Προς το περιεχόμενο

harley Benton GA15

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα αργότερα...
  • Απαντήσεις 68
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ανοίγω πάλι το θέμα GA15, για να πώ την δική μου εμπειρία με τον εν λόγω ενισχυτή.

Τον GA15 τον αγόρασα από τον lsega, μέλος του noiz, πριν από ένα μήνα (ομολογώ με  απώτερο πονηρό σκοπό να του βάλω όσο χέρι χρειαστεί...)

Ο ενισχυτής ήταν εντελώς stock και ύστερα από λίγη ώρα παιξίματος είδα ότι είχε πολύ θόρυβο, ήταν πάρα πολύ μουντός, δεν είχε καθόλου 'ψυχή' μέσα του και δεν μπορούσε να παραμορφώσει με τίποτα.

Οι λόγοι;

Άχρηστο μεγάφωνο, τελεστικοί στο signal path (σχεδίαση που δεν είχε σχέση με full tube), χαμηλής ποιότητας προενισχύτριες λυχνίες, μικροί πυκνωτές στο τροφοδοτικό.

Για να μην μακρηγορώ, οι μετατροπές που έγιναν στο ενισχυτάκι ήταν :

1. το μεγάφωνο ήταν σπατάλη μετάλλου. Πήγε για ανακύκλωση και μπήκε ένα Jensen P10R Alnico που παραγγέλθηκε από τον guitarampdoctor (95 € με τα μεταφορικά)

2. Ξηλώθηκε όλο το κύκλωμα των τεσσάρων τελεστικών και όλα τα ποντενσιόμετρα. Έμειναν μόνο οι βαθμίδες των λυχνιών.

3. Μπήκε ένα 'fender type' tone stack. (15€ υλικά)

4. Αλλάχθηκαν οι 2 προενισχύτριες με Tung-Sol ECC803S (τις είχα περίσευμα από ένα phono stage που είχα φτιάξει για ένα φίλο = 0€)

5. Μπήκε μεγαλύτερος πυκνωτής εξομάλυνσης στην τροφοδοσία (2€)

6. Αλλάχθηκαν όλοι οι πυκνωτές που περνούσε το σήμα με polyester MKT (2€)

7. Αλλάχθηκαν τα σημεία γείωσης της πλακέτας

Το αποτέλεσμα : ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ !!

Ο ενισχυτής βγάζει μαγικό καθαρό ήχο σε οποιαδήποτε ένταση, με σφιχτά χαμηλομεσαία, καμπανιστά (chimmy) μεσοϋψηλά  και αναλυτικά ψηλά. Δεν μπουκώνει ότι πετάλι να του βάλεις μπροστά.

Μεγάλο μέρος του τόνου βέβαια οφείλεται στο jensen αλλά το ηλεκτρονικό κύκλωμα πλέον είναι αθόρυβο, full tube, με επάρκεια δύναμης και πολύ άμεση απόκριση.

Χρησιμοποιήθηκε ήδη για ηχογράφηση και χρησιμοποιείται μόνιμα για πρόβες σε υψηλές εντάσεις και home practice στο 1. Χαλαρά βγάζει και Live.

Παρατηρήσεις :

1. Οι τελικές SOVTEK EL84 (made in Rusia), μου αρέσουν αν και μερικοί τις θεωρούν 'χάρτινες'. Περιμένω ένα ζευγάρι JJ να δώ τη διαφορά.

2. Δεν έβαλα master volume (μονό gain) καθώς η παραμόρφωση των προενισχυτριών δεν μου αρέσει.

3. Η κιθάρα μου είναι Squire Tele του 84 (Japan) με nocaster 51 alnico μαγνήτες.

Αν κάποιο μέλος του forum έχει τον GA15 και πιάνει το χέρι του, ευχαρίστως να του στείλω αναλυτικά τις μετατροπές (σχέδια κλπ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κόστος δηλαδή της αγοράς κ μετατροπής ειναι 250-300 ευρώ.Αν δεν πιάνει το χέρι σου κ στα κάνει μάστορας θα σου πάρει καμμια 100?Πάμε περίπου στα 400 ευρώ.Με 400 ευρω με συμφέρει να κάνω την αγορά αυτή ή να κοιτάξω να βρώ στα χρήματα αυτά κάτι ετοιμο κ ισάξιο?

Δε μ' ενδιαφέρει η αγορά αλλα ετσι οπως το βλέπω μου κάνει λίγο περιεργο να ασχοληθει κανεις στο όλο θέμα.Ειδικά αν δεν εχει ιδέα στην κατασκευή κ το πείραγμα.Κ να χει ομως με 300 δεν βρίσκεις πάλι τπτ εφάμιλλο?

Μεγια το ενισχυτάκι σου

Το κόστος δηλαδή της αγοράς κ μετατροπής ειναι 250-300 ευρώ.Αν δεν πιάνει το χέρι σου κ στα κάνει μάστορας θα σου πάρει καμμια 100?Πάμε περίπου στα 400 ευρώ.Με 400 ευρω με συμφέρει να κάνω την αγορά αυτή ή να κοιτάξω να βρώ στα χρήματα αυτά κάτι ετοιμο κ ισάξιο?

Δε μ' ενδιαφέρει η αγορά αλλα ετσι οπως το βλέπω μου κάνει λίγο περιεργο να ασχοληθει κανεις στο όλο θέμα.Ειδικά αν δεν εχει ιδέα στην κατασκευή κ το πείραγμα.Κ να χει ομως με 300 δεν βρίσκεις πάλι τπτ εφάμιλλο?

Μεγια το ενισχυτάκι σου

trigga ίσως να έχεις δίκιο, αρκεί ο ενισχυτής που θα βρείς με 400 € να μην θέλει ούτε μεγάφωνο ούτε λυχνίες. Από αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα και έχω δεί στην αγορά, ότι κατασκευάζεται στην κίνα έχει ρωσο-κινέζικες λυχνίες και κινέζικης κατασκευής μεγάφωνα (αν και επώνυμα), πχ Blues Junior, Pro Junior, Laney VC15 /30 κλπ, θέλουν αλλαγή οπότε κι άλλα λεφτά.

Εγώ προτίμησα αυτή την φάση, λόγω

1. ότι δεν πλήρωσα εργατικά

2. ότι είχα μερικά υλικά stock

3. Ηθελα να πειραματιστώ με ένα φθηνό ενισχυτή (αν δεν καθόταν δεν θα 'κλαιγα)

4. Ηθελα να φτιάξω τον ήχο όπως ήθελα

Καλα εκανες κ μπράβο σου κ σε ολους οσους κατέχουν τεχνικά.Εγω δεν νιώθω τπτ απ αυτά κ ουτε κ βλέπω να αναλώνομαι στο να εκπαιδευτώ απλα βλέπω οτι ξεκινάς να πάρεις κάτι φτηνο που ειναι αντίγραφο με 150 κ στο τέλος εχουν φύγει 400.Με αυτα θα παιρνες ενα http://www.thomann.de/gr/laney_vc15_110n.htm

που τον εχω δοκιμάσει κ στα καθαρά του ειναι οχι απλα μια χαρα ειναι πολυ καλη φάση.Σε τζαζ καταστάσεις βγάζει κ ωραιο βρώμισμα με το drive του για πιο fusion κ scofield ήχους.

Η απ την αλλη κ http://www.thomann.de/gr/laney_lv300.htm αυτον εδω που τον δοκίμασα οταν εψαχνα ενισχυτές κ ήταν αυτος που θα επαιρνα αν δεν εδινα παραπάνω λεφτα στο τέλος.

Δεν εχω ιδεα με το θεμα με τα υλικα κ τις ποιοτητες κτλ αλλα συμφωνα με το αυτι μου με τα λεφτα παιρνω κατι ικανοποιητικοτατο.

Καταλήγοντας η κατασκευη του hb ειναι για τα 150 ευρώ της απο κει κ περα διπλασιαζοντας τα απλα ειναι σαν να παιρνεις κατι αλλο καινουριο κ χωρις κοπο χρονο κ ρίσκο.Δεν βάζω κ το χερι μου στη φωτια αλλα σαν ασχετος κρινω πως δεν αξιζει αν δεν εχεις το μερακι κ τη διαθεση για πειραματισμους οπως λες να το κάνεις.Δεν κρινω την πραξη σου να μην παρεξηγηθω κ κανενος αλλου απλα παρατηρώ κ σχολιάζω απο τη δική μου οπτικη γωνια μια κινηση ενδεχομενη ενος επικείμενου αγοραστή.

Σ'ευχαριστω για την κουβέντα

Κι εγώ σε ευχαριστώ.

Βασικά μου φύγανε μόνο 220 -230 € (120 ο ενισχυτής, 100 το μεγάφωνο και 10 τα εξαρτήματα. Τις λυχνίες τις είχα). Οπότε για μένα άξιζε τον κόπο.

Η ερωτήσεις που τελικά απαντώνται είναι :

1.αξίζει να αγοραστεί αυτός ο ενισχυτής και να τον μοντάρεις ρίχνοντας λεφτά πάνω του?

ΟΧΙ, αν δεν είσαι ηλεκτρονικός. Πάρε με 400 - 450 ένα έτοιμο καλό ενισχυτή (τουλάχιστο εκτός από καλό ήχο, θα έχεις και μία αξιοπρεπή τιμή μεταπώλησης)

2. Αξίζει αυτός ο ενισχυτής να αγοραστεί (144€ από thomann), και να τον έχεις stock όπως ακούγεται ?

ΟΧΙ, βάλε κάτι παραπάνω και πάρε κάτι καλύτερο.

By the way και οι δύο Laney είναι πολύ καλοί, αν και αντί του LV300 θα προτιμούσα τον VC30.

trigga ίσως να έχεις δίκιο, αρκεί ο ενισχυτής που θα βρείς με 400 € να μην θέλει ούτε μεγάφωνο ούτε λυχνίες. Από αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα και έχω δεί στην αγορά, ότι κατασκευάζεται στην κίνα έχει ρωσο-κινέζικες λυχνίες και κινέζικης κατασκευής μεγάφωνα (αν και επώνυμα), πχ Blues Junior, Pro Junior, Laney VC15 /30 κλπ, θέλουν αλλαγή οπότε κι άλλα λεφτά.

Εγώ προτίμησα αυτή την φάση, λόγω

1. ότι δεν πλήρωσα εργατικά

2. ότι είχα μερικά υλικά stock

3. Ηθελα να πειραματιστώ με ένα φθηνό ενισχυτή (αν δεν καθόταν δεν θα 'κλαιγα)

4. Ηθελα να φτιάξω τον ήχο όπως ήθελα

Επειδή φαίνεσαι ο πλέον ειδικός με το αντικείμενο του σπουδασμένο(δεν είσαι απλά εμπειροτέχνης, φαίνεται από το λόγο σου), θα ήθελα αν και παρεκτρέπομαι του θέματος, να γράψεις 2 λέξεις για τον Peavey Classic 30.

Stuck to heavenly melodies...

Καλά λέει ο φίλος, γιά πεστε ρε παιδιά, θέλει ο Peavey classic αλλαγή μεγάφωνο; Ή καλό είναι το μαμά;

Btw τι ιστορία κι αυτή με τα μάπα στοκ μεγάφωνα... Εκεί πρώτα-πρώτα υποτίθεται ότι θα υπερέχει ο Epi valve senior με το καλό LadyLuck, αλλά κάτσε να δεις που θα 'χει άλλα κουσούρια! ΑΝ βγει ποτέ δηλαδή, γιατί μαθαίνω ότι έχουν από τον Οκτώβριο που το κουράζουν, τώρα βγαίνει , σε λίγο βγαίνει, απάν' κιούτε κ.ο.κ. Είναι κι η τιμή του "λίγο", πιό πολύ για διαφημιστικό κόλπο μού κάνει πλάκα-πλάκα...

Καθένας με τον πόνο του εδώ μέσα  ;D Α ρε "φτηνή" λάμπα τι μας κάνεις...

Η ερωτήσεις που τελικά απαντώνται είναι :

1.αξίζει να αγοραστεί αυτός ο ενισχυτής και να τον μοντάρεις ρίχνοντας λεφτά πάνω του?

ΟΧΙ, αν δεν είσαι ηλεκτρονικός. Πάρε με 400 - 450 ένα έτοιμο καλό ενισχυτή (τουλάχιστο εκτός από καλό ήχο, θα έχεις και μία αξιοπρεπή τιμή μεταπώλησης)

2. Αξίζει αυτός ο ενισχυτής να αγοραστεί (144€ από thomann), και να τον έχεις stock όπως ακούγεται ?

ΟΧΙ, βάλε κάτι παραπάνω και πάρε κάτι καλύτερο.

Σαν παλιός κάτοχος συμφωνώ μαζί σου 100%

Ειναι κλασσικ ο peavey παιδια.Μη ρωτατε τετοια πράματα.Ειναι σαν να λεμε οτι το shure θελει αλλαγή κάψας μολις το αγοράσεις.

Οπως κ οι fender hot road,super reverb,twin,deluxe,blackface ktl ειναι κλασσικα μηχανάκια κ πολλοι δισκοι γραφτηκαν απο κει μεσα ετσι ενα πραμα ειναι κ ο peavey σαν παλιος κι αυτος στο κουρμπέτι.

Μιλαμε για αλλαγες σε καινουρια μηχανάκια αντίγραφα με μισο κόστος κ ισως μια πιο φτηνη υλοποιηση κ απο το αντιγραφόμενο προϊόν.

Δοκιμάστε πρωτα κ αγοράστε τα.Εν καιρώ θα διαπιστώσετε αν χρείζουν αλλαγής τα εξαρτήματα τους αναλόγως κ με τις ανάγκες σας.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου