Προς το περιεχόμενο

S Project (και τελευταίο ελπίζω).

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγοράστηκαν και διακοπτάκια Push Pull αλλά wiring δεν βρίσκω....

Βοηθάτε ρε παιδιά..... έχω διακόπτη super (10+10 επαφών και 3 ποτενσιόμετρα με διακόπτες καί θέλω όλους τους πιθανούς συνδιασμους...

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 118
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αγοράστηκαν και διακοπτάκια Push Pull αλλά wiring δεν βρίσκω....

Βοηθάτε ρε παιδιά..... έχω διακόπτη super (10+10 επαφών και 3 ποτενσιόμετρα με διακόπτες καί θέλω όλους τους πιθανούς συνδιασμους...

Mπράβο και εγώ το ίδιο θα ζητούσα!κάποιος αν μπορεί να μας εξηγήσει με "μπακαλίστικο" τρόπο πως γίνονται τα wiring για να έχεις serial/parallell, strat με 2 ήχους παραπάνω, in-out of phase!

http://www.seymourduncan.com/pdfs/support/schematics/jp_style.pdf

http://www.seymourduncan.com/pdfs/support/schematics/HSH_1v_1t_5w_pushpull.pdf

http://www.seymourduncan.com/pdfs/support/schematics/h_2stks4_1v_2t_s5w.pdf

μ@μwτο.... θέλω όλους τους πιθανούς συνδυασμούς..... μπας και καμμιά Ibanez έχει κανένα σχεδιάκι? αλλιώς μια λύση είναι το σχέδιο JP με αλλαγές (έξω τα ρυθμιστικά τόνου και διακοπτάκια, και άλλο ένα ποτενσιόμετρο Push pull + διακοπτάκι για τον μεσαίο μαγνήτη.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

ΤΕΛΟΣ.

O μεσαίος που με βασάνισε τελικά έγινε διπλός κι αυτός (JB JR NECK-MIDDLE).

Η κιθάρα σεταρίστηκε, η συνδεσμολογία άλλαξε πλέον κι έχουμε:

1. Neck HB

2. Splitt Neck - Splitt Middle

3. Middle HB

4. Splitt Middle -Splitt Bridge

5. Bridge HB

Είναι τόσο δυνατή η κιθάρα που ακόμα και ο S6R με τραβηγμένο το Master πήρε και βρώμισε.....

Τώρα μάλιστα, έχουμε Humbuckeroκίθαρο ελαφρύ, μουράτο και με πιάσιμο strat, χώρια τις 5 επιλογές (ψάχνω να βρώ τρόπο να σπλιτάρω κιόλας).

Α και γράφει και FENDER (οπότε δεν το πετάω).

Στα δυσάρεστα τώρα, πέφτοντας το κολλητήρι έκανα κίνηση να το πιάσω (2 καμένα δάχτυλα -δείκτης μεσαίος) άρα τελείως κουλός πλέον (πριν ανάπηρος απλά).

Τελικές φωτό αύριο, Clips αν έρθει ο Χρήστος από δώ ή αν επιτέλους γίνω καλά.

Πάντως έγινε μαλακό σαν βούτυρο το εργαλείο... και πολύ χαίρομαι.

αντε με 'γεια τη Les Strat Custom....  ;D

...πέφτοντας το κολλητήρι έκανα κίνηση να το πιάσω (2 καμένα δάχτυλα -δείκτης μεσαίος) άρα τελείως κουλός πλέον (πριν ανάπηρος απλά).

...ouch!  :o

περαστικα!

εγω μια φορα, εντελως κολλημενος με την κατασκευη που εφτιαχνα, πηγα κι επιασα το κολλητρι απο το μεταλλικο μερος!....

ευτυχως γρηγορα "ξεκολλησα" και δεν προλαβα να το πιασω καλα, αλλα παρολα αυτα καηκα!...  :-[

wood matters

Les Strat.... πολύ μου άρεσε ο τίτλος.

Παρ' όλα αυτά το κάψιμο αν και βαρβάτο δεν πονάει* αλλά οι φουσκάλες εμποδίζουν.....

*Ας είναι καλά το flogocalm.

αντε με 'γεια τη Les Strat Custom....   ;D

...ouch!   :o

περαστικα!

εγω μια φορα, εντελως κολλημενος με την κατασκευη που εφτιαχνα, πηγα κι επιασα το κολλητρι απο το μεταλλικο μερος!....

ευτυχως γρηγορα "ξεκολλησα" και δεν προλαβα να το πιασω καλα, αλλα παρολα αυτα καηκα!...  :-[

Aυτο λεγεται BIY (Burn It Yourself)...

Τελικά άξιζε κάθε Euro που ξόδεψα γι αυτή την κιθάρα.

Χτες με αποζημίωσε με το παραπάνω, άλλαξα το τρέμολο Kahler με το American St (διότι 3-4 βιδάκια Allen ήταν χαλασμένα στα Saddles) έβαλα ένα σετάκι χορδές Gibson pure chrome 09 κούρδισα κι έπαιξα με το ύψος των μαγνητών. Μόλις τελείωσα (έλειπε και ο λαός από το σπίτι) τιγκάρισα τον S6R του έχωσα μια πεταλιέρα και περίμενα να έρθουν οι κολλητοί μου.... όταν άρχισε το Jammarisma έβλεπα τα μάτια τους να μην ξεκολλάνε από την Les Strat, ενώ όταν τελειώσαμε οι τρείς από τους τέσσερις μου την ζήτησαν (ο τέταρτος όποτε την θέλει την έχει -είναι αδερφός), φυσικά η κιθάρα αυτή είναι πλέον το καμάρι μου και μιά από τις τρείς που θα κρατήσω για τον γιόκα μου (οι άλλες είναι μια G&L ASAT, και μια LP Burny).

Τώρα σειρά έχει για φτιάξιμο η electra Vulcan.......

ZHTOYNTAI ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΓΙΑ VINTAGE ΗΧΟ ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΠΛΙΤΑΡΟΥΝ....

:)  ;D  :)  ;D  :)  ;D  :)

Για ήχο τώρα... μιλάμε για έναν χαμαιλαίων-κιθάρα με συμπαγή ήχο και με χαμηλές σαν από πηγάδι (μάλλον ο συνδυασμός έβενου με μαόνι και οι SD κάνουν το αποτέλεσμα) μεσαίες όσες θέλεις υψηλές (σαν στρατ έχει) στα καθαρά με αρκετά κάτω τον Jazz είμαστε καλά (όχι σαν 54άρηδες αλλά αξιοπρεπέστατα) ο μεσαίος έχει συμπαγή ήχο με ακετό όγκο επίσης ενώ και ο JB χαμηλωμένος και αυτός δίνει τα γκάζια που ζητάς στην παραμόρφωση και παραπάνω ίσως από ότι ζητούσα.

Στην πεταλιέρα Boss GT3 είχα εξωπραγματικούς ήχους που με τρέλλαναν κυριολεκτικά και με χαροποίησαν, είχα ήχους από ακουστικής μέχρι τσεκούρι κανονικό.

Αν με ρωτούσε κάποιος αν θα το ξαναέκανα θα του απαντούσα σίγουρα ΝΑΙ και μάλιστα χωρίς καμμιά αλλαγή (ίσως να έπαιρνα κι έναν άλλον μεσαίο -59άρη- για δοκιμή).

Σε όποιον λοιπόν ερέσουν οι strat σαν σχήμα και σαν κιθάρα για παίξιμο και γουστάρουν τρελλά αλητεία στον ήχο σαν LP+ ας ακολουθήσει το δρόμο μου, με μιά κιθάρα σαν αυτή έχεις το γρήγορο μανίκι της Strat και τον απίστευτο όγκο και ήχο των Heavy Metal, ποιότητα ανάλογη των επιλεγμένων κομματιών πάντα και μιά ευκαιρία να μάθετε το ΗIW.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου