Προς το περιεχόμενο

stereo ενισχυτής πρόβλημα: διαφορετικές εντάσεις L/R


Προτεινόμενες αναρτήσεις

      Γεια σας, έχω έναν ενισχυτή Marantz PM-50, hi-fi, που βγάζει διαφορετικές εντάσεις στο αριστερό και στο δεξί κανάλι, με balance στο κέντρο, όπου θα έπρεπε να ακούγονται ισόποσα. Αυτό συμβαίνει με οτιδήποτε ηχεία και να συνδέσω και από οποιαδήποτε είσοδο. Οι διαφορά στα κανάλια, γίνεται αντιληπτή και από τα ακουστικά, αλλά σε χαμηλότερο βαθμό.

      Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Ίσως το ότι είναι hi-fi o ενισχυτής σας ξενίζει, αλλά βγάζει πολύ όμορφο, γλυκό ήχο σαν συνδέω επάνω μουσικά όργανα, σε χαμηλές βέβαια εντάσεις, και φυσικά χωρίς δικό του overdrive.

 

Eυχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Πήγαινε στις εξόδους του ενισχυτή προς τα ηχεία και βάλε το left στο right και το right στο left.

Αν δεν αλλάξει κάτι, φταίει το καλώδιο ή το ηχείο (άλλαξε μετά και τα καλώδια από την μεριά των ηχείων.Αν παραμείνει η κατάσταση φταίει το ηχείο, αν αλλάξει το ηχείο που παίζει χαμηλότερα, φταίει το καλώδιο).

 

2) Αν παίξει το άλλο ηχείο χαμηλότερα μετά την πρώτη αλλαγή καλωδίων στις εξόδους του ενισχυτή, τότε φταίει ή έξοδος μάλλον του ενισχυτή.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα έχω κάνει, ότι ηχείο και να βάλω, το αριστερό κανάλι ακούγεται πολύ δυνατότερα. Περίπου 6dB. Κάνει τα ίδια ΟΤΙ ΕΙΣΟΔΟ και να βάλω, πικαπ, σι-ντι κασσέτα κλπ. Σίγουρα είναι θέμα ενισχυτή. Ίσως κάποιο καμμένο τρανσίστορ..; Ευχαριστώ πάντως!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου