Προς το περιεχόμενο

Λαϊκοί Ήχοι για Μoss στο Εxtreme

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας φίλοι πληκτράδες!Έχω το Extreme με την moss και ψαχνω για λάΪκους ηχους κυριως για την moss!μου εδωσε ενα φιλαρακι λαϊκους ηχους για την moss αλλα ψαχνομαι συνεχεια!αν καποιος μπορει να βοηθησει και θελει φυσικα να ανταλαξουμε ηχους θα χαρω πολυ!ευχαριστω πολυ!θα περιμενω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να ρωτήσω αν οι ήχοι της MOSS είναι ίδιοι με αυτούς του Ζ1.

Και αυτό MOSS είναι.

Υπάρχει συμβατότητα;

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

• 8 μήνες αργότερα...

Γειά σας φίλοι πληκτράδες!Έχω το Extreme με την moss και ψαχνω για λάΪκους ηχους κυριως για την moss!μου εδωσε ενα φιλαρακι λαϊκους ηχους για την moss αλλα ψαχνομαι συνεχεια!αν καποιος μπορει να βοηθησει και θελει φυσικα να ανταλαξουμε ηχους θα χαρω πολυ!ευχαριστω πολυ!θα περιμενω!

+

ΕΛΕΟΣ

Θέλω να ρωτήσω αν οι ήχοι της MOSS είναι ίδιοι με αυτούς του Ζ1. Και αυτό MOSS είναι.

Υπάρχει συμβατότητα;

H MOSS είναι κάρτα επέκτασης του Z1. Άρα ναι, είναι απολύτως συμβατοί οι ήχοι με οποιοδήποτε όργανο δέχεται την MOSS, δηλαδή Triton, Triton Extreme, Karma κ.λ.π.

:)

@OurDarkness

Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να καταλάβω τη χρησιμότητα της λέξης "ΕΛΕΟΣ".

H Moss δεν είναι κάρτα επέκτασης του Ζ1. Είναι η μηχανή σύνθεσης που χρησιμοποιεί το Ζ1 (Multi Oscillator Synthesis System), η οποία είναι διαθέσιμη και ως επέκταση στα πλήκτρα που ανέφερες.

Το ότι μιλάμε για την ίδια μηχανή σύνθεσης δε σημαίνει ότι υπάρχει και συμβατότητα.

Με λίγα λόγια δεν μπορεί κάποιος να αναπαράγει ήχους σε ένα Triton ή Trinity με Moss όταν αυτοί έχουν δημιουργηθεί σε ένα Ζ1. Ο κυριότερος λόγος είναι οι διαφορές που υπάρχουν από synth σε synth (Effects, Πλήθος και διαφορετικότητα παραμέτρων), πόσο μάλλον όταν μιλάμε για όργανα που απέχουν ηλικιακά μία δεκαετία..

Υπάρχει και το Alchemist για το οποίο συζητούσαμε πρόσφατα. Είναι ένα πρόγραμμα που αναλαμβάνει μετατροπή ήχων από Trinity σε Triton και το αντίστροφο (ενδεχομένως και για άλλα όργανα που φέρουν μηχανή σύνθεσης MOSS-Δεν είμαι σίγουρος) άλλα πρακτικά δεν μπορεί κάποιος να πάρει το ίδιο αποτέλεσμα, ούτε καν παραπλήσιο.

Φιλε kerkiras  θα ηθελα να σε ρωτησω αν το Alchemist κανει οντως μετατροπή ήχων από triton σε trinity. Το αντιστροφο ξέρω οτι ισχύει. Ευχαριστώ!

@OurDarkness

Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να καταλάβω τη χρησιμότητα της λέξης "ΕΛΕΟΣ".

Δεν νομίζω ότι δεν την έχεις καταλάβει.  ;)

Η MOSS είναι η κάρτα επέκτασης του Z1. Το Ζ1 είχε 12 νότες πολυφωνία και με την εν λόγω κάρτα, πήγαινε στις 18. Οι 6 επιπλέον νότες, συμπεριλαμβανομένων όλων των αλγόριθμων του phsyical modeling, υπάρχουν και είναι διαθέσιμες και για τα synthesizer που ανέφερα.

Ο κυριότερος λόγος είναι οι διαφορές που υπάρχουν από synth σε synth (Effects, Πλήθος και διαφορετικότητα παραμέτρων), πόσο μάλλον όταν μιλάμε για όργανα που απέχουν ηλικιακά μία δεκαετία..

Δε νομίζω να έχουν καμία σχέση τα effects με την MOSS.

Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα.....

Η MOSS είναι η κάρτα επέκτασης του Z1. Το Ζ1 είχε 12 νότες πολυφωνία και με την εν λόγω κάρτα, πήγαινε στις 18. Οι 6 επιπλέον νότες, συμπεριλαμβανομένων όλων των αλγόριθμων του phsyical modeling, υπάρχουν και είναι διαθέσιμες και για τα synthesizer που ανέφερα.

Το Ζ1 της Korg, είχε από μόνο του 12 νότες πολυφωνία όπως πολύ σωστά είπες και εσύ. Υπήρχε λοιπόν μία επέκταση με την ονομασία DSPB-Z1 η οποία αναβάθμιζε την πολυφωνία του οργάνου σε 18 νότες.

Όταν η Korg αργότερα κυκλοφόρησε αρχικά το Trinity και αργότερα τα Triton και Karma, κατασκεύασε μία επέκταση για τα όργανα αυτά (TRI-MOSS για το Trinity και ΕΧΒ-MOSS για τα Triton και Karma), η οποία έδινε τη δυνατότητα στα όργανα αυτά να αναπαράγουν, εκτός απο δείγματα, τους Physical Modeling αλγόριθμους (δηλαδή εκτός από την ACCESS [=Advanced Control Synthesis System] μηχανή σύνθεσης του Trinity και την ΗΙ[=Hyper Intergrated] μηχανή σύνθεσης του Triton η επέκταση παρείχε στα όργανα αυτά τη μηχανή σύνθεσης MOSS την οποία χρησιμοποιεί και το Ζ1).

Να επισημάνω ότι τόσο η TRI-Moss όσο και η EXB-MOSS παρέχουν maximum 6 νότες πολυφωνία σε ήχους που χρησιμοποιούν τους αλγόριθμους τους και όχι 12 ή 18 όπως στο Ζ1.

Δε νομίζω να έχουν καμία σχέση τα effects με την MOSS.

Έστω ότι έχουμε ένα Ζ1 και ένα Triton (EXB-MOSS Ιnstalled). Το ζητούμενο μας είναι να αναπαράγουμε τους ήχους του Ζ1 στο Triton χώρις κάμια αλλοίωση.

Εξήγησα και στο προηγούμενο post ότι αυτό δεν έιναι δυνατό άμεσα και παρέπεμψα στο πρόγραμμα Alchemist το οποίο κάνει τέτοιου είδους μετατροπές (χωρίς να είμαι σίγουρος ότι υποστηρίζει και το Ζ1, είμαι σίγουρος όμως οτι υπάρχει πρόγραμμα μετατροπής ήχων για Ζ1 και ΕΧΒ-MOSS).

Το πρόγραμμα αυτό και κάθε τέτοιου είδους πρόγραμμα που αναλαμβάνει τέτοιες μετατροπές το μόνο πράγμα που πρακτικά κάνει είναι να αντιστοιχεί τιμές που σχετίζονται με την επέκταση (ΕΧΒ-MOSS στην προκειμένη περίπτωση) δηλαδή ότι έχει να κάνει με ΟSCs, LFOs, EGs κλπ..

Καμία από τις επεκτάσεις που αναφέρθηκαν δεν περιλαμβάνει δικά της Effects που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα των παραπάνω παραμέτρων θα περάσουν από τα Effects του εκάστοτε οργάνου πριν φτάσουν στα αυτιά μας.

Το Ζ1 έχει διαφορετικά και λιγότερα Effects από αυτά του Triton (μην ξεχνάμε ότι και τα Insert Effects είναι λιγότερα στο Ζ1 επομένως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα μικρότερο αριθμό Effects).

Επομένως ποτέ ο ήχος δε θα ακουστεί ο ίδιος όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ακριβώς τα ίδια Effects και δε μιλάω για ένα Reverb ή για ένα Delay άλλα για Effects που διαμορφώνουν κατά πολύ την τελική χροιά του ήχου όπως για παράδειγμα ένα Talking Modulator ή ένα Phaser.

Eν τέλει, τα Effects πράγματι δεν έχουν καμία σχέση με τη Moss, εξάλλου δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Έχουν άμεση σχέση όμως με το ηχητικό αποτέλεσμα που θα πάρουμε σε κάθε περίπτωση. Αυτό ήταν και το θέμα της συζήτησης.

Φιλε kerkiras θα ηθελα να σε ρωτησω αν το Alchemist κανει οντως μετατροπή ήχων από triton σε trinity. Το αντιστροφο ξέρω οτι ισχύει. Ευχαριστώ!

Δεν το χρησιμοποιώ γενικά το πρόγραμμα, απλά το είχα δοκιμάσει στο παρελθόν και επειδή απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία και δε συγκράτησα λεπτομέρειες τέτοιες.

Με αφορμή τη συζήτησή μας το κοίταξα ξανά και διαπίστωσα η μετατροπή γίνεται μόνο από Trinity σε Triton.

Επίσης είχα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο πρόγραμμα να υποστηρίζει αρχεία του Ζ1. Κάτι τέτοιο τελικά δε συμβαίνει.

Ζητώ συγγνώμη για την παραπληροφόρηση.

Υπάρχει πρόγραμμα που υποστηρίζει μετατροπή αρχείων του Ζ1, το χρησιμοποιεί γνωστός μου, αν κάποιος ενδιαφέρεται γι'αυτό ας το πει και θα φροντίσω να μάθω πως λέγεται και που μπορεί να το βρει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σας ξέφυγε και κάτι άλλο.

Το Trinity έχει 2 επεκτάσεις: την SOLO-TRI που είναι η μηχανή του PROPHECY ακριβώς με τα εφέ της και την MOSS-TRI που είναι σχεδόν το Ζ1 και η EXB-MOSS for TRITON.

Η μετατροπή με το Alchemist γίνεται μόνο από MOSS-TRI σε EXB-MOSS for TRITON και πάλι χάνεις τα εφέ.

Στα διεθνή φόρουμ χρηστών της KORG έχει αναγερθεί ότι υπάρχει και πρόγραμμα μετατροπή από Z1 σε MOSS-TRI.

Τότε δεν είχα ασχοληθεί περισσότερο αλλά άν το έχεις κάποιος ασ το βάλει να το έχουμε.

Χρήσιμο είναι... σε κάθε περίπτωση.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου