UniversalPulse Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 UVM μπορεις να το κανεις με ενα απλο mp3 player.Δες το αντιστοιχο thread στο drums section και αν δεν σε καλυψει μπορω να στο εξηγησω αναλυτικοτατα γιατι ειναι απλο και ειναι κριμα να παιδευεσαι και να ξοδευεσαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexd Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Φιλε μου το dat που ρωτας δεν ξερω πλεον ποσο πολυ χρησιμοποιειται, και δεν ξερω συνεπως τι αλλα προβληματα μπορει να σας προκυψουν στα διαφορα liveαδικα, αν πατε προς αυτη την οδο. Κατα τ'αλλα, το laptop φτηνη λυση δεν θα την ελεγα γιατι νομιζω πως θα πρεπει να προστεθει και μια καρτα ηχου standard, και το μηχανηματακι δεν ξερω ποσο ασφαλες θα ειναι αν ειναι απ'τα φθηνα. Το CD player ειναι μια λυση, αλλα μια φορα που το δοκιμασαμε εμεις, στις προβες ολα πηγαν μια χαρα, αλλα στο live καναμε το λαθος και βαλαμε το cd player πανω στην σκηνη, με αποτελεσμα να 'πηδηξει' κανα 2 φορες, εξαιτιας των κραδασμων. Τουλαχιστον αυτο νομιζω οτι φταιει, το cd το χαμε προσεξει να ειναι οκ. Τελος το sampler θα ελεγα οτι ειναι μια φτηνη, καλη λυση που εμενα τουλαχιστον με εχει βγαλει μια χαρα εδω και καιρο. Ειναι λιγο μπλεξιμο βεβαια, γιατι εχεις το προβλημα της μνημης και πρεπει να λουπαρεις μερη αντι να ηχογραφεις μονοκομματο οτι θα αναπαραγεται, αλλα εγω αυτο προτεινω γενικως. Φιλικα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
haryy Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Το CD player ειναι μια λυση, αλλα μια φορα που το δοκιμασαμε εμεις, στις προβες ολα πηγαν μια χαρα, αλλα στο live καναμε το λαθος και βαλαμε το cd player πανω στην σκηνη, με αποτελεσμα να 'πηδηξει' κανα 2 φορες, εξαιτιας των κραδασμων. Τουλαχιστον αυτο νομιζω οτι φταιει, το cd το χαμε προσεξει να ειναι οκ. Φιλικα! Για αυτό αναφέρθηκα σε επαγγελματικό cd player που έχει αντικραδασμική μνήμη και δεν "πηδάει", επίσης σταματάει μόνο του μόλις τελειώσει το track. http://www.facebook.com/timelessrecordingstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexd Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2008 Το CD player ειναι μια λυση, αλλα μια φορα που το δοκιμασαμε εμεις, στις προβες ολα πηγαν μια χαρα, αλλα στο live καναμε το λαθος και βαλαμε το cd player πανω στην σκηνη, με αποτελεσμα να 'πηδηξει' κανα 2 φορες, εξαιτιας των κραδασμων. Τουλαχιστον αυτο νομιζω οτι φταιει, το cd το χαμε προσεξει να ειναι οκ. Φιλικα! Για αυτό αναφέρθηκα σε επαγγελματικό cd player που έχει αντικραδασμική μνήμη και δεν "πηδάει", επίσης σταματάει μόνο του μόλις τελειώσει το track. Thanx! Αν και δεν νομιζω να το ξαναδοκιμασω, θα το χω υποψιν μου τουλαχιστον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Dreampanos Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2008 Λαπτοπ, πολυκαναλη καρτα ηχου και σωστος σχεδιασμος των playback tracks και οδηγων... ο drummer αν ακουει τικ τακ σε ολο το live δεν θα την παλεψει, καλο ειναι να υπαρχουν ας πουμε 4 εξοδοι στο interface σου ωστε 2 να πηγαινουν στο FOH και τα αλλα 2, 1 για την μπαντα στα μονιτορ και ενα για τον drummer.. με αυτο τον τροπο μπορεις να εξασφαλισεις αυτο που θα θελει να ακουει ο drumer, η μπαντα, και χωρις φοβο για πηδηματα του cd η οτιδιποτε αλλο... το μονο αξιοπιστο, δοκιμασμενα... mpoyrdes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2008 Guru Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2008 το dat σίγουρα δεν ενδεικνύεται για τα δεδομένα που θέτεις... αν αποκλείεις το laptop+πολυκάναλη κάρτα, μια λύση (ακριβούτσικη κι αυτή αλλά όχι τόσο) είναι πx κάτι τέτοιο: http://www.thomann.de/gr/edirol_r44.htm με την αξιοπιστία που το χαρακτηρίζει ως hardware και την ευελιξία του και για άλλες χρήσεις όπως η ηχογράφηση μιας πρόβας ας πούμε... τέλος εναλλακτικά μπορείς να αποκτήσεις (πολύ φθηνά πλέον) ένα μεταχειρισμένο adat και με τις 8 direct out που διαθέτει να κινηθείς άνετα σε ότι τραβάει η καρδιά σου από πλευράς routing κάνοντας απλά κάποιες εργονομικές παραχωρήσεις... (μια λύση που προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει απροβλημάτιστα αρκετές φορές στο παρελθόν... ) δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vangelisorfas Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2008 Επαναφέρω το θέμα γιατί κι εγώ με τη δική μου μπάντα η οποία στα live της βασίζεται κυρίως σε προηχογραφήσεις. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε laptop όπου όλα τα προηχογραφημένα κομμάτια έχου ν γίνει export απο Cubase σε WAV. Έτσι αντί να χρησιμοποιώ Cubase στο live χρησιμοποιώ MEDIA PLAYER ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα κρασαρίσματος... Παρ' όλα αυτά έχει συμβεί! Σκέφτομαι και γω λοιπόν τη λύση hardware. Mp3 players κλπ τα απορρίπτω γιατί 1. αναγκάζεσαι να παίζεις με mp3 2. η έξοδος είναι των ακουστικών. Και οι δύο αυτοί παράγοντες αλλοιώνουν τον ήχο... Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κάποιο hardware recorder όπου ουσιαστικά θα αποθηκεύω και μετά θα αναπαράγω τα wav αρχεία που μέχρι τώρα έπαιζα με το media Player των windows... Συνήθως έχουν 1GB αποθηκευτικό χώρο... Θα μου πεις θα αγοράσεις ένα Recorder και θα το χρησιμοποιείς μόνο γι αναπαραγωγή; Γιατί όχι; Κι έχει και επιπλέον καλούδια... Έχω σκεφτεί κάτι σαν κι αυτό: http://www.thomann.de/gr/boss_br600.htm Πώς το βλέπετε; Στέκει κάτι τέτοιο ή κάτι μου ξεφεύγει;;; www.okband.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
musictech Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2008 συγγνωμη που θα μιλησω ετσι αλλα οι λυσεις με mp3 players,cd players h ipod ειναι σαχλαμαρες...σε ολες τις περιπτωσεις που λογικα θα χρειαζεται μετρονομος ακομα και να τον στειλεις πχ δεξια ,τι γινεται με το pan των υπολοιπων ηχων που πρεπει να γινει??και το cd μην το σκεφτεστε σε καμια περιπτωση...το να πηδησει η να φθαρει το cd ,αποτελει μια μεγαλη πιθανοτητα.... εγω θα προτεινα ,οπως ολος ο κοσμος αλλωστε,καποιο καλοστημενο laptop η desktop se rack case...και λεω καλοστημενο με μια σταθερη καρτα ηχου γιατι εκει παιζεται ολο το παιχνιδι..εχω τρεξει πολλες φορες και απειρες ωρες προηχογραφημενα ακομα και σε πολυ σημαντικες παραστασεις (πχ ηρωδειο..) με pc που ειχα στησει και ποτε δεν παρουσιαστηκε το παραμικρο...παρ'ολα αυτα ειχα παρει βεβαια τα καταλληλα μετρα... ;) ;) Μια αλλη λυση θα ηταν καποιο hardware recorder apo etairies οπως η roland,korg,boss,akai κ.τ.λ...το laptop ομως παραμενει η πιο flexible λυση και για πολλες αλλες εφαρμογες και χρησεις με την μπαντα...ασε που ο χρονος που χρειαζεται να ετοιμαστει η να..τροποποιηθει κατι στο laptop apexei poly apo ola ta ypoloipa...πχ κανετε προβα κ βλεπετε οτι κατι πρεπει να αλλαξει...γινεται αμεσα...σε ολες τις αλλες περιπτωσεις...βραστα..!!.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
haryy Δημοσιευμένο 8 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 8 Σεπτεμβρίου 2008 1) Τα παιδιά δεν έχουν budget για laptop. 2) Θα χειρίζονται τα ηχογραφημένα μόνοι τους και όχι ο ηχολήπτης στο Ηρώδειο άρα θέλουν ευχέρεια και απλότητα κινήσεων, άρα ένα cd player με antiskip (αντικραδασμική μνήμη) είναι το καλύτερο για onstage. Πατάς μόνο το Play εκεί που χρειάζεται, ούτε καν το stop ή το pause. http://www.facebook.com/timelessrecordingstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
musictech Δημοσιευμένο 8 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 8 Σεπτεμβρίου 2008 το laptop δεν το χειριζεται ποτε κανενας ηχοληπτης...εγω το χειριζομουν που επαιζα και πληκτρα..και σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις με διαφορους καλλιτεχνες,ετσι γινεται...και αντιλαμβανομαι το γεγονος οτι μπορει η πρωτη τους σκεψη να ειναι οτι δεν υπαρχουν χρηματα για laptop aλλα ανεφερα οτι ανεφερα για να σκεφτουν τα πραγματα λγο διαφορετικα και να καταλαβουν οτι μερικα πραγματα χρειαζονται καποιες θυσιες... οτι ισως πρεπει να πιεστουν λιγο οικονομικα ολα τα μελη του γκρουπ , να μοιραστουν το κοστος αυτο..θα τους αποδωσει και θα τους ανταμειψει ομως πολυ περισσοτερο απο οτι φανταζονται.. ;) ;) ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση