πολύ και δεν ήθελα να κόψω κάτι άπό τα προηγούμενα. Στην ουσία έφτιαξα ένα θέμα να πλαισιώσει τα arpeggios και το tapping. Συνθετικά δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά είναι στα πλαίσια του πειραματισμού ώντας η 1η μου ηχογράφηση. Οι επόμενες δε θα είναι έτσι. Όσον αφορά τη ρυθμική αγωγή των arpeggios αυτό που κάνω - η τουλάχιστον αυτό που προσπαθώ να κάνω - είναι να παίξω 12 νότες ισοχρονα σε ένα κλικ, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος - νομίζω πως λέγεται 12ηχο. Η πρώτη και η τελευταία ξεχωρίζουν διότι πέφτουν πάνω στο κλικ και τονίζονται. Οι υπόλοιπες τώρα σε αυτές τις ταχύτητες είναι δύσκολο να ακουστούν πιο καθαρά, βέβαια σίγουρα είναι ένας τομέας που σηκώνει βελτίωση. Όσον αφορά τον ήχο του pod? Ακούγεται αξιοπρεπής? Για τη μίξη τί έχεις να πείς? Τί να προσέξω για την επόμενη φορά? Φιλικά παντα, Chris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
playloud Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Κοιτα, δεν ακουγεται και τελεια το POD αλλα και για τετοιο ειδος μουσικης δεν θελει και πολυ διαφορετικο. Ειμαι σιγουρος οτι με τον καιρο θα αρχιζεις απο μονος σου να αναθεωρεις τα παντα. Σχετικα καλα ακουγονται Make me fries... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση